Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Vineri, 23 Decembrie 2022 - Regional Press

Unitățile școlare pot avea propriul ”laborator inteligent”, prin PNRR

Ministerul Educației anunță lansarea apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sunt alocați acestui apel 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, școală profesională, precum și în palatele și cluburile copiilor.

În cadrul apelului vor fi finanțate următoarele tipuri de activități:

1. achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, conform OME nr. 3497/2022 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice, cu modificările ulterioare;

2. achiziționarea de conținut educațional, care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;

3. conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ;

4. instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 23 decembrie 2022 - 1 martie 2023.

 

Citeşte mai departe ...

LISTA problemelor medicale grave pentru acordarea concediului de îngrijitor

„Problemele medicale grave sunt afecţiuni sau complicaţii ale acestora care afectează statusul funcţional al pacientului pentru anumite perioade sau permanent, respectiv limitează semnificativ posibilitatea efectuării activităţilor de bază şi activităţilor instrumentale cotidiene, ajungând până la imposibilitatea efectuării acestora, necesitând sprijinul altei persoane”, se arată în Ordinul 2172/3829/2022.

În actul normativ, emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, și care a fost publicat zilele acestea în Monitorul Oficial, a fost stabilită lista problemelor medicale grave pentru acordarea concediului de îngrijitor.

Sunt astfel individualizate 22 de afecțiuni principale grave, fiecare cu complicațiile care apar, deobicei, peste o sută de afecțiuni, complicații și sechele înregistrate în dosarele medicale ale pacienților care necesită solicitarea sprijinului unui îngrijitor.

Citeşte mai departe ...

Accident grav cu cinci autovehicule în Galați

O ambulanță, un autobuz și trei autoturisme implicate într-un grav accident pe bulverdul G. Coșbuc

Accidentul a avut loc la ora 15:40 pe bulevardul George Coșbuc din municipiul Galați. Incidentul s-a produs la intersecția dintre bulevardul George Coșbuc cu strada Tecuci. Au fost implicate un număr de cinci autovehicule, dintre care o autospecială de la Serviciul Județean Ambulanță Galați, trei autoturisme si un autobuz.

În urma acestei eveniment rutier, autospeciala de la Ambulanță s-a răsturnat și a fost rănită ușor o persoană din aceasta.

Traficul rutier este oprit la acest moment.

Va fi întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Șapte medici gălățeni, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

Şapte medici de la Spitalul Judeţean Galaţi au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care şi ucidere din culpă, fiind acuzaţi că au lăsat să aştepte afară în frig, un pacient în stare gravă sau au întârziat realizarea testelor COVID.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a transmis un comunicat de presă prin care anunță că procurorii au dispus trimiterea în judecată a şapte medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi la data faptelor, patru din Unitatea de Primiri Urgenţe, trei din cadrul Laboratorului de Analize Medicale.
 
„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Prin rechizitoriul din data de 21.12.2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-a dispus trimiterea în judecată a 7 inculpați, medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi la data faptelor, patru din Unitatea de Primiri Urgenţe, trei din cadrul Laboratorului de Analize Medicale, toţi aflați sub măsura controlului judiciar, după cum urmează:
- inculpat Cucu Bogdan-Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă;
- inculpata Șandru Lidia, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi abuz în serviciu;
- inculpata Morcov Amalia-Florența, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi abuz în serviciu;
- inculpata Ciureanu Olguța, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă;
- inculpata Morar Cristina, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice;
- inculpata Anton Ana, pentru savârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice;
- inculpat Țocu George, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Totodata, s-au dispus numeroase disjungeri în vederea continuării urmăririi penale.
Dosarul, însumand 72 volume, s-a înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Galaţi.
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, potrivit Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei prin rechizitoriu, în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate, în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul citat.
Citeşte mai departe ...

Accident mortal la Bursucani

La data de 22 decembrie 2022, la ora 17:54, Poliția Galați a fost sesizată prin Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe DN 24D, în interiorul localității Bursucani, din județul Galați, a avut loc un eveniment rutier, în urma căruia o persoană a decedat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, care au ajuns la fața locului, au constatat că cele sesizate, din păcate, se confirmă, iar din verificările preliminare au stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 41 de ani, din satul Păun, comuna Bîrnova, județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe drumul mai sus menționat, având direcția de deplasare dinspre municipiul Galați către municipiul Bârlad, în interiorul localității Bursucani, a surprins și accidentat mortal un bărbat, cu vârsta de 55 de ani, care se afla întins pe partea carosabilă, în dreptul unui imobil, la km 22+400 de metri.

La testarea alcoolscop a conducătorul auto rezultatul a fost negativ. A fost condus la spital unde i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest tragic eveniment.

Citeşte mai departe ...

Accident grav între un autobuz și o mașină în Galați

Accident grav  între un autobuz transport în comun și două autoturisme, joi seară, la Galați, în Țiglina. Două persoane din mașini sunt rănite, au fracturi și contuzii.

Poliția Galați a fost sesizată prin Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Brăilei din municipiul Galați în apropiere de intersecția cu strada Constructorilor a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar din verificările preliminare au stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constructorilor, la intersecția cu strada Brăilei, nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului și a pătruns pe această arteră rutieră, moment în care a intrat în impact cu un autobuz, condus de un bărbat cu vârsta de 49 de ani, care se deplasa pe banda 2, dinspre bulevardul George Coșbuc spre Inelul de Rocadă.
În urma impactului autobuzul a acroșat un alt autoturism, care era condus de o tânără de 22 de ani, și care se deplasa pe banda 3, în aceeași direcție cu autobuzul, după care, autobuzul a pătruns pe scuarul din zona mediană.

A rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani și a unui bărbat cu vârsta de 33 de ani, care se afla pe bancheta din spate în primul autoturism.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ în toate cele trei cazuri.

Persoanele rănite au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurăriele în care a avut loc acest eveniment.

Rezultatul a fost negativ la conducătorul auto de 23 de ani și după testarea cu aparatul Drugtest.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanul Vlad Mihai Sîrbu, de la Atletico la Barcelona

  • Publicat în Sport

Coerver Coaching Romania a organizat în perioada 16-18 decembrie cea de-a doua ediţie a Coerver Winter Cup 1vs1, un turneu de fotbal individual pentru categoriile de vârstă 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. Meciurile din cadrul acestei competiţii inedite pentru ţara noastră s-au disputat la Parcul Tineretului din Capitală la Baza sportivă Chelsea Bucureşti. O evoluţie de excepţie a avut puştiul gălăţean de 9 ani, Vlad Mihai Sîrbu, legitimat la Atletico Galaţi care a dominat categoria 2013, cu nouă victorii din nouă meciuri care i-au adus primul loc. Vlad a susţinut un meci demonstativ cu cel care s-a clasat pe primul loc la categoria 2012, cedând la mare luptă cu 1-2. „Vlad, este un copil foarte talentat, cu certe calităţi, care este susţinut de părinţi şi căruia îi prevăd o carieră strălucită. Deşi este foarte mic, a avut deja oferte de transfer la echipe din Bucureşti dar visul lui şi al familiei este ca peste câţiva ani să facă pasul spre una din echipele de top din Europa”, ne-a declarat antrenorul de la Atletic Galaţi, Emil-Laurenţiu Trandafir. Ca urmare a câştigării turneului de la Bucureşti, Vlad Mihai Sîrbu va reprezenta Galaţiul şi România la începutul lunii mai 2023 la turneul de la Lyon din Franţa alături de ceilalţi câştigători de turnee din mai multe ţări europene. De-asemenea, românul a primit o invitaţie nominală în perioada 2-15 iulie 2023 la Masia Summer Camp, un stagiu de pregătire organizat de cei de la Academia Barcelona.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri