Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Joi, 07 Septembrie 2023 - Regional Press

Încă un proiect finalizat de Consiliul Județean, la Spitalul de Boli Infecțioase

Astăzi au avut loc ultimele teste de verificare la lucrările efectuate în Spitalul de Boli Infecțioase din Galați pentru sporirea gradului de siguranță a a pacienților și personalului, potrivit anunțului făcut de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe pagina sa de socializare.

”Proiect finalizat la Spitalul de Boli Infecțioase. Au fost montate sisteme de detecție și alarmare dacă oxigenul depășește valorile normale

Pentru siguranța pacienților și a personalului medical, la Spitalul de Boli Infecțioase, în saloane, au fost montați senzori pentru măsurarea concentrației de oxigen.

Astfel, dacă valorile sunt mari, se activează sistemul de alarmare, acustic și vizual, a precizat Costel Fotea

În total, s-au montat:

- cinci centrale de alarmare în toate cele trei pavilioane ale spitalului

- 120 de senzori de măsurare a concentrației de oxigen

- peste 50 de sirene de alarmare

Citeşte mai departe ...

Din 15 septembrie, licitațiile pentru locuri de parcare în cartierele Micro 20 și Micro 39

  • Publicat în Social

Începând din 15 septembrie, vor avea loc sesiunile de licitație privind alocarea locurilor de parcare din cartierele Micro 20 - zona 2A și Micro 39 - zona 8B, din municipiul Galați.

Sesiunile de licitații se vor desfășura la sediul Primăriei Galați din strada Domnească nr. 54, conform programării publicate pe site la secțiunea Parcări de reședință/Anunțuri.

Conform Biroului de presă al municipalității, participanții au obligația să prezinte cartea de identitate în original și procură în formă autentică (în cazul reprezentanților legali).

Persoanele care nu se prezintă la data și ora la care a fost anunțată procedura de licitație pierd dreptul de a beneficia de unul dintre locurile licitate, potrivit sursei citate.

Citeşte mai departe ...

Şase jucători de la United sub tricolor

  • Publicat în Sport

Aşa cum v-am anunţat deja, Liga 1 la futsal s-a întrerupt după ce s-au disputat primele două etape. Supercampioana United Galaţi şi-a făcut încălzirea cu nou promovatele Şoimii Şimand şi CSM Tg.Mureş, are maxim de puncte şi un golaveraj 22-2. În perioada 9-21 septembrie se va reuni Naţionala de seniori a României care va susţine două meciuri cu Azerbaidjan şi Kazahstan din Elite Round-ul calificărilor pentru Cupa Mondială 2024. De la echipa gălăţeană au fost convocaţi numai puţin de şase „tigri”: Petrişor Toniţă, căpitanul tricolorilor, Andrei Crăciun, Daniel Araujo, căpitanul campioanei României, Robert Crişan, Matei Boşneagă şi Vlăduţ Dudău. Campionatul intern se va relua în jurul datei de 23 august când se va disputa derbiul de tradiţie din futsalul românesc: CSM Deva -United Galaţi, reeditarea duelului din Supercupa România, adjudecat de echipa lui Florin Ignat, scor 4-0.

Citeşte mai departe ...

Campionii României se respectă. Ajax Dulicisimo s-a calificat deja în optimile EMF Champions League

  • Publicat în Sport

La Oradea se desfăşoară în aceste zile turneul EMF Champions League. La debutul în cea mai tare competiţie la acest nivel, campioana României, Ajax Dulcisimo a jucat fără trac şi a obţinut primele două victorii în grupa E: 1-0 (0-0), a marcat: Gâţă, miercuri şi 9-2 (3-0), au marcat: Radu 2 goluri, Simionescu 2 g, Spînache 2, Huhulea, F.Dima şi Frunză. Ca urmare a celor două victorii, echipa gălăţeană şi-a asigurat calificarea în optimile de finală. În ultimul meci din grupă, Ajax Dulcisimo va întâlni joi seara, de la ora 21.00, formaţia maghiară PFF Szanto. Lotul Ajax: Constantinescu, Tănăsilă -Pleşu, Gîţă, Radu, Huhulea, Bourceanu, Spînache, Boşneagă, Petică, Năpîrlică, Filip Dima, Simionaşcu, Frunză şi Bogdan Dima, căpitan. Staff-ul formaţiei noastre: Iulian Florentin Lazăr -manager-antrenor, Roxana Lifu -delegat.

Citeşte mai departe ...

„Panterele” vor să cinstească cu trei puncte venirea în familia Oţelul

  • Publicat în Sport

Condiţiile de licenţiere pentru Superligă au forţat SC Oţelul Galaţi să-şi facă şi echipă feminină. Conducerea s-a orientat din mers şi în această vară s-a semnat parteneriatul de colaborare cu FC Universitatea Galaţi. Duminică 10 septembrie va debuta Liga a 2-a la fotbal feminin, SC Oţelul, face parte din seria 1 şi va întîlni pe stadionul Siderurgistul, de la ora 16.00 pe Colegiul Naţional Nicu Gane Fălticeni, probabil cel mai accesibil adversar. În aceste condiţii, „panterele”, care se bazează şi pe sprijinul suporterilor, vor face totul să obţină o primă victorie la început de drum în noul proiect. „Aştept cu nerăbdare să înceapă campionatul, am mare încredere în această echipă şi sunt convinsă că dacă vom pune în practică tot ce am lucrat în această perioadă de pregătire, vom arăta bine în acest sezon. Nu putem promite că vom câştiga fiecare meci, dar vă putem promite că ne vom lupta până la sfârşit pentru fiecare punct. Suntem recunoscătoare pentru noul parteneriat cu Oţelul Galaţi şi vom da tot ce avem mai bun pentru această familie” a declarat jucătoarea Beatrice Ghibirgiu. Celelalte meciuri care sunt programate în prima etapă din seria noastră sunt: FCSB -Poli Iaşi, Liceenii Topolog -Vasas Feminina Odorheiu Secuiesc, Juniorul 2014 -Estera Tifeşti, Fair Play Joc Cinstit -Vulpiţele Galbene Roman. Echipa gălăţeană a înscris în campionat şi două echipe de junioare: Under 13 şi Under 15.

Citeşte mai departe ...

Sală de sport modernă la Școala nr. 29

Primăria municipiului Galați informează că au început lucrările pentru construcția unei săli de sport moderne la Școala nr. 29 din cartierul Micro 19. Este vorba despre un proiect derulat de Compania Națională de Investiții în valoare de aproape 6 milioane de lei, partea de utilități fiind asigurată de către Primăria municipiului Galați. Sala de sport va avea o suprafață construită desfășurată de 1.270 de metri pătrați, o capacitate de peste 100 de locuri, vestiare, grupuri sanitare etc.

„Prioritățile noastre sunt nenumărate, iar educația se numără cu excelență printre ele. Am înregistrat un adevărat record de investiții în educație, iar acum vorbim de o nouă sală de sport la această școală unde se face performanță. Înainte de toate, prin ridicarea acestui nou obiectiv, elevii vor câștiga sănătate”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Primăria municipiului Galați derulează investiții importante în educație. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ.

Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.

De asemenea, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro. 

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piața energetică

Premierul Marcel Ciolacu a avut la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația companiei Nuscale Power, condusă de John Hopkins, CEO NuScale, în contextul organizării la București a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și a Forumului de Afaceri I3M, în perioada 6-7 septembrie 2023.

Guvernul României susține implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni prin dezvoltarea cadrului de reglementare care să urgenteze implementarea acestei tehnologii în țara noastră, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

”Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piața energetică. Creșterea capacității de producere a energiei în România, inclusiv prin susținerea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, va face mai accesibilă energia pentru români și pentru economia românească”, a afirmat premierul României.

Șeful Executivului a punctat faptul că România susține includerea energiei nucleare în taxonomia europeană și în Programul Fondului de Modernizare. În acest context, a încurajat compania NuScale să aibă o prezență activă în România și să colaboreze cu Societatea Națională Nuclearelectrica, în calitate de operator național și regional.

Prim-ministrul României a avut astăzi, la Palatul Victoria, mai multe întrevederi oficiale   în contextul organizării, la București, a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări și a Forumului de Afaceri I3M.

Organizat de Guvernul României, sub înaltul patronaj al președintelui României, Forumului de Afaceri I3M are loc la București mâine, 7 septembrie, și reunește peste 1000 de oameni de afaceri, reprezentanți de top ai guvernelor din întreaga lume, experți și reprezentanți ai societății civile.

Scopul  Forumului de Afaceri I3M este de a cataliza investițiile în infrastructură pe axa Nord-Sud și de a reconfigura relațiile de vecinătate din regiune, mai ales în contextul perturbărilor multiple și prelungite generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Inițiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă și informală care reunește 12 state membre ale Uniunii Europene situate între cele trei mări menționate - Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

La Forum participă și  parteneri strategici care susțin Inițiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania și SUA, precum și invitați speciali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.

Citeşte mai departe ...

Începe a doua ediție a Conferinței Naționale de Oncologie Ginecologică și Urologică

Joi, 7 septembrie, va debuta cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Oncologie Ginecologică și Urologică, tema aleasă pentru acest an fiind „Noi orizonturi în tratamentul multidisciplinar al cancerelor ginecologice și urologice”.

În cadrul acestui eveniment, organizat de catre Facultatea de Medicină și Farmacie Galați în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Societatea Română de Radioterapie, Societatea Română de Fizică Medicală, Colegiul Medicilor Galați, Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați și OAMGMAMR, organizatorii își propun să extindă ariile de dezbatere și să acopere o sferă mai largă de teme referitoare la diagnosticul și tratamentul cancerelor ginecologice și urologice.

De asemenea, organizatorii doresc să reunească la aceeași masă medici de diferite specialități, oncologi, radioterapeuți, ginecologi, urologi, chirurgi, anatomo-patologi, radiologi, fizicieni medicali, psihoterapeuți, medici de familie precum și toți profesioniștii implicați în managementul complex al acestor patologii – profesioniști dedicați și preocupați în permanență să-și împărtășească experiențele și să disemineze informațiile legate de progresele realizate într-o manieră fără precedent din domeniul oncologiei medicale, al radioterapiei și al fizicii medicale.

Manifestarea este cu participare internațională și se va desfășura în perioada 7 - 9 septembrie 2023.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri