Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Miercuri, 21 Decembrie 2022 - Regional Press

Contractul de finanțare europeană pentru proiectul „Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci”, semnat

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) – Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, județul Galați”.

Proiectul a fost propus spre promovare în cadrul POIM și are ca obiectiv general reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populației, a bunurilor materiale și obiectivelor social-economice, prin implementarea unor măsuri non-structurale și structurale în vederea asigurării funcționării în siguranță a lucrărilor hidrotehnice propuse.

Obiectivele specifice constau în:

- Protecția unui număr de 34.871 locuitori, din care beneficiari direcți sunt aproximativ 6.100 persoane din municipiul Tecuci;

- Evitarea unor daune anuale medii de 13,707 mii euro provocate de evenimente hidrologice adverse, inclusiv de efecte negative provocate de schimbările climatice;

- Realizarea unui set de măsuri structurale, pentru asigurarea unui grad optim de protecție la inundații pentru municipiul Tecuci.

Lucrările constructive ale prezentului proiect au fost structurate în patru obiecte de investiție, respectiv:

Obiectul 1 – Acumulare nepermanentă Tecucel (volum 2,76 mil.mc), include următoarele lucrări:

 • Lucrări de decopertare; (
 • Lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare;
 • Umpluturi corp baraj și dig;
 • Lucrări de compactare;
 • Lucrări de înierbare;
 • Lucrări de betonare;
 • Lucrări de realizare prism drenant din balast;
 • Aparate de măsură și control;

Obiectul 2 – Regularizare albie-lucrări de recalibrare și decolmatare pe o lungime de 5.700 metri;

Obiectul 3 – Reabilitare și reechipare stații de pompare SP1 și SP2, incluzând următoarele lucrări:

 • reparații la clădirile stațiilor de pompare;
 • reparații la cuve pompe;
 • demolare la clădirile stațiilor de pompare;
 • înlocuire/modernizare agregate pompare și instalații electrice.

Obiectul 4 – Plantare cordoane forestiere pe o lungime de 3.363 m – Pârâu Rîpa Roșie pe o lungime de 1.964 metri, respectiv, pârâu Tecucelu Sec pe o lungime de 1.399 metri.

Valoarea totală proiectului este de 217.571.493,71 lei (85% din Fondul de coeziune și 15% de la  Bugetul de stat).

Data estimată de  finalizare a proiectului este 31.12.2023.

Citeşte mai departe ...

Drumul care leagă județele Galați și Vrancea-DN25 va fi extins la patru benzi

Proiect pentru modernizarea DN25A, Hanu Conachi – Fundeni – Lungoci - Nănești. Astfel, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, a fost aprobat proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

“În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu CNAIR, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea la patru benzi și modernizarea drumului care leagă județele Galați și Vrancea, pe ruta Hanu Conachi – Nănești. Acest proiect include și modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani.

Vom demara în scurt timp licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentație tehnică, astfel încât acest proiect să fie depus cât mai repede spre finanțare pe Programul Operațional de Transport, valoarea investiției urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Sunt pași necesari pentru a putea accesa fonduri europene și a moderniza acest important drum, care va lega DN25 de viitorul drum expres Brăila – Focșani și mai departe de Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Pentru finanțarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice aferente, Consiliul Județean va depune un proiect pe fonduri europene.

 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Moș Crăciun a adus daruri la Universitatea Dunărea de Jos

Atmosferă de poveste la UDJG: Moș Crăciun a poposit lângă bradul frumos împodobit din Holul Universității (Domnească nr. 47) și a oferit, ajutat de două Crăciunițe, cadouri copiilor angajaților, care l-au răsplătit cu poezii și cântece.
 
Nerăbdarea și bucuria au plutit în aer, căci Moșul a dăruit și celor mari și celor mici, deopotrivă, iar colindele au răsunat în surdină. Inițiativa aparține prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității  „Dunărea de Jos” din Galați, care a fost ajutat, la rândul său, de câțiva spiriduși inimoși. 
 
„Ne-am dorit să intrăm în atmosfera de Crăciun, să revedenim copii, măcar pentru câteva ore. Sărbătoarea Nașterii Domnului aduce în sufletele noastre speranța și ne învață să dăruim cu bucurie. Le mulțumim, astfel, celor din familia noastră academică, angajații din zona didactică, dar și administrativă, pentru un an dificil”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG. 
 
Tot în jurul bradului se primesc și colindătorii. 
Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Au fost semnate încă şase contracte pentru lucrări de reparaţii, tip Quick Wins, la infrastructura feroviară

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost semnate miercuri încă şase contracte pentru lucrări de reparaţii (tip Quick Wins) la infrastructura feroviară. 

Contractele au o valoare de peste 73 milioane lei, finanţate prin PNRR şi au fost semnate de Regionala CFR Galaţi.

„Au fost semnate astăzi încă 6 contracte pentru lucrări de reparaţii (tip Quick Wins) la infrastructura feroviară! Cu o valoare de peste 73 milioane lei, contractele- finanţate prin PNRR- au fost semnate astăzi de Regionala CFR Galaţi. Sumele necesare acestor lucrări sunt asigurate printr-un Contract de finanţare care a fost semnat ieri. După finalizarea lucrărilor, vor putea fi ridicate restricţiile de viteză pe mai multe sectoare ale căii ferate Mărăşeşti – Tecuci – Tecuci Nord şi Adjud – Siculeni”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.
Citeşte mai departe ...

Este oficial: dansatorii şi soliştii de balet beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ prevede posibilitatea pentru dansatori, soliştii de balet, balerini şi acrobaţi a reducerii vârstei de pensionare până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010, urmărindu-se includerea dansatorilor şi a soliştilor de balet în categoria persoanelor a căror vârstă standard de pensionare poate fi redusă până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi, alături de balerini şi acrobaţi, respectiv includerea soliştilor de balet în enumerarea profesiilor din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale, prevăzute în anexa nr. 4 la Legea nr. 263/2022.

 

Citeşte mai departe ...

Primăria a prelungit termenul pentru plata abonamentului pentru locurile de parcare de reședință

Primăria municipiului Galați informează că termenul pentru plata abonamentului pentru locurile de parcare de domiciliu/reședință aferent anului 2023 a fost prelungit până la data de 16 ianuarie 2023.

Achitarea tarifului pentru abonamentul de parcare de domiciliu/reședință se poate face prin următoarele modalități de plată:

- cu numerar sau cu cardul bancar la sediile Direcției de Taxe, Impozite și alte Venituri Locale;

- on-line pe https://www.google.com/url?q=http://www.ghiseul.ro&source=gmail&ust=1671700742302000&usg=AOvVaw0lQiKXdwfEnegJrYU-TTfd">www.ghiseul.ro;

- la stațiile Self Pay.

Depunerea solicitărilor pentru viza anuală a abonamentului se va face în perioada 3 ianuarie 2023 – 31 martie 2023, la sediul Primăriei din str. Domnească nr. 54, după achitarea tarifului abonamentului de parcare de domiciliu/reședință.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Citeşte mai departe ...

A doua victorie pe gheaţă cu campioana

 • Publicat în Sport

Episodul doi al duelului dintre CSM Galaţi şi Sport Club Miercurea Ciuc care a fost programat marţi la Patinoarul Dunărea a ridicat tensiunea la cote maxime. Răniţi în orgoliu propriu după înfrângerea din ziua precedentă, ciucanii au început cu motoarele turate la maxim, decişi să-şi ia revanşa şi au condus cu 3-0 după primele 20 de minute. Partida s-a încins în cea de-a doua repriză, echipa gălăţeană a strâns din nou rândurile, a revenit spectaculos şi a reuşit să egaleze după reuşitele lui: Kyrychenko, Neznamov, în superioritate numerică şi Machala ajutat de Baskov. Cu un sfert de oră înainte de final, publicul a explodat după golul lui Chernyuk asistat de Kyrychenko şi Machala care a adus a doua victorie în două zile pentru formaţia pregătită de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă. Rezultat final: 4-3 (0-3, 3-0, 1-0). CSM Galaţi a urcat pe locul 4, poziţie de play-off cu 29 de puncte din 16 meciuri la egalitate cu ocupanta locului 3 Fenestela, cu 21 meciuri disputate.

Citeşte mai departe ...

Karateka gălăţeni de la Kodo s-au întors de la Brăila cu medalii de aur, argint şi bronz

 • Publicat în Sport

Sala Carantina din Brăila a găzduit în weekend în organizarea lui Sensei Cornel Muşat Cupa Moş Crăciun şi Memorialul Sensei Dan Stuparu 2022, ultimul concurs de karate tradiţional din acest an. La start s-au aliniat 200 de sportivi de la 6 cluburi. Galaţiul a fost reprezentat de CS Kodo care a obţinut rezultatele: Seniori: Tâmpeanu Mihai -Cristian - locul 1 kata, locul 1 kumite, locul 1 fuku go, locul 1 enbu masc; Ciocoiu Crina -locul 1 kata, locul 1 kumite, locul 1 fuku go; Juniori: Stamate Cătălina -locul 1 fuku go, locul 2 kata, locul 2 enbu mixt, locul 3 kumite; Cadeţi: Hagiu Vlad -locul 1 fuku go, locul 1 enbu masc, locul 2 kumite echipe, locul 2 kata echipe, Dinu Andrei -locul 2 kumite echipe, locul 2 kata echipe, locul 2 enbu mixt; Jirighie Dragoş -locul 2 kumite echipe, locul 2 kata echipe; Copii 1: Axente Maria-locul 1 kata, locul 2 enbu mixt, locul 2 kata echipe, locul 2 kumite; Stanciu Irene -locul 2 kata echipe, locul 3 kumite ind.; Ioniţă Rareş -locul 2 kumite echipe; Copii 2: Dumitrachi Teodora -locul 1 kata ind., locul 1 kumite ind., locul 2 kata echipe; Sandu Rareş -locul 3 kumite ind.; Copii 3: Neagu Iulian -locul 2 kata ind., locul 1 kata echipe, locul 3 enbu mixt; Percu Bianca -locul 2 kata ind, locul 1 kihon ippon, locul 3 enbu mixt; Bejan Theodor-locul 1 kata echipe, locul 1 enbu masc; Lazăr Antonia -locul 1 kata ind., locul 1 enbu mixt, locul 3 kihon ippon; Deleanu Vlad -locul 1 enbu masc, locul 3 kijon ippon; Lăţcan Alexandru -locul 1 enbu masc.; Copii 4: Tâmpeanu Patrick -locul 1 kata ind., locul 1 kihon ippon, locul 1 kata echipe, locul 1 enbu masc, locul 1 enbu mixt. Antrenori: Tâmpeanu Mihai Cristian şi Daiciu Alin. În urma rezultatelor obţinute, CS Kodo Galaţi s-a clasat pe locul 3.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri