Menu
RSS
Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Prev Next

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 - Regional Press

ACS Smart Galaţi, la masa bogaţilor din şahul românesc

  • Publicat în Sport

La Oradea au avut loc partidele din cadrul Superligii de şah. Galaţiul a fost reprezentat la masa bogaţilor de ACS Smart, care a reuşit o performanţă foarte bună în condiţiile în care din motive financiare nu a putut alinia cea mai bună garnitură, locul 4 în clasamentul final cu 11 puncte, la unul singur de podium. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 3,5-2,5 cu Poli Iaşi-CSM Iaşi 2020, 3-3 cu Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare, 2,5-3,5 cu Şah Club Vados Arad, 4,5-1,5 cu Universitatea de Vest Timişoara, 6-0 cu CSU Tîrgovişte, 2-4 cu CSU ASE Superbet, 3-3 cu CS Studenţesc Medicina Timişoara, 3-3 cu Verdi.ro Şah Club Oltenia Craiova, 3,5-2, 5 cu Victoria Sparta Techirghiol. Lotul aliniat: Adam Kozak -Ungaria, Momcil Petkov -Bulgaria, locul 1 la masa 2, Andrei Mihai Bonte, Alexandru Bogdan Banzea, Lucian Gîlea, Mihnea Ionuţ Ognean, George Ileana -locul 2 la masa 5 şi Robert Daniel Pîsu. „Ne-am prezentat la această competiţie pentru seniori - Superliga Naţională cu o echipă tânără, având în componenţă trei juniori de 17 ani (Petkov Momchil), 18 ani (Ognean Mihnea) şi 20 de ani (Kozak Adam) şi patru seniori (unul dintre ei având doar 21 ani - Ileana George, Bonte Mihai, Pisu Robert şi subsemnatul). Am avut obiectiv declarat locurile 1-8 dar eu speram să ieşim în primele 6 echipe din ţară (eram nr. 7 de start după valoarea coeficientului Elo). După runda 4 ne-am instalat pe locul 3 însă l-am pierdut în runda 8 când nu am reuşit câştigarea meciului cu o echipă care în cele din urmă a şi retrogradat. Am avut acel meci în mână, dar, ratarea pe masa 6 a dus la egal şi astfel am pierdut punctul care ne situa pe locul 3 şi implicit câştigam medalia de bronz. Dacă aveam resursele financiare să putem păstra măcar 1 din cei 2 juniori gălăţeni daţi la alte echipe (Ghimpu Samuel, care tocmai a devenit Maestru Internaţional sau Antonică Dragoş, locul 4 la Campionatul Mondial de anul acesta) sigur câştigam locul 3 şi medalia de bronz. Mulţumesc tuturor susţinătorilor echipei, mesajele lor ne-au ambiţionat în fiecare rundă. Mulţumesc echipei care a adus această emoţie pozitivă prin rezultatele obţinute şi care a reuşit această performanţă”, ne-a declarat preşedintele ACS Smart, Lucian Gîlea, membru în Comitetul Director al Federaţiei Române de Şah.

Citeşte mai departe ...

Voleibalistele de la CSU Hygienium sunt neînvinse în amicale

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic se antrenează de zor înaintea startului sezonului oficial 2022-2023. CSU a susţinut vineri seara la Brăila în sala Carantina returul amical cu colega din seria Est a Diviziei A2, ACS Sport Plus. Chiar dacă au avut lotul incomplet, Sorina Răileanu şi Sabina Hanţău au absentat motivat, fetele noastre au jucat mai bine şi s-au impus meritat, scor final: 3-1(11, 16, -20, 20). Formula folosită: Maria Vilău, Alexandra Iordache, Ioana Ştefu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu , Cristina Popoiu -Sorina Iordan, libero. Au mai evoluat: Crina Arbunea, Maria Neacşu, Iulia Sava şi Sara Călin. CSU Galaţi a câştigat toate cele patru amicale pe care le-a disputat în perioada precompetiţională: 3-0 şi 2-1 cu CSM 2007 Focşani respectiv 3-1 şi 3-1 cu Sport Plus Brăila. Primul meci oficial este programat pe 15 octombrie în sala Florin Balaiş -Puşkin cu CSM Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Bujorul, Floarea Naţională a României. În județul Galați sunt mai multe evenimente dedicate acestei flori

Zilele trecute, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care bujorul este declarat Floarea Naţională a României. S-au înregistrat 180 voturi „pentru", 39 „împotrivă" şi 23 de abţineri.

„Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice", se menționează în document.

Ocrotit de lege, bujorul este o floare ce prilejuiește numeroase sărbători în judeţul Galaţi.

„Noi gălățenii am fost cu un pas inaintea vremurilor și reglementărilor legale și avem tradiție în a aniversa frumusețea florii de bujor prin sărbători câmpenești în care ne bucurăm sufletul cu bogăția din rezervațiile de flori de bujor, de manifestări folclorice prilejuite de Sărbătoarea bujorului din pădurea Roșcani-Tg Bujor, sau Sărbătoare bujorului din Pădurea Băneasa, comuna Băneasa”, a explicat deputatul Viorica Sandu.

Potrivit documentului aprobat de Parlament, autorităţile administraţiei publice locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedo-climatice din România a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări.

Documentul mai prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot organiza anual expoziţii florale centrate pe bujor şi vor putea amenaja în parcuri şi grădini publice spaţii rezervate cultivării florii de bujor.

Consiliile judeţene pot lua măsuri pentru înfiinţarea şi întreţinerea unor mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană.

Citeşte mai departe ...

Escape Room

Sâmbătă, 1 octombrie, la ora 19:00, în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galaţi”, voluntarii vor fi transportaţi înapoi în timp prin intermediul activităţii Escape Room. Împreună cu Duiliu Zamfirescu şi delegaţii Franţei, Marii Britanii, Italiei şi Rusiei, ei vor încerca să evadeze din clădirea Comisiunii Europene a Dunării şi să părăsească oraşul înainte de a fi capturaţi. Iahtul Comisiunii, Carolus Primus, este gata de plecare! Vor reuşi să evadeze eroii noştri? Îi aşteptăm în anul 1916, la Escape Room, cu o selecţie de enigme, puzzles şi surprize dulci.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri