Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Mai 2022 - Regional Press

Guvernul majorează simțitor premiile și alocația de hrană, pentru participanții la olimpiade

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că în ultima şedinţă de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale

Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

Ministrul a anunţat că prin Ordonanţa adoptată s-au aprobat mai multe măsuri atât pentru învăţământul preuniversitar cât şi pentru cel universitar.

A doua măsură anunţată de ministru este pentru participarea la olimpiadele naţionale, Guvernul a dublat astăzi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă, pentru fiecare participant, în medie fiind în jur de 20.000 de participanţi, elevi şi profesori.

„Dublarea de la 100 la 200 de lei, pe zi, alocaţie, înseamnă că, luând în calcul numărul de participanţi, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este 4 milioane de lei zilnic, susţinuţi de Guvernul României”, a mai spus Cîmpeanu

Citeşte mai departe ...

Absolvenții din acest an se pot înregistra în evidența AJOFM Galați

  • Publicat în Social

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2022, se pot înregistra în evidența AJOFM Galați ca persoane în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă, informează agenția gălățeană.

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Astfel, absolvenții care se înregistrează în evidența AJOFM Galați beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Pentru absolvenții de liceu din promoția 2022, termenul de 60 de zile, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, începe cu data de 28 mai 2022.

În cazul persoanelor care au corijențe și nu au situația încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile începe de la data susținerii și promovării examenului de corijență.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și cei ai școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la AJOFM și, in acest termen, se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării.

Plata se efectuează în două tranșe: prima, după încadrare și a doua, după cele 12 luni.

Pentru absolvenții de studii superioare, termenul de 60 de zile se calculează de la finalizarea studiilor anului terminal (data promovării ultimului examen) sau de la data susținerii și promovării examenului de licență/disertație (promoția 2022).

Înregistrarea absolvenților ca persoane în căutarea unui loc de munca se realizează la sediul AJOFM Galați (str. Domneasca nr.191), la sediul ALOFM Tecuci (str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bl. A 2, parter) sau la sediul ALOFM Târgu Bujor (str. Eremia Grigorescu, nr. 28), în a căror rază teritorială își au domiciliul absolvenții, pe baza următoarelor documente:

- Act de studii original si copie;

- Act de identitate original si copie.

Absolvenții în vârstă de minimum 16 ani care, în intervalul de 60 de zile de la data absolvirii, nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor, pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj, egală cu 50% din valoarea ISR în vigoare la data stabilirii acesteia, pentru o perioadă de 6 luni, daca cererea este înregistrată în termen de maximum 12 luni de la expirarea celor 60 de zile.

AJOFM menționează că indemnizația de șomaj se poate acorda de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire (începând cu data de 27.07.2022), în situația în care cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, sau de la data înregistrării cererii de acordare a indemnizației de șomaj, dacă aceasta este înregistrată după expirarea celor 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data expirării perioadei de 60 de zile.

Documentele necesare pentru stabilirea dreptului la indemnizație de șomaj sunt:

- Act de studii original si copie;

- Act de identitate original si copie.

Conform AJOFM Galați, NU beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care nu s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă în termenul de 60 de zile de la data absolvirii studiilor și cei care, la data solicitării, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

Citeşte mai departe ...

Un șofer de 85 de ani a lovit o tânără pe trecerea de pietoni

Un șofer de 85 de ani a lovit o tânără pe trecerea de pietoni, a anunțat Poliția Galați. 

Accidentul a avut loc marți, 31 mai, pe Bulevardul Siderurgistilor. Din primele verificări, a rezultat că victima, o tânără de 18 ani, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat,  de 85 de ani, în timp ce ar fi traversat strada,  pe marcajul pietonal,  pe culoarea verde a semaforului.

Tânăra a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale,  iar conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscop,  rezultatul fiind negativ.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Salonul literar „Axis libri”

Salonul literar „Axis libri”, din ziua de joi, 2 iunie 2022, ora 16:00, de la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, Sala Mihai Eminescu, va cuprinde lansarea sau prezentarea următoarelor cărţi, în prezenţa autoarei Elena Netcu: „Seminţiile Dobrogei”, Ed. Timpul, Iaşi, 2022; „Din Caucaz în cele patru vânturi”, Ed. Timpul, Iaşi, 2021; „Sarî Saltuk Baba. Misteriosul drum din Orient în Dobrogea”, Ed. Timpul, Iaşi, 2020. Invitaţi vor fi scriitorii Mircea Marcel Petcu şi Pr. Gabriel Constantin Sandu. Va exista ?ş o lectură din romanele lansate. Moderatori: Corina-Emanuela Dobre şi A.G.Secară.
Citeşte mai departe ...

1 Iunie: Intrare gratuită la Zoo Galaţi, Grădina Botanică şi Acvariu, pentru copii

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, marchează Ziua Internațională a Copilului printr-un cadou oferit tuturor copiilor.
 
De ziua lor, aceştia vor putea vizita gratuit Grădina Botanică, expoziţiile deschise în cadrul muzeului, Acvariul și Grădina Zoologică situată în Pădurea Gârboavele.
 
 Pentru adulţi, preţul unui bilet de vizitare este de 6 lei / persoană. Programul de vizitare în data de 1 iunie 2022, pentru toate secțiile muzeului, este în intervalul 10.00 – 18.00.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: Nu va reveni FMI în România cât suntem în această guvernare

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că nu va reveni FMI în România, atâta timp când va conduce această coaliţie de guvernare. 

Potrivit acestuia, pe 31 iulie va fi adoptată de către Guvern strategia fiscal-bugetară.

„Nu va reveni FMI în România cât suntem în această guvernare. Cât suntem în această guvernare găsim soluţii să ţinem România nu pe linia de plutire, ci acolo, pe traiectoria pe care s-a angajat şi traiectorie pe care câteodată era să derapeze anul trecut. De ce ne imprumutăm la dobânda de 8%? Pentru că avem inflaţie imensă, dar nu este inflaţia noastră. Când s-a făcut liberalizarea pieţei energiei de fapt s-a făcut liberalizarea preţurilor la energie. Au generat o inflaţie imensă.

Ultima lună de inflaţie pe care vă uitaţi, 28% înseamnă creşterea preţului la energie. Acolo vedeţi consecinţele unor politici care nu s-au făcut bine. Se putea face mai bine. Nu zic că nu trebuiau făcute, dar se puteau face mai bine. Încercăm să stabilizăm, încercăm să reparăm şi vom face acest lucru în continuare. O să vedeţi că angajamentele cu privire la deficitul bugetar vor fi menţinute şi se va încheia anul aşa cum ne-am angajat”, a declarat Adrian Câciu, la „Ora Guvernului”. 

 
Citeşte mai departe ...

Ambarcațiune din pet-uri, realizată de către studenții Facultății de Arhitectură Navală, lansată la apă

De la Paper Boat (un concurs de bărcuțe confecționate exclusiv din hârtie, ce trebuia să rămână în plutire, având la bord greutăți mici din oțel) au trecut la construcția primei ambarcațiuni în mărime naturală, din pet-uri, care să plutească pe lacul Brateș, plină cu … pasageri.

Este vorba de studenții de anul I de la Facultatea de Arhitectură Navală, a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care au realizat, în cinci săptămâni, o barcă din pet-uri de 2,5 metri lungime, 1,7 metri lățime, 0,7 metri înălțime și greutatea de 36 de kilograme, ce permite urcarea a doi oameni la bord.

Echipa care a realizat designul, calculul și construcția efectivă a barcii este formată din: Adelin Tănase, Ștefan-Iulian Rață (câștigătorii locului I și II de la Paper Boat), cărora li s-au alaturat Robert Lupu, Aurelian Agache și Daniel Grigori, toți boboci ai Facultății. Ambarcațiunea a fost asamblată într-o sală în clădirea Bazinului de carene din Campusul Științei. La colectarea materialelor reciclabile au contribuit toți studenții din anul I, care au strâns nici mai mult, nici mai puțin de 1500 de pet-uri, jumătate fiind folosite la execuția bărcii. Lansarea la apă s-a făcut pe lacul Brateș, în prezența tuturor bobocilor, cei mai temerari probând, personal, calitățile de plutire.

„Pe lângă partea de ecologizare, acțiunea le-a permis studenților să învețe să planifice temeinic activitățile, să soluționeze problemele ivite pe parcurs, să își asume fiecare decizie și să muncească până la realizarea produsului final. Fiind abia în anul I, neavând cunoștințe despre proiectarea formelor navei, despre calcule de carene și de stabilitate, tehnologii de asamblare și/sau execuție, tinerii au fost nevoiți să se documenteze la fiecare pas. În cele cinci săptămâni, ei au experimentat proiectarea formelor carenei, au înțeles importanța planului de forme și a diagramelor de carene, au efectuat calcule privind flotabilitatea, bordul liber, pescajul la plină încărcare. Practic, au dat dovadă de curiozitate, perseverență, curaj, așa că suntem mândri de ei și îi felicităm”, a declarat șef lucrări Alina Modiga, tutorele studenților de anul I de la Facultatea de Arhitectură Navală și inițiatorul proiectului.

„Competiția ar putea deveni o tradiție la Facultatea noastră, pe viitor antrenând și liceenii pasionați de arhitectură navală. Suntem la prima ediție a acestui concurs, barca o vom păstra în curtea bazinului, ba chiar ne gândim la un sistem de propulsie, cu rame sau cu vele. Vom încerca, de la o generație la alta, să ridicăm ștacheta și să creștem cerințele concursului. Construcția unei ambarcațiuni reprezintă un bun prilej de a învăța lucruri noi, de a proba și consolida noțiuni teoretice, de a lucra în echipă”, a explicat conf. dr. ing. Gabriel Popescu, Decanul Facultății de Arhitectură Navală.  

 

Citeşte mai departe ...

Olimpicele au fost foarte aproape de o medalie la junioare 3. Gălăţeanca Adnana Ancerencu a fost golgetera turneului final cu 61 de reuşite

  • Publicat în Sport

Duminică, după prânz s-a încheiat în sala Polivalentă Danubius din Brăila turneul final Valoare al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 3. Galaţiul a fost reprezentat cu onoare de ACS Lucian Bute. Olimpicele pregătite de Daniela Goldic, Cristi Preda, Nicoleta Vlad şi Florentin Stali au luptat până la capăt şi au terminat pe locul 4 în ierarhia finală după ce au înregistrat rezultatele: 21-37 (11-11, 6-11, 4-15) cu Corona Braşov, 40-23 (14-4, 15-8, 11-11), 26-21 (6-5, 10-6, 10-10), în grupă, 24-32 (8-10, 9-11, 7-11) cu CSM Slatina, în semifinale şi 27-29 (7-9, 12-13, 8-7) cu CSS Bacău, în finala mică. „Chiar dacă au trecut „câteva” ore de la terminarea Turneului Final de junioare3, încă nu îmi găsesc cuvintele să îmi pot felicita fetele ( Grupa 2007-2008). Meritaţi tot respectul meu pentru tot ce am realizat împreună în acest sezon. Unii vor zice, „doar locul 4”? Da! Dar a fost un an dificil, cu multe schimbări de program, cu pregătiri, cu examenul de capacitate care bate la uşă. Sunt foarte mândră de voi, sunt fericită chiar dacă am pierdut şansa de a lua o medalie(pentru mine sunteţi adevărate Campioane). Sunt sigură că am învăţat multe din această experienţă. Va mulţumesc pentru felul cum aţi luptat, pentru determinarea de care aţi dat dovadă. Mulţumesc părinţilor fără de care nu am fi dus la final această bătălie”, a postat antrenoarea Dana Goldic pe o reţea de socializare. Lotul ACS Lucian Bute: Bianca Iacob, Ioana Popoiu - Andreea Zugrăvel, Rebeca Bodea, Delia Gheorghe, Andreea Movilă, Emma Preda, Miriam Streşină, Laura Mazilu, Crina Andrei, Rafaela Popescu, Alessia Emanoil, Daria Crăciun, Claudia Decianu, Erika Buric, Bianca Oprişan, Adnana Ancerencu, care a fost desemnată golgetera turneului final cu 61 de goluri. În perioada 2-6 iunie la Timişoara este programat turneul final Valoare la junioare 4. ACS Lucian Bute face parte din grupa A alături de LPS Viitorul Piteşti, CSS Sibiu şi AHC Cîtu Timişoara. La turneu sunt calificate 16 echipe.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, despre modernizarea comunei Vânători: Se construiesc de la zero, de la fundație, 20 de kilometri de drum

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a făcut luni o vizită de lucru în comuna Vânători pentru a se asigura că ceea ce a promis oamenilor în 2020 se realizează. Pe teren, șeful CJ a fost însoțit de primarul Costel Manolachi. 
 
„Și pentru că oamenii au nevoie de fapte, iată că în această importantă localitate a județului, care în ultimii ani a crescut foarte mult ca urmare a faptului că mulți gălățeni au ales să se mute acolo, se modernizează drumurile. Practic, ele se construiesc de la zero, de la fundație și până la asfalt. Vorbim de aproximativ 20 de kilometri de drum în satul Vânători, în satul Costi și la Odaia Manolache”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea. 
 
În plus, autoritățile au un proiect licitat deja și pentru care se așteptă finanțare prin Programul “Anghel Saligny” pentru un drum din localitatea Odaia Manolache.
 
„De asemenea, după ce ne-am implicat în problema apei, la care mai avem pe alocuri chestiuni de rezolvat, am discutat cu edilul localității și despre iluminatul public sau rețeaua de canalizare.
Sigur că mai sunt lucruri de rezolvat, însă pas cu pas, cu seriozitate, implicare și multă muncă, am convingerea și încrederea că edilul va reuși să ducă la bun sfârșit multe dintre investițiile pe care și le-a propus, oricât ar încerca unii și alții să le blocheze în Consiliul Local”, a adăugat Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

SRATS Congress 2022 - Comunitatea Ortopedică se reunește

În perioada 2-3 iunie, la Sibiu sunt așteptați pentru participare specialiștii medicali din domeniul Ortopediei, la cel de al patrulea Congres de profil.

SRATS Congress 2022 continuă tradiția congreselor anterioare, fiind al patrulea eveniment științific bienal din acest eveniment. Congresul vizează, ca de obicei, furnizarea de informații științifice de înaltă calitate comunității ortopedice din România. Întâlnirea la fața locului este foarte așteptată de toți participanții și astfel există șansa de a se întâlni din nou față în față medicii și toți cei interesați de această specialitate medicală

Numeroși speakeri internaționali alături de cunoscuți speakerii naționali, au pregătit un program interesant și interactiv menit să ofere informații științifice de actualitate privind nu numai traumatismele sportive ale articulației genunchiului, umărului și gleznei, ci și tratarea patologiei degenerative a genunchiului. Simpozionul de Fizioterapie, Simpozionul de Radiologie și Simpozionul de Scientific Writing vor completa programul științific al Congresului SRATS 2022.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri