Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Marți, 13 Septembrie 2022 - Regional Press

Apă Canal Galați: Reabilitarea Stației de repompare Filești se va finaliza în acest an

Stația de repompare Filești, care asigură alimentarea cu apă pentru jumătate din orașul Galați de aproximativ 50 de ani, se află pentru prima dată în modernizare integrală, grație uneia dintre cele mai mari investiții cu fonduri europene, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galati, în perioada 2014 – 2020”, ce vizează înlocuirea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, incluzând lucrări atât la construcții cât și la instalațiile hidraulice.

Având în vedere că stadiul lucrărilor este foarte avansat față de program, Apă Canal afirmă, într-un comunicat de presă, că reabilitarea completă a stației va fi finalizată în acest an.

Pentru anul 2022 erau programate: finalizarea lucrărilor la rezervorul nr.2, începerea lucrărilor la rezervorul nr.1, finalizarea lucrărilor la conductele magistrale și instalațiile hidraulice pe partea de aspirație a Stației Filești.

Până în acest moment s-a finalizat și pus în funcțiune rezervorul nr.2 (15.000 mc), iar la rezervorul nr.1 (15.000 mc), lucrările sunt în curs de executie, fiind finalizate în proporție de aprox. 65%.

În luna februarie 2022 a demarat cea mai importantă etapă a reabilitării, respectiv înlocuirea conductelor de aspirație Dn1000 mm si Dn800 mm, a celor 6 noduri hidraulice și a armăturilor de mari dimensiuni, inclusiv a camerelor de vane aferente rezervoarelor de apă. În luna mai 2022 s-a efectuat cuplarea conductei provizorii executată pentru alimentarea cu apă a rezervoarelor și instalațiilor din Stația Filești, pentru a permite antreprenorului executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor și armăturilor, iar în luna iunie s-a executat cuplarea tronsoanelor reabilitate de conductă Dn1000 mm si Dn800 mm.

În luna iunie 2022 s-a executat și cuplarea conductei provizorii Dn 1000 mm care să permită constructorului continuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de alimentare a electropompelor din incinta stației.

„Datorită eforturilor comune ale Operatorului și ale Antreprenorului, lucrările din această etapă s-au finalizat. În scurt timp se va executa cuplarea unor noi conductelor reabilitate în cadrul proiectului. Lucrarea va implica o nouă oprire a stației, care va fi anunțată in timp util clienților afectați. Având în vedere că stadiul lucrărilor este mai avansat față de planificări, ne-am asumat, împreună cu antreprenorul, demararea în cursul acestui an a etapei finale în reabilitarea Stației de repompare Filești: executarea lucrărilor la conductele de refulare și armăturile aferente, lucrări care erau inițial programate pentru anul 2023. În acest fel, până la sfârșitul acestui an se va finaliza reabilitarea integrală a Stației de repompare Filești”, se arată în comunicatul citat.

Valoarea investiției la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de aproximativ 15 milioane de lei, fără TVA.

Stația de pompare Filești deservește cartierele Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești, Micro 38, Micro 39A, Micro 39 B, Micro39C, Micro 40, Micro 13 B.

Citeşte mai departe ...

Centru integrat pentru colectarea deșeurilor din construcții, a mobilei vechi sau a electrocasnicelor stricate, în Galați

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare cu fonduri europene un nou proiect de gestionare a deșeurilor. Este vorba despre amenajarea în municipiul Galați a unui centru integrat de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, precum și a deșeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate.  

Astăzi, a fost organizată o ședință extraordinară, astfel încât Consiliul Județean Galați să preia de la Consiliul Local al municipiului Galați un teren de 24.321 de mp.

“Ne dorim să amenajăm la marginea orașului un centru integrat de colectare a deșeurilor nepericuloase inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila veche și uzată, deșeurile textile sau diverse echipamente electrice și electronice. Am cerut deja terenul de la Consiliul Local Galați, iar în cel mai scurt timp vom depune proiectul în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru a obține o finanțare cu fonduri europene.   

De asemenea, pe lângă acest centru integrat, lucrăm deja la un alt proiect similar, prin care vom amenaja astfel de platforme  pentru colectarea și valorificarea deșeurilor inerte în cinci localități din județ. Și acest al doilea proiect va fi depus spre finanțare prin PNRR”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 10 milioane de euro. Un centru integrat presupune amenajarea unei platforme betonate, construcția unei hale, a unor spații administrative și a unei stații de compostare, precum și achiziționarea mai multor utilaje, inclusiv a unui concasor pentru deșeuri din construcții și demolari.

 
 
 
Citeşte mai departe ...

Parcare subterană și parc modern lângă Spitalul pentru Copii Galați

Primăria municipiului Galați anunță că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan» - proiectare și execuție”. Valoarea estimată a investiției este de 29.285.011 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 11 octombrie 2022.

Se dorește astfel realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri și amenajarea unui parc modern peste planșeul parcării.

 Prin proiect s-au prevăzut în principal următoarele categorii de lucrări: realizarea fundației, a pardoselii, pereților și a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalații electrice de iluminat, detecție și avertizare la incendiu, realizarea instalațiilor interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, dar și a instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare etc. În plus, va fi și un sistem automat de parcare, un sistem de supraveghere video, dar și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Termenul de realizare al contractului va fi de 17 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuția lucrărilor, sursa de finanțare fiind bugetul local.

Citeşte mai departe ...

Secţia de kaiac canoe de la CSS Galaţi continuă să producă medalii

  • Publicat în Sport

Zilele trecute, la Bascov-Piteşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de viteză, seniori şi tineret de kaiac-canoe, unde au concurat şi sportivii de la CSS Galaţi, pregătiţi de antrenorii Adina şi Adrian Maftei, care au obţinut rezultate deosebite, ce le-a adus locul IV în clasamentul general pe echipe. Rezultate individuale: locul 2: C2 fete senioare 200m-Anamaria Loredana Chiroşcă şi Andra Costeanu; locul 3: C2 fete senioare 500m -Ana Chiroşcă şi Andra Costeanu; locul 3: C1 fete senioare 200m - Ana Chiroşcă; locul 3: C2 băieţi seniori 200m -Dragoş Gabriel şi Andrei Gorneac; locul 3: K2 fete tineret 500m -Teodora Maftei şi Giulia Alexandra; locul 4: C2 mixt seniori 500m- Ana Chiroşcă şi Alexandru Costeanu; locul 4: C2 fete senioare 200 m şi 500m -Giulia Schmidt şi Teodora Maftei; locul 4: C2 băieţi seniori 500m- Dragoş Zimbilschi şi Andrei Gorneac; locul 4: C4 băieţi seniori 1000m- Dragoş Zimbilschi, Andrei Gorneac, Alexandru Costeanu şi Daniel Tăbăcaru; locul 4: C2 băieţi tineret 500m -Alexandru Costeanu şi Andrei Gorneac.

Citeşte mai departe ...

Cinci sportivi de la ACS Triumf Dojo participă la Europene

  • Publicat în Sport

La Szolnok-Ungaria a avut loc weekendul trecut cea de-a 37-a ediţie a competiţiei europene, Cupa Szolnok, turneu dedicat memoriei celui care a fost Shihan Furko Kalman, cel care a pus bazele karate-ului Kyokushin în Ungaria. La startul competiţiei s-au aliniat 400 de sportivi din 14 ţări: Germania, Grecia, Serbia, Ungaria, România, Turcia, Croaţia, Marea Britanie, Slovacia. Federaţia Română de Karate Kyokushin a făcut deplasarea cu un lot de 20 de sportivi care au reuşit să cucerească numai puţin de 23 de medalii: 10 medalii de aur, 7 de argint şi 6 de bronz. Printre tricolori s-au aflat şi doi gălăţeni de la ACS Triumf Dojo care au obţinut rezultatele: Crina Stase - locul I la kata şi locul I la kumite, la cadeţi -45 kg şi Andrei Vicleanu - locul III la kumite juniori -70 kg. În perioada 8-9 octombrie, în Spania va avea loc Campionatul European de Karate Kyokushin unde Galaţiul va fi reprezentat de cinci sportivi de la ACS Triumf Dojo: Crina-Bianca Stase, Andrei -Sorin Vicleanu , Eduard -Ionuţ Mitrea, Anton Petrache şi Rafaela-Elena Petrache

Citeşte mai departe ...

Primul festival internațional de jazz din Galați. Intrarea este gratuită

Primăria municipiului Galați informează că în perioada 15-18 septembrie 2022 se va desfășura primul festival internațional de jazz din Galați, RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, la care intrarea este liberă, însă locurile trebuie rezervate.

La festival vor participa interpreți și trupe de prestigiu din Austria, Franța, Germania, Portugalia, Polonia, Ungaria, Israel și România. Artiștii vor aborda tipologii diverse ale jazzului, precum jazz rock, funky jazz, blues, be bop, world music, etno jazz, jazz fusion sau smooth jazz.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe esplanada Grădinii Botanice, iar celelalte reprezentații vor fi organizate în Aula Magna a Universității Danubius Galați.

Programul festivalului:

15 Septembrie, Grădina Botanică

ora 19.00 – Deschidere oficială a festivalului

ora 19.30 – Nicu Patoi & Platonic Band (București)

ora 21.30 – Raphael Wressnig Trio (Austria)

16 Septembrie, Aula Magna – Universitatea Danubius

ora 19.00 – Mario Laginha Trio (Portugalia)

ora 21.15 – Jean Loup Longnon Quintet (Franța – Japonia)

17 Septembrie, Aula Magna – Universitatea Danubius

ora 19.00 – Omri Mor Quintet (Israel)

ora 21.15 – Joo Kraus Quartet (Germania)

18 Septembrie, Aula Magna – Universitatea Danubius         

ora 19.00 – Djabe (Ungaria)

Închiderea festivalului – Beata Pryzbytek Quintet (Polonia)

Recitalul susținut de Beata Pryzbytek Quintet va avea loc de la ora 21.30 pe terasa Primăriei Municipiului Galați. În cazul în care vremea nu permite un recital în aer liber, concertul se va desfășura tot în Aula Magna a Universității Danubius.

Pentru toate concertele, intrarea este gratuită și locurile se pot rezerva la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0741 316 854.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu vrea ca pensiile să aibă o creștere de cel puțin 10%

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că ar fi „inuman” ca pensiile să se mărească cu mai puţin de 10%.

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, al celor care ne-am făcut şi am făcut impactul bugetar, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor. (...) Trebuie respectată legea. Legea spune foarte clar că trebuie mărite cu indicele de inflaţie, dar nu de anul acesta, indicele de inflaţie de acum 2 ani, care era sub 5%. Dar nu se poate rămâne acolo. Noi vorbim acum de o mărire şi de o respectare a legii. Când măreşti, măreşti la fel şi celui care are 1.500 de lei şi celui care are 20.000 de lei.(...) Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment intervii pe categorii, exact cum am făcut în Sprijin pentru România şi în primul pachet social negociat când am intrat la guvernare. E normal să ai abordări diferite", a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

 

Citeşte mai departe ...

O tânără de 17 ani drogată a accidentat mortal un adolescent de 16 ani

Groaznicul accident a avut loc luni noapte, în jurul orei 21:50. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați prin apeluri 112 cu privire la faptul că pe Șoseaua Baldovinești, în zona podului Apollo din municipiu ar fi avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări, se pare că o tânără, în varstă de 17 ani, din Brăila, ar fi condus un autovehicul pe Șoseaua Baldovinesti, din direcția strada Comuna din Paris către Bulevardul Dorobanților, iar la urcarea pe pod, ar fi pierdut controlul volanului, ar fi acroșat un stâlp situat pe partea dreaptă a sensului de deplasare după care s-a oprit pe spațiul verde.

În urma evenimentului, la fața locului, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 16 ani, din Brăila, care a fost declarat decedat de echipajul medical, iar tânăra în vârstă de 17 ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, aceasta a fost testată cu aparatul Drug Test, iar în urma testării ar fi rezultat consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice la spital.

Cercetările sunt continuate de polițisti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Citeşte mai departe ...

Cristian Tudor Popescu, la Galaţi

Iată câteva întrebări care pot fi puse de cineva care nu a citit... sau a citit cea mai nouă carte a lui Cristian Tudor Popescu, un apel la luciditate şi la Adevăr, care va fi făcut sub forma de dialog (cum este gândită şi cartea, în bună parte, pe urmele lui Socrate, a cărui juramânt misterios înainte de moarte este şi el lămurit!), miercuri, 14 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi (Str. Mihai Bravu nr. 16), Sala „Mihai Eminescu”, o „conversaţie” între Cristian Tudor Popescu şi eseistul Doru Căstăian (primul la serviciu, că aşa-i în tenis, vorba lui Toma Caragiu?), prilejuită de apariţia volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptari. Note informative”, apărut, de curând, la Editura Polirom. Parteneri ai evenimentului: Librăriile Humanitas, Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” Galaţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri