Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Vineri, 23 Septembrie 2022 - Regional Press

Și magazinele Lidl din Galați își reduc programul, pentru economie de energie

Magazinele Lidl din toată țara își vor reduce programul de funcționare, începând de luni, 26 septembrie, pentru optimizarea consumului de energie electrică.

Astfel, de luni până sâmbătă, magazinele Lidl se vor deschide cu o jumătate de oră mai târziu și se vor închide cu o oră mai devreme.

Concret, programul Lidl devine, din 26 septembrie, următorul:

- Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00

- Duminică: 08:00 – 19:00

Retailerul informează că, de săptămâna viitoare, va începe să implementeze o serie de măsuri adiționale de optimizare a consumului de energie electrică în magazinele sale. „Aceste măsuri vor fi introduse treptat, pe parcursul următoarei perioade, printr-un roll-uut la nivel național”, se afirmă într-un comunicat.

Despre facturile mari la energie și soluții s-ar fi discutat și în cadrul Asociației Marilor Retaileri, însă nu toate marile lanțuri de magazine ar fi de acord și nu a fost luată încă o decizie la nivelul Asociației, a comentat site-ul economedia.ro.

Citeşte mai departe ...

11 echipe gălățene de la ACS Lucian Bute, Viitorul Oțelul, CSȘ și CSM la startul sezonului 2022-2023

  • Publicat în Sport

În weekend a luat startul Campionatul Naţional de handbal pentru juniori 1 Sante, 2 Baucem şi 3 Mobexpert. Galaţiul va fi reprezentat în sezonul 2022-2023 de 11 echipe: 9 feminine şi 2 masculine. La junioare 1, ACS Lucian Bute, antrenor Cristi Preda a învins categoric pe Tonus Călăraşi, scor final: 40-26 (21-10). Lotul folosit: Bibicu, Geamăna, Crăciun -Grigore, Dediu, Constandache, Olaru, Popescu, Dumitraşcu, Ababei, Anton, Coşovei, Gavrilă, Iorga şi Ioniţă. Un succes clar a înregistrat şi CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei, 31-22 (17-12) în deplasare cu LPS Iolanda Balaş Soter Buzău. Lotul „nepoatelor”: Popa, Barbu -Chiriac 7 goluri, Bălănică 1 g, Filip 1, Popovici, Trincă 3 g, Lazăr 6 g, Bujor, Dobrea, Pelin, Dabija 2 g, Munteanu, Crăciunescu, Pricochel 4 g, Frăsinel 7 g. Cea de-a treia echipă gălăţeană, CSŞ, antrenor Maria Lupu a fost învinsă de Activ Prahova Ploieşti, scor 29-45 (15-20).
La junioare 2, în prima etapă s-au confruntat ACS Lucian Bute, antrenor Nicoleta Vlad şi Rapid Bucureşti. Derbiul seriei B a fost spectaculos şi a fost adjudecat de giuleştence care au fost mai pragmatice şi au profitat de greşelile neforţate ale gălăţencelor, care au ratat 7 aruncări de la 7 metri şi cam tot atîtea situaţii de 1-1 cu portarul advers. Cu siguranţă, ambele echipe se vor califica în Grupa Valoare. Într-o altă partidă, CSŞ Galaţi, antrenor Adina Oprea -CSŞ Buzău 31-34 (16-17).
La junioare 3, trei echipe gălăţene au bifat victorii. Cea mai clară a fost înregistrată de ACS Lucian Bute, antrenor Dana Goldic, scor 52-15 (27-6) cu LPS IB Soter Buzău. Olimpicele au folosit formula: Popoiu, Rîmniceanu, Sbîrnea -Barbu 3 g, Andrei 5 g, Mazilu 6 g, Isac 3 g, Munteanu 7 g, E.Buric 2 g, Vrabie 4 g, Dîmbu 3 g, Trifan 6 g, Dohotariu 2 g, Oprişan 6 g, Zăbavă 1 g, Ancerencu. Viitorul Oţelul, antrenor Daciana Balaban şi Alla Sheiko au pornit cu dreptul, 22-19 (12-12) cu HC Dunărea Brăila. Lotul de jucătoare: Ciobanu, Briscaru - Urmă, Iorga, Ionaşcu, Raca, Vârgolici, Popa, Mihoci, Ilaşc, Cardon, Costin, Buduruţă, Constandache, Irimin, Meaună. CSM Galaţi, antrenor Viorel Alexandru a învins fără dubii, scor 29-15 (14-7) formaţia Prosport Focşani. Lotul de jucătoare: Bălan, Maxim, Ardelean -Muşat 4 g, Bucner 4 g, Ghimpu 5 g, Avram, Gheorghiţă, Bercaru, Zahei, Toma, Retegan, Darie 8 g, Căuş 1 g, Munteanu 7 g, Postolache. Într-un alt meci, CSS Buzău -CSS Galaţi, antrenor Luminiţa Stroe 35-19 (18-9).
La masculin, CSS Galaţi, antrenor Relu Druţu a învins cu 28-22 pe CSS Călăraşi la juniori 2 şi a cedat 17-32 cu HC Buzău 2012, la juniori 3.

Citeşte mai departe ...

Târgul de Toamnă, în Piața Centrală din Galați

Prima zi a Târgului a debutat cu farfurii spectaculoase, provocări culinare, demonstraţii culinare live și un minunat moment folcloric susținut de Ovidiu Homorodean și Oana Tomoiaga.

„Târgul de Toamnă are ca scop promovarea gastronomiei prin prezentarea tradiţiilor din agricultură romanescă, dezvoltarea unui eveniment cultural şi de divertisment, un cumul de forţe din agricultură, din portul şi  folclorul tradiţional. Și tu ești invitat la ediția din acest an al Târgului de Toamnă!”, a transmis Administrația Piețelor Galați.

Gospodinele care nu şi-au făcut, încă, provizii pentru iarnă, pot face o plimbare până în Piaţa Centrală din Galați.

Zilnic, la târg va fi muzică folclorică de petrecere.

Accesul este gratuit.

Citeşte mai departe ...

Start la depunerea cererilor pentru ajutoare de încălzire în sezonul rece 2022-2023

Începând de săptămâna viitoare se pot depune cererile şi declaraţiile pe propria răspundere necesare pentru obținerea de ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri în sezonul rece 2022-2023. Formularele se pot obține de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galați  din str. Fraternității nr. 1 sau se pot descărca de pe adresa web social.primariagalati.ro, dar și de la asociaţiile de proprietari – pentru cererile de energie termică.

Depunerea solicitărilor se va putea face începând cu data de 26 septembrie 2022. Cererile vor fi înregistrate prin depunere personală sau prin asociațiile de proprietari, la sediul instituției din str. Fraternității nr. 1, Bl. Șoim, de luni și până joi, în intervalul orar: 8.30-16.00. Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se acorda familiilor şi persoanelor singure a căror venit net lunar pe membru de familie este de până la 1.386 lei, respectiv al persoanei singure este de până la 2.053 lei, în conformitate cu prevederile legale

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere vor fi completate cu majuscule, datate şi semnate de reprezentantul familiei (solicitant), fără modificări sau ştersături şi trebuie să conţină un număr de telefon de contact. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, numărul de camere, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Transmiterea unui dosar incomplet sau incorect completat atrage neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, ancheta socială se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat. Un titular are dreptul legal la o singură măsură de protecţie socială, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei și obligația de a comunica orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, indiferent de sistemul de încălzire utilizat, se pot depune conform legii până la 15 octombrie a fiecărui an. După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor începând cu luna în curs pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective și începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii cererii pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.

Pe lângă ajutoare pentru încălzirea locuinței, se acordă un supliment pentru energie tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinţei, precum şi familiilor sau persoanelor singure care nu au stabilit dreptul la ajutorul pentru încălzire, dar care se încadrează în limitele de venituri prevăzute.

 Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate în locuinţă. Familiile şi persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1386 lei, respectiv al persoanei singure este de până la 2053 lei beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

- 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

- 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

- 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;

- 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună. Suplimentul pentru energie se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere şi se poate solicita fie împreună cu ajutorul pentru încălzire, fie separat, pe parcursul anului.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va avea birou la Galați

Veste bună pentru mediul de afaceri: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va avea birou la Galați. Noul birou va fi deschis în mai puțin de o lună, astfel că Galațiul va deveni în cel mai scurt timp un centru regional în acest domeniu, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Este o veste extrem de importantă pentru oamenii de afaceri gălățeni și nu numai, deoarece vor beneficia astfel de mult mai mult sprijin, vor face mai puține drumuri la București, iar comunicarea cu reprezentanții fondului și cu băncile va fi mult mai eficientă și mai rapidă”, a transmis președintele CJ Galați, Costel Fotea.

De asemenea, dosarele vor fi analizate la Galați, iar implementarea programelor derulate de Fondul Național de Garantare se va face direct la nivel regional.

În plus, ca o nouă veste bună, astăzi, a fost lansat oficial și la Galați Programul “IMM Invest Plus”, cu o valoare de 4 miliarde de euro, prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii au acces la împrumuturi bancare cu garanții de stat și dobânzi mici.

Totul a fost prezentat în cadrul unei ample întâlniri cu mediul de afaceri gălățean, la care au participat președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, Florin Jianu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Dumitru Nancă, și președintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, Marian Filimon.

Citeşte mai departe ...

Microbuz furat din Slovacia, depistat la Frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat un microbuz declarat furat din Slovacia. Șoferul a declarta că autovehiculul nu îi aparține și că l-a împrumutat de la un prieten.

Potrivit Poliției de Frontieră Galați, vineri, în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei,  doi bărbaţi,  ambii cu dublă cetățenie (Bulgaria și R. Moldova), călătorind cu un microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat prezenta unor  modificări la seria de șasiu marcată pe autovehicul.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că, certificatul de înmatriculare al autovehiculului este semnalat ca bun supus confiscării, semnalare introdusă de Bulgaria. Totodata prin intermediul computerului de bord, a fost descoperită o alta serie de șasiu,  care corespunde unui alt vehicul, semnalat ca fiind furat din Slovacia. Cu privire la aspectele constatate, şoferul a declarat că autovehiculul nu îi aparține și că l-a împrumutat de la un prieten”, a transmis Poliția de Frontieră.

În acest caz, polițiștii cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 55.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. Declarația a fost făcută după o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia.

 „Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal.În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim”, a declarat Marcel Ciolacu.
Citeşte mai departe ...

23 septembrie - Echinocţiul de toamnă

Echinocţiul (numit şi echinox) este momentul când ziua şi noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mişcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc. Punctele de intersecţie ale eclipticii (traiectoria mişcării aparente a Soarelui pe sfera cerească) cu ecuatorul ceresc se numesc puncte echinocţiale. Punctele echinocţiale îşi schimbă poziţia pe ecliptică din cauza fenomenului de precesie. Iată câteva tradiţii şi obiceiuri de echinocţiul de toamnă:
- echinocţiul de toamnă marchează sfârşitul muncii agricole;
- sătenii duc din roadele pământului la biserică pentru a fi sfinţite de către preot, se spune că fructele şi legumele sfinţite pot vindeca orice rană fizică şi orice durere sufletească;
- în ziua de echinocţiu florile sunt supărate şi plâng, iar ca să rămâna frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii, trebuie unse cu mir sfinţit de la o mănăstire;
- oamenii care respecta tradiţia obişnuiesc să prepare în această zi primul must din strugurii proaspăt culeşi;
- în această zi, considerată magică, se bat nucii şi se scutură merele şi gutuile. Se spune că ultimele fructe rămase în pom nu trebuie culese, ele fiind pentru Mama Natură;
- tradiţia mai spune că echinocţiul de toamnă reprezintă un moment potrivit pentru a ne face planuri şi pentru a ne regenera, precum natura.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri