Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 - Regional Press

Valul de viroze recent impune măsuri: Două centre de evaluare, pentru asistenţa medicală pediatrică, deschise la Galați

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost înfiinţate centre de evaluare care asigură asistenţa medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi timpul de aşteptare în unităţile de primiri urgenţe.

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de trei - cinci zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumaţi de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcţionaţi de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU), precizează MS.

În Galați ai fost înființate două centre la:

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ”CUV. PARASCHIVA” GALAȚI deschis de Luni până Vineri, în intervalul orar 12:00- 14:00, pentru copii peste varsta de 7 ani

SPITALUL CLINIC DE URGENTA PENTRU COPII ”SF.IOAN" GALAȚI, cu activitate permanentă 24h/24h, inclusiv sâmbătă, duminică si de sărbătorile legale

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la satelitul CSM Galaţi au încheiat turul cu o victorie

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat sâmbătă meciurile din ultima etapă a turului. CSM Galaţi a jucat în deplasare cu HCF Piatra Neamţ. Gălăţencele pregătite de Daciana Balaban şi Sanda Asandei, care au folosit un lot format în proporţie de 95% din junioare 1, s-au mobilizat şi au obţinut o victorie de moral pe un teren unde se câştigă foarte greu. Rezultat final: HCF Piatra Neamţ -CSM Galaţi 28-32 (16-19). Lotul echipei gălăţene: Micu, Ivanov -Ticea, Baştină, Trincă, Lazăr 11 goluri, Prescură 8 g, Dobrea, Pricochel, Pelin, Tănasă 6 g, Asandei 1 g, Frăsinel 4 g, Bălănică. Satelitul CSM Galaţi a legat două victorie şi încheie prima jumătate a campionatului pe locul 7 cu 9 puncte în seria B. Returul va începe pe 21 ianuarie 2023 când echipa gălăţeană va juca pe teren propriu cu HC Harghita.

Citeşte mai departe ...

Grădinița „Elena Doamna”, modernizată cu fonduri prin PNRR

 
Construită în urmă cu aproape 100 de ani, clădirea Grădiniței Elena Doamna va beneficia de lucrări ample de consolidare și de creștere a eficienței energetice.
 
„Valoarea proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei, iar banii vor proveni din PNRR. Clădirea Grădiniței cu Program Prelungit „Elena Doamna”, situată pe Strada Domnească nr. 114, a fost construită în anul 1930 și necesită reabilitarea și consolidarea”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook. 
 
Până acum, cadrul PNRR, am primit aprobarea pentru 47 de proiecte totalizând aproximativ 75 de milioane de euro.
Citeşte mai departe ...

PSD vrea reluarea rapidă a unui vot pentru aderarea României la Schengen

Eurodeputatul Victor Negrescu susține că PSD a făcut pași concreți pentru reluarea rapidă a unui vot privind aderarea la Schengen a României.

Potrvit surse citate, săptămână viitoare Consiliul şi Comisia Europeană au fost chemate în Parlamentul European, la inițiativa Grupului social-democrat, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen şi pentru a prezenta care sunt următorii paşi de urmat pentru realizarea acestui obiectiv. Să sperăm că celelalte grupuri politice vor susține demersul.

„Tot săptămâna viitoare, Partidul Social Democrat va pune subiectul pe agenda şedinței de pregătire a Consiliului European organizată de stânga europeană cu şefii de stat şi de guvern. De altfel, guvernele social-democrate din Germania şi Spania şi ministrul de interne social-democrat din Luxemburg au fost ieri printre cei mai puternici susținători ai României prin intervențiile lor din Consiliul de Justiție şi Afaceri Interne. Nu cedăm! Rămâne de văzut dacă dreapta europeană, din care face parte cancelarul austriac, ne urmează exemplul”, a declarat eurodeputatul PSD, Victor Negrescu. 

Citeşte mai departe ...

Maestrul Tudor Gheorghe din nou la Galaţi

Vă aşteptăm în 10 Decembrie 2022 la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu o nouă PREMIERĂ, " VALSURILE MELE", unde Maestrul Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra Concertino din Chişinau, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.
"Dintotdeauna, eu m-am sprijinit pe marea poezie românească, care este atât de variată, atât de bogată, încât nu ştiu cum s-o acopăr pe toată. Ea mă împinge în faţă. E ca un arc, e un resort care mă împinge: hai, tinere, mai avem de făcut asta şi asta, şi tot aşa! Poezia îşi permite să-mi spună tinere!”, a declarat artistul Tudor Gheorghe, maestrul vorbelor cântate. După ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacole. Nu trebuie să cumpăraţi bilete de pe site-ul VIAGOGO. Aici biletele se vând la suprapreţ şi nu este autorizat pentru a vinde bilete la concertele noastre. Cine achiziţionează bilete de pe alte site-uri decât cele atorizate de organizatori îşi asumă toate riscurile şi nu vor avea acces în sala de spectacol. Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo şi Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în ţară.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri