Menu
RSS
Înfrângere neaşteptată pentru CSM Arcada

Înfrângere neaşteptată pentru CSM A…

Divizia A1 la volei mascu...

VIDEO Lucrările la cea mai mare pistă de biciclete din județul Galați avansează: 25 de km de traseu în natură, între Lacul Vânători și Pădurea Gârbovele

VIDEO Lucrările la cea mai mare pis…

Președintele Consili...

„Zilele Medicale de la Dunărea de Jos” Galați – Brăila

„Zilele Medicale de la Dunărea de J…

Conferința Regională „Zil...

Sâmbătă, Crosul Andreian pe străzile Galațiului

Sâmbătă, Crosul Andreian pe străzil…

Sâmbătă, 9 noiembrie, se ...

Oţelul, „remiză albă” la Galați cu lanterna

Oţelul, „remiză albă” la Galați cu …

Returul Superligii a debu...

United a avut trei jucători la Naţionala României

United a avut trei jucători la Naţi…

Naţionala de futsal a Rom...

Prevenirea infecțiilor nosocomiale. Costel Fotea: Sistem inteligent pentru igiena mâinilor la Spitalul de Boli Infecţioase

Prevenirea infecțiilor nosocomiale.…

Spitalul de Boli Infecţio...

Sâmbătă, 9 noiembrie, cu acces de la 20:00, la Daily Pub din Galaţi, Eyedrops îşi lanseaă noul lor album

Sâmbătă, 9 noiembrie, cu acces de l…

Ce înseamnă să fii viu? C...

Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc de Sf. Mihail și Gavril onomastica

Aproape 1,5 milioane de români îşi …

În fiecare an, pe 8 noiem...

Depozit ilegal uriaș de deșeuri periculoase, găsit lângă Galați

Depozit ilegal uriaș de deșeuri per…

Comisarii gălățeni ai Găr...

Prev Next

Joi, 14 Septembrie 2023 - Regional Press

Șeful Statului Major Naval al Pakistanului, prezent la Damen Galați

Șantierul Naval Damen Galați a lansat la apă, în această săptămână, una din seria de nave de patrulare offshore (OPV) 2600 pe care Damen le construiește pentru Marina pakistaneză, PNS Hunain. Damen a primit contractul pentru construirea navei în urma livrării cu succes a primelor două nave, PNS Yarmook și PNS Tabuk în 2020, afirmă reprezentanții șantierului gălățean.

La eveniment a participat, în calitate de invitat, șeful Statului Major Naval al Marinei Pakistanului, amiralul Muhammad Amjad Khan Niazi, însoțit de alți reprezentanți ai Marinei pakistaneze și ai ambasadei Pakistanului în România.

Amiralul Muhammad Amjad Khan Niazi a apreciat reușita navaliștilor gălățeni de a construi nava atât de bine și într-un interval de timp atât de scurt. El a subliniat rolul important pe care noua navă de patrulare îl va avea în asigurarea comerțului maritim în regiunea Oceanului Indian și asigurarea stabilității regionale.

Director regional de vânzări Damen, Stephan Stout, a declarat: „Este un moment de mândrie pentru toți cei implicați în proiect să vadă nava la apă pentru prima dată. În numele Damen, aș dori să mulțumesc Marinei Pakistanului pentru că a avut încredere în compania noastră. Aștept cu nerăbdare faza de punere în funcțiune a PNS Hunain și pregătirea navei pentru livrarea cu succes, precum și pregătirea ei pentru munca importantă pe care o va întreprinde în securizarea regiunii Oceanului Indian în care va activa”.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Apărării: Spațiul aerian al României a fost închis în nordul Dobrogei, între Sulina și Galați

Spațiul aerian din nordul Dobrogei, între Sulina și Galați, a fost închis, în urma „intensificărilor atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre”. 

„Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m”, a transmis MApN.

Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autoritățile aeronautice competente civile și militare.

„În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență). Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m. Pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spațiului aerian. Menționăm că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu este afectat”, a adăugat MApN.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați găzduiește Consiliul Național al Rectorilor

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați găzduiește, în perioada 14-16 septembrie 2023, Consiliului Național al Rectorilor.

Festivitatea de deschidere a acestui important eveniment pentru comunitatea academică din România va avea loc pe 15 septembrie 2023, ora 10:00, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

„Vor participa rectori, prorectori din toate universitățile românești, reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ai organizațiilor studențești, dar și ai organismelor și instituțiilor implicate în învățământul superior. Pe agenda evenimentului se află subiecte importante din sfera învățământului universitar”, a anunțat Universitatea Galați. 

Citeşte mai departe ...

Școala nr. 16 din Galați a fost reabilitată cu fonduri europene

S-au încheiat lucrările pentru modernizarea uneia dintre cele mai vechi școli din oraș, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

„Construită în urmă cu peste 100 de ani, Școala nr. 16 a primit un aspect modern, precum și dotările necesare. Avem la Galați un adevărat record de investiții în educație și vom continua în aceeași linie, pentru viitorul copiilor”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Principalele lucrări derulate la Școala nr. 16 au vizat termoizolarea pereților exteriori; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare; reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianță și gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

În plus, s-au asigurat și dotările necesare (calculatoare, videoproiectoare etc.)

Proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 - Corp C1, este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.
Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908.

Primăria municipiului Galați derulează investiții importante în educație. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ.

Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.
De asemenea, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.
În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Citeşte mai departe ...

Oţelul are program încărcat până la sfârşitul lunii

  • Publicat în Sport

După întreruperea cauzată de cele două meciuri ale Naţionalei României din preliminariile Campionatului European 2024: 1-1 cu Israel şi 2-0 cu Kosovo se reia sezonul fotbalistic intern. SC Oţelul Galaţi va avea un program foarte încărcat în perioada imediat următoare. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu vor juca numai puţin de patru meciuri în 12 zile după cum urmează: duminică 17 septembrie, cu Rapid Bucureşti, pe stadionul Oţelul, de la ora 19.15, în cea de-a 9-a etapă a Superligii; vineri 22 septembrie, cu FCU 1948 Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, de la ora 18.00, în cea de-a 10-a etapă a Superligii; marţi 26 septembrie, cu SCM Zalău, în deplasare, ora 16.00, în grupa C din Cupa României; vineri 29 septembrie, cu Dinamo Bucureşti, pe stadionul Oţelul, de la ora 21.00, în cea de-a 11-a etapă din Superligă. După opt etape, SC Oţelul Galaţi ocupă locul 13 cu şapte puncte.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Amenajăm prima Secție de Cardiologie Intervențională din Galați

 
Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat că se amenajează prima Secție de Cardiologie Intervențională, la Spitalul Județean de Urgență. 
 
„Se amenajează de la zero o secție nouă și modernă pentru montarea stenturilor și a stimulatoarelor cardiace. Am demarat deja și proiectul doi de lucrări la noua secție de cardiologie intervențională, care va avea 13 saloane (11 cu două paturi, unul cu patru paturi și o rezervă cu un singur pat). De asemenea, va fi amenajată și o modernă sală pentru realizarea intervențiilor medicale. După ce în primul proiect, au fost recompartimentate spațiile și s-au realizat o parte din lucrările de amenajare interioară, acum se lucrează la partea de utilități - electrice, de ventilație și de climatizare, sanitare și termice”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
 La Galați, au fost montate aproximativ 650 de stenturi.
Citeşte mai departe ...

14 septembrie - Ziua Muntelui în România

În anul 2002 a fost stabilit prin lege ca data de 14 septembrie, când în mod tradiţional se încheie păşunatul anual, să fie desemnată Ziua Muntelui în România. Zonele montane deţin un imens potenţial turistic, dar se confruntă cu multiple probleme de genul izolării sau sărăciei. Desemnarea unei zile dedicate muntelui a avut ca scop principal atragerea atenţiei publicului asupra acestor aspecte.
Carpaţii reprezintă al doilea cel mai lung lanţ muntos din Europa, după Munţii Scandinaviei, având o lungime de aproximativ 1.500 km, din care aproximativ 800 km se desfăşoară în România.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Suntem datori să trecem România peste toate crizele, cu bine, să asigurăm creștere economică, securitate și stabilitate!

Deputatul Viorica Sandu a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică prin care a realizat o analiză atât a acestei legislaturi de excepție-traversată de pandemie, criză energetică și financiară globală și de un război la graniță- cât și a reformelor sănătoase și durabile la care lucrează Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu încă de la investire.

„Suntem datori celor care ne-au trimis aici să predăm la final de mandat o Românie în care am asigurat creștere economică, securitate și stabilitate”, a afirmat deputatul Viorica Sandu.

Declarația integrală a deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu:

„Stimate colege,

 Stimați colegi,

Suntem la ȋnceputul unei noi sesiuni parlamentare și ne pregătim să intrăm în ultimul an al acestei legislaturi. Am avut cu toții trei ani grei, ȋn care ne-am confruntat cu o pandemie, un război la graniță, o criză energetică și una financiară, globală.

Provocările nu s-au terminat, dar noi, cu siguranță, suntem mai pregătiți pentru a le face față. Mai mult decât atât, le suntem datori celor care ne-au trimis aici să trecem România peste toate crizele, cu bine, să asigurăm creștere economică, securitate și stabilitate. Acestea sunt și principalele obiective ale guvernării conduse de PSD.

Premierul Marcel Ciolacu și colegii noștri din Guvern lucrează deja, ȋncă de la învestire, la reforme sănătoase și durabile ȋn mai multe domenii. Reforma fiscal-bugetară este una absolut necesară și ne va ajuta la diminuarea deficitului bugetar, astfel ȋncât să evităm sancțiunile din partea Uniunii Europene.

Sigur că sunt voci care contestă o parte dintre măsuri. Sigur că unele companii și industrii vor trebui să se reorganizeze și să ȋnvețe să facă performanță și fără anumite facilități din partea statului. Ȋn același timp, avem industrii care trebuie ajutate să crească și cărora trebuie să le oferim o serie de beneficii. Cred că noi, ȋn calitate de parlamentari, trebuie să nu cădem pradă emoțiilor de moment și să avem o vedere de ansamblu asupra dezvoltării economiei românești.

Ȋn același timp, trebuie să susținem inițiativele ambițioase ale Guvernului prin legi extrem de bine făcute și necesare societății, precum cea a pensiilor și salariilor. Indiferent de apartanența noastră politică sau de ambițiile politice pentru alegerile viitoare, trebuie să urmărim interesele României și ale românilor, pe termen mediu și lung, și să ne asigurăm că facem tot ce ne stă ȋn puteri pentru a construi cea mai bună variantă a societății noastre.

Vă doresc și îmi doresc ca, la final, să putem să privim în urmă cu recunoștință și cu bucuria că am contribuit la o Românie mai puternică decât atunci când am preluat mandatele”, a încheiat deputatul Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările la podul hobanat al Drumului de Centură: sute de metri cubi de beton turnați într-o singură zi

Lucrări avansate la podul hobanat de pe Drumul de Centură Galați. Se toarnă placa de beton a podului hobanat. Astfel, doar astăzi, s-au turnat aproape 400 de metri cubi de beton. Mai exact, pe șantierul podului hobanat au ajuns astăzi peste 40 de betoniere, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„Aproximativ 50% din placa de beton, peste care se va pune ulterior hidroizolația și asfaltul, este finalizată. Urmează armarea ultimelor tronsoane ale tablierului și noi etape de turnare a betonului. De altfel, doar pentru placa de beton se vor turna până la final aproximativ 1500 de metri cubi de beton. De asemenea, se lucrează și la rampele de urcare pe podul hobanat al Drumului de Centură”, a transmis Costel Fotea. 

Podul hobanat va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. 

La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri