Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Marți, 27 Decembrie 2022 - Regional Press

Investigații și tratament gratuit și pentru neasigurați în cazul hepatitelor virale

Pacienții neasigurați vor putea beneficia gratuit de investigații pentru diagnosticare și de tratament în cazul hepatitelor virale, ca urmare a unor modificări legislative. Asociația Pacienților salută acest demers guvernamental, mai ales că hepatitele virale, puse de Organizația Mondială a Sănătății pe același palier cu HIV-SIDA, bolile cu transmitrere sexuală (BTS) și tuberculoza, se vor putea trata și în cazul neasiguraților. Asta pentru că de prea multe ori pacienții din categoriile defavorizate lăsau investigațiile „pentru când vor avea bani”, uneori trecând ani buni și boala evoluând în tăcere, chiar până la deznodăminte tragice.

De cuprinderea neasiguraților în lista beneficiarilor de servicii gratuite pentru depistarea hepatitelor virale se bucură și medicii de familie, care consideră hepatitele o problemă de sănătate publică. Aceștia susțin că testarea pentru depistarea hepatitelor virale ar trebui să se facă pe scară largă, continuându-se astfel efortul depus în cadrul proiectelor-pilot, cu atât mai mult cu cât investigația este în pachetul serviciilor de bază ce pot fi prescrise de către medicul de familie.

Cu toate acestea, medicii de familie încă au rețineri, cel mai probabil explicația fiind că până în 2018 aceste investigații de laborator se puteau prescrie doar contacților pacienților depistați cu infecții cu virusuri B sau C și femeilor gravide și persistă teama de a nu fi imputate servicii prescrise.

O propunere venită din partea Asociației pacienților este extinderea folosirii testelor rapide în cabinetele medicilor de familie, astfel încât medicul de familie să trimită ulterior pacientul către laborator efectiv pentru confirmare. Costul acestor teste nu este mare, aproximativ 1-2 euro/test, însă avantajele sunt incontestabile, în 15 minute medicul de familie având rezultatul și putând să ia o decizie cu privire la orientarea pacientului pentru continuarea investigațiilor. Pentru acest lucru va trebui, în schimb, ca serviciile medicilor de familie, realizate suplimentar, să fie remunerate.

Citeşte mai departe ...

Au demarat activitățile în cadrul proiectului E+ DEBATE

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire de lucru, online, a proiectului Erasmus + DEBATE, finanțat de Spanish Service for the Internationalisation of Education (SEPIE). Coordonatorul proiectului este ESIC University, Spania iar partenerii sunt: ESE, Ensino Superior Empresarial, LDA., Portugalia, Asociacion de innovacion emprendimiento y tecnologias de la informacion y la comunicacion (INNETICA), Spania, Kultur Egitim ve Proje Dernegi, Turcia, University of Peloponnese, Grecia și Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați.

 Proiectul Erasmus+ DEBATE își propune să promoveze utilizarea dezbaterii ca metodologie de lucru în contextul învățământului superior, în vederea stimulării practicilor inovative de învățare și predare.

Se va oferi, astfel, posibilitatea profesorilor să fie instruiți în această metodă și se va crea o platformă de e-learning colaborativă, prin care tinerii, studenții și adulții din diferite medii culturale pot realiza dezbateri online și dobândesc abilități ce pot fi folosite în interese personale sau în carieră.

Citeşte mai departe ...

Rezultatele activității de inspecție fiscală din Galați, pe luna noiembrie

ANAF și-a fixat ca obiectiv major reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane. Având în vedere Strategia pentru perioada 2021 – 2024, inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galați au efectuat în luna noiembrie 2022 controale la contribuabili persoane juridice și fizice, înregistrând următoarele rezultate:

- inspecții fiscale (generale și parțiale) – 28, din care 21 la contribuabili persoane juridice și 7 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 31, din care 30 la contribuabili persoane juridice și 1 la persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 1,14 milioane lei, din care 1,02 milioane lei la contribuabili persoane juridice și 0,12 milioane lei la contribuabili persoane fizice.

TVA deține o pondere de 38,60% din totalul obligațiilor stabilite suplimentar (0,44 milioane lei). Alte impozite stabilite de inspectorii fiscali dețin o pondere de 42,98%, fiind stabilite suplimentar 0,49 milioane lei.

Citeşte mai departe ...

Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Galați devine școală fanion pentru învățământul dual

Miercuri, 28 decembrie, Consiliul local Galați se întrunește pentru aprobarea a două proiecte importante pentru Educația locală și regională.

Primul este vorba despre Acordul de parteneriat încheiat între Municipiul Galați, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați, Thecon S.R.L., I.V. Future, Șantierul Naval Damen Galați, Grande Dolceria S.R.L., Inspectoratul Școlar Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, pentru constituirea Consorțiului Regional pentru Învățământul Dual Galați, cu scopul depunerii unei cereri de finanțare în cadrul Planului National de Redresare și Reziliență prin Programul pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual pentru proiectul „Construire și dotare campus profesional integrat regional pentru învățământul dual Galați”; 

Cel de al doilea este proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului ”Construire și dotare campus profesional integrat regional pentru învățământul dual Galați” și a cheltuielilor legate de acesta.”

Citeşte mai departe ...

O femeie în stare de ebrietate a intrat cu mașina în Orășelul Copiilor 

O femeie băută, aflată la volan, a pătruns cu mașina în zona interzisă din Orașul lui Moș Crăciun și a traversat un pasaj pietonal cu trepte. A avariat nouă mașini.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, o femeie cu vârsta de 44 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism „a pătruns pe sectorul de drum închis circulației publice, în zona Orașul lui Moș Crăciun, a traversat platoul pietonal din zona monumentului Fata pe valuri, a trecut prin gangul blocului aflat în imediata apropiere și s-a oprit pe strada Vadul Sacalelor, în zona pieței”.

În urma evenimentului au fost avariate nouă autovehicule. Femeia a fost rănită, iar polițiștii au stabilit că era în stare avansată de ebrietate.

„La testarea alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătoarea auto a fost testată și cu aparatul Drug test, rezultatul fiind negativ”, au precizat polițiștii.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citeşte mai departe ...

Spargere la Consiliul Județean Galați

Polițiștii gălățeni fac anchetă după ce persoane necunoscute au intrat în birourile Consiliului Județean Galați.

 „La data de 27 decembrie 2022, la ora 06:00, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată telefonic, de un agent de pază al unei firme de profil din municipiul Galați, cu privire la faptul că, la obiectivul pe care îl are în pază, respectiv Consiliul Județean Galați, a constatat că mai multe birouri au ușile deschise, iar bunurile din interior sunt răvășite. Întrucât cele sesizate au fost constatate și de echipajul de poliție care s-a deplasat, în cel mai scurt timp, la fața locului, s-a constituit o echipă formată din  polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, Secției 1 Poliție – Compartiment Investigații Criminale și specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, care efectuează în acest moment cercetarea la fața locului”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Polițiștii vor stabili încadrarea juridică a faptei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri