Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 23 Martie 2022 - Regional Press

Handbalistele de la CSM Galaţi au învins o echipă din Liga Florilor

  • Publicat în Sport

Cupa României la handbal feminin a programat miercuri şapte partide din optimile de finală. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit confruntarea dintre CSM Galaţi şi CSU Ştiinţa Bucureşti, echipă ce ocupă locul 13 în Liga Florilor. Fetele pregătite de Valeriu Costea, liderul detaşat al seriei A din Divizia A au pregătit foarte bine, au jucat foarte curajos şi motivate din primul şi până în ultimul minut şi au obţinut o victorie meritată. Gălăţencele au condus în permanenţă pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în min.17, scor 11-5. Repriza a doua a început cu acelaşi scenariu, CSM Galaţi a menţinut ritmul şi a condus cu 21-16 în min.39, după ce Knezevic a marcat un gol foarte important într-un moment de dublă inferioritate. Uşor-uşor, bucureştencele s-au apropiat ameninţător: 25-24 min.55 şi 27-26 în min.57 dar fetele noastre şi-au păstrat calmul şi Cristina Marcu, cu mult sânge rece a înscris golul decisiv al calificării în ultimul minut din timpul regulamentar. Rezultat final: CSM Galaţi - CSU Ştiinţa Bucureşti 29-27 (15-12). Lotul de jucătoare: Bianca Aron 3 intervenţii, Nicoleta Petre 4 intervenţii, Roxana Ivanov - Ana Maria Lopătaru 5 goluri, Cristina Marcu 2 g, Cristina Andriţa 8 g, Mălina Bichir 3 g, Andreea Prescură, Iulia Eiler, Iulia Sava, Andreea Merlă, Iasmina Ichim 5 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 4 g, Mădălina Mureş 1 g. CSM Galaţi furnizează marea surpriză din această fază a competiţiei şi se califică în sferturile de finală ale Cupei României Fan Curier.

Citeşte mai departe ...

Ziua Mondială a Matematicii

Chiar dacă calculatul ne poate părea incitant sau respingător, sărbătorirea Zilei Mondiale a Matematicii (#WorldMathsDay) - celebrate în acest an pe 23 martie, potrivit site-ului Daysoftheyear.com - poate fi extrem de distractivă! Mulţi oameni consideră că matematica este una dintre cele mai dificile discipline, din cauza stricteţii cu care se cer răspunsuri corecte, a conceptelor sale abstracte şi a stresului general pe care îl implică o reuşită.

Creată de dezvoltatorul australian de resurse educaţionale 3P Learning, Ziua Mondială a Matematicii oferă şansa de a lua parte la cea mai mare competiţie online de matematică din lume, folosind motorul Mathletics al 3P Learning. De fapt, vorbim de unul dintre cele mai mari evenimente educaţionale de pe planetă!

Organizată pentru prima dată în 2007, Ziua Mondială a Matematicii, sau World Math Day, a fost celebrată iniţial pe 14 martie (3.14, uneori numită "Ziua Pi"), dar de atunci a fost schimbată în prima zi de miercuri din martie. O Zi a matematicii alternativă este, de asemenea, sărbătorită uneori în luna octombrie.

Această zi oferă o oportunitate educaţională specială, deoarece le permite profesorilor să descarce resurse online, astfel încât orele de matematică să fie distractive şi constructive în acelaşi timp, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru copii, cât şi pentru profesori şi părinţi!

Competiţia din Ziua Mondială a Matematicii a avut până acum participanţi din peste 98 de ţări, peste 38.000 de întrebări de matematică şi peste 5 milioane de elevi participanţi anual. În momentul de faţă, ea este deschisă şcolilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa pentru elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

Citeşte mai departe ...

Cursuri de limba română pentru refugiații ucraineni, la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia"

Începând din această săptămână, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Asociația Femeilor Profesioniste, găzduiește cursuri de limba română pentru copiii ucraineni și părinții acestora. Prima lecție a avut loc chiar astăzi, la aceasta participând peste 20 de copii și părinți.
 
Tot de astăzi, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" și Fundația Inimă de Copil au demarat o colectă de cărți de colorat, carioci, creioane, blocuri de desen și mandale de colorat pentru micuții refugiați, care vor primi și planșe didactice cu expresii uzuale și cuvinte în limbile română și ucraineană.
 
Totodată, instituția este pregătită să ofere și alte tipuri de servicii pentru refugiați, de la accesarea gratuită a internetului, imprimarea, scanarea și copierea de documente, vizionarea de filme și studierea dicționarelor ucraineano-române sau a unor cărți scrise în limba ucraineană pe care biblioteca le deține în colecțiile sale.
 
„Felicit bibliotecarii gălățeni, ce îi așteaptă cu inima deschisă și dornici să-i ajute pe toți refugiații ucraineni nevoiți să fugă din calea acestui război nedrept”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Peste 2 milioane de lei, obligații suplimentare de plată la buget stabilite de inspectorii fiscali gălățeni

Inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galați au efectuat, în luna februarie 2022, controale la contribuabili persoane juridice și fizice, înregistrând următoarele rezultate:

- inspecții fiscale (generale și parțiale) – 28, din care 17 la contribuabili persoane juridice și 11 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 32, din care 31 la contribuabili persoane juridice și 1 la persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 2,39 milioane lei, din care 2,27 milioane lei la contribuabili persoane juridice și 0,12 milioane lei la contribuabili persoane fizice.

Conform AJFP Galați, din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, TVA deține o pondere de 36,82% din totalul obligațiilor stabilite suplimentare (0,88 milioane lei).

Impozitul pe profit și impozitul pe venit dețin împreună o pondere de 27,6%, cu o valoare stabilită suplimentar de 0,66 milioane lei.

Instituția gălățeană informează că principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală, în luna februarie, au constat în:

- inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente; stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc;

- inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior;

- controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;

- creșterea rolului prevenției inspecției fiscale în relația cu contribuabilul.

În virtutea rolului preventiv, urmare acțiunilor de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice în luna februarie 2022, organele de inspecţie fiscală au efectuat 3 verificări și au emis 2 decizii de impunere, fiind înscrise obligații suplimentare în cuantum de 75.633 lei.

De asemenea, la contribuabili persoane fizice, în luna februarie 2022  s-a emis o decizie de impunere, fiind stabilite obligații de plată în sumă de 883 lei, precizează AJFP Galați.

Citeşte mai departe ...

Acțiuni pentru combaterea ambroziei în orașul Galați

Primăria municipiului Galați atrage atenția, că în perioada următoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația legală să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia.

În acest sens, vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia. De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii acestei buruieni. Ambrozia poate avea un impact deosebit asupra sănătăţii oamenilor, din cauza polenului puternic alergen.

Potrivit Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, nerespectarea prevederilor privind măsurile de combatere a răspândirii acestei plante se sancționează cu avertisment, iar nerespectarea prevederilor din avertisment constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

În 2021, Primăria municipiului Galați a constatat existența ambroziei pe 24 de terenuri aparținând unor persoane fizice sau juridice, pentru care s-au aplicat 23 de somații, într-un caz fiind aplicate imediat prevederile legale privind eliminarea buruienii. De asemenea, s-au aplicat două avertismente.  

Citeşte mai departe ...

Prima victorie din play-off pentru campionii de la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat luni partidele primei runde din play-off-ul 1-4. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit partida CSM Arcada Galaţi -SCMU Craiova. După un prim set liniştit adjudecat clar de campionii României, meciul s-a încins. Craiovenii au răbufnit, au revenit în joc şi au restabilit egalitatea la a patra minge de set după ce anterior gălăţenii au irosit una de 2-0. Soarta confruntării s-a decis în cel de-al treilea set, unul foarte tensionat, pe muchie de cuţit. Oltenii, foarte arţăgoşi şi tensionaţi au irosit şase mingi de 2-1 fiind preocupaţi mai mult să protesteze la deciziile arbitrilor, „capul răutăţilor”, antrenorul Dănuţ Pascu a fost sancţionat cu cartonaş roşu la scorul de 21-23, gălăţenii au profitat la maxim şi într-un final incendiar, cu Sobirov şi Raţă în prim plan s-au impus cu 33-31. Scăpaţi cu faţa curată dintr-un moment dificil, băieţii lui Sergiu Stancu s-au descătuşat, Sestan şi Butnaru au făcut legea în ultimul set şi au obţinut o victorie grea de trei puncte. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -SCMU Craiova 3-1 (15, -25, 31, 14). Echipa gălăţeană a început cu formula: Rangel, Sestan, Talpă, Raic, Bala, Sobirov -Kantor, libero. Au mai intrat: Toro, Raţă, Butnaru, Teleleu, Darlaczi. În cealaltă partidă din grupa 1-4: Steaua Bucureşti -Dinamo Bucureşti 1-3. Situaţia din clasament se prezintă astfel: 1.CSM ARCADA GALAŢI 65 puncte, 2.Dinamo Bucureşti 56 p, 3. Steaua Bucureşti 55 p, 4.SCMU Craiova 53 p. Etapa viitoare, CSM Arcada va întâlni Steaua, pe 28 martie în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 19.00.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Noile tramvaie, în probe pe Bulevardul 1 Decembrie 1918

Noile tramvaie sunt, zilele acestea, în probe pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, a anunțat primarul municipiului Galați, pe Facebook.
 
„În această perioadă sunt în probe tramvaiele pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, stradă care s-a schimbat foarte mult în urma lucrărilor de modernizare. Ne dorim ca de la începutul lunii aprilie să repunem în circulație tramvaiele care asigură traseul 39, într-o primă etapă din Micro 19 până la Piața H.M. Berthelot și retur”, a transmis Pucheanu.
Citeşte mai departe ...

De Ziua Mondială a Teatrului vă invităm la ... teatru

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, Teatrul „Şapte” şi Teatrul De Copii pentru Copii vă invită, duminică, 27 martie 2022, la ora 11.00, să sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului împreună cu însăşi Coana Chiriţa care, din călătoria dumisale de la Paris „din ţara nemţească”, va zăbovi şi la biblioteca noastră preţ de un ceas, într-o comedie spumoasă, plină de haz.
Tinerii, pregătiţi cu măiestrie de doamna regizor Isabela Oancea, garantează un spectacol savuros! Evenimentul va avea loc în Sala ”Mihai Eminescu”, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citeşte mai departe ...

Rafila: Instaurarea unor noi restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că instaurarea unor noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19 „depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii”.

„Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi ne referim la partea profesională, care ţine de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului şi informării regulate a populaţiei. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte. Toate lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia. Continuăm într-un mod constructiv să recomandăm oamenilor atunci când se află în zone închise, aglomerate, în autobuze şi alte mijloace de transport să încerce să folosească masca, să fie distanţaţi atunci când pot şi să se spele pe mâini. Nu cred că sunt restricţii, sunt pur şi simplu elemente de siguranţă individuală.

Nu e vorba că cineva s-a opus, pur şi simplu nu s-a mai prelungit această stare de alertă prin hotărârea Guvernului României şi implicit toate elementele pe care le aveam la îndemână au dispărut. Ne bazăm în continuare pe responsabilitate, pe informare. Poate că o să avem mai mare succes, pentru că uneori măsurile care par coercitive sunt mai greu de aplicat decât cele care invită la o responsabilitate individuală”, a declarat ministrul Sănătăţii la România TV.

Ministrul sănătății a recomandat ca masca să fie purtată în continuare în spațiile închise, dar și în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. „

Peste 5.100 de cazuri și 52 de decese au fost raportate marți.

Citeşte mai departe ...

Trei muzee din judeţul Galaţi, vizitate virtual cu ajutorul tehnologiei 3D

În urma parteneriatului pe care Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” din Galați, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, l-a încheiat cu o echipă de tineri specialiști IT, trei muzee din mediul rural pot fi astăzi vizitate pe internet, grație unui tur virtual interactiv.

Astfel, toate cele trei secții rurale ale muzeului de istorie gălățean, Conacul Costache Negri (comuna Costache Negri), Casa Hortensia Papadat Bengescu (comuna Iveşti) şi Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu (comuna Suhurlui) pot fi văzute pe platforma muzeedelasat.ro, alături de alte 25 de instituții culturale din 8 județe. 
 
 „De asemenea, muzeele noastre au fost integrate și în rețeaua Google Street View și Google Maps, ceea ce va ușura valorificarea turistică a patrimoniului nostru cultural. Toate costurile acestei inițiative au fost suportate de către compania IT, în cadrul unui proiect editorial dedicat mediului rural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri