Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Luni, 18 Septembrie 2023 - Regional Press

Ecologizare în pădurile din Galați

  • Publicat în Social

Peste 50 de silvicultori de la ocoalele silvice din cadrul Direcției Silvice Galați și 100 de voluntari au participat, sâmbătă, în cadrul Campaniei naționale “Let’s do it Romania” la acțiuni de ecologizare a suprafețelor de fond forestier, fiind vizate locațiile cele mai agresate de populație în privința normelor de curățenie și protecție a mediului înconjurător și în special a pădurilor.

Aceste puncte au fost suprafețele de fond forestier public al statului sau proprietate privată din zona Popasului Hanu Conachi (Ocolul silvic Hanu Conachi), aria naturală protejată Pădurea Fundeanu, Pădurea Adam, extravilanul localităților Berești și Ghidigeni (Ocolul silvic Grivița) și extravilanul comunei Drăgănești (Ocolul silvic Tecuci).

Potrivit Direcției Silvice Galați, participanții la acțiune au colectat peste 2.200 kg de deșeuri din categoria materialelor plastice, a metalelor sau hârtiei și cartoanelor.

Citeşte mai departe ...

Centrul Județean de Excelență Galați sună adunarea!

Primul clopoțel al anului școlar 2023-2024 a sunat, săptămâna trecută, pentru mii de elevi. La trei dintre școlile partenere a Centrului Județean de Excelență Galați deschiderea noului an școlar a fost mai aparte. Astfel, la Școala Gimnazială nr. 29, Școala Gimnazială Miron Costin și Școala Gimnazială nr. 22, primul clopoțel a fost unul inedit deoarece a fost sunat de roboțelul RoSophia, creat de elevii Centrului de Excelență Galați.

Va dorim mult succes în noul an școlar, dragi copii!

De luni, 18 septembrie, părinții interesați pot găsi pe site ul Centrului www.excelentagalati.ro apelul de selecție pentru copiii care doresc să devină elevi ai CJEx în acest an școlar.

Citeşte mai departe ...

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al școlilor

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor sau a unui supleant în consiliul de administrație al școlilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Elevii care candidează trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți și vor avea mandat de un an școlar, cu excepția situației în care sunt în anul final al nivelului de învățământ, când consiliul elevilor desemnează un membru supleant până la încheierea cursurilor anului școlar, potrivit documentului.

Principalele prevederi:

Reprezentantul elevilor este ales prin vot secret de către toți elevii unității de învățământ.

Elevii care doresc să candideze pentru a fi desemnați ca reprezentanți ai elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ trebuie să aibă, la data alegerilor, vârsta de 18 ani împliniți. În situațiile în care in unitatea de învățământ nu există elevi care au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul elevilor este desemnat de consiliul elevilor și participă cu statut de observator la ședințele consiliului de administrație.

Consiliul elevilor desemnează o comisie de organizare și desfășurare a alegerii reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ.

Candidații care doresc să fie desemnați ca reprezentanți ai elevilor depun un dosar la comisie care conține următoarele documente:

a) scrisoare de intenție;

b) copia cărții de identitate;

c) declarație pe propria răspundere a candidatului că nu se află în situațiile de incompatibilitate următoare: au rude sau afini până la gradul IV inclusiv desemnați ca membri în același consiliu de administrație, au primit sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani.

Consiliul județean al elevilor/Consiliul Municipal al Elevilor, Consiliul Național al Elevilor sau organizații nonguvernamentale cu activitate relevantă în domeniul educației își pot desemna observatori în cadrul comisiei.

Directorul unității de învățământ desemnează un reprezentant al consiliului profesoral care sprijină comisia în buna organizare și desfășurare a alegerii reprezentantului elevilor

Consiliul elevilor transmite, în scris, directorului unității de învățământ numele candidatului ales ca reprezentant cu drept de vot al elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ și, după caz, al supleantului, în termen de 24 de ore de la data finalizării alegerilor și consiliului județean al elevilor, Consiliului Municipal al Elevilor, spre informare, numele candidatului ales ca reprezentant cu drept de vot al elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ și, după caz, al supleantului

 

Citeşte mai departe ...

Blocuri din cartierele Micro 20 și Mazepa 1 vor intra în renovare

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică două contracte privind renovarea blocurilor C5 din cartierul Mazepa 1 și A5 (sc.7) din cartierul Micro 20, în cadrul unor proiecte cu finanțare prin PNRR.

Principalele lucrări de intervenție presupun anveloparea fațadei, terasei și a planșeului subsolului; reabilitarea termică a sistemului de încălzire; modernizarea sistemului de iluminat; instalarea de sisteme alternative de producere a energiei etc.

Pentru proiectul „Renovare energetică, bloc C5, str. Petru Rareș nr. 14, Mazepa 1, Asociația de Proprietari nr. 151" contractul lansat în licitație este în valoare de 3.253.940,18 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 04.10.2023.

Pentru proiectul „Renovarea energetică, bloc A5,sc.7, str. Brăilei, nr.205, Micro 20 – Asociația de Proprietari nr.524” contractul lansat în licitație este de 2.750.592,20 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 03.10.2023.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Aducem în Parcul de Aventură celebrul bob suspendat, o atracție unică

Consiliul Județean va construi, în premieră pentru această zonă a țării, un bob suspendat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Astfel, vor fi montate două instalații tip alpine coaster (bob vară/iarnă). 

 „Vom oferi o nouă experiență de neuitat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Astfel, pe lângă traseele de aventură și tiroliene, vom amenaja și celebrul bob suspendat, o atracție spectaculoasă în materie de adrenalină, distracție și relaxare în aer liber. Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi  montate instalații tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în țară, coborârea fiind realizată doar cu ajutorul gravitației, în timp ce cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci și prin tuneluri amenajate sub cota terenului. Suntem bucuroși să aducem  și la Galați această inovație din industria parcurilor de aventură și sunt sigur că bobul suspendat din Parcul de Aventură va fi una dintre cele mai apreciate atracții din regiune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul acestei investiții, vor fi amenajate și piste de biciclete, cu diferite grade de dificultate, pe o lungime de cel puțin 5 kilometri. Procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost demarate deja.

Citeşte mai departe ...

O victorie şi o remiză în Liga a 3-a

  • Publicat în Sport
La sfârşitul săptămânii trecute s-au disputat meciurile celei de-a patra etape din Liga a 3-a. A fost o rundă bună pentru formaţiile gălăţene care au obţinut patru din şase puncte posibile. Sporting a primit vizita pe „Lieşti Arena” celor de la CSM Rm. Sărat. Lieştenii au controlat autoritar partida timp de 85 de minute şi au condus cu 3-0, dar s-au relaxat prematur, oaspeţii au încercat să profite, au marcat de două ori în min.86 şi 88, finalul a fost dramatic şi în cele din Sporting a păstrat acasă cele trei puncte, impunându-se cu 3-2 (2-0). Au marcat pentru gazde: Chiriac şi Stan 2 goluri. Antrenorul Cătălin Savu a început cu formula: Cilighidreanu -Podaşcă, Maftei, Munchiu, Bădilaş -Chiriac, Crihană, Stan, Ţopa -Iordache, Grigoraş. Au mai intrat: Sănduc, Iacob, Costea şi Filip. Etapa viitoare, pe 23 septembrie, Sporting va juca în deplasare la Metalul Buzău. Unirea Braniştea a jucat tot acasă cu liderul Metalul Buzău. După un meci echilibrat, cu câteva ocazii importante irosite de brănişteni în repriza a doua, partida s-a terminat nedecis, scor final 0-0. Antrenorul Ionuţ Niculcea a început cu 11-le: Paharnicu -Mihai, Enache, Popa, Hilohi -D.Cireş, Murgoci -Farcaş, Răducan, Nica -Docuz. După patru etape, ambele echipe gălăţeane au acumulat câte şapte puncte şi sunt vecine de clasament: Sporting, locul 4 respectiv Unirea, locul 5, departajarea făcându-se pentru un gol în plus marcat.
Citeşte mai departe ...

„Urmele animalelor sălbatice”, la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

 În perioada 20 septembrie – 31 decembrie 2023, la Complexul Muzeal de Științele Naturii, instituție în subordinea Consiliului Județean Galați, se va desfășura proiectul educațional „Urmele animalelor sălbatice”, coordonat de muzeograf Olga Mormocea (Secția Muzeu).

 Elevii pasionați de lumea animalelor sălbatice vor învăța să identifice urmele lăsate de acestea în mediul lor natural.

 Proiectul se adresează grupelor de grădiniță și elevilor din clasele I –IV, activitățile urmând să se desfășoare în aer liber (foișorul din Grădina Botanică) și în Sala de activități didactice din cadrul Grădinii Botanice Galați. Taxa de participare: 2 lei / copil.

 Pentru informații suplimentare și înscrieri sunați la secretariatul muzeului, de luni până vineri, în intervalul 8.00 – 16.00. 

 
Citeşte mai departe ...

Mausoleul Eroilor Mărăşeşti

În 18 septembrie 1938 a fost inaugurat Mausoleul de la Mărăşeşti, monument istoric dedicat eroilor Primului Război Mondial. Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfăşurat luptele de la Mărăşeşti, soldate cu victoria trupelor române.
Mausoleul adăposteşte în cele 154 de cripte individuale şi 9 cripte comune, osemintele a 5.073 de ostaşi şi ofiţeri, printre care fetiţa – eroina Măriuca Zaharia, căpitanul Grigore Ignat şi locotenentul Gabriel Pruncu.

Citeşte mai departe ...

Mesaj RO-Alert în Galați și Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, deoarece există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

“Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Cardurile pentru energie au fost alimentate cu a doua tranşă în valoare de 700 lei pentru fiecare beneficiar

Cardurile pentru energie au fost alimentate cu a doua tranşă în valoare de 700 lei pentru fiecare beneficiar, a anunțat deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că au fost alimentate cele peste 1,5 milioane de carduri pentru energie cu o nouă tranşă, în valoare de 700 lei pentru fiecare beneficiar. Totodată noile carduri, aflate în proces de distribuire, vor fi alimentate cu banii după ce Poşta Română va anunţa că au ajuns la cei aproape 400.000 de beneficiari.

„Cardurile distribuite acum sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, şi a celor care şi-au schimbat adresa de domiciliu între timp. În ceea ce îi privește pe cei care îşi păstrează calitatea de beneficiar din prima tranşă, aceștia vor putea folosi cardurile şi pentru tranşa a doua. Cardurile de energie vor putea fi folosite până la data de 27 decembrie 2023”,a  transmis deputatul Viorica Sandu. 

Este important de știut că banii de pe cardul de energie asigura plata facturilor pentru toate formele de consum: energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic - gătit), gaze, lemne pentru foc, păcură, peleţi, apă geotermală, cărbune, brichete, rumeguș, a subliniat deputatul gălățean. 

„Acest sprijin acordat populației vulnerabile îl completează pe cel asigurat la nivelul întregii populații, respectiv plafonarea prețurilor la energie electrică și gaz, în vigoare până-n 2025”, a adăugat Viorica Sandu. 

 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri