Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Sâmbătă, 01 Mai 2021 - Regional Press

Hocheiştii de la CSM Galaţi conduc cu 2-0 la general în finala mică

  • Publicat în Sport

Meciul 2 din finala mică a Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă dintre CSM Galaţi şi ACSH Gheorgheni s-a disputat în Vinerea Mare pe Patinoarul Dunărea. Ca şi în ziua precedentă, echipa gălăţeană a avut iniţiativa, a condus cu 1-0 şi 3-1, oaspeţii au avut puterea să revină şi să egaleze dar CSM-ul a dat lovitura şi a reuşit golul victoriei cu nouă minute înainte de final. Rezultat final: CSM Galaţi - ACSH Gheorgheni 4-3 (1-1, 2-1, 1-1). Marcatorii pentru echipa învingătoare: Lymansky din pasa lui M.Biro, Irimia ajutat de acelaşi M.Biro, Neznamov, ajutat de Paior şi Machala şi Makarov, cu contribuţia lui Skachkov şi Paior. CSM Galaţi conduce cu 2-0 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a intra în posesia medaliilor de bronz. Meciurile 3 şi 4 vor avea loc la Gheorgheni, luni şi marţi.

Citeşte mai departe ...

Prohodul Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei Prohodului Domnului a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaș.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni care au dorit să participe în această zi de doliu pentru creştinătate la slujba de punere în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Soborul slujitor, împreună cu numeroşi credincioşi şi tineri din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, purtând în mâini făclii aprinse, au cântat Prohodul Domnului.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. La cele patru opriri, chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii din sobor au rostit cuvenitele ectenii.

În timp ce Sfântul Epitaf era purtat împrejurul sfântului locaş, credincioşi prezenţi ţineau în mâini lumânări aprinse, într-o atmosferă de profundă evlavie şi rugăciune.

După procesiune, la momentul reintrării în catedrală, toţi cei prezenţi la slujbă au trecut pe sub Sfântul Epitaf, pentru a participa în continuare la slujba Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Citeşte mai departe ...

Medicii de familie vor primi 40 de lei pentru o vaccinare

De luna aceasta, medicii de familie mai primesc încă zece lei în plus pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare, iar tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul a precizat că modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.

Prin Ordonanța de Urgență, aprobată miercuri, pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii se prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri