Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 30 Septembrie 2022 - Regional Press

Conflictul de muncă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, înregistrat la ITM

Federaţia FAIR-MediaSind, organizaţia reprezentativă la nivel de sector Cultură şi Mass-Media împreună cu membrul afiliat - Sindicatul Naţional din Cultură - FAIR, au înregistrat vineri, 30 septembrie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, conflictul de muncă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi.

„Concilierea va avea loc în data de 10 octombrie, iar în cazul în care managerul Vali Viorel Sandu şi reprezentanţii Sindicatului Naţional din Cultură - FAIR, organizaţia reprezentativă la nivelul instituţiei, nu vor ajunge la un acord, după această dată angajaţii vor putea declanşa oricând, conform legii, greva de avertisment urmată de greva generală”, se arată într-un comunicat remis Agerpres de Departamentul Comunicare al Federaţiei FAIR-MediaSind.

În semn de protest pentru menținerea la conducerea instituție a actualului manager, Vali Viorel Sandu, reprezentanţii FAIR și membrii afiliaţi din instituţia gălăţeană vor organiza mitinguri şi marşuri de protest în Galaţi. Acţiunile de protest vor fi organizate în faţa Centrului Cultural Dunărea de Jos, în faţa sediului Consiliului Judeţean Galaţi, ordonatorul principal de credite, dar şi în alte locaţii strategice care vor fi anunțate ulterior.

„Alături de membri ai Sindicatului Naţional din Cultură, vor participa părinţi ai celor peste 700 de copii care sunt şcolarizaţi în cadrul centrului, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor afiliate din Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi din Confederaţia CNSLR-Frăţia”, se menționează în comunicat.

„În al 12-lea ceas, Federaţia FAIR-MediaSind împreună cu Sindicatul Naţional din Cultură FAIR reiterează solicitarea transmisă Consiliului Judeţean Galaţi privind demiterea de urgenţă a managerului Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, Vali Viorel Sandu, şi organizarea unui concurs de proiecte de management pentru ca instituţia să fie condusă de profesionişti dedicaţi şi cu experienţă în management cultural”, se afirmă în finalul documentului citat.

Citeşte mai departe ...

Oţelul şi-a aflat adversarele din grupele Cupei României

  • Publicat în Sport

La Casa Fotbalului a avut loc vineri la prânz tragerea la sorţi pentru grupele Cupei României Betano. Oţelul a fost repartizată în grupa B alături de: FCSB, AFC Botoşani, CS Mioveni, UTA Arad şi Gloria Buzău. „Sunt mulţumit din toate punctele de vedere şi ne dorim să ne calificăm mai departe. Cum am spus de la început, tratăm foarte serios Cupa României şi e important pentru noi să mergem pe două fronturi pentru că avem un lot numeros şi echilibrat valoric. Aştept ca la toate meciurile să jucăm cu stadionul plin, pentru că avem nevoie de sprijinul fanilor noştri”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu după tragerea la sorţi. Fiecare echipă va avea de disputat câte trei partide, cu câte un adversar din fiecare din cele trei urne valorice. Echipa mai slab clasată în sezonul precedent va organiza meciul pe teren propriu. Roş-albaştrii vor juca pe stadionul Oţelul cu: CS Mioveni, pe 19 octombrie, FCSB şi Gloria Buzău. Celelalte grupe sunt: Sepsi OSK, FC Voluntari, U Craiova 1948, Petrolul, Dinamo 1948, Unirea Slobozia -grupa A; CFR 1907 Cluj Napoca, Farul Constanţa, FC Rapid, U Cluj, CSC Dumbrăviţa, CSM Alexandria -grupa C; U Craiova, FC Argeş, Chindia Târgovişte, AFC Hermannstadt, Ocna Mureş, Minaur Baia Mare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală.

Citeşte mai departe ...

Tigrii de la United au supravieţuit după patru „gloanţe” bănăţene şi au muşcat letal pe final

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal a programat joi seara în sala Polivalentă Danubius din Brăila restanţa din prima etapă dintre United Galaţi şi CFR Timişoara. Partida a fost spectaculoasă, cu un ritm bun şi răsturnări de scor pe tabelă. Echipa gălăţeană, care a câştigat toate cele trei trofee în sezonul precedent: campionat, Cupa şi Supercupa României, a intrat relaxată pe teren, timişorenii, foarte pragmatici au profitat de greşelile din defensivă şi după doar 10 minute am consemnat un neverosimil 0-3 pe tabelă. Cu orgoliul rănit, United a început cursa de urmărire şi a restabilit egalitatea la începutul reprizei a doua după reuşitele spaniolului Cardenas, la primul meci în tricoul echipei noastre şi brazilianului Pele, care a reuşit dubla. Oaspeţii au continuat să joace „la ciupeală” şi au trecut din nou în avantaj după ce internaţionalul de tineret Cîrdei a fost surprins nepregătit la o lovitură liberă de la vreo 12 metri. Tigrii lui Florin Ignat au dovedit încă odată că au un psihic foarte bun, au forţat, Araujo a marcat pentru 4-4 pentru ca pe final, în min.36 Cardenas să confirme calităţile de marcator şi să aducă o victorie foarte muncită. Rezultat final: United Galaţi -CFR Timişoara 5-4 (2-3). Lotul echipei gălăţene: Cîrdei -Ignat, Araujo, Cardenas, Pele; Toniţă -Burdujel, Dudău, O.Cireş, Crăciun, Crişan, Boşneagă, Arhire, Oană. După trei etape, United are maxim de puncte şi ocupă fotoliul de lider. Următorul meci este programat în jur de 15 octombrie în deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc.

Citeşte mai departe ...

Atenție! Modificări importante în transportul public în comun

Începând cu data de 01.10.2022 vor apărea schimbări în programul și graficul după care funcționează transportul în comun. Astfel, începând de sâmbătă, vor fi următoarele modificări:

- traseul 10 va fi introdus pe strada Regiment 11 Siret și va fi asigurat în continuare cu 5 autobuze, care vor circula cu o frecvență medie de 20 min;

- traseul 28 va reveni integral pe bulevardul Siderurgiștilor și bulevardul 1 Decembrie 1918, cu intrare pe strada Aurel Vlaicu unde au fost înființate anterior două stații provizorii care vor căpăta statutul de stații definitive în noul programul de transport;

- traseul 28 va fi asigurat în continuare cu 10 autobuze, care vor circula cu o frecvență medie de 9 minute;

- traseul 20 va fi asigurat cu 6 autobuze cu o frecvență medie de 12 min cu mențiunea că pe str.Regiment 11 Siret va fi suplinit și de traseul 10;

- traseul 9 va fi asigurat în urma suplimentării cu 4 autobuze care vor circula cu o frecvență de 15 min;

- pentru traseul 102, în zilele lucrătoare, au fost introduse 3 plecări suplimentare din Micro 19 la orele 06.43, 06.56 și 07.09.

Citeşte mai departe ...

Agenda culturală (1-2 octombrie 2022) la Nae Leonard

Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, Galaţi, deschide Stagiunea 2022-2023 cu celebrul musical Sunetul muzicii.
Sâmbătă, 1 octombrie şi duminică, 2 octombrie, ora 18:30, gălăţenii vor putea asculta frumoasele cântece compuse de Richard Rodgers, pe versuri de Oscar Hammerstein II, care au făcut înconjurul lumii: Do-Re-Mi, My favorite things, Edelweiss, Climb erevy mountain.
Prezentat pentru prima dată pe Broadway, în anul 1956, musical-ul are la bază povestea reală a unei familii din Austria în timpul ocupaţiei naziste. Ulterior a fost realizat şi filmul, ai cărui protagonişti au fost Julie Andrews şi Christopher Plummer, şi care a devenit o capodoperă cinematografică, câştigând numeroase premii importante.
Sunetul muzicii a încântat pentru prima dată publicului gălăţean în anul 2015. După o pauză de 2 ani, musical-ul este reluat, cu o nouă generaţie de copii. Reprezentaţia actuală se bucură de participarea întregului corp artistic al teatrului: orchestra – dirijată de Eugen Dan Drăgoi, corul – dirijat de Daniel Nistor, corul de copii – pregătit cu multă dăruire de Silvia-Alice Niţă, baletul şi solişti.
În distribuţie îi regăsim pe următorii artişti: Silvia-Alice Niţă (Maria), Teodor Niţă (Căpitanul con Trapp), Florentina Soare (Elsa), Tudorel State (Max), Lăcrămioara Crihană (Maica Stareţă), Valeria Drăguţ (Liesl), George Constantin (Friedrich), Elena Herţa / Evelyne Gugoaşe (Louisa), Darius Vadana (Kurt), Miruna Grigoraş / Anemona Năstase (Brigitta), Sofia Huştiu / Loriana Iorga (Marta), Cristina Tabac / Alexandra Ene (Gretel), Mirela Stoica (Maica Margareta), Elisabeta Barbu (Maica Berta), Lenuţa Bercaru (Maica Sofia), Ionuţ Popa (Rolf), George Apostolache (Zeller), Adina Gurenciuc (Frau Schmidt), Gheorghe Racoviţă (Franz), Valentin Călin (Ofiţer SS), Bogdan Baicu (Baronul Elberfeld) şi Nina Homner (Baroneasa Elberfeld).
Regia a fost realizată de artistul ieşean Octavian Jighirgiu, scenografia îi aparţine Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar coregrafia lui Edi Stancu. De asemenea, conceptul video aparţine lui Andrei Cozlac.
Biletele se pot achiziţiona online, accesând linkul https://www.blt.ro/sunetul-muzicii.html, sau fizic, de la casieria teatrului (telefoane 0236.465.599 şi 0753.312.308), în intervalul orar afişat pe site-ul naeleonard.ro.

Citeşte mai departe ...

Două adolescente agresate într-un autobuz, din Galați. O călătoare a făcut public incidentul pe Facebook  

Două adolescente, de 16 și 17 ani, au fost agresate în autobuz de un tânăr care le-a arătat imagini cu conținut sexual explicit. Polițiștii s-a autosesizat după ce incidentul a fost făcut public pe Facebook.

În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări din care reiese comiterea de către un tânăr a unei fapte de ultraj contra bunelor moravuri, polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați s-au autosesizat și, în urma activităților investigative, au stabilit următoarele:

În cursul zilei de 27 septembrie, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galați, ar fi abordat două adolescente, de 16 și 17 ani, cărora le-ar fi arătat imagini cu conținut sexual explicit, de pe telefonul său.

Tânărul a fost depistat și condus la sediul Poliției, unde, după audieri, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

„Pe această cale,  recomandăm cetățenilor ca, în cazul în care sunt martori la comiterea unei fapte de natură penală, să nu intervină în mod direct, riscând să devină astfel, victime, ci să apeleze imediat numărul unic de urgență 112, sau să sesizeze, în orice alt mod, Poliția”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Dan Nica: „România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen”

Delegația PSD din Parlamentul European a obținut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluție privind soluționarea aderării României la Spațiul Schengen, a anunțat eurodeputatul Dan Nica, liderul delegației social-democrate. Demersul e inițiat de Grupul politic S&D.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a declarat Dan Nica.

Președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen. Delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.

Citeşte mai departe ...

Guvernul a prelungit până la sfârşitul anului măsura privind reducerea de 50 bani/litru a preţului la carburanţi

Coaliția de guvernare a prelungit cu încă trei luni măsura compensării prețului carburanților.

„Am adoptat astăzi, în ședința de Guvern, un act normativ care prevede aplicarea compensării până la finele anului. Măsura pe care am luat-o în urmă cu trei luni și-a dovedit utilitatea. A avut un efect imediat asupra prețurilor din toată țara, carburanții s-au ieftinit, iar acum vedem o temperare a prețurilor. Măsura a fost luată de o foarte mare parte a jucătorilor din zona de distribuție, acoperind aproape întreaga piață”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. 

Potrivit sursei citate, la nivel macroeconomic, măsura a evitat creșteri în cascadă ale prețurilor tuturor produselor și serviciilor, în a căror producție este implicată utilizarea carburantului.

Citeşte mai departe ...

A murit actorul Alexandru Arșinel

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală. 

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență.

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit. În anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci când i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. Era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Alexandru Arșinel a făcut în 2013 un transplant renal la Cluj-Napoca. 

Arșinel a fost director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, a jucat în filme şi piese de teatru de comedie, fiind cunoscut pentru lunga colaborare cu Stela Popescu.

Arșinel s-a născut acum 83 de ani, în satul Dolhasca din regiunea Baia a Regatului României atunci, pe 4 iunie 1939, acum județul Suceava.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri