Menu
RSS
Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

Prev Next

Miercuri, 10 Aprilie 2024 - Regional Press

Firme de construcții din Galați, luate „la bani mărunți” de inspectorii de muncă

În perioada 1 - 6 aprilie, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități din domeniile: construcții clădiri; lucrări de geniu civil și lucrări speciale de construcții

Rezultatele acestei campanii la nivelul județului Galați sunt următoarele:

În domeniul relații de muncă:

În urma celor 22 de controale efectuate (din care 2 au fost efectuate sâmbăta), inspectorii de muncă au depistat 16 persoane prestând muncă nedeclarată (din care 14 fără contract individual de muncă și 2 prestând activitate deși aveau contractul individual de muncă suspendat) și au aplicat 5 amenzi în valoare de 320.000 lei.

Au mai fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care o amendă în valoare de 1.500 lei și 14 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și a altor prevederi legale.

Au fost dispuse 28 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

În domeniul securității și sănătății în muncă:

În urma celor 22 de controale efectuate, inspectorii de muncă au aplicat un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, din care 18 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 60.500 lei, și au dispus 29 de măsuri remedierea neconformităților constatate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost:

- Schele neconforme, fără scări de acces de la un nivel la altul, fără podine și fără balustrade de protecție;

- Un exemplar al planului propriu de securitate și sănătate în muncă nu se găsea pe șantierul verificat, contrar prevederilor art. 34 din HG 300/2006 actualizată;

- Lipsa instruirii din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la intrarea pe șantier;

- Primirea la lucru, inclusiv pentru lucru la înălțime, a lucrătorilor fără ca acestora să le fi fost asigurată supravegherea medicală pentru a se stabili dacă aceștia corespund sarcinii de muncă primite;

- Desfășurarea activității în prezența unor goluri neprotejate;

- Lucrătorii nu sunt dotați cu echipamentul individual de protecție sau de multe ori nu îl utilizează ( ex casca, centura de siguranță, salopete);

- Utilizarea unui echipament de muncă (electropalan) care nu era verificat ISCIR.

Bogdan-Marius Trandafir, inspector șef al ITM Galați, a declarat: „În cadrul acestei campanii au fost aplicate 49 sancțiuni contravenționale din care 17 amenzi în valoare totală de 382.000 lei, din care 320.000 lei pentru muncă nedeclarată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați va desfășura, în continuare, controale și campanii de informare și conștientizare a angajatorilor și angajaților cu scopul combaterii fenomenului de muncă nedeclarată/subdeclarată care reprezintă un pericol real atât pentru economia țării cât și pentru persoanele care o acceptă și angajatorii care o practică, dar și cu scopul consolidării culturii de prevenire a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională”.

Citeşte mai departe ...

Târgul Educațional UDJG Cariera 2024 s-a oprit la Galați

Astăzi a început Târgul Educațional Cariera 2024, în Sala Mare a Universității Dunărea de Jos. Evenimentul are ca obiectiv prezentarea ofertei educaționale a unităților de învățământ liceal din județul Galați, dar și orientarea școlară și profesională a elevilor din ciclul gimnazial. La ceremonia de deschidere a participat și prof. univ. dr. ing. Daniela Buruiană, Rectorul interimar al UDJ din Galați.

„Sper că veți alege cu înțelepciune liceul pe care îl veți urma, iar la finalul vieții de licean să alegeți să fiți studenții noștri. Vă asigurăm că vom face tot ce este posibil pentru ca viitorul vostru să fie de succes”, le-a transmis doamna rector interimar elevilor prezenți la manifestări.

Târgul educațional Cariera 2024 se va desfășura pe 10 și 11 aprilie 2024, între orele 9:00 și 15:00.

Citeşte mai departe ...

Încă o veste bună pentru tecuceni. Costel Fotea: Spitalul „Anton Cincu” are un nou chirurg

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, anunță că Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci are un nou chirurg.

Investiţiile pentru spitalul din Tecuci dau deja roade. Pe lângă servicii medicale mai bune, iată că şi echipa medicală devine pe zi ce trece mai mare, susține Costel Fotea.

„Astfel, un tânăr chirurg, format la Facultatea de Medicină din Galaţi, s-a alăturat echipei de la Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci. Este cel de-al patrulea medic care vine să trateze pacienţii din Tecuci de la începutul acestui an. Iar veste cea mare abia urmează. În curând, vom demara la propriu lucrările la noul spital de la Tecuci, unul modern şi dotat cu tot ceea ce are nevoie.  Pentru că Tecuciul contează cu adevărat pentru mine!”,a  transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Câini Amstaff înfometați stăpân, salvați de Poliția Animalelor

Doi câini metiși de Amstaff, înfometați de stăpân, au fost salvați de Poliția Animalelor și duși într-un adăpost de animale.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru două exemplare canine, metiși de Amstaff, care prezentau semne vizibile de înfometare, a transmis miercuri, 10 aprilie 2024, Poliția Galați.

Cei doi câini erau bolnavi și slăbiți, motiv pentru care au fost preluați de urgență și predați unui adăpost de animale autorizat sanitar veterinar, care are încheiat contract de colaborare cu un cabinet veterinar. Exemplarele canine vor primi atenția și îngrijirea necesară, iar ulterior vor fi sterilizate și date spre adopție.

De asemenea, deținătorul celor două exemplare canine a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cât și pentru nerespectarea obligațiilor unui deținător de animale, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Totodată, deținătorul va putea solicita intrarea în posesia animalelor, după expirarea termenului de 45 de zile, numai după achitarea costurilor acțiunilor sanitar veterinare aplicate animalelor și a celor de cazare și hrănire.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere la patru puncte pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 a ajuns în faza play-off şi play-out. CSM Galaţi a jucat marţi seara în sferturile de finală play-out în deplasare cu CSM Tg.Jiu. Gazdele au intrat bine în meci şi au condus după primele două sferturi cu 39-33. Echipa gălăţeană condusă de Florin Nini, la care a debutat americanul Tate a revenit spectaculos în sfertul trei şi a trecut în avantaj. Partida s-a încins în ultimul sfert, oltenii, cu publicul în spate, au avut nervii mai tari şi au câştigat la patru puncte. Rezultat final: CSM Tg.Jiu -CSM Galaţi 82-78 (20-18, 19-15, 18-25, 25-20). Echipa noastră a folosit lotul: Planutis 11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, o intercepţie; Nelson (14 p, 1, 3, 2); Calenic (13 p, 5, 3, 2); Ciotlăuş (15 p, 13, 3, 0); Razdevsek (4 p, 2, 1, 0); Tate (15 p, 1, 3, 0); Johnson (6 p, 5, 2, 0); Berca (0 p, 1, 0, 0); Răducan (0 p, 1, 0, 0). Meciul 2 se va juca joi 11 aprilie, de la ora 19.00 tot la Tg.Jiu. Se joacă după sistemul 3 victorii din 5 meciuri. Duelul se va muta la Galaţi, meciul 3 se va disputa luni 15 aprilie la sala sporturilor Dunărea.

Citeşte mai departe ...

Răzvan Tănasă, omul momentului la Oţelul

  • Publicat în Sport

Mijlocaşul lateral de la Oţelul, Răzvan Tănasă, autorul golului care a adus victoria cu Dinamo se regăseşte în echipa ideală a etapei a treia din play-off şi play-out, conform deţinătorilor drepturilor TV şi LPF. „Sunt foarte fericit. Sunt bucuros că am înscris primul gol în SuperLigă şi că am spart gheaţa. Toată lumea e fericită la victorie. Chestiile astea le gândeşti pe moment. Mister m-a felicitat. Nu am avut timp de laude. Este vorba de încredere. Simţeam că am nevoie pentru că am ratat multe ocazii sezonul acesta. Ne-am propus să câştigăm acest play-out. E răsplata muncii pe care am făcut-o.”, a declarat Tănasă. Oţelul ocupă locul 3 în play-out cu 26 de puncte şi va juca runda viitoare, sâmbătă 13 aprilie, de la ora 17.00 în deplasare cu FC Voluntari.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

O autospecială BMW de poliție a fost lovită de un tramvai, pe un bulevard din Galați

O autospecială a Poliției Rutiere din Galați, marca BMW, a intrat în coliziune cu un tramvai care aparține societății locale de transport public.

Potrivit Poliției Galați, miercuri, 10 aprilie 2024, în jurul orei 10:45 pe bulevardul Henri Coandă, din municipiul Galați, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicată o autospecială de poliție a Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

„S-a stabilit faptul că în autospecială se aflau doi polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, care desfășurau activități preventive pe artera rutieră menționată, pe sensul de deplasare dinspre Bulevardul George Coșbuc spre Bulevardul Traian Vuia, având semnalele luminoase în funcțiune. Autospeciala a fost lovită din spate de un tramvai condus de o femeie, de 43 de ani, din Galați, iar în urma impactului au rezultat pagube materiale, fără a fi rănită vreo persoană”, a anunțat IPJ Galați.

Atât polițistul aflat la volan, de 38 de ani, cât și vatmanița au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative.

„Conducătoarea tramvaiului a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 990 de lei, în baza prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, pentru desfășurarea altor activități, menite a distrage atenția de la condus”, a precizat Poliția Galați.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu, la evenimentul „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”: Contribuţia valoroasă a țării este recunoscută de Aliaţii noştri la cel mai înalt nivel

Premierul Marcel Ciolacu susține că România este ancorată ireversibil în comunitatea euroatlantică şi reprezintă „o ancoră strategică a NATO pe Flancul de Est şi rămâne un Aliat matur şi credibil”.

„Acum 20 de ani, România s-a alăturat Alianţei Nord-Atlantice în cea mai semnificativă extindere din istoria NATO. Pentru ţara noastră, natura istorică a acestui moment trece dincolo de numărul noilor membri admişi în 2004. De fapt, a semnificat revenirea României la comunitatea de valori şi principii democratice occidentale, un pas indispensabil pentru securitatea şi dezvoltarea ţării”, a declarat premierul Ciolacu, la evenimentul „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”

De asemenea, premierul a subliniat că România contribuie activ la dezbaterile privind implementarea tuturor sarcinilor fundamentale ale NATO. Este vorba de apărarea colectivă, prevenirea şi gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare.

”Contribuţia valoroasă a României este recunoscută de Aliaţii noştri la cel mai înalt nivel. Totodată, România s-a remarcat ca promotor al solidarităţii transatlantice şi al unităţii Aliate şi ca susţinător ferm al politicii „uşilor deschise”. Graţie continuării acesteia, am fost mai motivaţi, şi am putut deveni membri NATO. De asemenea, avem o înţelegere cuprinzătoare a politicii de parteneriate a NATO, acumulată atât ca beneficiar al acesteia , cât şi din poziţia de Aliat, puternic susţinător al securităţii prin parteneriate”, a mai adăugat Marcel Ciolacu. 

Citeşte mai departe ...

"Sfaturi de Viaţă" de la Mihai Bobonete

Vineri, 12 aprilie, ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, Mihai Bobonete şi Mihai Rait pornesc din nou la drum! În 2024 ei pleacă într-un nou turneu naţional cu un nou număr de stand up comedy. Cunoscut pentru stilul său unic de a spune poveşti, Mihai va împărtăşi perspective amuzante asupra ciudăţeniilor şi absurdităţilor vieţii.
"Sfaturi de Viaţă" este mai mult decât un spectacol de comedie, este o călătorie prin parcursul vieţii de zi cu zi oferind o perspectivă proaspătă asupra provocărilor şi absurdităţilor cu care ne confruntăm cu toţii. Nu rata şansa de a-i vedea pe Mihai Bobonete şi Mihai Rait în acţiune în oraşul tău.
Biletul este valabil imprimat alb-negru sau color sau prin scanarea codului QR pe telefon. Filmarea spectacolului este strict interzisă! Filmarea neautorizată reprezintă o încălcare a legilor aplicabile. Pe toată durata spectacolului vă rugăm să nu folosiţi telefoanele mobile şi să le utilizaţi pe modul vibraţii/silenţios. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani.
Prin achiziţionarea biletelor, cumpărătorul a luat cunoştinţă de aceste reguli şi implicit de respectarea lor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri