Menu
RSS
Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

August 2021 - Regional Press

Facturile pentru utilități, plătite fără comision prin Ghișeul.ro

  • Publicat în Social

Compania Apa Nova este primul furnizor de utilități înrolat în platforma Ghișeul.ro și ale cărui facturi pot fi achitate, începând din 30 august, fără comision la tranzacții, a anunțat Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Cei peste 130.000 de clienți ai firmei – persoane fizice și persoane juridice – vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxele pentru furnizorul de utilități. Astfel, utilizatorii Ghișeul.ro vor putea accesa, numai după autentificare, o nouă secțiune de plăți – „Utilități” – unde vor putea regăsi plățile pentru serviciile Apa Nova.

Sunt așteptați să se înroleze în platformă și alți furnizori de utilități.

„Ca urmare a modificărilor legislative inițiate de ADR, Ghișeul.ro trece la nivelul următor. Ghișeul.ro este singura platformă de plăți online pentru amenzi, taxe și servicii publice care nu percepe comision. Facem apel către cetățeni și companii să utilizeze acest serviciu și să nu se lase înșelați de site-urile care folosesc facilitățile Ghișeul.ro pentru a percepe comisioane de până la 50 de lei la fiecare plată”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR, citat de G4Media.

Platforma Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României, facilitează mai multe tipuri de plăți: impozite și taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, pașapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizația de circulație provizorie, plata anuală de întreținere pentru administrarea cimitirelor și crematoriilor umane din București, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane – toate cu zero comision pentru utilizatori.

Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.078.323 de utilizatori și a procesat aproape 2 milioane de tranzacții, în valoare de peste  820 de milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Program schimbat pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Comisia de Competiţii a fost nevoită să modifice programul seriei A a Diviziei A la handbal feminin pentru sezonul 2021-2022 după ce s-a înscris şi a 14-a echipă: CSM Bacău. Programul turului pentru fetele antrenate de Relu Druţu este următorul: Activ Prahova Ploieşti, pe 12 septembrie în deplasare; CNE Sf. Gheorghe, 19 septembrie acasă; HCF Piatra Neamţ, 26 septembrie deplasare; Ştiinţa Bacău, 30 septembrie, acasă; Danubius Călăraşi -17 octombrie deplasare; CSM Bacău -24 octombrie deplasare; ACS Şc.181 SPP Bucureşti - 31 octombrie acasă; CSM Corona Braşov - 7 noiembrie deplasare; Spartac Bucureşti - 14 noiembrie acasă; CSM Unirea Slobozia - 21 noiembrie deplasare; CSM Roman - 23 ianuarie 2022 acasă; CSM Bucureşti - 30 ianuarie deplasare; CSU Neptun Constanţa - 6 februarie acasă.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada începe seria de amicale

  • Publicat în Sport

După cantonamentul tradiţional de la Cheile Grădiştei, tripla campioană a României la volei masculin, CSM Arcada Galaţi se antrenează intens la sala Polivalentă Dunărea şi pregăteşte sezonul competiţional 2021-2022 în care va fi angrenată pe patru fronturi: Divizia A1, Cupa României, Supercupa şi CEV Champions League, cea mai tare competiţie europeană la nivelul echipelor de club. Această săptămână de pregătire se va încheia cu un prim amical programat sâmbătă 4 septembrie în compania nou promovatei Ştiinţa Bucureşti. „Aşteptăm ultima confirmare din partea clubului bucureştean, dar ne-am înţeles deja în privinţa acestui joc. Până atunci, vom continua cu şedinţele de forţă, apoi cu pregătirea jocului propriu-zis, lucrând tehnico-tactic. În paralel, lucrăm intens şi pentru a completa lotul cu universalul care să-l înlocuiască pe Niels Klapwijk”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. În perioada 16-18 septembrie, echipa gălăţeană va organiza Cupa Arcada, poate cea mai puternică din ultimii ani, care se va bucura de o participare selectă: OK Vojvodina Novi Sad, campioana Serbiei, Steaua Bucureşti, SCM U Craiova şi CSM Arcada.

Citeşte mai departe ...

Sute de noi angajări în învățământul preuniversitar, din toamnă

Numărul posturilor din sistemul de învăţământ preuniversitar de stat va fi mărit cu 3.500 până la un total de 290.050 posturi, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate luni în Monitorul Oficial. Măsura a fost anunțată anterior de ministrul Educației, în contextul în care clasele vor trebui să aibă mai puţini elevi şi noi grădiniţe îşi vor începe activitatea în această toamnă.

„Numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv învățământul special, centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 290.050 de posturi.”, se arată în Hotărârea de Guvern publicată luni, 30 august în Monitorul Oficial.

Măsura a fost anunțată anterior, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de Guvern din data de 19 august 2021, în contextul în care clasele vor trebui să aibă mai puţini elevi şi noi grădiniţe îşi vor începe activitatea în această toamnă.

Citeşte mai departe ...

Două treimi din angajații din Sănătate au anticorpii necesari în lupta cu Covid-ul

Peste 60% dintre angajații din Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, anunță Federația Sanitas.

”60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%)”, a precizat luni Sanitas, adăugând că datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ.

39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea.

Evaluarea a fost realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România.

Citeşte mai departe ...

A citi este o bucurie la îndemâna tuturor copiilor

O carte pe zi: „101 motive să te bucuri că citeşti” de Beatrice Masini, publicată la Editura Litera în 2020. Când ai învăţat să citeşti se deschid în faţa ta o mulţime de posibilităţi: poţi să afli poveşti care să te facă să tremuri de frica... Şi pe care să le povesteşti şi altora la rândul tău. Poţi să descoperi cum e, de fapt, pe Lună. Poţi să te hotărăşti ce vrei să mănânci datorită informaţiilor din meniu... Vei găsi în paginile acestei cărţi cu ilustraţii simpatice 101 de motive să te bucuri că citeşti identificate de copii. Toate îţi vorbesc într-o manieră amuzantă despre beneficiile lecturii sub orice formă. Prima mea lectura este o colecţie special creată pentru a-i ghida pas cu pas pe preşcolari şi pe şcolari în aventura cititului. Formatul accesibil, textele ilustrate şi adaptate la nivelul de înţelegere al vârstei, succesul de care se bucură aceste cărţi în lumea întreagă şi premiile primite îi motivează pe copii să-şi cultive interesul pentru lectură.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Investim pentru un județ mai curat și ape mai puțin poluate

Galațiul este unul dintre județele în care se investește masiv în dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, precum și în protejarea resurselor de apă, anunță președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Potrivit sursei citate, în  moment este în derulare o investiție de peste 230 de milioane de euro, bani europeni pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în peste 20 de localități (municipiul Galați, municipiul Tecuci, Beresti, Beresti-Meria, Movileni, Cosmesti, Șendreni, Braniștea, Independența, Matca, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Smârdan, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Liești, Ivești, Umbrărești, Barcea, Drăgănești), precum și pentru construirea de la zero a mai multor stații de tratare a apelor uzate menajere.

„După ce în ultimele luni au fost rezolvate problemele majore cu apa din Vânători, specialiștii din domeniu au reușit să pună în funcțiune și prima stație de epurare a apelor uzate menajere din zona Movileni (Tecuci) și Cosmești, mai ales că lucrările la infrastructura de apă și canalizare sunt destul de avansate în cele două localități. A fost o lucrare complexă, iar noua stație este dotată cu multiple instalații și echipamente moderne pentru epurarea apelor uzate menajere, conform normelor de mediu ale Uniunii Europene. Astfel, apa care ajunge în râul din zonă este curată, ceea ce aduce beneficii pentru sănătatea noastră și pentru mediul inconjurător”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

PSD solicită comisie de anchetă pentru situația din energie. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Reuniunea Grupurilor Parlamentare ale Partidului Social Democrat a avut loc luni, 30 august 2021, la Neptun. Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că principalul subiect al ședinței a fost creșterea explozivă a prețurilor la energie și la gaze și s-a decis “să solicităm înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a președintelui Consiliului Concurenței, a Protecției Consumatorului și, bineînțeles, a ANRE”.

„Creșterea explozivă a prețurilor la energie și la gaze a fost principalul subiect al ședinței noastre de astăzi a Grupurilor Reunite și am decis să solicităm înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a președintelui Consiliului Concurenței, a Protecției Consumatorului și, bineînțeles, a ANRE. Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creștere de prețuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleași salarii, aceleași pensii, copiii au aceeași alocație, pentru că, așa cum toți românii știu, toate aceste lucruri au fost înghețate de către premierul Cîțu. În schimb, pe de altă parte, avem creșteri foarte mari la facturile de energie și gaze naturale care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel și prețul benzinei”, a spus Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Citeşte mai departe ...

Duminica, vii la cimitir cu groparii de acasă

  • Publicat în Social

Anunțul făcut la începutul săptămânii trecute de SC Gospodărire Urbană SRL Galați, conform căruia duminica nu se mai fac înmormântări la cimitirele din Galați pentru a fi respectate astfel drepturile legale ale puținilor gropari pe care îi are societatea, a stârnit valuri în rândul opiniei publice gălățene.

După numai două zile, Gospodărire Urbană anunța pe pagina proprie de Facebook că angajează gropari.

Iar luni, 30 august, societatea gălățeană a făcut un nou anunț: „Societatea Gospodărire Urbană SRL Galați informează că duminica se pot face înhumări în condițiile în care concesionarii locurilor de înhumare anunță în prealabil administrația cimitirelor și asigură această activitate prin mijloace proprii. Solicitanții trebuie să se prezinte la administrația cimitirelor până cel târziu sâmbătă, la ora 11:00, cu documentele legale și cu un reprezentant al echipei care va face înhumarea”.

Cu alte cuvinte, duminica se pot face în continuare înmormântări, dar numai dacă îți aduci propria echipă de gropari. Unde pot fi găsiți aceștia, nu spune nimeni însă.

Citeşte mai departe ...

United şi-a aflat traseul din Main Round

  • Publicat în Sport

La Nyon a avut luni după-amiază tragerea la sorţi pentru fazele superioare din UEFA Futsal Champions League. Aşa cum v-am mai informat, România va fi reprezentată pentru al doilea an consecutiv de United Galaţi. „Tigrii” conduşi de Florin Ignat ajutat de Viorel Cojoc şi Alexandru Tănăsilă au fost repartizaţi în grupa a 6-a alături de: Uragan Ivano Frankivsk - Ucraina, Liqeni - Kosovo şi Araz Naxcivan - Azerbaidjan. Turneul se va disputa în Ucraina în perioada 26-31 octombrie.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri