Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Miercuri, 12 Februarie 2025 - Regional Press

Ziua hramului la biserica „Sf. Haralambie“ din Galaţi a adunat enoriașii

  • Publicat în Social

Biserica din zona Pieţei Centrale a oraşului Galaţi, ocrotită spiritual de Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie, reuneşte an de an în ziua hramului, în rugăciune şi fapte bune, foarte mulţi credincioşi gălăţeni.

La ceas de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiul Galaţi, în prezenţa evlavioşilor credincioşi din urbea de la Dunăre.

La slujbă au participat şi elevii clasei a III-a de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi, mulţi dintre cei prezenţi fiind împărtăşiţi de ierarhul locului cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Haralambie şi a apreciat frumoasa activitate cu tinerii desfăşurată la această parohie.

Pentru a spori evlavia şi bucuria duhovnicească a credincioşilor veniţi la hramul acestei biserici gălăţene, a fost adusă din patrimoniul sacrul al Parohiei ”Sfinţii Împăraţi” din Galaţi, racla ce adăposteşte moaşte ale Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie, Sfinţilor Mucenici Cosma şi Damian şi Sfântului Mucenic Trifon.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii acestei biserici trecuţi la cele veşnice, dar şi pentru toţi bolnavii trataţi în bolniţa care a existat pe terenul actualei biserici şi înmormântaţi în cimitirul din această zonă.

La final, prin grija membrilor consiliului şi comitetului parohial, au fost oferite credincioşilor prezenşi la slujbă peste 400 de pachete cu hrană.

În zilele premergătoare hramului, în cadrul programelor filantropice îndreptate către persoanele singure, bolnave şi către familiile nevoiaşe, cei 55 de asistaţi din cadrul Căminului de Bătrâni ”Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Galaţi au primit din partea parohiei o masă caldă, iar 10 de familii de vârstnici cu posibilităţi materiale reduse au primit pachete cu alimente de primă necesitate.

Citeşte mai departe ...

Formare în Leadership educațional printr-un proiect regional câștigat de UDJG

Proiectul PNRR „EduLeadManager - dezvoltarea capacității insțituționale a unităților de învățământ prin leadership și management performant” este un proiect câștigător al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în competiția națională lansată în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul are un parteneriat de excepție cu opt instituții educaționale, reprezentative la nivelul regiunii de Sud-Est: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Ovidius din Constanța și Casele Corpului Didactic din județele Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Constanța și Tulcea.

Activitățile din cadrul proiectului „EduLeadManager - dezvoltarea capacității insțituționale a unităților de învățământ prin leadership și management performant” - vor avea ca rezultat formarea a 1.125 de manageri de unități de învățământ preuniversitar, inspectori școlari și alte categorii de personal cu funcții de management instituțional.

Citeşte mai departe ...

800 de lei, în două tranșe egale, pentru pensionarii cu venituri mici

  • Publicat în Social

Guvernul va acorda în acest an un sprijin financiar de 800 de lei, în două tranșe egale, pentru pensionarii cu venituri mici, au spus, pentru Agerpres, surse politice. Prima tranșă va fi acordată în luna aprilie, iar a doua la sfârșitul anului.

De acest sprijin financiar vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de pensionari, care au pensii de până la 2.574 de lei (echivalentul salariului minim net pe economie).

Urmează ca Ministerul Muncii să elaboreze actul normativ și să îl pună în transparență, după care va fi avizat de ministerele de resort și adoptat în Guvern.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: „Pentru a continua dezvoltarea României, trebuie să recuperăm decalajele pe care le înregistrăm în implementarea PNRR

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, împreună cu echipa de viceprim-miniștri și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, va avea până la sfârșitul acestei luni  discuții cu fiecare dintre miniștrii și reprezentanții entităților care gestionează proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în scopul unei analize detaliate a stadiului de implementare a țintelor și jaloanelor aferente. Ulterior, coordonatorii de reforme și investiții își vor asuma în ședință de guvern, prin memorandum, un calendar privind progresul lunar al îndeplinirii angajamentelor asumate.

Anunțul a fost făcut de șeful Executivului în cadrul reuniunii Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, desfășurată la Palatul Victoria cu participarea Directorului General SG RECOVER (Task Force pentru Redresare și Reziliență din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene), Céline Gauer, și a altor reprezentanți ai Comisiei Europene.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va monitoriza îndeaproape respectarea termenelor necesare pentru atragerea finanțărilor europene din PNRR, în perspectiva unei renegocieri cu Comisia Europeană a țintelor și jaloanelor asumate, care să permită o prioritizare mai eficientă a proiectelor și reformelor implementate, ”pornind de la informații realiste, nu optimiste”.

”Dezvoltarea României depinde și de modul în care ne mobilizăm să atragem banii care ne-au fost alocați de la bugetul Uniunii Europene și să recuperăm în perioada următoare decalajul mare pe care îl înregistrăm în implementarea PNRR. Iar anii 2025 și 2026 sunt definitorii pentru atingerea acestor obiective, dacă dorim și să putem adera în 2026, așa cum ne-am propus, la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 La rândul său, Directorul General SG RECOVER, doamna Céline Gauer, a susținut că este nevoie de o schimbare de abordare în cele 18 luni pe care România le mai are la dispoziție, astfel încât să se asigure că poate atrage fondurile ce i-au fost alocate prin PNRR de la bugetul Uniunii Europene. Oficialul european și-a exprimat întreaga disponibilitate de a sprijini partea română în aceste demersuri, amintind însă că deși au fost înregistrat progrese, există ținte și jaloane încă nerealizate, și a dat asigurări că stadiul implementării va fi evaluat obiectiv și transparent la nivelul Comisiei Europene

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi leagă 17 victorii

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat miercuri partidele unei etape intermediare, penultima din sezonul regulat. CSM Galaţi a întâlnit în deplasare pe Unirea Dobroeşti. Fetele pregătite de Daciana Balaban, Cătălina Cioaric şi Relu Druţu, cu gândul deja la turneul play-off de promovare în Liga Florilor, care va începe peste mai puţin de două săptămâni, nu au jucat cu motoarele la turaţie maximă dar şi-au respectat cartea de vizită şi au bifat a 17-a victorie consecutivă sezonală, scor final: 44-33 (24-19). Lotul aliniat de echipa gălăţeană: Ana Maria Micu 13 intervenţii, Nicoleta Petre 5 intervenţii -Ana Kojic 3 goluri, Lavinia Lazăr 4 g, Andreea Merlă, Mălina Bichir 5 g, Andreea Prescură 8 g, Andreea Filip 1 g, Sorana Chiriac 1 g, Bianca Trincă 1 g, Iasmina Ichim 2 g, Iulia Eiler 1 g, Kristina Radayeva 8 g, Sanja Dabevska 2 g, Bianca Zegrean 3 g, Andreea Sandu 5 g. În ultima etapă, CSM Galaţi va juca sâmbătă 15 februarie la sala Dunărea, de la ora 14.00 cu CSU Neptun Constanţa. Se cunosc deja cele opt echipe calificate pentru play-off: CS Judeţean Prahova, Sepsi SIC Sf.Gheorghe, CSU Cluj Napoca, CSU Oradea, din grupa A respectiv CSM GALAŢI, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSM Unirea Slobozia şi CSM Roman. Acestea vor juca fiecare cu fiecare tur-retur, primele 2 clasate obţinând promovarea în Liga Florilor. Prima etapă este programată pe 22 februarie. Programul turului pentru CSM Galaţi: CSU Oradea -22 februarie, deplasare; CSM Roman -26 februarie, deplasare; CSU Ştiinţa Bucureşti -15 martie, acasă; CSM Unirea Slobozia -19 martie, deplasare; CS Judeţean Prahova -22 martie, acasă; Sepsi SIC -29 martie, deplasare; CSU Cluj Napoca -2 aprilie, acasă.

 

Citeşte mai departe ...

Intervenție pe drumurile județene: muncitorii CJ înlătură vegetația uscată pentru un trafic mai sigur

 
În aceste zile, utilajele sunt în acțiune pe DJ252, între Buciumeni și Hânțești, pentru a curăța vegetația de pe marginea drumului, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Scopul principal al acestei intervenții este de a asigura vizibilitate rutieră optimă și de a crește siguranța tuturor participanților la trafic.
 
„Vizibilitatea este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere, motiv pentru care îndepărtăm vegetația care ar putea ascunde semnele rutiere și ar putea pune în pericol conducătorii auto. În interiorul localităților, autoritățile locale sunt cele responsabile pentru îndepărtarea vegetației care ar putea afecta vizibilitatea drumului. Este o colaborare importantă între instituții pentru a asigura un trafic cât mai sigur. În perioada următoare, lucrările de curățare a vegetației vor continua și pe alte drumuri județene”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

12 februarie - Ziua Darwin (“Darwin Day”)

Ziua Darwin (“Darwin Day”) reprezintă o sărbătoare recent instituită, în scopul aniversării naşterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, prilej de a sublinia importanţa contribuţiilor marelui naturalist britanic în dezvoltarea şi promovarea ştiinţei.
Charles Darwin este cel mai cunoscut naturalist britanic, geolog, biolog şi autor de cărţi, fondatorul teoriei referitoare la evoluţia speciilor (teoria evoluţionistă). A observat că toate speciile de forme de viaţă au evoluat de-a lungul timpului din anumiţi strămoşi comuni, ca rezultat al unui proces pe care l-a numit „selecţie naturală”, toate acestea fiind publicate în celebra operă numită „Originea speciilor”(1859).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri