Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 09 Februarie 2022 - Regional Press

Funcționar public din Galați, reținut pentru luare de mită și fals intelectual

  • Publicat în Social

Un funcționar public din Galați a fost reținut miercuri, de ofițerii Anticorupție, sub acuzațiile de luare de mită și fals. Acesta a pretins și primit 200 de euro pentru a ponta în fals o persoană care avea de executat muncă în folosul comunității, conform unui comunicat remis de DGA.  

„Astăzi, 9 februarie 2022, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un funcționar public, expert superior în cadrul unei instituții publice din municipiul Galați, imediat după ce a primit suma de 200 de euro, de la o persoană ce avea obligația să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pentru a-i întocmi pontajele, fără ca persoana în cauză să se prezinte efectiv la muncă.

Totodată, cu ocazia primirii sumei de bani menționate, funcționarul public a întocmit în fals un pontaj pe care l-a prezentat martorului denunțător să-l semneze, în care a atestat în fals cum că acesta din urmă a efectuat zilele de muncă neremunerată în folosul comunității în perioada 31.01 – 09.02.2022.

De asemenea, la aceeași dată, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Galați au efectuat o percheziție în biroul funcționarului”, se arată în comunicatul DGA.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual, inițiat în baza unui denunț înregistrat la nivelul D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Galați.

Funcționarul public în cauză a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în dosarul penal.

Citeşte mai departe ...

Juniorii de la LPS au început anul în forță

  • Publicat în Sport

Sala de sport de la Şcoala Gimnazială 3 a găzduit în weekend cel de-al patrulea turneu din faza a doua a Campionatului Naţional de baschet Under 14, grupa 8-a. Băieţii de la LPS Galaţi antrenaţi de profesorul Andrei Maxim şi-au continuat ascensiunea, şi-au valorificat la maxim avantajul terenului propriu şi au obţinut trei victorii clare: 65-33 cu CS Câmpina, 81-26 cu ABC Laguna Negru şi 70-20 cu ACS Baller Bucureşti. „Continuăm seria rezultatelor bune şi încheiem cel de-al 4-lea turneu cu trei victorii, reuşind să ieşim din această etapă de pe locul 1 în grupă. Este cu siguranţă un început de an promiţător, în care băieţii au dat dovadă de un temperament puternic şi o coeziune de grup fantastică. Felicit pe această cale băieţii pentru munca depusă! Let`s Practice Strong/ Let's Play Stronger!”, a concluzionat antrenorul gălăţean Andrei Maxim. Lotul de jucători: Daniel Istudor, Antonio Ţocu , Radu Grigoraş, Mihai Caramalău, Mihai Melinte, Claudiu Cîrcei, Bogdan Ambrose, Robert Ghiorghiţă, Teodor Puiu, Alexandru Postolache, Mario Dobre, Luca Iutis, Denis Băniţă, Robert Caraman, Alexandru Şoica.

Citeşte mai departe ...

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a semnat un parteneriat cu CNAIR pentru trei investiții în infrastructura rutieră a Galațiului

Miercuri, 9 februarie,  în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost semnat la București un protocol de colaborare între CNAIR și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară înființată de către consiliile județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, pentru realizarea unui drum expres pe ruta  Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 - Chiciu (Călărași).  

“A fost înființață o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru a realiza o conexiune rapidă a regiunii cu Autostrada Soarelui, dar și cu Republica Moldova, prin intermediul viitoarei Centuri Mari a Galațiului. Mai mult, prin acest proiect traficul se va desfășura, acolo unde este posibil, în exteriorul localităților.

Facem deja pași importanți pentru a demara în cel mai scurt timp procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice pentru drumul expres, astfel încât, în partea a doua a anului viitor, toate studiile să fie finalizate.  

Aceste studii vor fi realizate inițial cu bani din bugetul celor patru consilii județene, urmând ca sumele să fie recuperate ulterior din fonduri europene, prin intermediul CNAIR.

Drumul expres va avea o lungime de aproximativ 150 de kilometri, iar pentru construirea lui vor fi atrase fonduri europene pe noul buget al Uniunii Europene. Valoarea investiției, estimată în acest moment la aproximativ 400 de milioane de euro, va fi stabilită de către specialiști după realizarea studiului de fezabilitate.  

Doar cu implicarea autorităților locale și colaborând administrativ, atât la nivel regional, cât și la nivel central, putem dezvolta în mod viabil această regiune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, tot astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat și protocoale de colaborare pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a documentației tehnice în vederea construirii unui drum de legătură între viitoarea Centură Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați – Brăila, aflat deja în implementare, precum și pentru modernizarea DN25, pe o lungime de peste 40 de kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.  

Citeşte mai departe ...

Infecția cu noul virus, la cote ridicate

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.923 mai puțin decât în ziua anterioară. Totodată, 3.402 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Evoluția cazurilor noi pozitive din ultimele 7 zile poate fi observată și în graficul din imagine

Din tabelul cu distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi înregistrate situația în Galați este următoarea:

Numărul de cazuri confirmate - 55.746, în total

Număr de cazuri nou confirmate - 443

Incidența înregistrată la 14 zile - 10,60

Citeşte mai departe ...

Transport ilegal de lemne, confiscat de jandarmi 

Un bărbat din Brăila a fost depistat de jandarmii gălățeni în timp ce transporta material lemnos, fără a deține documente legale. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată de jandarmi.  

Miercuri, 8 februarie, în jurul orei 14:00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 poliție Galați a observat în zona blocurilor ANL, situate pe șoseaua dig Galați – Brăila, o autoutilitară care la vederea echipajului de ordine publică a oprit brusc. Întrucât vehiculul venea dintr-o zonă împădurită, jandarmii s-au apropiat, au observat că mașina pare a fi încărcată, motiv pentru care l-au întrebat pe conducătorul auto ce transportă, iar acesta a declarat că transportă câteva lemne pentru foc. 

La controlul autovehiculului, jandarmii au observat în partea din spate a mașinii trunchiuri de material lemnos, despre care șoferul a declarat că le-a găsit în zona împădurită, situată în apropiere. De asemenea, acesta a declarat că nu deține documente legale, iar transportul nu este înregistrat în aplicația SUMAL.

Jandarmii i-au solicitat conducătorului auto să îi însoțească la Cantonul 2 Tulucești, în vederea continuării verificărilor. După efectuarea cubajului s-a stabilit că în interiorul autovehiculului se aflau 3 m3 de lemn din esența salcie. Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Povestea mea nescrisă” de Jane Thynne

O descoperire întâmplătoare în cutia unei vechi maşini de scris dezvăluie povestea plină de secrete dureroase a două surori despărţite geografic şi ideologic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. New York, 2016: Juno, o fotografă americană, cumpără o maşină de scris Underwood din 1931 care i-a aparţinut cândva faimoasei jurnaliste Cordelia Capel. În cutia ei descoperă un roman neterminat, care o determină să pornească într-o călătorie transatlantică pentru a umple golurile din povestea Cordeliei şi a surorii ei şi pentru a le înţelege secretele.
Europa, 1936: Irene, sora Cordeliei, se mărită cu un industriaş german bogat şi se mută în Berlin. Cordelia obţine un loc de muncă la un ziar din Paris şi părăseşte Anglia natală în încercarea de a-şi construi o carieră în jurnalism. Pe măsură ce situaţia politică devine tot mai tensionată în Europa, cele două surori păstrează legătura prin scrisori şi Cordelia descoperă că soţul lui Irene este simpatizant al regimului nazist.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi părăseşte Europa cu fruntea sus

  • Publicat în Sport

Circa 500 de spectatori au fost prezenţi marţi seara în tribuna sălii Polivalente Dunărea la partida retur din sferturile de finală CEV Cup dintre CSM Arcada Galaţi şi PGE Skra Belchatow şi au creat din nou o atmosferă incendiară. Aşa cum se anticipa confruntarea a fost viu disputată. Polonezii au intrat hotărâţi pe teren, şi-au adjudecat primul set, gălăţenii au replicat prompt şi au restabilit egalat. Formaţia oaspete, una foarte valoroasă şi experimentată şi-a valorificat mai bine atuurile, a câştigat şi setul trei. Soarta calificării s-a decis în cel de-al patrulea set, cele două echipe au mers cap la cap până la 16-16, CSM Arcada a irosit câteva şanse să treacă în avantaj, polonezii au profitat la maxim şi-au adjudecat setul şi biletul pentru Final Four. „În primul rând vrem să mulţumim publicului pentru susţinerea care ne-au arătat-o pe toată durata partidei. Referitor la meci, sunt dezamăgit că nu am evoluat la fel ca în Polonia. Am făcut prea multe greşeli în momente importante ale meciului, iar împotriva unor echipe puternice întotdeauna se plătesc aceste erori. Acum trebuie să ne concentrăm pe campionat unde avem un meci foarte important la Steaua”, ne-a declarat antrenorul campioanei României, Sergiu Stancu. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - PGE Skra Belchatow 1-3 (-21, 19, -19, -23). Echipa gălăţeană a început în formula: Talpă 7 puncte, Raic 16 p, Bala 6 p, Sobirov 3 p, Rangel 1 p, Sestan 13 p - Kantor, libero. Au mai jucat: Raţă 2 p, Teleleu, Darlaczi, Butnaru, Cristudor - libero. Echipa gălăţeană părăseşte Europa cu fruntea sus, reuşind să-şi egaleze cea mai bună performanţă din istoria clubului, sferturi de finală.

sursa foto: CS Arcada facebook - Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, anunț important despre plafonarea prețului la alimente

Lidetul PSD, Marcel Ciolacu,  a anunțat că un proiect pentru plafonarea preţurilor alimentelor de bază va fi avansat după o discuţie cu hipermarketurile şi cu producătorii. Ulterior, va presupune o compensare şi nu obligarea producătorilor să vândă sub preţul de producţie.

„Nu s-a scumpit producerea energiei, ci preţul energiei, ceea ce e total incorect. Aceasta este cauza. Efectele le-am văzut cu toţii atât în inflaţie, cât şi în scumpirile carburanţilor şi alimentelor. Când vorbim de plafonare, automat înseamnă că există şi o compensare. Când am vorbit de plafonare la alimentele de bază, asta nu înseamnă că obligăm producătorii să vândă sub preţul de producţie.

Asta înseamnă că statul român, ca şi în aceste două luni când am plafonat preţul energiei, intervine şi subvenţionează o parte din acest preţ. Am văzut oameni politici care susţin că s-a întâmplat o nenorocire şi îi omorâm pe producători. Am zis că vom veni cu un astfel de proiect după ce vom avea discuţii atât cu hipermarketurile, cât şi cu producătorii. Cu primul-ministru am avut discuţia, să se creeze aceste grupe de lucru şi apoi ministrul de resort să vină în coaliţie, să prezinte propunerile şi să decidem politic. Cred că acesta este un mers constituţional şi normal, aşa cum ne dorim cu toţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați alocă o sumă record investițiilor. Noul spital județean și aeroportul internațional sunt pe listă

Consiliul Județean Galați, prin bugetul propriu, alocă o sumă record investițiilor. Trei sferturi din cel mai mare buget din ultimele decenii sunt direcționate către investiții. Cele mai importante proiecte au legătură cu noul spital județean și cu aeroportul internațional.

Bugetul CJ a fost aprobat marți de consilierii județeni. Conform datelor oficiale, bugetul este de 924.262.820 de lei, cu 8% mai mare faţă de anul precedent. În fruntea listei cu investiții sunt sumele pentru studiile de specialitate în vederea realizării unui aeroport internațional la Galați și pentru realizarea expertizelor și a documentației tehnice necesare construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați.

„Am aprobat astăzi cel mai mare buget pe care l-a avut Consiliul Județean în ultimele decenii. De asemenea, anul acesta, județul Galați va avea un buget record pentru investiții, de aproximativ 670 de milioane de lei, adică aproape trei sferturi din tot bugetul pe 2022. Cea mai mare parte din acest buget de dezvoltare sunt fonduri europene atrase de către Consiliul Județean, adică nu mai puțin de 450 de milioane de lei”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cele mai multe investiții vor fi făcute în infrastructura rutieră, în sănătate și în protecția mediului.

„Am reușit, în mai puțin de șase ani de mandat, să creștem bugetul de investiții de aproape 60 de ori, de la 12 milioane la aproximativ 670 de milioane de lei. Astfel, în 2016 investițiile reprezentau undeva la 6% din buget, iar astăzi am reușit să ajungem la 72% din totalul bugetului. Anul acesta, cele mai mari sume, adică peste 300 de milioane de lei, vor fi investite în infrastructura rutieră. Bugete mari de investiții avem și pentru protecția mediului și sănătate, respectiv 180 de milioane de lei pentru sistemul de management al deșeurilor și 162 de milioane de lei pentru spitalele gălățene", a declarat Costel Fotea.

De asemenea, deoarece se lucrează deja la pregătirea mai multor proiecte de investiții la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, au fost prevăzute fonduri pentru studii de teren, expertize, studii de fezabilitate și alte documente tehnice, astfel încât, în momentul în care spitalul va trece prin hotărâre de Guvern în administrarea Consiliului Județean Galați, să fie demarate imediat toate aceste proceduri.

Bugetul de investiții mai prevede fonduri pentru realizarea unui centru de îngrijiri paleative, demararea mai multor investiții de modernizare a drumurilor județene, sume pentru restaurarea Bibliotecii “V.A Urechia” și pentru construirea unei baze de agrement în Pădurea Gârboavele.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri