Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

August 2022 - Regional Press

Rata șomajului din Galați, a doua cea mai mare din țară

La sfârșitul lunii iulie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.817 șomeri, ceea ce face ca rata șomajului, calculată în funcție de populația activă civilă la data de 01.01.2021, să fie de 5,75%.

Comparativ cu luna precedentă, când a fost de 5,55%, acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,2 pp.

Conform ultimei situații statistice lunare publicate pe site-ul ANOFM, Galațiul a urcat astfel pe locul 2 în topul național al celor mai mari rate ale șomajului. Pe primul loc este județul Vaslui (6,31 %), urmat de județele Galați (5,75%), Teleorman (5,67%) și Dolj (5,54%).

De asemenea, în topul județelor cu cel mai mare număr de șomeri în evidență la data de 31 iulie 2022 erau Dolj (14.795 șomeri), municipiul București (13.386) și Galați (10.817 șomeri).

Citeşte mai departe ...

Aproape 3500 de elevi gălățeni vor beneficia de suport alimentar majorat, în timpul școlii

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

a fost dublat numărul de școli  (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

La nivelul județului Galați doar zece dintre școlile gimnaziale, mare parte din mediul rural, sunt înscrise în acest program pilot. De sumele mărite vor beneficia 3.486 elevi.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, anunț important despre prețurile la energie și gaze

 Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, anunță că ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta, măsurile sociale ale PSD pentru a susține salariații și pensionarii țării.

 „PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică! În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major. Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%”, transmite Marcel Ciolacu.
Citeşte mai departe ...

Călătorie în şcoala de altădată

În perioada 1-30 septembrie, la sediul instituţiei, în foaierul Sălilor de lectură de la etajul 1, Serviciul Referinţe şi compartimentul Colecţii Speciale organizează expoziţia „Fotografia ta, istoria Galaţiului: Călătorie în şcoala de altădată”, care cuprinde fotografii din Colecţiile Speciale ale bibliotecii, precum şi din donaţiile primite în cadrul proiectului „Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galaţiului!”, ce promovează rolul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” în procesul de recuperare şi de conservare a memoriei locale şi importanţa donatorilor în recuperarea memoriei fotografice comunitare.
Aspecte din expoziţie vor fi redate pe paginile de facebook ale Serviciului Referinţe şi ale compartimentului Colecţii Speciale.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că taxa de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR, iar eliminarea ei nu poate fi realizată decât dacă banii sunt compensați din altă parte.

„Există diverse forme în țările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură și nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă. Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Mie nu mi-ar displăcea eliminarea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte”, a declarat Sorin Grindeanu.

Potrivit sursei citate, în acest moment nu poate priva CNAIR-ul de peste 30 de milioane de lei.

„Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, afirmă Grindeanu.

 

Citeşte mai departe ...

Încă un bloc din Galați reabilitat cu fonduri europene

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat un nou contract de finanțare europeană ce vizează acum creșterea performanței energetice a Blocului G11 din cartierul Micro 18.

Astfel, principalele lucrări de intervenții presupun reabilitarea termică, închiderea balcoanelor, termoizolarea planșeului superior, izolarea casei scării, montarea de corpuri de iluminat tip LED, introducerea unui sistem de comandă pe casa scării prin intermediul senzorilor de mișcare etc. Mai mult, se va înlocui ascensorul existent cu unul nou care va avea consum redus de energie electrică, mod de acționare stand-by și panou tactil cu limbaj Braille.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 1.592.119,73 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 942.467,36  lei.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Blocul G11 este situat în cartierul Micro 18, pe str. Brăilei nr. 262 BIS, și are 48 de apartamente. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.

 

Citeşte mai departe ...

Al doilea american sub comanda lui Florin Nini la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport
CSM Galaţi are intenţii serioase pentru sezonul 2022-2023 din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Cupa României. Conducerea administativă împreună cu cea tehnică au făcut eforturi mari şi au reuşit să obţină semnătura americanului Darrion Strong More, 28 ani, 185 cm, 84 kg, guard. Strong a jucat în cariera sa până acum în NCAA, Slovacia, Bosnia Herţegovina şi nu va fi la prima experienţă în România. Jucătorul de peste Ocean a evoluat în sezonul precedent la BC SCM Timişoara unde a realizat mediile statistice: 26,5 minute, 16,2 puncte, 2,4 recuperări, 3,2 pase decisive şi 0,8 intercepţii iar procentajele au fost următoarele: 56,7% la aruncările de 2 puncte, 37% la cele de 3 puncte şi 76,1% la linia de fault. Echipa gălăţeană pregătită de Florin Nini a mai transferat în această vară trei stranieri: americanul Juhwan Harris Dyson 24 ani şi sârbii Nedeljko Prijovic 27 ani şi Miloş Nikolic, 26 ani.
Citeşte mai departe ...

Accident grav pe DJ 251: două persoane au fost rănite

Un accident grav a avut loc pe DJ 251, între localitățile Schela și Slobozia Conachi, în județul Galați, după ce două autoturisme care circulau din sensuri opuse au intrat în coliziune.  Două persoane au fost rănite și au ajuns la spital.

"În urma impactului, a rezultat rănirea unuia dintre conducătorii auto, un bărbat de 69 de ani, și a unei femei, pasager în autoturism, care au fost transportați la spital", a anunțat IPJ Galați.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident.

Citeşte mai departe ...

Vitezoman, prins la volan cu 163 km/h într-o localitate din Galați

Un tânăr în vârstă de 24 ani, din județul Galați, a fost surprins de radar într-o localitate cu 114 km/h peste viteza legală. El a rămas fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat marți seară, pe DN 25, în comuna Ivești, un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Galați, care a condus autoturismul cu viteza de 164 de km/h, depășind astfel viteza legal admisă cu 114 km/h.

 Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 2.175 de lei. Totodată, polițiștii i-au reținut permisul de conducere,  în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare a permisului de conducere,  fără drept de circulație, din momentul depistării.

Citeşte mai departe ...

Două asocieri de firme, în cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului Transregio, care va lega Galațiul de Autostrada Soarelui

Un pas important pentru Drumul Expres Transregio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Călăraşi-Chiciu. „Este vorba de rută rapidă și sigură către Autostrada Soarelui. Este dorința multor șoferi din Galați, care trebuie să ajungă la București”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Am pus bazele unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu președintele CJ Brăila, Chiriac Francisk-Iulian, președintele CJ Călărași, Iliuță Vasile, și președintele CJ Ialomița, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructură în această regiune a țării, care să asigure o legătură rapidă cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construiește deja și un pasaj cu patru benzi”, spune Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Mai mult, proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna – Chiciu (Călărași).

După ce vor fi evaluate cele două oferte depuse, asocierea de firme care va câștiga licitația va trebui să realizeze studiul de fezabilitate și să configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel încât traficul să fie scos din localități.

După ce documentația va fi gata, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri