Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 - Regional Press

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

  • Publicat în Sport

La Ibiza s-a desfăşurat Campionatul European de badminton Under 15. România este CAMPIOANA EUROPEI la dublu fete U15. Fetele de aur sunt: IRINA GHERASIM (CSU Galaţi, antrenor Dorel Badiu ) şi CRISTINA SÎRBU (CSM Timişoara, antrenoare: Corina Dan). „Este pentru prima dată când badmintonul românesc urcă pe podiumul de premiere la un campionat european. Şi este direct....aur! Fetele au avut un parcurs de povestit la nepoţi : cinci victorii cu 2-0 până în finală. Şi au lăsat în urmă sportive din: Estonia, Turcia, Bulgaria-Italia, Germania, Franţa. În finală au câştigat cu 2-1 împotriva altor fete din Turcia. Şi istoria a fost scrisă. Cu litere de aur. Mulţumesc fetelor, mulţumesc Corina, mulţumesc familiei Gherasim şi familiei Sîrbu. Triunghiul Sportivi-Antrenori-Părinţi a fost din nou, pe modelul românesc, eficient. Mergem înainte!”, este mesajul postat de inimosul antrenor gălăţean Dorel Badiu.

Citeşte mai departe ...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației organizează marți, 27 septembrie, la Galați, o sesiune de informare privind lansarea primului apel de proiecte finanțat prin Danube Region Programme.

Primul apel de propuneri de proiecte este preconizat a fi lansat la sfârșitul lunii septembrie și are un buget alocat de 91,7 milioane de euro din fonduri Interreg.

Evenimentul de la Galați, care va avea loc în sala de consiliu a Primăriei, este adresat potențialilor beneficiari ai programului (autorități publice regionale sau locale, instituții de drept public sau privat, societăți comerciale etc.) și vizează informarea acestora cu privire la noul program de cooperare transnațională, precum și la oportunitățile și condițiile de finanțare oferite de acesta.

Temele dezbătute vor urmări familiarizarea potențialilor beneficiari cu programul și cu termenii și condițiile manualului aplicantului, elaborarea și scrierea proiectelor și aspecte privind acordarea cofinanțării naționale.

Programul pentru Regiunea Dunării 2021-2027 finanțează proiecte ce privesc integrarea politicilor din domeniile selectate în macroregiunea Dunării, prin proiecte ce beneficiază de un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Citeşte mai departe ...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academia Română, sub semnătura și autoritatea președintelui ei, acad. Ioan-Aurel Pop, în numele profesorilor și cercetătorilor participanți la Congresul Național al Istoricilor Români, desfășurat la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, adresează un apel istoricilor, cadrelor didactice, cercetătorilor, arhiviștilor, muzeografilor, bibliotecarilor, opiniei publice, mass-media, autorităților statului, prin care argumentează necesitatea studierii istoriei și solicit creșterea numărului de ore alocate la nivelul învățământului preuniversitar

”Solicităm ca numărul de ore de istorie din învățământul preuniversitar din România să fie cel puțin egal cu media orelor de istorie din statele UE, respectiv de 3 ore. Solicităm Ministerului Educației să înceapă în cel mai scurt timp un dialog cu reprezentanții Academiei Române – Comitetului Național al Istoricilor Români, ca singură entitate reprezentativă pentru breasla istoricilor din România, în așa fel încât viitoarea lege a învățământului să reflecte corect statutul istoriei și al istoricilor.” se specifică în apelul lansat de Academia Română.

Citeşte mai departe ...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Comitetului Științific & Organizare (Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Societatea Română de Neurochirurgie) invită la Iași personalul medical interesat de lucrările celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie, coroborat cu cea de a 26-a ediție a Cursului Francez în Neurochirurgie precum și cu cea de a 4-a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România, în perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2022.

Tematica generală a Congresului din acest an va acoperi întregul domeniu al neurochirurgiei și al neuroștiințelor și va pune accent pe cele mai recente progrese din fiecare domeniu. În cadrul lucrărilor celui de a 47-a Congres al Societății Române de Neurochirurgie, vor fi susținute prezentări care vor încerca abordarea următoarele teme de discuții:

Neuro-Oncologie

Neurochirurgie Vasculară

Neurochirurgia Coloanei Vertebrale

Neurochirurgie Funcțională

Neurochirurgie Pediatrică

Neuro-Radiologie

Neuro-Robotică

Radiochirugie Stereotactică (SRS)

Neuro-Oftalmologie

Chirurgia Epilepsiei

Tineri Neurochirurgi

Varia (diverse teme propuse de lectori).

Citeşte mai departe ...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Cine nu îşi mai aduce aminte de filmul care ne-a bucurat copilăria şi nu numai, "Sunetul Muzicii"? Duminică. 2 octombrie, ora 18.30, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi, aveţi ocazia de a vă reîntâlni cu personajele din acest film minunat şi muzica şi mai minunată din acest film.
Unul dintre cele mai iubite musical-uri scrise vreodată (şi bazate pe o poveste reală) ne prezintă o istorisire înduioşătoare despre iubire, alimetată de o întreagă suită de cântece deja emblematice, precum „Edelweiss”, „So Long, Farewell”, „Climb Ev’ry Mountain” şi „Do-Re-Mi”, toate devenind cunoscute şi apreciate în lumea întreagă. Aceste cântece, atât de uşor de recunoscut şi de îndrăgit, fac din spectacolul „Sunetul Muzicii” o experienţă pentru toate vârstele, una pe care nimeni nu ar trebui să o rateze!

Citeşte mai departe ...

Tânăr din Galați, amenințat cu cuțitul în stația de autobuz de un bărbat băut

Un gălățean în vârstă de 36 ani aflat sub influența alcoolului a amenințat cu un cuțit un tânăr care aștepta autobuzul pentru a merge la serviciu. Speriat, tânărul a solicitat sprijinul unui echipaj de jandarmerie care se afla în zonă.

Echipajul de jandarmerie patrula pe strada Calea Prutului, moment în care a observat cum un tânăr le face semne insistent. Jandarmii s-au oprit și l-au întrebat ce problemă are. Tânărul le-a spus că în timp ce aștepta autobuzul pentru a merge la serviciu, dintr-un imobil din zonă au ieșit doi bărbați, iar unul dintre ei l-a amenințat cu un cuțit.

La vederea jandarmilor, persoana în cauză a aruncat cuțitul jos și a încercat să intre în curtea imobilului, fiind oprit la timp de oamenii legii. Cei doi bărbați și persoana vătămată au fost conduse de către jandarmi la sediul instituției, pentru luarea măsurilor legale și clarificarea împrejurărilor producerii evenimentului.

În momentul consemnării declarațiilor, cei doi bărbați au început să declare unul împotriva celuilalt, dar situația a fost clarificată cu ajutorul persoanei vătămate. Jandarmii au stabilit că persoana în cauză venise la prietenul său pentru a-i aduce mâncare, iar la un moment dat, după ce au consumat câteva pahare de tărie și bere, a ieșit furios din imobil motivând că este spionat de pe geam. În stația de autobuz se afla un tânăr în vârstă de 22 ani, care a fugit de lângă bărbat și a oprit echipajul de jandarmerie care se afla în zonă. Cuțitul, cu o lungime totală de 25 cm, a fost ridicat de către jandarmi.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate de către poliție.

Citeşte mai departe ...

Comuna Matca va avea sistem de apă și canalizare în valoare de 33 de milioane de euro

În cadrul ședinței Consiliului Județean Galați s-au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru o amplă investiție în infrastructura de apă și canalizare. Este vorba despre un proiect pentru  localitatea Matca, cu o valoare de aproximativ 33 de milioane de euro.

“De mai bine de un an lucrăm împreună cu Primăria Matca și cu reprezentanții de la Apă Canal la acest amplu proiect de apă și canalizare. Din păcate, astăzi, Matca, bazin legumicol de mare importanță pentru agricultura României, nu are infrastructură de apă și canalizare, din motive care pot fi explicate doar de către cei care au condus cu ani în urmă destinele acestei mari comunități.  Însă, în perioada următoare, lucrurile se vor schimba, iar astăzi am făcut noi pași pentru ca acest proiect, apă și canalizare la Matca, să devină realitate, în cadrul unei investiții cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, a fost demarată și licitația pentru desemnarea unui constructor și am aprobat și documentele necesare pentru validarea cererii de finanțare, astfel încât după finalizarea procedurilor de achiziție publică să înceapă lucrările. Este vorba despre montarea a aproximativ 200 de km de rețea de apă și canalizare, a 22 de stații de pompare apă potabilă și ape uzate, precum și a mai multor stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul a fost deja verificat de mai multe ori de către JASPER, reprezentanții Comisiei Europene, urmând ca după adunarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Regional Apă Galați” toate documentele să fie trimise la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În prezent, în județul Galați se implementează un proiect cu fonduri europene de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități, investițiile fiind finalizate în proporție de 60%.  

Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi primeşte vizita Gloriei Bistriţa la Brăila

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Danubius din oraşul vecin Brăila găzduieşte duminică 25 septembrie, de la ora 11.00 partida CSM Galaţi -Gloria Bistriţa care contează pentru cea de-a cincea etapă din Liga Florilor Mol la handbal feminin. Fără niciun punct în acest sezon, CSM Galaţi, deşi porneşte cu şansa a doua, va încerca să răstoarne calculele hârtiei şi să obţină un rezultat pozitiv. „Urmează o nouă partidă în Liga Florilor Mol. Sunt convins că jucătoarele noastre vor da totul pentru a obţine un rezultat pozitiv. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la Brăila pentru a ne încuraja. Suportul fanilor este foarte important pentru orice echipă”, a declarat antrenorul de la CSM Galaţi, Valeriu Costea. După patru etape, echipa gălăţeană nu a acumulat niciun punct şi ocupă locul 14. Din lotul CSM Galaţi pentru acest joc fac parte şi Andreea Taivan, care va redebuta la echipa din oraşul natal după ce a fost accidentată dar şi cele două straniere: Mancic şi Djurovic. Va lipsi în continuare Andreea Prescură, care este accidentată. Celelalte meciuri din runda 5 sunt: HC Zalău -SCM Gloria Buzău, SCM U Craiova -Dacia Mioveni 2012. Alte trei meciuri s-au jucat în avans: Minaur Baia Mare -HC Dunărea Brăila 27-25, Măgura Cisnădie -Rapid Bucureşti 25-34, SCM Rm. Vâlcea -CSM Bucureşti 30-34.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri