Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Duminică, 11 Decembrie 2022 - Regional Press

Vin kit-urile multimedia pentru școlile înscrise pe EDULIB (Biblioteca virtuala)

Ministerul Educatiei anunta ca scolile incluse in proiectul „Platforma digitala cu resurse educationale deschise - EDULIB (Biblioteca virtuala)”, cod SMIS 130181, au inceput sa intre in posesia kiturilor multimedia (notebook, videoproiector cu ecran si suport, precum si un kit STEM pentru laboratorul de fizica). Este vorba despre 5.400 de scoli incluse in program.

Dotarea acestor scoli de nivel gimnazial cu cate un pachet compus din trusa STEM pentru laboratorul de fizica (etapa in curs de derulare) este completata de:

- realizarea unui LCMS (Learning and Content Management System);

- adaptarea tehnologica a lectiilor existente (aproximativ 3000 de lectii din nivelul gimnazial);

- crearea de noi lectii (aproximativ 700 de lectii);

- realizarea unei componente a LCMS destinata cadrelor didactice (si nu numai) pentru crearea de noi lectii.

Obiectivul proiectului il reprezinta crearea unui mediu coerent integrat, administrat si protejat, pentru a raspunde nevoilor specifice utilizarii resurselor de e-content de interes educational, ca resurse critice pentru procesul educational modern.

Kiturile STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) reprezinta un mijloc de a educa elevii pentru profesiile viitorului si pentru a realiza proiecte scolare cu caracter transdisciplinar. Kitul este destinat elevilor din ciclul gimnazial. Sunt utile pentru a dezvolta competente necesare in viitor, in domenii precum robotica, programarea si transformarea digitala, in general. Folosirea kiturilor STEM ajuta foarte mult la dezvoltarea competentelor digitale ale elevilor.

Kitul STEM din EDULIB poate fi utilizat in activitati didactice pentru informatica, fizica, robotica si tehnologie. Cu ajutorul unui kit pot lucra grupuri de maximum 40 de elevi. Kitul este gandit pentru a fi folosit la nivel de clasa sau in cercuri de robotica. Platforma EDULIB contine lectii digitale pentru ciclul gimnazial, acoperind mai multe discipline. Unele lectii folosesc acest kit.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut greu pe teren propriu cu Dinamo

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele din cea de-a 10-a etapă. CSM Galaţi a primit vizita în sala Polivalentă Dunărea celor de la Dinamo Bucureşti. Baschetbaliştii gălăţeni pregătiţi de Florin Nini au jucat bine, au ţinut pasul mult timp dar în cele din urmă experienţa superioară a unor jucători de la Dinamo şi-a spus cuvântul şi au trebuit să se recunoască învinşi. Rezultat final: CSM Galaţi -Dinamo Bucureşti 78-82 (15-18, 22-20, 21-25, 20-19). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Harris -Dyson 8 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 0 intercepţii; Prijovic (9 p, 3, 1, 0); Petică (10 p, 2, 0, 0); Mitrovic (18 p, 2, 1, 0); Calenic (14 p, 7, 1, 0); Strong (8 p, 0, 1, 0); Stan (5 p, 1, 0, 0); Armuş (2 p, 7, 0, 0), Ciotlăuş (4 p, 5, 1, 0). CSM Galaţi se menţine pe locul 5 în Conferinţa B cu 14 puncte şi va mai disputa două meciuri până la finalul anului cu: Steaua Bucureşti, 16 decembrie, ora 19.30 şi Atlhetic Constanţa, 23 decembrie, ora 18.00, ambele pe teren propriu.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii lui Florin Andronic au încheiat en-fanfare anul

  • Publicat în Sport

Prima fază a Diviziei A la handbal masculin s-a încheiat duminică. Pentru prima dată în acest sezon, CSU Galaţi s-a mutat la sala Polivalentă Dunărea unde a întâlnit liderul seriei A, CSU Suceava II. Băieţii pregătiţi de profesorul Florin Andronic au vrut să demonstreze că eşecul înregistrat joi la Focşani a fost doar o întâmplare, au jucat cu motoarele turate în plin, au rămas concentraţi chiar dacă au avut în faţă o echipă compusă doar din juniori 1, campionii naţional din ultimii ani şi au obţinut o victorie concludentă la 16 goluri diferenţă. Rezultat final: CSU Galaţi -CSU Suceava II 48-32 (20-9). Lotul folosit de echipa gălăţeană: Al.Dinu, cu un procentaj de 50% la parade -Chiriac 4 goluri, Ionescu 8 g, Soare 8 g, Albu 11 g, Buţea 4 g, Bădărău 2 g, Andrei 4 g, Pascu 1, Broască 2 g, Ioniţă 1 g, Chertif 1, Zaharia 1, Domoc 1 g. De remarcat că echipa noastră a învins pe teren propriu cei doi lideri: CSU Suceava şi Politehnica Iaşi. CSU Galaţi a încheiat prima fază a campionatului pe locul 3 cu 24 puncte şi linia de clasament: 12 meciuri, 8 victorii, 0 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj 425-375.

Citeşte mai departe ...

Galațiul și încă 5 județe primesc 2,14 miliarde de euro din Fondul pentru o tranziție justă

România va primi 2,14 miliarde de euro din Fondul pentru o tranziție justă (FTJ), pentru a sprijini o tranziție climatică justă către o economie mai atractivă și mai verde, a anunțat Comisia Europeană.

Fondul va viza regiunile cele mai afectate, ajutând astfel România să își respecte angajamentul de a elimina treptat cărbunele până în 2032. El va sprijini lucrătorii afectați de tranziția energetică actuală în efortul de a se orienta către noi calificări și noi locuri de muncă. De asemenea, fondul va oferi sprijin IMM-urilor și, în cazuri specifice, întreprinderilor mari, pentru a crea locuri de muncă și a diversifica economia în regiunile de producție a combustibililor fosili și în regiunile cu emisii ridicate de dioxid de carbon.

Potrivit unui comunicat al CE, de fondurile alocate vor beneficia șase județe: Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Mureș și Prahova.

În Gorj și Hunedoara încă au loc activități de extracție a cărbunelui, în special în Valea Jiului.

Dolj, Galați, Prahova și Mureș au industrii cu emisii ridicate de dioxid de carbon, de exemplu pentru producția de oțel, ciment și îngrășăminte, și se utilizează pentru încălzire energie pe bază de cărbune.

FTJ va sprijini reabilitarea terenurilor industriale dezafectate din sectorul minier și a siturilor industriale abandonate, prin crearea de noi spații verzi.

Finanțările vor viza diversificarea economică prin înființarea de IMM-uri în sectoare care promovează, de exemplu, economia circulară, activitățile tradiționale precum artizanatul sau producția de materiale de construcție ecologice. Fondul va investi, de asemenea, în tehnologii din domeniul energiei din surse regenerabile și curate, cum ar fi hidrogenul, pentru a combate sărăcia energetică.

În cele din urmă, fondul va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin promovarea producției de oțel verde la Galați și de amoniac verde la Azomureș. Vor fi protejate astfel mii de locuri de muncă în aceste sectoare energointensive și se va asigura menținerea acestor industrii strategice în Europa.

Fondul va veni în ajutorul lucrătorilor din industriile cu un consum mare de cărbune și cu emisii ridicate de dioxid de carbon prin programe ample de formare pentru perfecționare și recalificare în vederea integrării în noile sectoare verzi și pentru a fi pregătiți în perspectiva diversificării economice planificate pentru regiunile vizate.

Se estimează că, numai prin intermediul acestor programe, vor fi formați aproape 30.000 de lucrători și vor fi create aproximativ 11.000 de noi locuri de muncă.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada şi-a revenit şi a urcat pe podium

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat sâmbătă partidele celei de-a 10-a etape. Una dintre cele mai interesante confruntări a fost programată în sala Polivalentă din Craiova şi a adus faţă în faţă formaţiile SCM U Craiova şi CSM Arcada Galaţi. Un duel al orgoliilor între două echipe cu pretenţii la medalii în ultimii ani. După eşecul dureros din runda precedentă din fieful Rapidului, campioana României a strâns rândurile, s-a mobilizat şi a închis gura contestatarilor cu o victorie de trei puncte obţinută la capătul a trei seturi de luptă, viu disputate, cu multe faze spectaculoase. Rezultat final: SCM U Craiova -CSM Arcada Galaţi 0-3 (-22, -19, -23). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Butnaru 3 puncte, Malescha 15 p, Bala 11 p, Sobirov 11 p, Lescov 1 p, Madsen 14 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Talpă 2 p, Magdaş şi Cristudor. După 10 etape, CSM Arcada acumulează 23 de puncte şi urcă pe treapta a doua a podiumului. Primele două poziţii din clasament sunt ocupate de: 1.Dinamo 27 puncte şi 2. Steaua. Echipa gălăţeană va susţine ultimul meci din acest an miercuri 14 decembrie în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00 cu finlandezii de la Savo Kuopio, manşa retur din optimile CEV Cup. CSM Arcada are prima şansă la calificarea în sferturile de finală după ce s-a impus în tur cu 3-1.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri