Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Marți, 02 Aprilie 2024 - Regional Press

Cadrele didactice gălățene se perfecționează

Cursul de formare “ABILITARE CURRICULARĂ ÎN EDUCAȚIA TIMPURIE”, pentru cadrele didactice dedicat cadrelor didactice din învățământul preșcolar, a debutat la sfârșitul săptămânii trecute, în paralel, în două locații din județul Galați: la sediul Casei Corpului Didactic Galați (furnizorul programului acreditat conform OME 451/2023, blended-learning) și la Grădinița cu Program Prelungit “Prichindel” din Tecuci.

Formatorii au diseminat informații utile despre necesitatea și actualitatea educației timpurii, iar grupul țintă, cadre didactice din învățământul antepreșcolar și preșcolar, s-a bucurat de experiențe frumoase împărtășite, aplicații practice prin care a identificat soluții inedite pentru situațiile concrete pe care le întâlnește un educator la grupele din creșă și grădiniță.

Citeşte mai departe ...

Finanțare de 50.000 de euro pentru proiectul IncubaThor, la care este partener și Fundația Comunitară Galați

  • Publicat în Social

Fundația Comunitară Galați a anunțat că proiectul IncubaThor a fost selectat de către Asociația pentru Relații Comunitare în acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități.

„Ce înseamnă asta? Că am câștigat finanțarea de 50.000 de euro prin care susținem prima ediție EMPRETEC, dedicată ONG-urilor din Sud-Estul României”, potrivit unei postări a fundației.

Proiectul IncubaThor este angajamentul clusterului Openhub, Asociației pentru Antreprenoriat Romania, Empretec Romania și al Fundației Comunitare Galați de a contribui la un viitor mai eficient în care ONG-urile devin mai puternice și echipate în fața provocărilor, contribuind activ la dezvoltarea eficientă a comunităților.

Programul aduce formare și scalare a competențelor prin programul EMPRETEC pentru 15 lideri de ONG-uri din Sud-Estul României, punând accent pe creșterea impactului în comunitate, strategii personalizate, bazate pe prioritățile și nevoile identificate, precum și sesiuni de coaching pentru consolidarea planurilor de acțiune.

„Proiectul IncubaThor SE răspunde nevoilor întreprinderilor sociale și ONG-urilor de a-și creste sustenabilitatea financiară prin valorificarea de instrumente antreprenoriale, ceea ce va duce la consolidarea impactului social în comunitățile deservite, din Sud-Estul României”, comentează Raiffeisen pe pagina de prezentare a câștigătorilor.

Cele 20 de ONG-uri câștigătoare ale granturilor în valoare totală de 1 milion de euro, acordate prin intermediul acceleratorului de ONG-uri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități, intră cu proiectele lor în etapa de accelerare și implementare, aflată în derulare până la 31 martie 2025. 

Citeşte mai departe ...

Bubuituri lângă Galați: trageri cu muniție de război în poligonul Smârdan

Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan, din Galați, timp de aproape o lună. Populația nu trebuie să intre în panică din cauza bubuiturilor, acestea fiind exerciții militare uzuale, au anunțat autoritățile.

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în perioada 01.04.2024 - 26.04.2024, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan vor fi organizate și executate trageri cu muniție reală după următorul program: 01-05.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-01:00; 08 - 12.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-20:00;15 – 19.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-23:00; 22 – 26.04.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-18:00”, a transmis Prefectura Galați.

Pe perioada tragerilor este interzis accesul populației, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului. De asemenea, trebuie respectate restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/ panourilor indicatoare ”Trecerea interzisă – Poligon de tragere”.

„Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, planificate de Garnizoana Galați”, au precizat autoritățile.

Totodată, autoritățile au mai anunțat  că așa numitele ”obiecte zburătoare” filmate seara trecută pe cerul Galațiului au provenit de la „tragerile de artilerie cu proiectile de iluminarea a câmpului tactic din cadrul exercițiului de noapte din Poligonul Smârdan”.

 

Citeşte mai departe ...

Oțelarele sunt pe podium

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional Under 15 la fotbal feminin programat în weekend partidele unei noi etape. Pe stadionul Siderurgistul s-a disputat partida Oţelul Galaţi -KSE Tg. Secuiesc. Oţelarele lui Gabi Călinescu au reuşit o primă repriză de senzaţie în care au marcat de şapte ori şi au tranşat jocul. Gălăţencele au controlat autoritar partida şi dacă nu ar fi intervenit ratările scorul final ar fi fost şi mai mare. Rezultat final: Oţelul Galaţi -KSE Tg.Secuiesc 7-0 (7-0). Au marcat: Miruna Ene 3 goluri, Maria Comănescu 2 g, Natalia Vârlan, Delia Stânjinel. Echipa gălăţeană a început cu formula: Elena Popa -Alexandra Panait, Mihaela Panait, Mirela Boldişor - Geanina Nistor, Maria Comănescu, Delia Stânjinel, Mihaela Pană -Georgiana Tăbăcaru, Miruna Ene, Natalia Vârlan. Au mai intrat: Vanessa Andrei, Adriana Bărbieru, care a debutat la 12 ani, Ştefania Udreş, Larisa Petrea, Denisa Mohorea. Din lot au mai făcut parte: Daria Cristofan şi Iulia Enache. Oţelul ocupă locul 3 în seria a 6-a cu 16 puncte şi va juca etapa viitoare, pe 6 aprilie în deplasare cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu, manager tehnic Oţelul: „Mai am contract până în vară cu Oțelul, sunt în obiectiv, vreau să rămână echipa în Superligă”

  • Publicat în Sport

Oţelul traversează o perioadă fastă şi are două victorii consecutive în play-out. Băieţii lui Dorinel Munteanu se poziţionează pe locul 9 cu 23 de puncte. „Sunt mulţumit de joc. Am avut în faţă o echipă puternică, cu jucători valoroşi individual. Ştiam că trebuie să fim foarte bine organizaţi, ca să le anihilăm calităţile. În ambele reprize, ne-am creat multe ocazii. Am câştigat trei puncte meritate. N-a fost concretă nicio discuţie cu Adrian Mititelu, eu mai am contract până în vară cu Oţelul Galaţi. Sunt în obiectiv, vreau să rămână echipa în Superligă, iar de la vară vom vedea ce se întâmplă. Am început o muncă de jos, ştiţi foarte bine am luat echipa din Liga a III-a, în doi ani şi ceva am promovat în Superliga României. Ambiţiile mele sunt foarte mari, îmi doresc ca situaţia financiară de la club să se liniştească, dacă pot să spun aşa, sau să se îmbunătăţească, dacă pot să spun mai bine, să putem pretinde la mai mult”, a declarat Dorinel la finalul partidei disputate duminică la Craiova. Oţelul are un program încărcat cu două meciuri în mai puţin de o săptămână: cu CSU Craiova, joi 4 aprilie, ora 19.30 în deplasare în sferturile de finală ale Cupei României Betano şi Dinamo Bucureşti, luni 8 aprilie, ora 20.30 acasă în Superligă.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu, despre fondurile PNRR: Anul acesta se vor încasa bani, important este să încasăm suma întreagă!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că banii din tranșa nr. 3 din PNRR vor fi încasați anul acesta. Important este să încasăm suma întreagă, a spus Ciolacu.

„Noi avem, știți foarte bine, din sumele din tranșa 1 și tranșa 2, avem consumate până acum vreo 20%, deci nu se pune problema că România ar rămâne fără bani. Cu adevărat, așteptăm ultimul raport, după vizita doamnei Celine Gauer și pe urmă vom face pasul următor. Anul acesta se vor încasa bani. Important este să încasăm suma întreagă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului  i-a criticat pe fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru Cristian Ghinea pentru măsurile asumate în PNRR.

„Sunt lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR. Comisia vine, ne spune și ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat. Ghinea și Cîțu și-au asumat acele lucruri în PNRR. Încercăm să negociem, de exemplu cum e la microintreprinderi unde Ghinea și Cîțu și-au asumat că va fi un prag de 60.000. Eu cu domnul Ciucă ne-am asumat că vom scădea de la un milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: Serviciu de permise de conducere, înmatriculări vehicule și pașapoarte, la Tecuci 

 
Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a semnat împreună cu prefectul județului Galați, Claudiu-Sorin Gavril, un parteneriat foarte important pentru înființarea unor puncte de lucru (sedii secundare) la Tecuci pentru obținerea permiselor auto, înmatricularea vehiculelor și eliberarea pașapoartelor.
 
„Astfel, oamenii din Tecuci și din localitățile limitrofe nu vor mai fi nevoiți să parcurgă 90-100 de kilometri până la Galați pentru a obține aceste documente esențiale.
 
Acest parteneriat reprezintă o realizare importantă pentru comunitatea din Tecuci și un pas semnificativ către descentralizarea administrației publice”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

CJ Galați derulează o investiție uriașă, de peste 363 milioane de lei, pe drumurile din județ

Consiliul Județean Galați modernizează de la zero 60 de kilometri, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) - intersecția cu DN25 (pod sat Traian).
 
„Au început deja lucrările pe acest tronson, în acest moment, acționându-se la: Cerțești, în interiorul localității; Cotoroaia, în exteriorul localității; Schela, în extravilanul localității;  între Valea Mărului și Corod
 
În această etapă a lucrării se lărgește partea carosabilă de la 5 la 6,5 metri, așa cum vom face pe tot traseul drumului acolo unde este nevoie.
 
Practic, pe toată lungimea sa, acest tronson funcțional va fi modernizat complet de la consolidarea fundației, amenajarea sistemelor de colectare a apelor pluviale, modernizarea podurilor și podețelor de pe traseu și turnarea a două straturi de asfalt”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri