Menu
RSS
Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Se lucrează din nou la Sera de plan…

Au fost reluate lucrările...

Premierul României: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului!

Premierul României: Suntem pe depli…

Premierul Marcel Ciolacu ...

15 aprilie - Ziua mondială a artei

15 aprilie - Ziua mondială a artei

Ziua mondială a artei se ...

Luni, programul cu publicul al ITM Galați, afectat de o întrerupere de curent

Luni, programul cu publicul al ITM …

Inspectoratul Teritorial ...

Împreună pentru Oţelul

Împreună pentru Oţelul

Liga a 2-a la fotbal femi...

CSM Arcada s-a calificat dramatic în finală

CSM Arcada s-a calificat dramatic î…

Atmosferă fantastică sâmb...

Costel Fotea: Candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Galați

Costel Fotea: Candidez pentru un no…

Lansarea candidaților PSD...

Prev Next

Joi, 02 Martie 2023 - Regional Press

Campania ”Mă implic în cercetare!” demarată la ”Danubius”

Începând cu luna februarie 2023, în cadrul Universității ”Danubius” din Galați s-a lansat campania ”Mă implic în cercetare!”.

Desfășurată sub egida Comisiei de Etică, cu sprijinul Cercurilor științifice studențești de la nivelul facultăților, aceasta campanie dorește să promoveze implicarea în activitatea de cercetare științifică – valoare a comunității academice.

Cercetarea științifică reprezintă o latură esențială a activității și misiunii cadrului didactic, dar și a studenților și masteranzilor. Ca atare, prin această campanie, se continuă ceea ce comunitatea academică a Universității ,,Danubius” din Galați a susținut întotdeauna: încurajarea tuturor formelor de manifestare științifică și de publicare a rezultatelor cercetării științifice.

Așa cum se cunoaște, obiectivul fundamental al cercetării științifice este să caute soluții la probleme specifice: să explice fenomene, să dezvolte teorii, să extindă cunoștințele, să stabilească principii, să reformuleze abordări, să infirme/să confirme rezultate etc. De aceea, se dorește ca cercetarea științifică și, prin aceasta, rezultatele cercetării să ajungă la cunoștința destinatarilor ei: studenți, masteranzi, cadre didactice și, în general, toți cei care vor să dobândească achiziții în procesul de învățare și să le aplice ori să le valorifice ulterior.

Așadar, se promovează și încurajează participarea în cadrul manifestărilor științifice organizate la nivelul Universității ”Danubius” din Galați, dar și al altor instituții de învățământ sau cercetare, pe plan național și internațional, publicarea de articole, studii, lucrări științifice, în general, precum și analize constructive legate de modul de elaborare și redactare a lucrărilor de licență și de disertație, respectarea principiilor cercetării științifice și, nu în ultimul rând, crearea de colective mixte de cercetare studenți/masteranzi/cadre didactice, care să valorifice rezultatele demersului științific întreprins.

Citeşte mai departe ...

Autobuzele de pe traseul 40, scoase de pe strada Ștefan cel Mare, timp de două luni

  • Publicat în Social

Societatea de transport public local Transurb Galați anunță că, în perioada 3 martie – 30 aprilie, autobuzele repartizate la traseul 40 (Metro-Bariera Traian) nu vor mai deservi stația „Spitalul nr.3”, amplasată pe bd-ul George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și str. Alexandru Măcelaru.

Măsura se impune ca urmare a demarării lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare care se vor desfășura pe strada Ștefan cel Mare în perioada menționată anterior.

Așadar, autobuzele care deservesc traseul 40 vor circula de la Metro spre Bariera Traian fără a mai pătrunde pe strada Ștefan cel Mare. După stația „Dumbrava Roșie”, următoarea oprire a autobuzelor va fi la capăt de linie, în Bariera Traian.

Citeşte mai departe ...

Două jocuri în 24 de ore în Ardeal pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat miercuri partidele celei de-a 21-a etape, penultima din sezonul regulat. CSM Arcada Galaţi, campioana României din ultimele patru sezoane a primit vizita în sala Polivalentă Dunărea celor de la SCMU Craiova. Chiar dacă miza nu a fost aşa mare ca altădată poziţiile din clasamentul primei faze fiind pecetluite, echipa gălăţeană a reuşit poate cea mai solidă prestaţie din acest şi au bifat o victorie facilă importantă pentru moral. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -SCMU Craiova 3-0 (19, 17, 20). Antrenorul Sergiu Stancu, care s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia băieţilor săi şi optimist în perspectiva play-off-ului, a folosit formula: Magdaş, Vilimanovic 1 punct, Madsen 18 p, Butnaru 3 p, Malescha 7 p, Bala 10 p -Kantor, libero. Au mai evoluat: Talpă 6 p, Smits 1 p, Raţă 5 p. Echipa gălăţeană a plecat joi dimineaţă spre Ardeal unde va juca ultimele două meciuri din prima fază a campionatului în 24 ore: U Cluj -vineri 3 martie şi Unirea Dej -sâmbătă 4 martie. După 21 etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. Steaua 58 puncte, 2.Dinamo 57 p, 3.CSM ARCADA 48 p, 4.SCMU Craiova 42 p, 5.Rapid 37 p, 6.SCM Zalău 36 p, 7.Ştiinţa Explorări Baia Mare 30 p, 8.CSM Constanţa 27 p, 9.Unirea Dej 21 p, 10.Ştiinţa Bucureşti 11 p, 11.U Cluj 6 p, 12.CSM Suceava 2 p. Primele opt clasate se califică pentru play-off unde se vor împerechea 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5 iar ocupantele locurilor 9-12 vor continua în play-out.

sursa foto Arthur Florentin Antoniu -Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Brăniştenii s-au întors victorioşi din cantonamentul spaniol

  • Publicat în Sport
Echipa gălăţeană, ocupanta locul 3 cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat în seria a 2-a din Liga a 3-a a încheiat stagiul de pregătire centralizată la Almeria -Spania. Brăniştenii conduşi de Ionuţ Niculcea şi Alex Iliciuc au învins în ultimul amical pe CD Vera, scor final: 4-1 (2-0). Au marcat pentru învingători: Răducan, Ţicămucă, Gherase 2 goluri. Unirea a folosit formula: Ursu (min.75 Butunoiu) -Mihai (min.88 Oniciu), Gîţă (min.45 Popa), Manea, Hilohi (min.45 Murgoci) -Năpîrlică (min.45 Florea), D.Cireş (min.75 Postelnicu) -Ţopa (min.45 M.Cireş), Răducan (min.45 Spînache), Ţicămucă (min.75 Gherase) -Docuz (min.70 Duţu). Echipa noastră a încheiat amicalele spaniole cu bilanţul: trei victorii şi o înfrângere. Delegaţia celor de la Unirea Braniştea a revenit miercuri seară la Galaţi şi sâmbătă 4 martie va susţine ultimul joc de pregătire înainte de reluarea campionatului, cu Viitorul Cireşu. Partida se va disputa pe stadionul din Şendreni, de la ora 12.00.
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați modernizează DN 25 între Galați-Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi

În ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Galaţi din 28 februarie 2023, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare drum existent DN 25 între Galați - Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi‟.

"Acest proiect este extrem de important pentru județul Galați și se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune: amenajarea de girații la intersecția cu drumurile principale, reabilitarea și extinderea pasajelor de pe traseu, realizarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale, realizarea unor parcări auto,  asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora și evacuarea în afara părții carosabile și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, pe acest tronson de drum național, se vor executa lucrări de desfacerea structurii rutiere existente, săpătură casetă; nivelarea și compactarea terenului de fundare; execuția stratului de fundație din balast, nivelarea și compactarea acestuia; execuția stratului din piatră spartă, nivelarea și compactarea acestuia; execuția dispozitivelor de scurgere a apelor; execuția trotuarelor; execuția parcărilor; realizarea lucrărilor pentru siguranța circulației; execuția marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.

În acest moment, starea actuală a drumului de acces creează o serie de efecte negative, cele mai semnificative fiind: blocaje/ambuteiaje frevcente în fluența traficului rutier; lipsa unor condiții minime pentru sănătatea, confortul și igiena oamenilor; costuri mari de întreținere pentru mijloacele de transport; risc mare de producere a accidentelor și consum crescut de combustibil.

Valoarea totală a investiţiilor este de aproximativ  309 milioane de euro, fonduri europene obținute prin POIM- Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Citeşte mai departe ...

Un pui de cangur a venit pe lume la ZOO Galați. Sondaj pentru stabilirea numelui acestuia

Un pui de cangur pitic a venit pe lume la ZOO Galați, iar publicul vizitator este rugat să aleagă până pe 1 iunie ce nume va purta micuțul.

 Micuțul nu a părăsit încă marsupiul mamei sale, fiind destul de sensibil și vulnerabil la condițiile exterioare.

„La momentul actual, din cauza vârstei foarte fragede, nu poate fi identificat sexul puiului. Dacă va fi mascul, atunci, după cca. doi ani, va deveni total independent de mamă, dar dacă va fi femelă, va putea rămâne în preajma mamei toată viața. Puiul va rămâne în marsupiul mamei circa 280 de zile, dar, odată cu încălzirea vremii, vor fi destule momente când acesta va părăsi, temporar, marsupiul, astfel încât să poată fi observat și admirat de vizitatori”, susțin reprezentanții Grădinii Zoologice Galați.

Puiul de cangur are nevoie de un nume, iar conducerea Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, lansează o campanile inedită prin care publicul vizitator să aleagă ce nume să poarte cangurul pitic.

 Astfel, la sediul Grădinii Zoologice Galați din Pădurea Gârboavele, va fi amplasată o urnă transparentă, în care vizitatorii vor putea introduce bilețele cu numele pe care ar dori să îl poarte puiul lui Carla și Mario. Pe bilet se vor scrie două nume, de fată și de băiat. Campania este deschisă până pe 1 iunie 2023. Data extragerii numelui din urnă va fi anunțată din timp.

Cangurul pitic (Macropus rufogriseus) este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată și pajiști fertile, dar poate fi întâlnit și în Tasmania. În ultimii ani, datorită intervenției omului, a devenit o specie care poate fi întâlnită și în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Germania. Așa cum sugerează și numele, este semnificativ mai mic decât un cangur obișnuit, putând atinge o înălțime de 90 de cm și o greutate de 13 - 18 kg, față de o înălțime de 200 de cm și o greutate de 50 - 66 kg cât poate atinge ruda sa uriașă, Osphranter rufus, care trăiește tot în Australia.

Citeşte mai departe ...

S-a dublat numărul de autorizații pentru investiții în Galați

În Galați s-a dublat numărul autorizațiilor de construcție emise pentru investiții. Astfel, în 2022 s-au eliberat 55 de autorizații de construcție pentru facilități de producție, depozite sau hale, un număr dublu față de anii 2020 și 2021 când s-au înregistrat câte 24. A crescut, de asemenea, numărul autorizațiilor pentru unități socio-culturale, de la cinci în 2020, opt în 2021, la 45 în 2022.

S-a dezvoltat în această perioadă și sectorul rezidențial. Astfel, au fost eliberate 176 de autorizații pentru imobile cu destinația locuință (case) în anul 2022, față de 153 în 2021 și 145 în 2020. Totodată, la Galați au fost autorizate șapte ansambluri rezidențiale (blocuri) în 2020, 21 în 2021 și 14 în anul 2022.

În context, precizăm că un studiu realizat de Romania Property Club la începutul acestui an evidențiază planuri de investiții de până la 1,2 miliarde de euro în proiecte office, retail și logistice în cele mai atractive destinații din țară: Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Galați, Arad, Oradea și Ploiești.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este „o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede”.

„Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede! Sintagme precum ‘limbă de stat’, ‘limbă oficială’ sau ‘limbă maternă’ sunt nişte anomalii! L-am felicitat pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susţinerea iniţiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie. În plus, i-am transmis premierului rezultatele recentei vizite pe care am efectuat-o în Azerbaidjan: vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova prin intermediul contractului de import de gaze azere.

Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autorităţile de la Bucureşti vor sprijini, fără rezerve şi cu toată expertiza, Guvernul şi administraţia de la Chişinău”, a transmis Marcel Ciolacu

Citeşte mai departe ...

Fabrica de bere Martens Galați va sista producția, după 44 de ani de funcționare

Fabrica de bere Martens Galați va sista de luna aceasta producția, după 44 de ani de funcționare. Compania, listată pe bursă din 1997, se va ocupa în continuare de distribuție.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea decizie: Art. 1 se aprobă documentul de ofertă publică de cumpărare de acțiuni emise de societatea Martens SA Galați, inițiată de societatea Bockhold NV Belgia.” (sursa Bursa de Valori de București)

Martens renunță la producția de bere după 44 de ani și anunță că vrea să devină un fel de intermediar pe piața de profil. Cel mai probabil, angajații din departamentul producție vor rămâne fără obiectul muncii.

„Ca urmare a Deciziei C.A. Nr. 2 / 70.O2.2O23, informăm că începând cu luna Martie 2023, societatea va sista activitatea de fabricare a berii, MARTENS S.A. urmând a se axa pe dezvoltarea activităților de vânzare a produselor din bere. Societatea va desființa locurile de muncă din departamentul producție.” (sursa Bursa de Valori de București). 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri