Menu
RSS
Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austr…

Președintele PSD, Marcel ...

Oţelul părăseşte Cupa

Oţelul părăseşte Cupa

Cupa României Betano a pr...

Consiliul Județean Galați a organizat Conferința internațională privind noile metode de diagnistic și tratament ale copiilor și tinerilor

Consiliul Județean Galați a organiz…

Președintele CJ Galați, C...

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

Duminică, povestea trupei Phoenix e…

Duminică, 11 decembrie, l...

Arbitrii gălăţeni la mare căutare pe semicerc

Arbitrii gălăţeni la mare căutare p…

Săptămâna aceasta a fost ...

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

„Gala Scriitorilor”, eveniment desf…

Astăzi a avut loc „Gala S...

A doua victorie pe semicerc pentru satelitul CSM Galaţi

A doua victorie pe semicerc pentru …

Divizia A la handbal femi...

Încep licitațiile privind alocarea locurilor de parcare din parcările de reședință

Încep licitațiile privind alocarea …

Primăria municipiului Gal...

Acțiune de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE din Bruxelles, organizată de PES activists România

Acțiune de mobilizare pentru aderar…

Zeci de reprezentanți ai ...

Prev Next

Sâmbătă, 10 Septembrie 2022 - Regional Press

Ciolacu: Eu nu pot să le cer românilor să începem iar să închidem becurile

Liderul PSD critică propunerile venite de la Comisia Europeană de limitare a consumului de energie la orele de vârf.

 „România produce în acest moment produce energie cât consumă. Am văzut din prognoze, cu 5% e deja un consum mai mic decât anul trecut, asta înseamnă că nu va fi nevoie să importăm direct energie electrică pentru a acoperi consumul. Eu am trăit în comunism. Eu nu pot să cer acum românilor să începem iar să închidem becurile. Că avem un plafon până la care decontează statul și tu singur vrei să te încadrezi în acel plafon, ca să faci o economie la bugetul familiei, mi se pare un lucru corect. Dar acel lucru îl faci tu, nu trebuie forțat”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cele 5 măsuri propuse de Comisia Europeană pentru a trece iarna, în condițiile în care prețul energiei a explodat, iar Rusia livrează tot mai puține gaze naturale. Printre acestea este și o limită de consum la orele de vârf în statele membre.

Citeşte mai departe ...

Autospeciala SMURD, achiziționată de Consiliul Județean Galați, a salvat mii de vieți

Mașina de teren (4x4) a făcut deja, în aproximativ opt luni, peste 27.000 de kilometri în misiuni de salvare a vieții. Sunt peste 1100 de cazuri la care salvatorii de la SMURD au ajuns în cel mai scurt timp posibil pentru salvarea victimelor, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Dotată cu cele mai noi echipamente medicale, autospeciala este un sprijin real pentru medici, permițându-le acestora să intervină și în zonele greu accesibile”, susține Costel Fotea.

Această investiție este făcută pentru gălățeni, cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...

Invitaţie la Palat

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, alături de Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Europe Direct, invită gălăţenii să-şi petreacă seara de sâmbătă, 10 septembrie 2022, într-un cadru elegant şi relaxant, în Palatul Comisiei Europene a Dunării (sediul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”), primul sit din Galaţi şi al doilea din România care a câştigat titlul Marca Patrimoniului European, acordat de Comisia Europeană.
Evenimentul organizat cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului îşi doreşte să aducă în atenţia publicului gălăţean rolul deosebit de important pe care Comisia Europeană a Dunării l-a avut la Galaţi, în România şi mai ales în construirea Europei de astăzi.
Evenimentul „Invitaţie la Palat” se va desfăşura între orele 17:30 – 21:00 şi va cuprinde activităţi pentru toate categoriile de public: prezentarea Palatului Comisiei Europene a Dunării, în contextul Mărcii Patrimoniului European, tur ghidat al Palatului, reconstituirea unei şedinţe a delegaţilor Comisiei Europene a Dunării – moment realizat de elevii doamnei profesoare de Istorie Camelia Nenu, expoziţii de carte, periodice şi rarităţi bibliofile din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii, concurs „Vânătoare de comori” cu voluntari, dar şi momente artistice: dans contemporan realizat de elevii de la Şcoala de Dans Just Elitte Dance, sub îndrumarea coregrafei Geanina Sion, şi café concert la pian susţinut de îndrăgitul artist Lorin Lupoae.

Citeşte mai departe ...

Prima victorie pentru Sporting

  • Publicat în Sport

Sporting Lieşti a jucat vineri în deschiderea celei de-a treia etape din Liga a 3-a, pe stadionul Municipal din Brăila cu gazdele de la Dacia Unirea. Cu un singur punct după primele două etape, lieştenii au intrat concentraţi şi foarte motivaţi pe teren, au marcat de patru ori prin: Costea, Sevastian, Mihu şi Iordache şi au tranşat disputa după primele 45 de minute. Din păcate, automulţumirea şi-a spus cuvântul în partea a doua, brăilenii au revenit şi au marcat primul gol din acest sezon care însă nu a periclitat victoria celor de la Sporting. Rezultat final: Dacia Unirea -Sporting 1-4 (0-4). Antrenorul Cristian Brăneţ a folosit formula: A.Brăneţ -Ştefănescu, Maftei, Cucu, Sevastian -Chiriac, Mihu, Mohorâţă, Iordache -Grigoraş, Costea. Au mai jucat: Dima, Hodorogea, Munchiu, Angheluţă, Călin. Sporting are patru puncte şi va juca etapa viitoare, pe 17 septembrie, tot în deplasare, la CSM 2007 Focşani.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri