Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Vineri, 14 Martie 2025 - Regional Press

"Cum alegem metode eficiente de învăţare"

Profesorii gălățeni, și nu numai, sunt invitați să își redescopere menirea de dascăli, implicându-se pentru transformarea meseriei de profesor în România, participând la atelierele MERITO.

Zilele acestea s-a lansat și invitația ca aceștia să se înscrie la prima ediţie a atelierelor MERITO-CCD Galaţi, pe tema "Cum alegem metode eficiente de învăţare", ce se va desfășura pe 29 martie, în format fizic, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Participarea la ateliere este gratuită şi deschisă profesorilor şi directorilor, studenţilor şi elevilor de profil pedagogic din reigune, în limita celor ~150 de locuri disponibile gratuit, în ordinea înscrierilor, până pe 25 martie.

Pregătim 9 sesiuni şi ateliere experienţiale de învăţare colaborativă pe temă şi privind problematici pe domeniu, de didactica specialităţii, ce influenţează practicile la clasă, pentru profesori, directori, studenţi şi elevi, facilitate voluntar de 19 profesori şi specialişti din comunitatea MERITO.

Proiectul MERITO este o cauză de transformare a meseriei de profesor, în sensul de a o recredibiliza, prin recunoaşterea dascălilor valoroşi, şi a o profesionaliza, prin propagarea expertizei lor în breasla de cadre didactice

Citeşte mai departe ...

Efectele OUG care interzice cumulul pensiei cu salariul asupra sistemului sanitar și celui de învățământ din județul Galați

  • Publicat în Social

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a organizat o ședință cu conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) și cu cea a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați, pentru a discuta despre impactul pe care îl va avea Ordonanța de Urgență nr. 9/2025 în județul Galați, informează Prefectura Galați.

Această ordonanță, care interzice cumulul pensiei cu salariul pentru angajații contractuali, își propune să optimizeze resursele și să reglementeze situațiile de acest tip, va avea impact în două domenii esențiale: sănătatea și educația.

În sistemul sanitar din județul Galați, aplicarea acestei măsuri va duce la vacantarea a 49 de posturi, dintre care 13 de medici, 18 de asistenți medicali, unul de chimist (singurul pe care îl are Spitalul de Boli Infecțioase), restul fiind personal auxiliar, ceea ce va genera o criză de personal, cu consecințe directe asupra calității serviciilor medicale oferite.

De asemenea, sistemul de învățământ din județ va rămâne fără 269 de angajați: 210 cadre didactice, 19 cadre didactice auxiliare și 40 de persoane din personalul nedidactic. În unitățile școlare din mediul rural, această situație ar putea duce la imposibilitatea acoperirii anumitor discipline, în timp ce lipsa personalului auxiliar va afecta logistica și suportul administrativ, esențiale pentru buna funcționare a școlilor.

„Orice măsură, indiferent de intențiile sale pozitive sau de beneficiile pe termen lung, trebuie să fie însoțită de predictibilitate și să ofere instituțiilor vizate timpul și mijloacele necesare pentru a se adapta, mai ales că acestea se confruntă deja cu deficit de personal. Vom întocmi un raport detaliat cu situația din județul Galați, pe care îl voi transmite la Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale și la Guvernul României, în vederea identificării cât mai rapide a soluțiilor care să prevină  o criză de personal în sănătate și învățământ. Totodată, sper ca autoritățile să reglementeze cât mai curând posibil prorogarea termenului de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 9/2025, ceea ce ar permite organizarea, până la sfârșitul anului, a concursurilor pentru ocuparea posturilor contractuale ocupate de pensionari, astfel încât să se asigure continuitatea serviciilor, protejând totodată interesele pacienților și ale elevilor”, a declarat Andreea-Anamaria Naggar, prefectul județului Galați.

Guvernul a suspendat până la sfârșitul anului 2025 prevederile OUG 9/2025.

Citeşte mai departe ...

Cel mai performant robot de preparare a tratamentelor de chimioterapie din România, în dotarea Spitalului Județean Galați

Cel mai performant dispozitiv automatizat de preparare a tratamentelor de chimioterapie din România a intrat în dotarea Spitalului Județean Galați.  Investiția se ridică la peste două milioane de lei.

„Este un pas uriaș pentru sistemul medical din regiunea noastră”,a  transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cea mai mare schimbare adusă de acest sistem robotizat este eliminarea riscului de eroare umană.

„Totul este automatizat! Robotul pregătește dozele cu o precizie absolută, asigurându-se că fiecare pacient primește exact tratamentul de care are nevoie. De asemenea, utilizarea acestui echipament asigură o protecție chimică suplimentară inclusiv personalului care lucrează zilnic cu pacienții oncologici”,susține Costel Fotea.

Acest robot ultraperformant, recunoscut la nivel mondial pentru precizia și siguranța pe care le oferă, este rezultatul unei investiții în valoare de peste 2 milioane de lei (echivalentul a 400.000 euro) derulată de Consiliul Județean Galați prin Programul Sănătate.

Beneficiile utilizării acestui robot revoluționar: dozare perfectă, fără erori – elimină riscul greșelilor umane; siguranță totală pentru personalul medical, protejat de contactul cu substanțele periculoase; optimizarea medicamentelor, reducând pierderile și costurile; eficiență crescută, esențială pentru cei peste 70 de pacienți care fac zilnic chimioterapie; timp redus de așteptare pentru tratamentele vitale.

„După instalarea aparatului, echipa medicală va participa, săptămâna viitoare, la un instructaj pentru utilizarea optimă a echipamentului. Această investiție vitală contribuie la includerea Spitalului Județean Galați în topul unităților sanitare cu cele mai performante servicii medicale în domeniul oncologic”, a adăugat Fotea.

Citeşte mai departe ...

14 martie - Ziua Pi

Ziua pi este o celebrare anuală a constantei matematice p (pi). Ziua pi este serbată pe 14 martie (3/14 în formatul lună/zi) din moment ce 3, 1 şi 4 sunt primele trei cifre importante ale lui p. În 2009 Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii a susţinut desemnarea unei „zile pi” şi celebrarea ei în întreaga lume. În anul 2015, Ziua pi a căpătat o importanţă deosebită pe 3/14/15 la 9:26:53 (a.m. şi p.m.), data şi ora reprezentând primele 10 cifre ale lui p. Aceeaşi secundă a conţinut de asemenea un anumit moment, numit Pi Instant, corespunzator tuturor cifrelor lui p.

Citeşte mai departe ...

Festival Internațional de muzică ușoară „Cântecele și ....Noi”, o sărbătoare a tinerilor talentați

Dragi gălățeni, sunteți invitați, sâmbătă, 15 martie, începând cu ora 10:00, la un eveniment cu totul special! Festivalul Internațional de muzică ușoară "Cântecele și... Noi" aduce pe scenă peste 120 de tineri artiști din România (Galați, Brăila, Suceava, București, Constanța), dar și din Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Italia și Armenia.
 
„Soliști, duete, trio-uri, cvartete și grupuri vocale ne vor încânta cu momente artistice de excepție, într-un adevărat spectacol al pasiunii și al muzicii. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, în colaborare cu Școala de Arte. Un juriu de prestigiu va fi alături de acești tineri talentați, oferindu-le o experiență unică, care îi va ajuta să crească artistic. Vă invităm să susținem împreună tinerele talente”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Trei milioane de euro pentru investiții în unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România

Consiliul Județean Galați a aprobat, recent, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect ambițios care va transforma Pădurea Gârboavele într-un spațiu modern de relaxare și aventură.

Proiectul include:

• Bob suspendat cu două trasee spectaculoase care vor oferi distracție și adrenalină pe tot parcursul anului. Acestea se vor întinde pe mai bine de 1,5 kilometri, atingând o altitudine maximă de 42 de metri. Traseele vor fi amenajate printre copaci, vor avea curbe strânse și chiar tuneluri, oferind o experiență unică. În plus, una dintre instalațiile de alpine coaster va fi unică în România;

• Piste de biciclete montane cu două trasee dedicate iubitorilor de ciclism, inclusiv un traseu de XCO (Cross Country Olimpic), cu o lungime totală de aproape 7 kilometri;

• Un zid de cățărare cu o înălțime de 10 metri, destinat pasionaților de sporturi extreme și escaladă;

• Loc de joacă și zonă de relaxare: echipamente moderne pentru copii, spații verzi, foișoare și facilități pentru întreaga familie;

• Amfiteatru exterior: un spațiu dedicat evenimentelor culturale și recreative.

„Această investiție reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii de agrement din județul Galați. Îmi doresc enorm ca Pădurea Gârboavele să devină una dintre cele mai atractive destinații de agrement din regiune, un loc unde atât gălățenii, cât și turiștii să aibă parte de distracție și relaxare în natură. Bobul suspendat și pistele de biciclete vor aduce un plus unic de adrenalină și distracție, iar faptul că una dintre dintre instalațiile de alpine coaster este unică în România ne entuziasmează și mai mult”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Valoarea investiției este de peste 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro), iar proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement și atragerea unui număr cât mai mare de turiști în zonă.

Cu noile atracții incluse în acest proiect, Pădurea Gârboavele va deveni un loc și mai dorit de pasionații de adrenalină. În prezent, parcul de aventură Escapeland este deja unul dintre cele mai apreciate locuri de agrement din județul Galați, iar aceste noi facilități vor transforma zona într-o destinație de top pentru cei care caută distracție și aventură.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri