Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Marți, 05 Septembrie 2023 - Regional Press

Academia Tehnică Militară organizează concurs de admitere peste zece zile

Centrul Militar Județean Galați ,,General Alexandru Cernat" ne informează că se organizează sesiunea a II-a de admitere în învățământul universitar militar pentru cele 37 de locuri disponibile la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”

Activitățile de recrutare, selecție s-au finalizat zilele acestea. Pe 20.09.2023 are loc susținerea concursului de admitere.

Admiterea constă în susținerea unei probe scrise, tip test grilă, la disciplinele Matematică, Informatică și Limba Engleză.

La examen s-au putut înscrie și elevii care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea august 2023, dar şi absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2023.

Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada promovării examenului de bacalaureat.❗️

Pentru alte detalii accesează link-urile de mai jos:

https://www.recrutaremapn.ro/ofiter.php

Foto: MApN/Laurențiu Turoi

Citeşte mai departe ...

Lucrări ample de modernizare la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Consilul Județean Galați implementează o amplă investiție “verde” la clădirea principală a Complexului Muzeal de Științele Naturii

„Eficientizăm energetic întreaga clădire, înlocuim tâmplăria, montăm instalații noi de climatizare și implementăm soluții inteligente de umbrire pentru sezonul cald. Instalăm sisteme inteligente de monitorizare și control a consumului de energie”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Astfel, va fi redus la jumătate consumul de energie și emisiile poluante.

„Mai mult, prin acest proiect vor fi montate și stații de încărcare pentru mașinile electrice. Valoarea investiției este de peste 3 milioane de euro, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați”, a adăugat Fotea.

Citeşte mai departe ...

A început prima ediție a maratonului expozițional „Arcul istoric la Galați”

  • Publicat în Social

Arcul cu săgeți este în continuare studiat din punct de vedere istoric, motiv pentru care Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, este partener în organizarea acțiunii "Arcul istoric la Galați" – ediția I, care se desfășoară în perioada 4-10 septembrie.

Organizatorul seriei de manifestări este Asociația "Kavalkada", alături de Consiliul Județean Galați, Primăria Galați, Primăria comunei Braniștea, Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" Tecuci și Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați.

Programul manifestărilor este următorul:

- 4-10 septembrie - Expoziție de arcuri istorice și vârfuri de săgeți – Secția Lapidarium,

- 5 septembrie - Prezentare sit istoric "Valul lui Traian" – comuna Braniștea,

- 6-9 septembrie - Demonstrații și ateliere de tragere cu arcul istoric – Grădina Publică,

- 10 septembrie - Prezentare de carte la Biblioteca „V.A. Urechia”,

- 10 septembrie - Prezentare lucrări, studii științifice și descoperiri arheologice – Secția Lapidariu a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”.

Acțiunea „Arcul istoric la Galați” este cofinanțată de Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați, anunț important: până pe 2 octombrie 2023 se mai poate achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale

Primăria municipiului Galați informează că până în data de 2 octombrie 2023 se mai poate achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale. Este vorba despre cele care nu au fost plătite integral până la această dată. În categoria impozitelor si taxelor scadente se include și cea de-a doua rată din taxa de salubrizare pentru anul 2023.
În cazul celor care nu achită datoriile la bugetul local până la termenul scadent, 2 octombrie 2023, Codul de procedură fiscală stabilește acțiunea de executare silită.

Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale la unul dintre cele patru centre din oraș:
Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter
Luni, marți, joi, vineri – 8,30-16,30
Miercuri: 8,30-18,30
Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl.A16, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30

Taxele şi impozitele locale se pot plăti și on-line, utilizând cardul bancar, prin platforma electronică www.ghiseul.ro.
Pentru contribuabilii care nu au cont și parola, se poate intra în posesia ID-ului și parolei alocate, astfel:
- accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor și a altor venituri locale, www.ghiseul.ro;
- trimițând la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, pentru contribuabili persoane fizice
De asemenea, impozitele și taxele locale se pot plăti la stațiile de plată SelfPay, amplasate în centre comerciale, benzinării etc.

Citeşte mai departe ...

O pensionară din Galați a pus în pericol viața unui alpinist utilitar

O pensionară din Galați s-a ales cu doar penal, deoarece a pus în pericol viața unui alpinist utilitar, trâgând cu putere de corzile de susținere

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul 11, după ce o femeie de 71 de ani a tras cu putere de cele două corzi cu care era susținut acesta.

Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată telefonic prin apel la 112, de un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Brăila, cu privire la faptul că, în timp ce efectua unele activități, la un bloc cu 12 etaje, situat pe strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galați, fiind asigurat cu corzi, în calitate de alpinist utilitar, angajat la o firmă de profil din orașul de domiciliu, ar fi fost dezechilibrat, de către o femeie, de la etajul 8, care locuiește în blocul respectiv. 

Polițiștii care au ajuns la fața locului au luat legătura cu apelantul, iar apoi au identificat persoana din apartamentul indicat, fiind vorba de o femeie, de 71 de ani.

„Femeia ar fi tras cu putere de corzile de susținere, ulterior, bărbatul dezechilibrându-se.  Aceasta a precizat că ar fi recurs la un astfel de gest pe motiv că nu ar fi fost mulțumită de activitatea pe care o efectua apelantul în calitate de alpinist utilitar în dreptul geamurilor de la locuința sa”, a anunțat Poliția Galați.

Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment scris, în baza prevederilor Legii 61/1991 republicată.

Ulterior, în cursul zilei de astăzi, 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

Ajax Dulcisimo debutează în Liga Campionilor

  • Publicat în Sport

Una din campioanele Galaţiului, Ajax Dulcisimo, care a câştigat titlul naţional la minifotbal, va fi prezentă în perioada 6-9 la Oradea la EMF Champions League. La startul competiţiei se vor alinia 28 echipe care au fost împărţite în şapte grupe. Campioana României a fost repartizată în grupa E unde va juca după următorul program: BT Servis Velika Gorica din Croaţia, meciul de deschidere a competiţiei, miercuri 6 septembrie, ora 16.00; SV Medicus -Bosnia Herţegovina, joi 7 septembrie, ora 11.00 şi PFF Szanto -Ungaria, joi 7 septembrie, ora 21.00. Primele două clasate din cele şapte grupe plus cele mai bune două locuri 3 vor obţine calificarea în faza optimilor de finală care este eliminatorie. Lotul de jucători: Constantinescu, Tănăsilă -Pleşu, Gîţă, Radu, Huhulea, Bourceanu, Spînache, Boşneagă, Petică, Năpîrlică, Filip Dima, Simionaşcu, Frunză şi Bogdan Dima, căpitan. Staff-ul formaţiei noastre: Iulian Florentin Lazăr -manager-antrenor, Roxana Lifu -delegat.

Citeşte mai departe ...

Record de investiții în educație, la Galați: 56 milioane de euro pentru 42 de grădinițe, școli și licee

Primăria municipiului Galați are în lucru proiecte de 56 milioane de euro pentru 42 de unități de învățământ.

 „La Galați, educația este o prioritate. Avem datoria să oferim noii generații cele mai bune condiții pentru învățare, iar copiii să aibă acces la toate resursele necesare pentru o formare cât mai bună pentru viitor. Am inițiat un număr record de proiecte pentru modernizarea școlilor, grădinițelor și liceelor din oraș. O parte dintre aceste proiecte sunt deja încheiate, iar altele sunt în plină desfășurare. Continuăm!”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, proiecte în implementare sunt pentru alte 25 de unități de învățământ.

În ceea ce privește creșele, au fost modernizate deja cele două existente. În plus, există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi. Mai mult, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.  Este vorba despre mobilier școlar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (calculatoare, imprimante, routere). În plus, laboratoarele de informatică vor fi dotate cu calculatoare de ultimă generație, laboratoarele de științe vor avea mobilier adecvat și echipamente specifice, la fel și sălile de sport și școlile tehnice.

Citeşte mai departe ...

Patru campioni de la CSM Arcada au contribuit la victoria României în faţa campioanei olimpice

  • Publicat în Sport

Performanţă de senzaţie luni seară la Tel Aviv pentru sportul românesc. La Campionatul European de volei masculin, România, condusă magistral de antrenorul Sergiu Stancu şi din teren de căpitanul Marian Bala, ambii reprezentanţi ai CSM Arcada Galaţi a detonat bomba şi a reuşit o victorie de senzaţie în faţa campioanei olimpice en-titre Franţa, scor final 3-1 (23, -16, 18, 21). „Mersi mult pentru felicitări !!! Nu a fost rău deloc, nu ? Mulţumim mult. Am muncit mult, dar avem şi grup valoros. Am făcut o surpriză când nimeni nu se aştepta. Pot să spun că am jucat finala Euro Volley 23 astăzi şi am şi câştigat-o !!! Cred că acest grup, daca va fi susţinut pe viitor, va avea parte numai de rezultate pe măsură. Sunt foarte mândru în acest moment, ne bucurăm de moment şi mergem cu pieptul în faţă în faza următoare. Avem o vorbă între noi: „şi cand mai ai 1% sanse, continuă să forţezi!”, băieţii ştiu ce spun . Bravo băieţi !!!”, ne-a declarat la puţin timp după terminarea partidei, căpitanul Marian Bala. Campioana României a mai fost reprezentată de jucătorul Andrei Butnaru, fizioterapeutul Eugen Pascale şi statisticianul Serhii Yemelinenko. România a ocupat locul 3 în grupa D şi va juca la Varna în optimi sâmbătă 9 septembrie cu ocupanta locului 2 din grupa B: Bulgaria, Croaţia sau Spania, care s-a decis după închiderea ediţiei.

sursa foto: CEV

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu anunță noi măsuri privind jocurile de noroc în România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o nouă propunere care vizează eliminarea „păcănelelor” din toate orașele țării.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus Ciolacu.

Potrivit unor statistici recente, cel puțin 15% dintre adulți joacă o formă de joc de noroc, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.

La nivelul întregii țări funcționează peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate, cunoscute sub numele de „păcănele”.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Drumul către Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele prinde contur

 
Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că drumul către Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele prinde contur.
 
„Amenajăm de la zero drumul ce duce către unul din cele mai vizitate și apreciate locuri de distracție din județ - Parcul de Aventură "EscapeLand". Infrastructura drumului a fost deja realizată, iar în acest moment se montează pavelele în zona trotuarului. De asemenea, în cel mai scurt timp va începe să se monteze și piatra cubică.
 
Mai mult, amenajăm și locuri de parcare pentru mașini și biciclete”, a transmis Fotea. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri