Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Iunie 2022 - Regional Press

Câți gălățeni au contracte de muncă

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, numărul contractelor de muncă individuale active în județul Galați este, în luna iunie, de 130.311, cu aproximativ 2.400 mai multe față de începutul anului.

Din acestea, 106.320 de contracte sunt cu normă întreagă, iar 23.991 sunt cu timp parțial.

Tot în iunie, în județul Galați sunt active 649 de contracte colective de muncă, cu 17 mai multe față de cele din luna ianuarie 2022.

Citeşte mai departe ...

Medalie de Aur la INVENTICA 2022 pentru o maioneză cu pudră din coji de sfeclă roșie

În cadrul celei de-a 26-a ediții a Salonului Internațional de Invenții INVENTICA 2022 de la Iași, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iași și Institutul Național de Inventică Iași, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați a participat cu un nou produs pe bază de maioneză, pornind de la tendința consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi.

Un grup de cadre didactice și doctoranzi, drd. ing. Lazăr Silvia (Mistreanu), Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, Prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu, Lect. dr. ing. Doina Georgeta Andronoiu, Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, Conf. dr. ing. Oana Emilia Constantin, a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet.

Prin adaosul de pudră obținută din coaja de sfeclă roșie, produsul este îmbogățit în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecție împotriva proceselor oxidative și prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului. În plus, maioneza este îmbogățită cu pigmenți de culoare roșie, dobândind astfel o culoare roșiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcție de conținutul de pudră adăugat.

„Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie - produs cu valoare adăugată și tehnologia de obținere“ a fost premiată cu Medalia de aur, Diplomă de Onoare în cadrul Salonului Internațional de Invenții, INVENTICA 2022, Iași, iar Lect. dr. ing. Georgiana Horincar a obținut premiul special „Tânărul Inventator”. De asemenea, produsul a obținut Diploma de Excelență și o medalie din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean a semnat contractul pentru construirea unui heliport medical și extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic de Urgență

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical și extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” cu încă un etaj.

Heliportul medical va avea o suprafață de 595 de mp, la care se adaugă spațiile necesare pentru personalul medical. Vor exista și două lifturi exterioare, unul pentru heliport și celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgențe.

“Vom construi la Galați primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24.  Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean și va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede la serviciul de urgență. De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unității medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată și cu sisteme moderne de acces. Din păcate, pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unității medicale va avea 466 de locuri. Până la emiterea ordinului de lucrări și închiderea parcării mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de șantier și obținute diverse avize și autorizații. În funcție de aceste proceduri va fi anunțată ulterior data închiderii parcării.

Licitația a fost adjudecată de către Asocierea S.C. Rbx Electric Flash Led S.R.L.&S.C. Edlex Pro Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...

Urmărit internațional, depistat de polițiștii gălățeni

Polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat și reținut un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Galați, urmărit national, pe numele căruia Tribunalul Galați a emis mandate de executare a unei pedepse privative de libertate.

Bărbatul, condamnat la 3 ani și 9 luni închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și punere în circulație de valori falsificate, în formă continuată, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.

Citeşte mai departe ...

Atenție, gălățeni: modificări în transportul public de călători, pe perioada verii

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 4 iulie 2022-31 august 2022, operatorul de transport Transurb S.A. va implementa programul de transport de vară, fără influențe majore pentru intervalele 07.00 – 09.00 și 13.00 – 18.00 față de programul normal de transport.

De asemenea, în urma aprobării de către Consiliul Local a noului program de transport, vor surveni următoarele modificări:

* vor fi suplimentate cu încă un autobuz traseele 10 (Micro 19 – Damen), 20 (Complex Siret – Gara CFR) și 34 (Micro 13B – Intfor).

*  traseele 12 (Piața Centrală – Bariera Traian), 29 (Micro 19 – Gara CFR) și 104 (Țiglina III – Centru) vor fi desființate din cauza gradului redus de încărcare, a suprapunerii cu alte trasee și a alternativelor facile de schimb cu alte mijloace de transport din punctele de tranzit;

*  traseul 9 (Cimitir Sf. Lazăr – Gara CFR) se va modifica prin scoaterea de pe str. Regiment 11 Siret și se va suplimenta cu un autobuz;

*  traseul 15 (Piața Centrală – Gara CFR), de la Potcoava de Aur va avea itinerariul traseului 29 și va fi suplimentat cu un autobuz. Pentru semicursa cu plecare la ora 23.05 de la Gara CFR, autobuzul va avea indicativul 15N și va avea capătul în Micro 19;

*   traseul 16 (Trecere Bac – Piața Centrală) se va scurta și va avea capătul în Țiglina II;

*  traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) va avea următorul traseu: Micro 19 – str. Oțelarilor – str. Brăilei – Drumul de Centură – str. Oltului – str. Prelungirea Brăilei – str. Ghe. Asachi – str. Anghel Saligny – str. Gh. Doja – str. Siderurgiștilor – str. Anghel Saligny - str. Basarabiei – str. G. Coșbuc – str. Bucovinei – str. Traian – Bariera Traian (și retur);

*  traseul 41 (Micro 19 – Cartier Dimitrie Cantemir), în intervalul 09.00-22.00, va fi deviat și va asigura accesul călătorilor la Selgros, Auchan, Centrul de recuperare Delfinul și Universitatea Danubius.

Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările de modernizare în cartierele Galațiului

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că în mai multe cartiere din oraș continuă lucrările de modernizare. 
 
Se lucrează acum în Micro 19, pe strada Laminoriștilor și zona adiacentă, acolo unde nu s-a intervenit de zeci de ani.
 
„Amenajăm aici parcările și refacem partea carosabilă și trotuarele, iar în etapa următoare vom amenaja spațiile verzi. Lucrarea face parte din amplul proiect de regenerare urbană a cartierelor Micro 19, Micro 20 și Micro 21”, a transmis Pucheanu. 
Citeşte mai departe ...

Gabriela Firea: Din luna iulie, alocaţia pentru plasament creşte cu aproape 50%

Din luna iulie, alocaţia pentru plasament creşte cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidenţiale se măresc de 5 ori, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Copiii orfani și cei dați în grija statului de propriile familii au nevoie de tot sprijinul nostru. Am promis și ne ținem de cuvânt! Din luna iulie, alocația pentru plasament crește cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidențiale se măresc de 5 ori. Ieri, a fost o zi importantă pentru mine și ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Au fost aprobate în ședința Guvernului României majorări ale sumelor, neschimbate de opt ani, pentru copiii aflați în grija statului”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, vor beneficia de majorare peste 35.000 de copii aflați în grija asistenților maternali, a rudelor, a altor persoane sau în servicii rezidențiale private, majorăm alocația de plasament. Alocația va ajunge de la 630 la 950 lei/lunar pentru copilul fără dizabilități și de la 945 la 1425 lei/lunar pentru copilul cu dizabilități. Noua sumă a alocației de plasament se va acorda începând cu luna iulie 2022.

 

„Am reușit majorarea, de cinci ori, a sumele alocate copiilor din centrele rezidențiale pentru cheltuielile personale, banii de buzunar. Din iulie, suma crește la 150 de lei. Până acum, cei 10.000 de copii primeau doar 28 de lei lunar, o nimica toată.

De asemenea, am actualizat și sumele alocate copiilor aflați în aceste centre pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite sau manuale și jucării. Din luna iulie, sumele sunt între 580 de lei și 1.338 lei, în funcție de vârstă, față de între 366 de lei și 844 de lei, cât erau până acum. Aceste sume nu au mai fost majorate de peste 8 ani”, a mai transmis ministrul Familiei.
Citeşte mai departe ...

30 iunie - Ziua internaţională a parlamentarismului

Anual, la 30 iunie este marcată Ziua internaţională a parlamentarismului, aceasta data fiind aleasă pentru că la 30 iunie 1889 a fost înfiinţată Uniunea Interparlamentară – organizaţia mondială a parlamentelor, potrivit site-ul www.un.org. În această zi sunt sărbătorite parlamentele şi modurile în care sistemele parlamentare de guvernare îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume. Este, de asemenea, o oportunitate pentru parlamente să facă un bilanţ al activităţii, să identifice provocările şi modalităţile de abordare eficientă a acestora.
Citeşte mai departe ...

Florin Nini, selecţioner România: „Vreau să văd dorinţă şi atitudine, avem o grupă grea dar vrem să ne calificăm între primele opt formaţii la Europene

  • Publicat în Sport

Naţionala de baschet Under 20 a României se pregăteşte intens pentru Campionatul European, care va avea loc în Georgia în perioada 14-25 iulie. România va juca în grupă alături de: Olanda, Estonia, Islanda şi Luxemburg. CSM Galaţi va avea doi reprezentanţi: antrenorul Florin Nini şi jucătorul Theodor Andrei Gherman, care va fi la prima convocare la Naţionala României, după ce în sezonul 2021-2022 a debutat în Liga Naţională. „Ne aflăm în plină perioadă de pregătire pentru Europene. Am disputat două partide de verificare cu Bulgaria, vom juca două meciuri cu Ucraina, iar pe 9 iulie vom merge în Bulgaria pentru încă două partide. Din păcate nu sunt prezenţi la lot toţi jucătorii cu care a fost începută campania, din motive medicale sau personale, dar trebuie să ne descurcăm cu jucătorii pe care îi avem la dispoziţie. Vreau să văd dorinţă şi atitudine, iar dacă aceste două componente vor fi prezente, lucrurile vor merge bine. Avem o grupă grea dar vrem să ne calificăm între primele opt formaţii la Europene”, a declarat selecţionerul Florin Nini.

Citeşte mai departe ...

Un singur liceu gălățean în TOP 15, după rezultatele la BAC 2022

Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” se situează pe locul 14 pe lista liceelor care au înregistrat cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Cei 211 candidați care au susținut testele au obținut, la finalul examinărilor, o medie generală de 9,20.

Potrivit platformei BAC+, pe primul loc după media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv a fost în acest an Colegiul Național “Sfântul Sava” din București. În acest top mai intră și trei licee din Cluj-Napoca, unul din Râmnicu Vâlcea și unul din Iași, dar și unul din Craiova și unul din Brașov. Alte șase colegii naționale din București sunt în topul liceelor după afișarea mediilor de la Bacalaureat 2022

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri