Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Marți, 26 Septembrie 2023 - Regional Press

Gălățenii, invitați la Crosul Inimii, pe faleză

  • Publicat în Social

Dimineața zilei de sâmbătă, 30 septembrie, este dedicată mișcării și sănătății, iar gălățenii sunt invitați să participe la Crosul Inimii, pe faleză, în cadrul Festivalului Inimii – ediția a VI-a.

Startul se va da ora 9.00, la foișorul de pe Faleza inferioară.

Evenimentul este organizat de Fundația Culturală „Nae Leonard” și Repere Medicale, cu parteneriatul Consiliului Județean Galați, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, Colegiului Medicilor Galați, Universității „Dunărea de Jos” din Galați și al Direcției Județene pentru Tineret și Sport.

„Sunteți pregătiți să alergați și să vă testați rezistența? Vă invităm să faceți parte din Festivalul Inimii - ediția a VI-a și să ne alăturăm într-un Cros al Inimii de neuitat pe malul Dunării. Cu drag, așteptăm alergători de toate vârstele pentru a se alătura acestei curse pline de energie și solidaritate. Înscrie-te acum pe site-ul evenimentului: www.festivalulinimii.com și fii parte dintr-o dimineață dedicată sănătății și mișcării!”, anunță organizatorii.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a obţinut a doua victorie consecutivă

  • Publicat în Sport

Atmosferă de sărbătoare marţi după-amiază la Zalău la partida din grupa C a Cupei României dintre SCM Zalău şi SC Oţelul Galaţi. Chiar dacă Dorinel Munteanu a folosit o formulă inedită în care a păstrat doar doi titulari din victoria din campionat de la Craiova, oţelarii şi-au valorificat din plin experienţa şi au marcat de trei ori în prima repriză. Cîrjan a dezgheţat tabela în min.14 când a transformat penaltiul scos de Latouchant, împiedicat să reia centrarea venită de la Gomes. Peste alte şapte minute, Cisse, cu capul, a înscris primul gol chiar la debutul în tricoul Oţelului şi a majorat scorul. Oţelul s-a desprins la 3-0 în min.36 după un contraatac şcoală purtat pe traseul Bodişteanu -Jardan -Cîrjan, care a finalizat cu capul. Zălăuanii au izbutit golul de onoare în cel de-al patrulea minute de prelungiri din prima parte prin Cherecheş, cu un şut din voleu de la 20 de metri.
Repriza a doua a debutat cu eliminarea lui Sergiu Pop care a văzut al doilea cartonaş galben pentru o simulare. SCM Zalău a jucat cu elan dar fără să-şi creeze vreo ocazie. Oţelul nu a mai forţat dar chiar şi în aceste condiţii a înscris încă odată cu un sfert de oră înainte de final prin Latouchant, care a pus latul la centrarea lui Maciel. Rezultat final: SCM Zalău -SC Oţelul Galaţi 1-4 (1-3). Managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit formula: Stoian -Cisse (min.46 Lopez), Ghiocel, Jardan (min.71 Cisotti), Zhelev (min.58 Maciel) -Teles, Zivulic, Latouchant (min.78 Tănasă) -Bodişteanu (min.58 Rus), Cîrjan, Gomes. Echipa noastră va mai juca două meciuri în această fază din Cupă cu: FCSB, acasă în noiembrie şi cu Dinamo, în deplasare, în decembrie.

Cătălin RĂDULESCU

Citeşte mai departe ...

O nouă reuniune a comitetului de monitorizare a programului „Tranziție Justă 2021-2027”

Sala Mare de Ședințe a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene găzduiește astăzi a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului „Tranziție Justă 2021 – 2027”, la care participă Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de membru cu drept de vot. UDJG este reprezentată de Prorectorul cu Activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriatul cu mediul economico-social, prof. univ. dr. Silvius Stanciu.

În cadrul ședinței de astăzi vor avea loc prezentări legate de stadiul procesului de tranziție justă, dar și despre Sistemul de gestiune a Programului Tranziție Justă 2021 – 2027.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi vor fi prezentate și aprobate Metodologia și criteriile de evaluare și selecție a proiectelor aplicabile apelurilor de proiecte pentru acțiunea „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă” și Strategia de Asistență Tehnică a Programului Tranziție Justă 2021-2027. La final, vor fi supuse dezbaterii membrilor cu drept de vot și a  observatorilor criteriile de eligibilitate și evaluare tehnică și financiară aplicabile Priorității Asistență Tehnică.

Obiectivul principal al Programului Tranziție Justă este de sprijinire a unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv a antreprenoriatului feminin, în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv.

Citeşte mai departe ...

Unul din zece medici a fost agresat fizic în serviciu

Un studiu care a fost dat publicității astăzi atrage atenția asupra acestui fenomen.

Aproximativ 10% dintre medicii din România au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, anunță reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR).

Oficialii CMR susţin că, potrivit studiului, cei mai expuşi riscului de agresiune sunt medicii sub 35 de ani (13%).

Totodată, specialităţile cu procente ridicate sunt psihiatrie (21%), anestezie şi terapie intensivă (20%), pediatrie - interne (12%) şi chirurgie generală, obstetrică-ginecologie şi reabilitare (11%).

CMR şi-a manifestat, marţi, printr-un comunicat de presă, solidaritatea şi susţinerea faţă de cadrele medicale "care îşi exercită profesia în condiţii dificile şi care se confruntă cu ameninţări şi agresiuni din partea populaţiei", referindu-se la cazurile de agresiune fizică şi verbală înregistrate în ultima perioadă.

”Pe lângă situaţiile extreme, care pun medicii în pericol de a fi agresaţi verbal şi fizic, medicina defensivă a devenit o realitate în sistemul medical din ţara noastră, ceea ce înseamnă că o parte dintre medici profesează mai degrabă cu intenţia de a se proteja de eventuale acuzaţii decât pentru nevoia reală a pacientului. Aceasta nu numai că poate genera costuri suplimentare pentru sistemul de sănătate, dar poate şi să afecteze calitatea îngrijirii medicale oferite", se arată în comunicatul semnat de preşedintele CMR, Daniel Coriu.

Citeşte mai departe ...

Cazări pentru studenții UDJG în Campusul ”Al.I.Cuza”

Admiterea s-a încheiat. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați anunță proaspeții studenți că, începând de astăzi, 26 septembrie și până pe 6 octombrie, sunt așteptați la secretariatele facultăților, pentru semnarea contractului de studii și înscrierea în anul universitar 2023 - 2024.

După semnarea contractului, studenții UDJ, care doresc cazare în căminele studențești sunt invitați în Campusul ”Al.I.Cuza” (Strada Domnească nr. 155) conform graficului de mai jos:

ANUL I LICENȚĂ - 26.09.2023 - 27.09.2023;

studenţi cu PRECAZARE CONFIRMATĂ - 27.09.2023 - 28.09.2023;

ANUL I MASTERAT - 28.09.2023;

studenți străini din anul I și an pregătitor - 26.09.2023 - 29.09.2023.

P̳R̳O̳G̳R̳A̳M̳ ̳C̳A̳Z̳Ă̳R̳I̳:̳

Luni - Joi 09:00 - 16:00

Vineri 09:00 - 13:00

Detalii suplimentare și informații despre actele necesare cazării se pot găsi la adresa: ➡️ https://campus.ugal.ro/ro/cazare_0/

Citeşte mai departe ...

„ReCoNnect – Research for Health” la Universitatea Dunărea de Jos

În weekendul următor (29-30 septembrie), copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni. Evenimentul desfășurat, în acest an, sub tema „ReCoNnect – Research for Health” aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se concentrează pe modul în care știința poate contribui prin dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Organizatorii au pregătit zone de jocuri, concursuri cu premii, experimente, dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare. Cele mai mari institute de cercetare și unele dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfășoară anual în peste 300 de orașe europene, iar în România, anul acesta, se va desfășura în consorțiul ReCoNnect în 20 de locații. Multe dintre evenimente vor fi transmise și online pe Facebook și Youtube (pe canalul Comunitatea Educație pentru Știință).

La Galați, evenimentul va avea loc în Campusul Științei din strada Domnească nr. 111 . Program și locații:
Facultatea de Inginerie
3D Printing - Știință, Artă și Joc! - Corp B, sala B03, Prof. dr. ing. Felicia Stan, Șef. lucr. dr. ing. Laurențiu Sandu
Primii pași în construcția mașinilor - Expoziție LEGO® Technic, corp D - Prof. dr. ing. Florin Popescu, Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău
Go-Kart-Ing - Campusul Științei - Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău
Informatică aplicată în ingineria materialelor - Șef lucr. dr. ing. Mihaela Marin, Șef lucr. dr. ing. Marin Florin, - LAB3
CreativIng - Fă-ți gândirea vizibilă - AN011 - LAB1 - Prof. dr. ing. Daniela Buruiană
Facultatea de Medicină și Farmacie – Aula D 12
Anatomia umană – De la artă la știință
Zâmbetul tău este important! – Rolul sănătății orale în calitatea vieții
ABC-ul îngrijirii rănilor
Misterele amprentelor
Universul fascinant al farmaciei
Împreună salvăm vieți
Facultatea de Științe și Mediu – Întâlnire de gradul zero cu reacțiile chimice! - Hol SD, parter
Facultatea de Arte – Oglinda creativității la Facultatea de Arte - Aulă D
SIA – Hol, corp E, Parter
„Chips-ul SIA (Surprinzător-Interesant-Amuzant)! (Activitate educativ-distractivă de conștientizare a rolului alimentelor pentru sănătate prin demonstrații de obținere a unor produse din legume rădăcinoase și fructe și degustări de produse).
Sucuri to go! (Activitate educativ-distractivă de conștientizare a rolului alimentelor pentru sănătate prin demonstrații de obținere a unor băuturi sănătoase).
Cum este înghețata ca prietenă? Cea mai dulce. (Activitate educativ-distractivă de conștientizare a rolului alimentelor pentru sănătate prin demonstrații de obținere a inghețatei din amestecuri sănătoase de legume și fructe).
In fish we trust! Povestea neștiută a peștișorului de aur. (Învățare prin experimentare și observare la microscop a stadiilor de dezvoltare embrionară. Activitate educativ-distractivă de conștientizare a necesității protejării mediului acvatic).
PhotoCorner_SIA!
Sturionii – dinozaurii apelor (Activitate de conștientizare a importanței conservării și protejării sturionilor din Dunare).
Acvaponia urbană – So clean, so green (Activitate educativ-distractivă de conștientizare a importanței peștilor in natura si in viața noastră. Învață sa construiești microferma din balcon! ).
Alte organizații:
Centrul Europe Direct – O societate mai sănătoasă cu ajutorul instrumentelor digitale - Hol Corp D, parter
ACIEE - Împreună explorăm tehnologia viitorului - Aula D
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galati
Inspectoratul de Poliție al Județului Galați – Fereste-te de droguri, ele nu te feresc de probleme! - Hol D, parter
ISU Galați – Curtea Interioară
Fundația Comunitară – Hol D, etaj 1
ROSOPHIA #21455 – ROBO - ART SAFARI - For Inspiration and Recognition of Science and Technology - Hol D, parter (langa LSG)

Citeşte mai departe ...

United a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2 la Deva dar a trebuit să se mulțumească cu un punct

  • Publicat în Sport

Derbiul Ligii 1 la futsal a programat luni seara primul episod din sezonul 2023-2024 pe tărâm hunedorean. CSM Deva, fosta Autobergamo şi United Galaţi au confirmat previziunile şi au oferit un meci agreabil, cu un ritm alert şi mult suspans. SuperCampioana României a început în forţă şi a deschis scorul după doar 50 de secunde prin Dudău, cu un şut imbarabil sub bară, angajat de căpitanul Araujo. Devenii, dornici să-şi ia revanşa după înfrângerea dureroasă din Supercupa României de la Sf.Gheorghe s-au năpustit în atac dar defensiva gălăţeană în frunte cu internaţionalul Toniţă a fost la post. Antrenorul Florin Ignat a pregătit foarte bine meciul şi a ales tactica potrivită, „tigrii” au stat la cutie şi au contraatacat periculos, ultimul din prima repriză purtat de Cojocaru fiind finalizat de Crişan. Spectacolul a fost total în partea a doua, la 0-2, Deva a forţat, a redus din diferenţă prin Ramic dintr-o lovitură de la 8 metri, United nu a renunţat şi şi-a menţinut avantajul de două goluri: 3-1, marcator Cojocaru, assits Dudău şi 4-2 în min.29, gol reuşit de Dudău, MVP-ul meciului din pasa lui Cojocaru. Partida s-a încins, Ramic, după ce a marcat golul 3 respectiv Araujo au fost eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene şi veteranul Florin Matei a stabilit scorul final, 4-4. United a început cu formula: Toniţă -A.Sasse, Deiby, Araujo, Dudău. Au mai jucat: Crăciun, Crişan, Boşneagă, Cojocaru. Pe foaie s-au mai aflat: Cârdei, Petică şi A.Cireş. După trei etape, echipa gălăţeană acumulează 7 puncte şi ocupă locurile 3-4. Următorul joc este programat în jurul datei de 8 octombrie la Galaţi cu nou promovata Mausoleul Mărăşeşti.

Sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Atac cu drone în apropierea bacurilor

Un atac cu drone a avut loc noaptea trecută, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, chiar în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea este închis total, marți, 26 septembrie, în urma atacurilor din noaptea trecută de pe partea ucraineană (PTF Orlovka)

Potrivit Gărzii de Coastă, traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

De asemenea, și reprezetanții Navrom au anunțat că circulația bacurilor care fac legătură dintre localitatea ucraineană Orlivka și localitatea românească Isaccea este oprită în acest moment. Potrivit transportatorului fluvial, deocamdată nu s-a luat o decizie privind reluarea circulației bacurilor. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să îşi asume răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii şi reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile.

„Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii şi reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulţumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci “doar” de sute de milioane de euro”, a declarat premierul. 

Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00 , în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite. Amendamentele parlamentarilor la proiectul Executivului pot fi depuse până la ora 13.00, a mai stabilit conducerea Parlamentului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri