Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Luni, 12 Decembrie 2022 - Regional Press

Contracte semnate de APDM Galați, pentru lucrări la infrastructura Portului Brăila

Luni, 12 decembrie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA Galați, în calitate de beneficiar, reprezentată de directorul general Marcela-Daniela Costea , a anunțat semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări, precum și a contractului de servicii de supervizare pentru proiectul „Port Brăila – Lucrări de infrastructură a sectorului portuar al frontului de operare la Dunăre, adiacent molului”, cofinanțat din fonduri europene nerambursabile prin POIM 2014-2020.

Termenul-limită de implementare al proiectului este 31 decembrie 2023.

Valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări este de 93,453 milioane lei, iar cea a contractului de servicii de supervizare, de aproximativ 3 milioane lei. Ambele sume includ TVA.

Obiectivul general al proiectului este integrarea Portului Brăila în fluxul internațional de mărfuri, prin modernizarea infrastructurii portuare și a drumurilor de acces interioare, în vederea creșterii capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare și dezvoltării capacităților economice ale operatorilor portuari.

Obiectivele specifice principale sunt:

- Îmbunătățirea conectărilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive)

- Modernizarea infrastructurii portuare (în vederea adaptării la tipurile noi de nave) și dezvoltarea zonelor adiacente (sistem de reparare a navelor, control fitosanitar, servicii de buncheraj, conectarea la rețele  de apă și energie)

- Creșterea calității serviciilor, prin digitalizarea fluxului de informații, simplificarea procedurilor portuare și vamale, dezvoltarea serviciilor de personal și sistem de monitorizare a navelor.

Citeşte mai departe ...

"Prin ochii lor 2022", expoziția meșteșugărească a copiilor

Marți, 13 decembrie 2022, la ora 17.30, are loc deschiderea expoziției la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", instituție subordonată Consiliului Județean Galați, în sala "Mihai Eminescu".

Biblioteca V. A. Urechia din Galați și Atelierul Acces Vizual Art/Artist Gina Ciobotaru Popa impreuna organizează vernisajul "Prin ochii lor 2022". În cadrul expoziției vor fi expuse lucrări de pictură, olărit și modelaj, realizate de copii.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 30 decembrie 2022.

Citeşte mai departe ...

Fonduri europene pentru modernizarea sediului Bibliotecii “V.A. Urechia”

Contractul de finanțare, în valoare de 7.616.119 de lei, a fost semnatde către președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Fondurile sunt asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 “Este o investiție extrem de importantă, deoarece vizează una dintre cele mai frumoase și mai distinse clădiri ale Galațiului – fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii <V.A.Urechia>. De altfel, monumentul istoric a primit anul acesta titlul de Marcă a Patrimoniului European.
 
Clădirea, în care vreme de mai bine de jumătate de secol s-au luat decizii importante pentru întreaga Europă, va fi renovată termic integral.
 
Se vor moderniza inclusiv instalațiile de climatizare, de iluminat, de încălzire, precum și echipamentele tehnice ale clădirii. De asemenea, vor fi montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.
 
În plus, vor fi instalate sisteme de management energetic și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
În perioada următoare, Consiliul Județean Galați va demara procedurile de achiziție publică pentru implementarea acestei investiții.
Citeşte mai departe ...

Bronz pentru Rebeca Ciocan la final de an

  • Publicat în Sport

Municipiul Bacău a găzduit în weekend concursul atletic Memorialul Maria Hagima şi Costel Sava. La competiţia găzduită de oraşul moldav, a participat şi gălăţeanca Rebeca Daria Ciocan. Rebeca, care este legitimată la CSM Galaţi şi a fost însoţită de antrenorul Nicolae Ciocan, s-a clasat pe locul 3 în proba de 400 de metri. „A fost prima mea cursă de 400 m indoor, o cursă pe care am făcut-o în vederea verificării nivelului de antrenament, mă aşteptam să fie diferit faţă de cursele din aer liber, dar, nu mă aşteptam să fie ca într-un roller coaster! Prima experienţă nu a fost încântătoare, sper să-mi îmbunătăţesc tehnica de alergare pe turnante şi implicit să-mi îmbunătăţesc şi rezultatele”, ne-a declarat Rebeca Ciocan. Primul concurs din 2023 pentru atleta de la CSM Galaţi este programat pe 15 ianuarie la Bacău unde va avea loc Cupa Bistriţei.

Citeşte mai departe ...

20 de autobuze electrice prin PNRR, la Galați

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract privind achiziția a 20 de autobuze electrice, pentru care s-a aprobat finanțarea în cadrul PNRR.

Contractul în valoare de 54 de milioane de lei fără TVA presupune achiziția a 20 de autobuze electrice noi, nepoluante, cu emisii zero, a 4 staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la capetele liniilor de traseu, precum și a 2 staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la locul de garare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 ianuarie 2023.

Autobuzele vor avea lungimea de aproximativ 12 metri, vor avea podeaua coborâtă pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, vor respecta toate standardele de siguranță pentru călători, vor avea sistem de climatizare, sistem de supraveghere video și multe alte dotări moderne. Capacitatea va fi de minim 70 de călători, din care cel puțin 20 pe scaune.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul PNRR și vizează, pe lângă cele 20 de autobuze electrice și cumpărarea unui microbuz nepoluant, care va face obiectul unei achiziții viitoare.  

Valoarea totală a proiectului este de 14,7 milioane de euro.

În ultimii ani flota Transurb a fost dotată cu peste 100 de noi mijloace de transport.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele CJ: Veste bună de la Comisia Europeană pentru județul Galați

Galațiul, alături de alte cinci județe din țară, are la dispoziție un fond european special, în valoare de 2,14 miliarde de euro pentru a realiza tranziția către o economie mult mai prietenoasă cu mediul și mult mai puțin poluantă, anunță Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

„Consiliul Județean a lucrat intens, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, la realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă, prin care au fost stabilite principalele direcții de dezvoltare ale județului. Astfel, companii mari, precum Liberty Galați, Navrom și Damen Shipyards Galați, dar mai ales întreprinderile mici și mijlocii, pot beneficia de sprijin financiar substanțial pentru retehnologizare, astfel încât să scadă emisiile de dioxid de carbon, pentru implementarea de proiecte care folosesc surse regenerabile de energie, pentru dezvoltarea economiei “verzi” și pentru a crea noi locuri de muncă”, a transmis Costel Fotea.

De asemenea, prin intermediul acestui mecanism de finanțare, autoritățile publice vor avea la dispoziție fonduri pentru eficientizarea energetică a locuințelor, dezvoltarea unui transport ecologic și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

„În plus, prin acest fond european vor fi puse în practică și proceduri de combatere a “sărăciei energetice” la nivelul populației, urmând ca la nivelul autorităților centrale să fie stabilit în mod concret planul de măsuri”, a adăugat președintele CJ.

Citeşte mai departe ...

Împușcături la o cafenea de pe bulevardul George Coșbuc. Poliția, în alertă!

O persoană a fost împușcată în timpul unui conflict izbucnit luni dimineață, la o cafenea din orașul Galați, vizavi de la Palatul de Justiție.

Potrivit IPJ Galați, incidentul a avut loc la ora 09:55, la o cafenea de pe bulevardul George Coșbuc. Poliția a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că a avut loc un conflict între mai multe persoane, în urma căruia, una dintre acestea ar fi fost rănită.

„Întrucât agresorul a părăsit zona cu un autoturism, și este posibil ca acesta să fi folosit o armă la comiterea agresiunii, au fost alertate toate echipajele de poliție și s-a solicitat sprijinul I.J.J. Galați, Poliția Locală Galați și S.R.P.T.”, au transmis polițiștii gălățeni.

Victima agresiunii a fost transportată la spital. Polițiștii au început o anchetă și au reușit să identifice persoanele implicate în conflict.

„În scurt timp au fost identificate toate persoanele implicate în acest conflict, și a fost depistat atât agresorul, un bărbat de 33 ani, din municipiul Galați, cât și persoană rănită care a fost transportată la spital. Armă folosită a fost un pistol cu bile de cauciuc, deținută legal de bărbatul de 33 ani”, a anunțat IPJ Galați

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru uz de armă fără drept și lovire sau alte violențe.

Citeşte mai departe ...

Universitatea Galați premiază cele mai importante realizări științifice ale comunității academice de anul acesta

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, ediția a treia va avea loc în data de 14 decembrie 2022 începând cu ora 9.00 în Aula „Alexandru Ioan Cuza”, Str. Domnească nr. 111. În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai importante realizări științifice ale comunității academice de anul acesta, grupate pe două secțiuni: Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale și Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale.

Deschiderea evenimentului va fi realizată de Rectorul universității, prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu, după care vor lua cuvântul Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), prof. dr. ing. MCA Eugen Victor Cristian RUSU, și prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius STANCIU, prorector responsabil cu cercetarea științifică și directorul proiectului CNFIS-FDI-2022-0205 „Susținerea cercetării de excelență în activitatea CDI din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - CEREX UDJG 2022”, sub egida căruia are loc organizarea galei.

„În cadrul Secțiunii Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale vor fi acordate premii pentru următoarele categorii de rezultate: Articole publicate 2022 în reviste indexate Web of Science Clarivate Analytics, cu FI 2021 ≥ 5; Autori citați Google Scholar 2022, ≥100 citări/2022; cercetători nominalizați în Top World Ranking of Scientists 2%; Cercetători și Tineri cercetători cu rezultate deosebite în activitatea CDI-TT, creație artistică și performanță sportivă (vârsta maximă 40 ani împliniți); Revistele Universității „Dunărea de Jos” din Galați; Premierea rezultatelor cercetării aplicative: contracte încheiate cu mediul socio-economic din țară și străinătate, cereri de brevet depuse la organisme de brevetare naționale și internaționale, brevete valorificate. Se vor acorda premii, de asemenea, pentru participarea la Horizon Europe 2021-2027 și pentru organizarea și participarea la Târgul de Transfer Tehnologic din luna octombrie 2022.

La Secțiunea Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale vor fi acordate premii și distincții doctoranzilor cu realizări deosebite în cercetarea doctorală realizată în anul 2022 și cadrelor didactice implicate în procesul de acreditare IOSUD-UDJG.

Felicitări comunității academice gălățene pentru rezultatele de excelență obținute în activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare, transfer tehnologic, creație artistică și performanță sportivă, care au condus la îmbunătățirea poziției Universității „Dunărea de Jos” din Galați în topul instituțiilor academice din România în anul 2022, conform Clasamentului Universităților din România - Metarankingul Universitar, ediția 2022”, a transmis într-un comunicat de presă UDJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei: Premieră în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii sexuale

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că a fost publicat primul ghid dedicat instituțiilor și companiilor private. Doar în primele 9 luni ale anului, 130 de persoane au fost hărțuite în spațiul public și există 287 de anchete penale în lucru, anunță Firea.

„Hărțuirea sexuală este un fenomen despre care se vorbește prea puțin, dar care este prezent în instituțiile publice și companiile private. Împotriva statului român a fost pronunțată recent o decizie într-un proces deschis la CEDO de o angajată a unei instituții de stat. România a pierdut tocmai pentru că instituțiile au tratat superficial plângerile femeii. Este o decizie care trebuie să ne dea mult de gândit, chinurile și nedreptatea prin care trece o persoană hărțuită la locul de muncă nu sunt de neglijat”, a tramsmis ministrul Gabriela Firea, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, ghidul privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă este o premieră pentru România. Documentul a fost elaborat de specialiștii ANES împreună cu Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Mulțumesc Adrian Bulgaru, președinte IRDO, și Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, pentru tot sprijinul.

„Acest ghid este un instrument important, pe care dorim să-l implementăm în toate instituțiile și care va fi sprijin real pentru angajați, dar și pentru angajatori. Orice conduită ostilă sau nedorită, orice comentariu nepotrivit, cu tentă sexuală, orice acțiuni și gesturi nepotrivite înseamnă hărțuire și acest ghid stabilește toate măsurile care trebuie luate la nivelul unei instituții pentru a gestiona astfel de situații, dar în primul rând pentru a preveni”, a completat Firea.

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu anunţă remanierea lotului la Oţelul

  • Publicat în Sport

Oţelul a încheiat acest an cu o înfrângere pe teren propriu, 0-2 cu Gloria Buzău în Cupa României Betano. La finalul jocului, managerul tehnic Dorinel Munteanu a anunţat că Oţelul se va despărţi de 3-4 jucători în această iarnă. „Îmi este greu să trec peste orice înfrângere. La cum ne-am prezentat în prima repriză, era clar că adversarul este peste noi, parcă era într-o ligă superioară. Am făcut o primă repriză extraordinar de slabă. Am dat posibilitatea adversarilor să fie periculo?i, să aibă ocazii. Am greşit individual. În repriza a doua am jucat mai bine, am avut ocazii, dar tot pe o eroare personală am primit al doilea gol. Am încercat! În repriza a doua am salvat acest joc, dar a fost pentru anumiţi jucători finalul experienţei la Oţelul. Noi avem un obiectiv, trebuie să îl îndeplinim şi, cu părere de rău, din seara asta anunţ trei-patru care nu mai fac parte din lot. Nu a fost un obiectiv pentru mine Cupa României, dar voiam să ne arătăm caracterul. Anumiţi jucători nu l-au demonstrat şi nu au ce să caute la Oţelul Galaţi. Am avut un an minunat, dar ultima impresie contează şi pentru mine această impresie îmi pune foarte multe semne de întrebare. Pentru mine, ultimul joc trebuia abordat altfel şi nu accept aşa ceva!”, a concluzionat Dorinel Munteanu. Oţelarii au intrat în vacanţă iar reunirea lotului este programată pe 9 ianuarie.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri