Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Vineri, 05 Iulie 2024 - Regional Press

Școala de vară „Comunicare pe rețelele sociale”la Facultatea de Litere

Luni, 8 iunie, începe la Facultatea de Litere a doua ediție a Școlii de vară „Comunicare pe rețelele sociale”. Anul acesta, cursurile au o componentă practică semnificativă, participanții urmând să creeze conținut video digital la standarde ridicate în cadrul Laboratorului de producție video (Studio TV) al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Cursurile Școlii de Vară se vor desfășura la sediul Facultății de Litere în perioada 8-18 iulie 2024 și vor fi susținute de lectori specializați în comunicare. Programul zilnic este de 4 ore de curs, în intervalul 10:00 – 15:00, cu o pauză de masă și relaxare activă între 12:00 și 13:00. Important: mesele sunt asigurate gratuit cursanților.

Cursurile sunt gratuite și sunt disponibile pentru un număr de 40 de liceeni, cărora li se vor alătura 10 studenți voluntari, atât de la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, cât și de la alte specializări.

 

Citeşte mai departe ...

Doi câini din rasa ciobănesc belgin, salvați de Poliția Animalelor: erau legați cu lanț, fără adăpost, lăsați în soare

Biroul pentru Protecția Animalelor a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, într-o curte părăsită de pe raza comunei Pechea, sunt abandonate două exemplare canine din rasa Ciobănesc Belgian (Malinois).

Polițiștii din cadrul biroului s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că cei doi câini erau legați cu lanț, fără adăpost, lăsați în soare, abia ajungând la apa murdară și având drept hrană o pâine cu mucegai.

„Prin responsabilitatea și afecțiunea pe care au manifestat-o polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, exemplarele canine au scăpat de pericolul arșiței de afară, fiind preluați în regim de urgență și predați, prin ordin de plasare, unui adăpost de animale autorizat sanitar-veterinar, în eventualitatea unei viitoare adopții.

De asemenea, a fost identificată persoana care era responsabilă temporar de îngrijirea câinilor, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum total de 22.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor și ale O.U.G 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, a anunțat IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Drumul Corod-Matca, modernizat de la zero

Drumul Corod-Matca va fi modernizat de la zero. Se consolidează fundația drumului, se lărgește partea carosabilă, iar podurile și podețele sunt modernizate sau construite de la zero, a anunțat președintele CJ Galați, Costel Fotea. 
 
Practic, drumul se transformă complet, în cadrul unei ample investiții a Consiliului Județean.
 
„Se lucrează în interiorul localității Corod, se construiește un pod nou la ieșirea din Corod către Matca, s-a turnat primul strat de asfalt în extravilanul localității Corod, iar acum se lucrează și în intravilanul localității Matca, între sensul giratoriu din centrul comunei și ieșirea către Corod. Construim durabil pentru Galați!”,a  transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Paul Stănescu este încrezător: Prezenţa la vot va fi foarte mare, pentru că e 1 Decembrie şi lumea este acasă

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că nu vede o problemă în faptul că acesta va fi ales pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. El crede că prezenţa la vot va fi foarte mare.

„Asta s-a decis. Acum sigur că pot să fie oameni mulţumiţi, oameni nemulţumiţi. Sigur că sunt trei duminici în care vor fi cele prezidenţiale - turul întâi şi turul doi - şi parlamentarele, dar dacă mă întrebaţi pe mine, cred că forul democraţiei e Parlamentul şi dacă îl alegem de Ziua Naţională, fiind duminică,  cred că nu e o problemă. Cele două date - 24 noiembrie şi 8 decembrie – s-au mai rulat. Eu cred că prezenţa la vot va fi foarte mare, pentru că e 1 decembrie şi lumea este acasă, este duminică. Eu cred că prezenţa va fi foarte mare. Iarnă nu am mai avut, să zicem, avem nişte condiţii nu ştiu de care”, a transmis Paul Stănescu.
Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Felicitări Partidului Laburist pentru importanta sa victorie!

Premierul român Marcel Ciolacu a felicitat Partidul Laburist pentru victoria sa în alegerile din Marea Britanie.

„Felicitări Partidului Laburist pentru importanta sa victorie. Social-democrația este în creștere. Keir Starmer a dovedit că este un lider excelent și sunt încrezător că vom lucra strâns împreună. Marea Britanie este un partener strategic și casa a mii de români”, a transmis Marcel Ciolacu, pe platforma X.

Liderul laburist Keir Starmer ar putea fi următorul premier britanic.
„Tuturor celor care au făcut campanie pentru Muncii la aceste alegeri, tuturor celor care ne-au votat și și-au pus încrederea în Partidul nostru Laburist – vă mulțumim”, a transmis și Keir Starmer în mediul online.

Citeşte mai departe ...

Internaţionalul croat Bernard Bakonji a semnat pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Vicecampioana României, CSM Arcada Galaţi are gânduri mari pentru viitorul sezon şi continuă campania de transferări. Al treilea stranier care a fost înregimentat în această vară de echipa gălăţeană este croatul Bernard Bakonji, 26 ani, 200 cm, coordonator, care în sezonul precedent a devenit vicecampion şi a câştigat Cupa cu formaţia slovenă Calcit Kamnik. Bakonji este component al Naţionalei Croaţiei, care a jucat finala Golden League luna trecută şi a mai evoluat în carieră pentru HAOK Mladost Zagreb -Croaţia şi Unicaja Costa de Almeria -Spania. „Bernard este un voleibalist valoros, ca toţi ceilalţi pe care i-am transferat pentru noul sezon. Acesta ne-a şi fost adversar în această vară în Golden League şi sper să ne ajute în proiectul pentru stagiunea următoare. Aşa cum bine se ştie, pe postul de ridicător îl avem şi pe Filip Constantin, de asemenea coordonator de lot naţional. Va fi o concurenţă din care numai echipa va avea de câştigat", a declarat antrenorul CSM Arcada şi al Naţionalei României, Sergiu Stancu.

Citeşte mai departe ...

ULTIMA ZI DE ÎNSCRIERI LA ELIE WIESEL STUDY TOUR!

Nu rata şansa unică de a participa la cea de-a şaptea ediţie a turului de studiu! Anul acesta vom vizita locuri importante din istoria omenirii în România, Ungaria şi Polonia. Vei avea parte de workshopuri şi discuţii cu istorici şi experţi în justiţie socială, consolidând informaţiile pe care le ai deja despre istoria Holocaustului, drepturile omului şi Europa secolului XX.
Înscrie-te acum! Ultima şansă! https://forms.office.com/r/TWDEr8SLvD
Finanţatori: Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din Bucureşti, Ambasada Republicii Federale Germania în România şi Ambasada Statului Israel în România
Parteneri: Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Ambasada Republicii Austria în România, Forumul Cultural Austriac Bucureşti - BMEIA, OeAD-GmbH – Austria’s Agency for Education and Internationalisation, Jewish Community Center Krakow, Holocaust Memorial Center – Budapest, Casa Memorială Elie Wiesel, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman”, Zizin, România Pozitivă, Radio România Cultură.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri