Menu
RSS
MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

MApN: elemente dintr-o posibilă dro…

Ministerul Apărării Națio...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Prev Next

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 - Regional Press

Handbalistele de la CSM Galaţi au învins lanterna la 29 de goluri diferenţă

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat în weekend partidele celei de-a 22-a etape. Handbalistele de la CSM Galaţi au evoluat în Capitală contra celor de la Spartac Bucureşti, lanterna fără niciun punct din seria A. Gălăţencele pregătite de Valeriu Costea au profitat de acest prilej şi pentru a trece peste duşul rece din etapa precedentă când au cedat acasă în faţa Coronei Braşov dar şi-au făcut şi reglajele pentru ultimele patru meciuri din actualul sezon, obţinând o victorie categorică la 29 goluri diferenţă. Rezultat final: Spartac Bucureşti -CSM Galaţi 18-47 (5-23). Lotul echipei gălăţene: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Bianca Aron - Ana Maria Lopătaru, Cristina Marcu, Cristina Andriţa, Mălina Bichir, Andreea Prescură 15 goluri, Iulia Eiler 5 g, Iulia Sava 5 g, Andreea Merlă 7 g, Iasmina Ichim 3 g, Raluca Tănasă 8 g, Mădălina Manolachi 1 g, Mădălina Mureş, Nikolina Knezevic 3 g. CSM Galaţi ocupă locul 2 cu 48 puncte, la un punct în spatele celor de la Corona Braşov, care au însă un meci mai mult disputat. Runda viitoare, echipa noastră va juca în sala proprie, pe 8 mai cu CSM Unirea Slobozia, ocupanta locului 3. Până atunci însă, CSM Galaţi va disputa pe 2 mai, de la ora 17.00 în sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru, partida din sferturile de finală ale Cupei României Fan Courier cu Măgura Cisnădie.

Citeşte mai departe ...

Victorie cu sponsorul în tribună pentru handbaliștii de la CSU Galați

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă dimineaţă partida CSU Galaţi -CSM Oradea în devans din cea de-a... etapă a play-off-ului. Impulsionaţi şi de prezenţa în tribună a domnului Valentin Radu, patronul firmei Dokival, sponsor care s-a alăturat din acest sezon, echipa gălăţeană pregătită de profesorul Florin Andronic şi dirijată din teren de experimentaţii Fuică şi Mârşiu alături de tânăra generaţie reprezentantă de Costea şi Ionescu, principalii marcatori, a jucat foarte bine şi după primele 20 de minute echilibrate, a trecut în avantaj. CSU a condus cu trei goluri la pauză şi apoi s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj în prima treime din cea de-a doua repriză. Cea mai mare diferenţă a fost de şase goluri: 30-24 min.48, 33-27 min.50, 35-29 min.52, 36-30 min.55. Rezultat final: CSU Galaţi -CSM Oradea 39-37 (20-17). Lotul folosit: Fuică 15 intervenţii, Al.Dinu -Mârşiu 4 goluri, Soare 4 g, C.Zaharia, Prună, Frangulea 3 g, Lefter 3 g, Ioniţă, Bădărău, Ştoalfă, Andrei, Chertif, Ionescu 9 g, Pascu, Costea 15 g. CSU Galaţi ocupă locul 8 cu 6 puncte şi mai are de susţinut două meciuri până la finele sezonului cu: CSM Reşiţa - 30 aprilie în deplasare şi CSM Sighişoara - 6 mai acasă. „Îmi place foarte mult sportul, în tinereţe am practicat baschetul, băiatul meu joacă baschet. Handbalul este un sport frumos şi de aceea în urmă cu 7-8 luni când am fost contactat, am decis imediat să mă implic şi să sprijin pe termen lung acest proiect. Sper să fie pace în lume, să avem linişte şi să ajutăm cât mai mult această echipă”, ne-a declarat Valentin Radu.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește un parc de aventură spectaculos în pădurea Gârboavele

Consiliul Județean Galați amenajează în Pădurea Gârboavele un parc de aventură, în cadrul unei investiții cu fonduri europene. 

“Amenajăm în Pădurea Gârboavele un parc de aventură, în care gălățenii se vor putea distra, vor putea face diverse activități sportive și se vor relaxa în aer liber pe mai bine de 8 hectare. Vor fi amenajate 15 trasee de aventură, cu sute de elemente interconectate prin arbori, la diferite înălțimi, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate.

Astfel, după ce lucrările vor fi finalizate și vor fi obținute toate autorizațiile, gălățenii, atât cei mici, cât și adulții, vor putea încerca trasee precum <scara amiralului>, <fusurile suspendate> sau <podul Tibetan>.

De asemenea, în noul parc de agrement vor fi amenajate două tiroliene, una de 150 de metri și cealaltă de 180 de metri”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În acest moment, clădirea administrativă a noii zone de agrement a Galațiului este aproape finalizată, iar spațiul unde vor fi instalate traseele de aventură a fost pregătit, astfel încât să înceapă și instalarea tuturor dotărilor necesare. În cadrul acestei investiții, vor fi achiziționate și sute de echipamente de protecție pentru copii și adulți.

Lucrările sunt realizate de către S.C. Mapet Group SRL, iar valoarea investiției este de 1.601.830 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Citeşte mai departe ...

Oţelarii s-au calificat şi matematic în barajul de promovare

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat vineri partidele celei de-a treia etape din play-off şi play-out. SC Oţelul şi-a continuat parcursul de regularitate, a câştigat la scor de forfait în deplasare cu Metalul Buzău, victorie ce le-a adus matematic calificarea pentru barajul de promovare. În prelungiri, portarul Dur-Bozoancă a parat un penalti. Rezultat final: Metalul - Oţelul 0-3 (0-2). Au marcat: Jardan, Green şi Cîrjan. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu 11-le: Dur-Bozoancă - Rus, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Jardan, Nistor - Savu, Green, Cisotti. După pauză au mai jucat: Adăscăliţei, D.Cireş, Cîrjan, Farcaş, Cricimar. Oţelul conduce detaşat în play-off cu 55 de puncte şi va juca runda viitoare, pe 22 aprilie în deplasare cu Aerostar Bacău.
În play-out, cei de la Sporting Lieşti au dominat meciul de la Rm. Sărat dar nu au reuşit decât un punct, rezultat final: 2-2 (1-1). Pentru lieşteni au înscris: Grigoraş şi Bîrlădeanu. Antrenorul Cristi Brăneţ a început cu formula: A.Brăneţ - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Mihu, Munchiu, Stan, Iancu - Iordache, Grigoraş. Au mai intrat în partea a doua a meciului: Bîrlădeanu, Sevastian, Ieremie, Ştefănescu. Sporting se menţine pe locul 5 cu 35 de puncte şi va juca etapa viitoare, pe 22 aprilie, pe Lieşti Arena cu Dinamo Bacău.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri