Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Vineri, 08 Septembrie 2023 - Regional Press

Sâmbătă, se închide strada Domnească

  • Publicat în Social

În cadrul lucrărilor pentru realizarea obiectivului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească”, sâmbătă, 9 septembrie, în intervalul orar 8.00 – 18.00, tronsonul cuprins între str. Eroilor și str. Gării va fi închis circulației autovehiculelor, informează Biroul de presă al Primăriei Galați.

Pe durata lucrărilor, sunt disponibile următoarele rute ocolitoare:

* Axa Sud – Nord: str. Domnească – str. Eroilor – str. Traian;

* Axa Nord – Sud: str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu; str. Domnească - str. Basarabiei - str. Paul Păltănea - str. Gării - str. Ana Ipătescu.

În ceea ce privește mijloacele de transport în comun, se vor opera următoarele modificări:

- Traseul 9 (Țiglina III - Gara CFR) - de la Potcoava de Aur va fi deviat pe str. Traian - str. Basarabiei - str. Mihai Bravu - str. Gării - Gara CFR, returul rămânând nemodificat;

- Traseul 11 (Micro 13B - Piața Centrală) - de la Potcoava de Aur va fi deviat pe str. Traian - Piața Centrală, returul rămânând nemodificat;

- Traseul 102 (Micro 19 - Bariera Traian) - de la stația Universitatea „Dunărea de Jos” va fi deviat pe str. Eroilor - str. Traian - str. Basarabiei - str. Domnească, cu retur pe str. Domnească - str. Gării - str. Nicolae Bălcescu - str. Brăilei, și va fi asigurat cu autobuze pe toată durata programului de transport;

- Traseul 105 (Micro 19 - Grădina Publică) - de la stația Universitatea „Dunărea de Jos” va fi deviat pe str. Eroilor - str. Traian - str. Basarabiei - str. Domnească, cu retur pe str. Domnească - str. Gării - str. Nicolae Bălcescu - str. Brăilei;

Stațiile „Teatrul Dramatic”, „Parc Eminescu” și „Parfumul Teilor” vor fi suspendate pe durata executării lucrărilor, mai menționează sursa citată.

Citeşte mai departe ...

Tentativă de sinucidere: un bărbat din Galați s-a aruncat în Dunăre

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, împreună cu pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și polițiști din cadrul Poliției Transporturi Navale Galați au intervenit pentru a salva un bărbat care s-a aruncat în apele fluviului Dunărea cu intenția de a se sinucide.

În data de 8 septembrie, în jurul orei 10.30 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați - I.T.P.F. Iaşi, prin intermediul serviciului național de urgență 112, s-a semnalat că un barbat s-a aruncat în Dunăre în zona km. fvl. 151.

„La locul indicat s-a deplasat un echipaj cu o ambarcație a poliției de frontieră, unde au gasit un bărbat care amenința că se sinucide și care nu voia să prindă colacul de salvare pentru a ieși din apă. Colegii mei, împreună cu polițiștii și pompierii sosiți la fața locului cu șalupe din dotare, au reușit să scoată bărbatul din apele fluviului și să-l transporte în sigurnață la mal, de unde a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Galați”, a transmis Poliția de Frontieră. 

Citeşte mai departe ...

Ajax Dulcisimo Galați, în primele opt echipe din Europa

  • Publicat în Sport

Campioana României, Ajax Dulcisimo îşi respectă blazonul la EMF Champions League, competiţie găzduită în aceste zile la Oradea. „Leii” gălăţeni au avut vineri la prânz un meci foarte greu în optimile de finală cu formaţia cehă, BMMK Brno. Cu lotul incomplet, băieţii noştri au strâns rândurile, au revenit după ce au fost conduşi la pauză, scor 0-1. Alex Bourceanu, Bogdan Dima &Co au revenit decişi de la vestiare şi au reuşit să întoarcă soarta meciului. Rezultat final: Ajax Dulcisimo -BMMK Brno 4-1 (0-1). Au marcat pentru învingători: Bourceanu 2 goluri, Simionescu şi Bogdan Dima. După această victorie superbă, Ajax Dulcimo, echipă condusă de Iulian Florentin Lazăr s-a calificat în sferturile de finală şi va întâlni în această seară, de la ora 20.00, într-o reeditare a finalei Campionatului Naţional, Extratereştrii Bistriţa.

Citeşte mai departe ...

Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan, din Galați

Vor fi trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan, din Galați. Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, a transmis Prefectura județului Galați.

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați,   Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în cursul lunii septembrie, în Poligonul ”Smârdan” vor avea loc trageri cu muniție reală după următorul program:  11-15 septembrie 2023, zilnic, în intervalul orar 08:00- 24:00; 18 -22 septembrie 2023, zilnic, în intervalul orar 08:00 – 24:00; 25-29 septembrie 2023, zilnic, în intervalul orar 08:00 – 02:00. Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, planificate de Garnizoana Galați”, a anunțat vineri, 8 septembrie 2023, Prefectura Județului Galați.

Pe perioada tragerilor este interzis accesul populației, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului.

Citeşte mai departe ...

Se pregătesc amenzi uriașe pentru speculații pe piața de energie! Anunțul făcut de europarlamentarul Dan Nica

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că demersurile sale de modificare a legislației UE pentru stoparea speculei pe piața energiei au obținut azi aprobarea Comisiei pentru Industrie, Energie și Cercetare (ITRE), urmând să fie supuse votului plenului.

În calitate de coordonator al reprezentanților Grupului S&D din comisia ITRE, Dan Nica a pledat pentru amenzi usturătoare, care vor merge în cazul persoanelor juridice până la 15% din cifra de afaceri pe anul precedent, iar pentru persoanele fizice până la 5 milioane de euro.

”Rata alarmantă cu care prețurile energiei au crescut iarna trecută și legătura acestei creșteri cu potențialele manipulări ale pieței în vederea speculei obligă la investigații suplimentare asupra cauzelor, precum și la măsuri pentru a împiedica repetarea acelei situații. Prețurile ridicate ale energiei electrice nu se datorează structurii pieței de profil, ci comportamentelor speculative și problemelor de aprovizionare”, a subliniat Dan Nica, în calitate de coordonator al reprezentanților Grupului S&D din comisia ITRE.

Europarlamentarul român a atras atenția asupra elementelor transfrontaliere prezente în cazurile de abuz de piață și a avertizat că actuala configurație de supraveghere nu este adecvată pentru nivelul dorit de integrare al pieței europene de energie.

”În aceste condiții, am propus și am obținut suportul colegilor din principalele grupuri politice pentru o serie de măsuri concrete și ferme. În primul rând, este vorba de lărgirea competențelor de investigație ale Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), pe care o dotăm cu pârghiile necesare pentru a sancționa prin amenzi dure, pentru a putea inspecta mai eficient, în colaborare cu autoritățile naționale și pentru a putea asigura aplicarea interdicțiilor, în special în cazurile cu dimensiune transfrontalieră. Totodată, reglementăm mai strict raportarea și colectarea datelor privind participanții la piață”, a declarat liderul Delegației PSD din Parlamentul European.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Este nevoie de o nouă legislaţie antidrog care să răspundă eficient realităţii dure de astăzi

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că este nevoie de o nouă legislaţie antidrog.  

“Discutăm şi despre lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Iar aici, pe lângă reforma sistemului de asistenţă socială, vorbim despre măsurile de reducere a evaziunii fiscale şi despre cele privind reorganizarea extinsă a administraţiei. Este obligatorie eficientizarea aparatului de lucru şi comasarea unor instituţii care sunt total anchilozate”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Potrivit premierului, o urgenţă majoră o reprezintă combaterea traficului şi consumului de droguri. 
 
“Altă urgenţă majoră este în privinţa legislaţiei privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri. Este evident nevoie de o nouă legislaţie antidrog care să răspundă eficient realităţii dure de astăzi şi să transpună normele şi bunele practici europene. Aştept acest proiect din partea colegilor de la Ministerul de Interne, Justiţie şi Ministerul Sănătăţii. Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie şi hotărâre ca să umblăm şi la cauză, nu doar la efecte, şi să trecem la destructurarea reţelelor de traficanţi”, a precizat premierul.
 
 
 
Citeşte mai departe ...

A început Conferința Națională de Oncologie Ginecologică și Urologică 2023

Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a găzduit astăzi festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale de Oncologie Ginecologică și Urologică, organizată în parteneriat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Societatea Română de Radioterapie, Societatea Română de Fizică Medicală, Colegiul Medicilor Galați și Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați.

La prezidiu s-au aflat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, coordonatorul conferinței, Prof. Dr. Laura Rebegea, președinții de onoare ai conferinței Prof. Dr. Rodica Anghel și Prof. Dr. Aurel Nechita, precum și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, unul dintre susținătorii actului medical din Galați.

Sala a fost plină de medici de diferite specialități, oncologi, radioterapeuți, ginecologi, urologi, chirurgi, anatomo-patologi, radiologi, fizicieni medicali, psihoterapeuți, medici de familie precum și toți profesioniștii implicați în managementul complex al acestor patologii. Pe parcursul celor trei zile ale conferinței, aceștia vor putea participa la prezentări pe diverse teme, de la prevenția și diagnosticul precoce al cancerelor, până la tratamentul și urmărirea post-terapeutică.

Lucrările prezentate vor contribui atât la evaluarea strategiilor actuale cât și la perspectivele terapeutice care se deschid permanent în acest domeniu.

Citeşte mai departe ...

Pucheanu: Trofeul pentru un transport public prietenos cu mediul ajunge la Galați 

Trofeul pentru un transport public prietenos cu mediul ajunge la Galați, anunță primarul orașului Ionuț Pucheanu. 
 
„Orașul nostru a primit trofeul pentru transport public sustenabil. Este un premiu pentru toate acțiunile noastre ce se înscriu în linia unui transport modern și prietenos cu mediul. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze second-hand și astfel am cumpărat peste 105 mijloace de transport noi și moderne. Mai mult, vom cumpăra alte 62 de autobuze, tramvaie și microbuze cu finanțare prin PNRR. Continuăm pentru un transport modern și un oraș verde”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu. 
 
Asociația Municipiilor din România a acordat „Premiile Orașelor Verzi 2023" în cadrul evenimentului „Forumul Orașelor Verzi” care a avut loc la Brașov în perioada 5-7 septembrie 2023.
Citeşte mai departe ...

8 septembrie - Ziua mondială pentru terapie fizică – kinetoterapie

Ziua mondială pentru terapie fizică – kinetoterapie este marcată în fiecare an la 8 septembrie pentru a creşte nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte rolul profesiei în menţinerea şi îmbunătăţirea mobilităţii şi independenţei individului. Această zi a fost stabilită de Confederaţia Mondială pentru Terapie Fizică (WCPT), în anul 1951, anul fondării organizaţiei. Dacă la înfiinţare WCPT avea 11 organizaţii membre, în prezent numără 120 de organizaţii ce cuprind peste 450.000 de terapeuţi fizici din întreaga lume.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri