Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Joi, 07 Aprilie 2022 - Regional Press

Ministerul Educației ”face și desface”, profesorii ”execută”

Tot mai mulți profesori se arată bulversați de ultimele modificări din sistemul de educație românesc. Ultima asfel de ”trăsnaie” sesizată de unii dintre reprezentanții cadrelor didactice la nivel national este ”fărămițarea” studiului școlarilor pe mai multe perioade, schimbare considerată radical, de unii dintre ”arhitecții instituționali” educaționali, pentru structura anului școlar viitor.

Astfel, Ministerul Educației propune ca viitorul an de învățământ 2022/2023 să fie împărțit în cinci module și cinci vacanțe pentru toți elevii.

Anul școlar 2022/2023 ar urma să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie, ceea ce înseamnă că va avea 36 săptămâni față de 34, câte sunt în prezent.

Potrivit proiectului Ministerului Educației, structura viitorului an școlar ar putea fi:

5 septembrie – 21 octombrie – modul

24-18 octombrie – vacanță de toamnă

31 octombrie – 21 decembrie – modul

22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă

9 ianuarie – 3 februarie – modul

6 februarie – 10 februarie – vacanță

13 februarie – 6 aprilie – modul

7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară

19 aprilie – 16 iunie – modul

17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Profesorii reclama acum că, cel puțin, astfel de modificări de substanță ar fi fost necesar să fie lansate în dezbatere publică, astfel încât, toate părțile implicate în sistemul educational, mai ales cele care pot suferi pe termen lung în urma schimbărilor, să aibă un cuvânt de spus.

Citeşte mai departe ...

Peste 1000 de elevi au participat la primul Târg Educațional „Student #UDJG” pe 2022

Peste 1000 de elevi de clasale a XI-a și a XII-a, din județul Brăila, însoțiți de părinți și profesori, au participat ieri la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat în incinta Facultății de Inginerie și Agronomie din municipiu (FIAB).

Treisprezece facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au arătat, cu această ocazie, tot ce au ele mai bun, pentru ca tinerii să cunoască programele de studiu și specializările de la admiterea din acest an, dotările din „Campusul Al. I. Cuza”, oportunitățile în carieră și posibilitățile de dezvoltare personală pe care le oferă parcurgerea unui program educațional în cadrul UDJG.

„A fost primul târg cu prezență organizat după o perioadă de un an, am simțit atât entuziasmul organizatorilor, cât și al vizitatorilor. Mulțumesc facultăților, studenților participanți, departamentelor administrative, echipei de la Departamentul de Comunicare, colectivului FIAB coordonat de conf. ec. dr. ing. Adrian Mihai Goanță, decanul facultății gazdă din Brăila. Mâine, echipele de promovare se vor afla la Focșani, apoi vor urma localitățile: Buzău, Tulcea, Slobozia și Galați. În afara României, UDJG va fi organiza Târguri similare la Chișinău, Balți și Cahul”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG, inițiatorul acestei campanii de promovare. 

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar.

Viitoarele întâlniri cu liceenii se vor desfășura după următorul grafic: Focșani - 7 aprilie, Buzău - 12 aprilie, Tulcea - 14 aprilie, Slobozia - 3 mai și Galați - 5 mai.

Citeşte mai departe ...

La Nae Leonard Pe veci dar...nu cu tine!

Duminică, 10 aprilie, ora 18.00, vă aşteptăm să vă amuzaţi la comedia muzicală Pe veci dar...nu cu tine! o adaptare după „Scaiul” de Georges Feydeau, de Paul Buţă, care semnează şi regia spectacolului. O cascadă de întâmplări neprevăzute şi neînţelegeri comice, cu intrigi complicate şi dialoguri rapide, puse în scenă de echipa trupei de Revistă: Florentina Andronic, Alexandru Tatu, Costel Donose, Mariana Pisică, Adina Lazăr, Andrei Ardeleanu, Viorica Mărăndici, Anton Mihail, acompaniaţi la pian de Nicolae Mantu, fac din acest spectacol o comedie irezistibilă pe care vă invităm să o vizionaţi.
Biletele se pot achiziţiona online, accesând link-ul https://www.blt.ro/spectacole-galati.html , sau fizic, de la casieria Teatrului (0236 465 599 şi 0753312308), în intervalul orar afişat pe site: www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Mall Galaţi (parter).

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi vor să facă pasul decisiv spre promovarea în Liga Florilor

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea va găzdui duminică 10 aprilie, de la ora 11.00, partida CSM Galaţi - CSM Corona Braşov care contează pentru cea de-a 21-a etapă din seria A a Diviziei A la handbal feminin. Duelul primelor două clasate se anunţă foarte mari şi stârneşte orgolii mari în cele două tabere. Braşovencele, la care evoluează şi gălăţeanca Sarah Darie, au învins în tur, scor 30-25, aceasta fiind şi singura înfrângere din acest sezon pentru echipa gălăţeană dar acum vor juca sub presiune. De partea cealaltă, fetele noastre pregătite de Valeriu Costea, care se bazează pe un sprijin consistent din partea suporterilor gălăţeni care sunt aşteptaţi în număr cât mai mare în tribună, nu concep să nu-şi ia revanşa în faţa braşovencelor şi să ia o opţiune importantă pentru promovarea în Liga Florilor. „Jucătoarele noastre sunt extrem de motivate pentru partida de duminică. Vor neapărat să-şi ia revanşa în faţa Coronei. Sunt convins că fetele vor face un meci bun şi vor confirma forma excelentă în care se află”, a declarat antrenorul echipei CSM Galaţi, Valeriu Costea. Celelalte meciuri din etapa a 21-a sunt: Ştiinţa Bacău -CSM Unirea Slobozia, HCF Piatra Neamţ -CSM Roman, Activ Prahova Ploieşti -CSU Neptun Constanţa, CNE Sf.Gheorghe -CSM Bucureşti II. ACS Şc.181 SSP Bucureşti şi Spartac Bucureşti stau. După 21 etape, podiumul seriei A a Diviziei A se prezintă astfel: 1.CSM GALAŢI 45 puncte, 2.CSM Corona Braşov 43 p, 3.CSM Unirea Slobozia 40 p.

Citeşte mai departe ...

Unirea Braniştea îşi păstrează invincibilitatea

  • Publicat în Sport

Liga a 4-a gălăţeană la fotbal a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele celei de-a 14-a etape. Derbiul a adus faţă în faţă primele două clasate, Voinţa Cudalbi şi Unirea Braniştea. După un meci echilibrat, influenţat şi de ploaia torenţială din cea de-a doua repriză, liderul s-a impus la limită graţie golului reuşit de Năpârlică în min.20. Formaţiile care au evoluat: Voinţa, antrenor Gelu Munteanu: Petrea - C. Andrei, Dajboc, Cârjă, Ţicău, Manău, Dragomir, Chiciuc, Postelnicu, Velicu, Dumitru. Au mai jucat: Stan şi G. Andrei ;
Unirea: Vicol - Popa, Gâţă, Manea, Hilohi, Murgoci, Năpârlică, Stoian, Ţicămucă, Blănaru, Spânache. Au mai intrat: Antofe, Grădinaru şi Ciotârcă . Celelalte rezultate înregistrate în runda 14: Răzeşii Valea Mărului - Avântul Drăgăneşti 2-4, Gloria Iveşti - Quantum Club Galaţi 3-0, Covurluiul Tg. Bujor - Avântul Vânători 2-2 , Agrostar Tuluceşti - Viitorul Umbrăreşti 3-4. Meciul Victoria Independenţa - Muncitorul Ghidigeni a fost amânat. Podiumul se prezintă astfel: 1. Unirea Braniştea 42 puncte (golaveraj 102-6), 2. Gloria Iveşti 34 p (59-17), 3. Voinţa Cudalbi 34 p (52-17). Programul etapei a 15-a: Unirea Braniştea - Victoria Independenţa, Quantum Club Galaţi - Covurluiul Târgu Bujor, Avântul Drăgăneşti - Gloria Iveşti, Avântul Vânători - Agrostar Tuluceşti, Viitorul Umbrăreşti - Voinţa Cudalbi, Muncitorul Ghidigeni - Răzeşii Valea Mărului.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: PSD propune măsuri prin care încurajează agricultorii români să facă agricultură în România

PSD a propus adoptarea modelului de salarizare din Construcții și în domeniul Agriculturii și industriei alimentare, a anunțat deputatul de Galați, Viorica Sandu.

„Această măsură, care implică o creștere a salariilor pentru toți angajații din acest sector, are rolul de a încuraja agricultorii români să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.  S-ar combate astfel exodul angajaților din acest sector, care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Totodată, asigură protejarea tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor” susține deputatul Viorica Sandu.  

Modelul de salarizare propus de PSD prevede următoarele beneficii, care vor aduce mai mulți bani în buzunare salariaților:

-Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general), deci o creștere semnificativă pentru care erau plătiți la nivelul salariului minim în acest sector.

-Scutirea de la plata impozitul pe venit (de la 10% la 0%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

-Scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (10%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

-Reducerea contribuției pentru pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

-Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27% - un beneficiu al angajatorilor din agricultură.

„Aceste măsuri se aplică tuturor salariaților din firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul Agriculturii și industriei alimentare(conform codurilor CAEN asociate)”, adaugă deputatul Viorica Sandu.

 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește un heliport medical cu sistem de aterizare pe timp de noapte, unic în regiunea Sud-Est

Două asocieri de firme s-au înscris în cursa pentru a construi la Galați primul heliport medical din sud-estul României dotat cu sisteme moderne de aterizare a elicopterului SMURD. Anunțul a fot făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Heliportul, care va avea aproape 600 de mp, va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate de la Spitalul Județean, iar conexiunea cu noua Unitate de Primiri Urgențe se va realiza prin intermediul unei pasarele și a lifturilor exterioare.

„Această investiție prevede și extinderea parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean cu încă un etaj, adică cu peste 4100 de mp, ceea ce înseamnă că vor fi amenajate alte 151 de noi locuri de parcare”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 În acest moment, cele două oferte depuse în cadrul licitației sunt evaluate din punct de vedere tehnic, urmând să fie realizate și celelalte proceduri pentru desemnarea unui câștigător.

 Valoarea investiției este de peste 27,6 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri