Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 14 August 2022 - Regional Press

Simona Halep va reveni în Top 10 WTA

  • Publicat în Sport

Tenismena Simona Halep s-a calificat sâmbătă în finala turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe americanca Jessica Pegula cu 2-6, 6-3 6-4. Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a obţinut o victorie extraordinară, după 132 minute. Românca şi-a asigurat un cec de 259.100 de dolari şi 585 de puncte WTA, iar în finală o va întâlni pe brazilianca Beatriz Haddad Maia. De luni, indiferent de rezultatul finale, Simona va reveni în Top 10 WTA.

Citeşte mai departe ...

Joi, 18 august, ora 20:30, la Grădina Publică din Galaţi, avem film!

Acţiunea filmului este plasată la începutul secolului XX, unde căpitanul Frank, care conduce o mică ambarcaţiune fluvială, pleacă împreună cu Lily Houghton, om de ştiinţă, şi cu fratele acesteia, într-o misiune în junglă pentru a găsi Arborele Vieţii, despre care se crede că deţine puteri vindecătoare. În tot acest timp, cei trei trebuie să lupte împotriva animalelor sălbatice şi a unei expediţii germane concurente. Filmul are la baza una dintre atracţiile principale ale parcului tematic Disneyland. „Banii încasaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi către Fundaţia Orange pentru susţinerea educaţiei digitale în şcolile din mediul rural.”
Este interzis accesul persoanelor aflate sub influenţa alcoolui sau a drogurilor, sau care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a evenimentului. Evenimentul se va organiza urmând toate prevederile legale aflate în vigoare la data desfăşurării lui.

Citeşte mai departe ...

Insula din mijlocul Dunării, populată cu flamingo roz

Începând de duminică, 14 august, insula din mijlocul Dunării este populată cu 31 de flamingo roz. Operele de artă plastică sunt realizate de artistul plastic Monica Turcu.

Artista susține că mesajul pe care vrea să-l transmită este acela de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. 

 „Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galaţiului, ci şi la nivel de ţară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa şi pe care noi trebuie să o conştientizăm. Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conştiinţa colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor”, susţine Monica Turcu.

 Colonia de flamingo va rămâne pe insulă temporar.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că Pilonul II de pensii nu trebuie desfiinţat, chiar dacă un astfel de sistem ar mai fi întâlnit doar în Venezuela.

„Se pare că mai este acest sistem în Venezuela, nu suntem chiar unicat. (...) Eu cred că Pilonul II nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul, este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să îi dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a declarat Marcel Ciolacu

Întrebat dacă se discută despre o reducere a contribuţiei la pensiile private obligatorii, liderul social-democrat a negat acest lucru. 

O ordonanță adoptată recent de guvern, care introduce modificări la Codul fiscal, nu mai prevede exceptarea de la plata impozitului pe dividendele încasate de fondurile private de pensii, iar specialiștii au avertizat că vor fi afectate activele fondurilor de investiții și implicit banii deținuți de fiecare persoană care contribuie la Pilonul 2, potrivit HotNews. 

Citeşte mai departe ...

FENOMENALUL David POPOVICI a scris istorie la Roma şi a devenit cel mai rapid din lume în proba de 100 m liber

  • Publicat în Sport

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100. Maghiarul Kristof Milak a câştigat argintul, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009. Popovici deţine acum la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei. „Succesul vine din faptul că ştii că ai făcut tot ce ai putut pentru a deveni cel mai bun de care eşti capabil să devii. ", este mesajul postat de FENOMENALUL David POPVICI pe pagina personală de facebook. David Popovici va mai concura la Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

sursa foto: LEN
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri