Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Vineri, 05 Aprilie 2024 - Regional Press

Primul proiect cu fonduri europene din Zona Liberă Galați, finalizat

Vineri, 5 aprilie, a avut loc semnarea recepției lucrărilor la primul proiect pe fonduri europene accesat de Zona Liberă Galați: „Îmbunătățirea conexiunii feroviare a Portului Bazinul Nou – lucrări de extindere a liniilor cu ecartament larg din dana 47 până în dana 53”, proiect finanțat prin POIM 2014 – 2020

„În premieră pentru Zona Liberă Galați, am accesat împreună și cu girul CN APDM SA Galați, și alături de Port Bazinul Nou SA, un proiect finanțat prin fonduri europene POIM 2014 - 2020, în valoare de aproape 2 milioane de euro. Obiectivul? Extinderea liniilor feroviare cu ecartament larg (specific CSI) de-a lungul danelor 51-53, o investiție-cheie pentru facilitarea fluxurilor de mărfuri dinspre Ucraina către Europa.

Contextul geopolitic actual a direcționat importante volume de mărfuri prin Portul Galați, iar calea ferată cu ecartament larg reprezintă principala modalitate de transport. Prin realizarea acestei noi infrastructuri feroviare în Zona Liberă, vom putea optimiza semnificativ procesele de încărcare-descărcare, reducând substanțial timpii de operare a navelor la cheu. Creșterea eficienței se va traduce în venituri mai mari pentru companiile din Zona Liberă, susținând astfel dezvoltarea economică a întregii regiuni.

O investiție solidă, menită să consolideze statutul Portului Galați, în general, și al Zonei Libere Galați, în mod particular, ca hub logistic strategic la Dunăre. Pas cu pas, transformăm Zona Liberă Galați într-un reper de referință pentru afaceri în regiune”, afirmă directorul Administrației Zonei Libere Galați, Cătălin Cojocaru.

Linia ferată cu ecartament larg, construită în cadrul acestui proiect, are o lungime totală de 641 de metri, dintre care 346 de metri sunt în Zona Liberă Galați.

Lucrările au fost executate de Tancrad Galați.

Citeşte mai departe ...

Programul mentoral pentru profesorii educatori continuă cu al IV-lea atelier de specializare

Joi, 11 aprilie 2024, în intervalul orar 17.00 - 19.00, online, pe platforma Google Meet, se va desfășura a patra activitate, „Învățământul simultan, o realitate educațională”, susținută de prof. Marian CÎRLIG, profesor MERITO, metodist al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, în cadrul Programului mentoral dedicat personalului de predare din învățământul primar - ÎNVĂȚĂTURI PENTRU ÎNVĂȚĂTORI, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Casa Corpului Didactic Galați.

La această activitate, va participa și doamna profesor Corina Nicoleta MAGEARU, inspector școlar pentru învățământ primar, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

 

Citeşte mai departe ...

Pentru confortul și siguranța elevilor. Costel Fotea: Achiziționăm microbuze școlare electrice și hibrid

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat un nou contract de finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcoală, cu fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu. 

De asemenea, alte 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri prin PNRR, sunt deja în procedură de licitaţie, iar trei localităţi au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării. În total, sunt 62 de microbuze şcolare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro).  

“Transport verde la cele mai bune standarde pentru binele elevilor. Asta ne-am propus în urmă cu multe luni, când am demarat aceste ample proiecte de dotare a localităţilor din judeţ cu cel puţin un microbuz şcolar hibrid sau electric, cu excepţia a cinci UAT-uri care şi-au achiziţionat deja microbuze şcolare.  

Am atras fonduri europene şi de la bugetul de stat, maximul permis de programele de finanţare, am alocat şi 11 milioane de lei din bugetul propriu, astfel încât, la final, toate localităţile să aibă microbuze şcolare moderne. În plus, pe lângă confortul şi siguranţa elevilor, şi aerul va fi un pic mai curat, ceea ce înseamnă un nou pas către un mediu mai puţin poluat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Cu excepția a cinci UAT-uri, care au achiziţionat deja microbuze, toate celelalte 60 de localități vor fi dotate de către Consiliul Judeţean cu vehicule noi pentru transportul elevilor. 

Fiecare microbuz are 16+1 locuri, din care un loc este destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Citeşte mai departe ...

Carte de identitate românească falsă, descoperită în portofelul unui pasager

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din Republica Moldova, care deținea asupra sa o carte de identitate românească falsă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier-ITPF Iași,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară, pasager într-un autoturism, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani. Bărbatul s-a legitimat în vederea trecerii frontierei cu un pașaport moldovenesc electronic, valabil, dar din discuția cu acesta și din analiza de risc tactică, colegii noștri au suspicionat că ar putea deține si alte documente asupra sa.

În urma controlului amănunțit efectuat în prezența lucrătorului vamal, a fost descoperită în interiorul portofelului acestuia, o carte de identitate românească purtând fotografia și datele sale de identificare.

Documentul găsit, a fost verificat suplimentar în linia a II – a de control, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, fiind falsă total.

Persoana a declarat că a obținut documentul prin mediul online și că a plătit pentru acesta suma de 200 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

Vreme frumoasă de 1 Mai și de Paște

Tmperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi în prima săptămână a lunii mai, de 1 mai și de Paşte, a anunțat ANM. 

Potrivit meteorologilor, pentru săptămâna 8-15 aprilie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În săptămâna 15-22 aprilie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

 

Pentru săptămâna 22-29 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În perioada 29 aprilie-6 mai, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Citeşte mai departe ...

5 aprilie - Ziua internaţională a conştiinţei (ONU)

Ziua internaţională a conştiinţei - International Day of Conscience (ONU), marcată la 5 aprilie, urmăreşte promovarea unei culturi a păcii prin dragoste şi conştiinţă, potrivit www.un.org. Adunarea Generală a ONU a declarat această zi cu scopul de a crea condiţii de stabilitate şi bunăstare, de relaţii paşnice şi prietenoase bazate pe respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale pentru toată lumea, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie.
Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: PSD este singurul partid din România care a fost, este și va rămâne alături de pensionari!

Premierul Marcel Ciolacu susține că PSD este singurul partid din România care a fost, este și va rămâne alături de pensionari!
 
„Sunt unele minți bolnave care spun ironic și arogant că PSD este ”partidul pensionarilor”. Sunt aceiași care în 2021 au înghețat pensiile în timp ce cumpărau zeci de milioane de doze de vaccin.
 
Eu sunt mândru că PSD a rămas în acești 32 de ani singurul partid din România care a fost, este și va rămâne alături de pensionari!
 
Și sunt convins că și pensionarii din București vor alege pe 9 iunie un om care să îi reprezinte cu onoare, pe medicul Cătălin Cîrstoiu”,a  transmis premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook. 
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada joacă cu Dinamo pentru un loc în finală

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin programează sâmbătă primele partide din semifinale. Sala sporturilor Dunărea va găzdui, de la ora 19.00, confruntarea CSM Arcada Galaţi -Dinamo Bucureşti, într-o reeditare a semifinalei din sezonul trecut. Gălăţenii pregătiţi de Sergiu Stancu, care au câştigat sezonul regular, vor beneficia de avantajul terenului propriu, un atuu foarte important la acest nivel şi pornesc cu prima şansă. „Într-adevăr urmează semifinala împotriva celor de la Dinamo. Cu siguranţă că partidele vor fi foarte echilibrate şi în acelaşi timp foarte disputate. Faptul că jucăm prima partidă acasă şi o eventuală a treia partidă tot la Galaţi, cu siguranţă reprezintă un mare avantaj pentru noi. Acasă, cu publicul alături de noi am simţit că putem bate pe oricine. Pe noi ne interesează doar această semifinală. Nimic altceva”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Atmosfera în tabăra cvintuplei campioane a României este foarte bună şi cuvântul de ordine este finala. „Meciurile contra celor de la Dinamo cu siguranţă vor fi aprinse. Ne dorim să profităm de câteva atuuri pe care le avem şi să câştigăm. Avem nevoie de suporteri să ne ajute şi să jucăm aceste meciuri cu maximă seriozitate. Aşteptăm aceste meciuri de ceva timp şi mă bucur că suntem toţi apţi”, ne-a declarat căpitanul Marian Bala. În sezonul regular, echipa gălăţeană a câştigat ambele meciuri cu 3-0.
În cealaltă semifinală, Rapid Bucureşti va întâlni pe CSM Corona Braşov, de la ora 18.00, partidă care va fi transmisă pe TVR Sport.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: În curând, vom inaugura o nouă zonă de agrement la Balta Zătun, de peste 12.000 de mp

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță că în curând va fi inaugurată o nouă zonă de agrement la Balta Zătun, de peste 12.000 de mp, amenajările fiind deja pe ultima sută de metri.
 
Noul loc de agrement are căsuţe, foişoare, pontoane pentru pescuit şi locuri de joacă pentru cei mici - totul pentru ca miile de gălăţeni care vin anual la Zătun să se simtă cât mai bine.
 
„Până atunci, pregătim zona de picnic din Pădurea Gârboavele şi zona de relaxare existentă de la Balta Zătun. Astfel, zilele acestea s-au făcut mai multe intervenţii de dezinsecţie pentru combaterea căpuşelor, ploşniţelor, ţânţarilor şi a altor insecte, folosindu-se o substanţă omologată de către Ministerul Sănătăţii.
 
De asemenea, ne pregătim şi pentru redeschiderea Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri