Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Joi, 08 Aprilie 2021 - Regional Press

Grădinițe deschise copiilor și în vacanță, doar cu avizare epidemiologică

Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

Astfel, la nivelul județului Galați, patru grădinițe au primit acceptul de funcționare în perioada 5 -9 aprilie. Pentru 12 – 16 aprilie, au solicitat avizul DSP 23 de unități. Alte 21 de grădinițe vor funcționa în perioada 19 – 23 aprilie. În perioada 26 – 29 aprilie, doar o grădiniță s-a înscris pentru activități educaționale și a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Galați, pentru funcționare.

Citeşte mai departe ...

Tudose, către guvernanți: Există o soluție pentru revenirea la normalitate: dați-vă demisia!

Europarlamentarul Mihai Tudose critică Guvernul Cîțu pentru deciziile luate în ceea ce privește pandemia și economia. „Există o soluție foarte simplă pentru revenirea la normalitate: dați-vă demisia! Și plecați departe”, spuneTudose. 

„Din ciclul “vești extraordinare pentru români” dar nu și “românii trebuie să știe” aflăm în ultimile 24 de ore că: -ministrul (?) Voiculescu habar nu are de un ordin al ministrului și acum susține nonșalant că românii și-au îngropat morții în sac de plastic fiindcă așa au vrut ei..., că decizia “argumentată beton” de specialiștii-fantomă ai guvernului prin care în noaptea de Paște era circulația permisă până la ora 02 ...se modifică în ora 05. Au negociat cu virusul?”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Fostul premier susține că românii acumulează datorii din ce în ce mai mari.

„Și ca să trecem și la grija pt economie: am împrumutat ieri 3,5 miliarde euro. Doar atât, într-o zi. Am scris “am împrumutat” fiindcă chiar dacă banii i-a luat Cîțu, îi cheltuie Cîțu... de fapt noi vom plăti.. Noi. Fără să știm ce fac cu acești bani așa cum nu am aflat nici unde s-au dus zecile de miliarde împrumutate anul trecut. Tot de ei. Și tot noi toți vom plăti. Cireașa de pe tort sau bombonica de pe colivă: înființarea comitetului-interministerial-pentru-revenirea-la normalitate.(...)Există o soluție foarte simplă pentru revenirea la normalitate: dați-vă demisia! Și plecați departe.”, a declarat Tudose. 

Citeşte mai departe ...

42 de firme gălățene și-au suspendat activitatea în ianuarie-februarie 2021

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2021 a scăzut cu 5,73 la sută, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, ajungând la 2.089, reiese din datele publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

În Regiunea de Sud-Est, care include şi judeţul Galaţi, 166 de firme şi-au suspendat activitatea în primele două luni ale acestui an, faţă de 215 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Galaţiul se numără printre judeţele în care a crescut numărul firmelor suspendate. În perioada ianuarie-februarie 2021, 42 de agenți comerciali gălățeni şi-au suspendat activitatea, faţă de 33, în aceeaşi perioadă din 2020.

Referitor la celelalte județe din Regiunea Sud-Est, în Vrancea și-au suspendat activitatea 39 de firme, în Constanța 40, în Tulcea 9, în Buzău 16 și la Brăila 20.  

La nivel naţional, cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în perioada ianuarie-februarie 2021 au fost din Bucureşti (233), Bihor (110), Cluj (94) și Timiș (92).

Cele mai puține suspendări s-au înregistrat în județele Tulcea (9), Ialomița și Botoșani (câte 11).

Citeşte mai departe ...

Campanie: ”Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile”

  • Publicat în Social

Având în vedere numărul mare de români care se deplasează în afara ţării, pentru a lucra ca sezonieri, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și Inspecţia Muncii au demarat campania ”Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile”.

Scopul acestei campanii este de a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care această categorie de lucrători s-a confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiţii ilegale şi a lipsei de informaţii privind legislaţia specifică a ţărilor în care merg.

Începând cu data de 30 martie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați au distribuit peste 450 de broşuri informative care conţin informaţii utile privind munca în străinătate. Broșurile au fost împărțite în locurile cu afluență mare din oraș (la gară, autogară, în stațiile de de transport în comun, în pieţe, magazine, la sediile funizorilor de utilități sau ale instituţiilor de colectare a taxelor), dar și în localităţile rurale din judeţul Galaţi.

”Informaţiile pe care lucrătorii români ar trebui să le aibă înainte de a pleca să muncească în străinătate se referă la condiţiile de intrare în ţara de destinaţie şi condiţiile de muncă, inclusiv cele specifice desfăşurării activităţii, instituţiile care pot sprijini lucrătorii, atât din România, cât şi din străinătate, şi cum pot fi contactate acestea. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul instituţiei noastre, al Inspecţiei Muncii şi al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale sub forma unui ghid şi pot fi consultate aici: https://bit.ly/38Wzemo”, precizează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, într-un comunicat de presă.

Citeşte mai departe ...

Noile norme pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19

Persoana decedată de COVID-19 va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de slujba religioasă în conformitate cu voința familiei și practicile și ritualul cultului de care aparține, iar înhumarea/incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Precizarea vine după ce reprezentanții ministerului au organizat o întâlnire cu Secretariatul de Stat pentru Culte și reprezentanți ai cultelor în care s-a discutat despre accesul la asistență religioasă a pacienților internați cu COVID-19 și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

S-a căzut de acord, de asemenea, ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 să poată beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun, se arată în comunicatul MS.

Totodată, în comunicat se arată că în ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de slujba religioasă în conformitate cu voința familiei și practicile și ritualul cultului de care aparține. Înhumarea/incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a pierdut în tie-break cu oltenii

  • Publicat în Sport

În sala sporturilor din Zalău a debutat joi la orele amiezii primul turneu din play-off-ul 1-4 din Divizia A1 la volei masculin. Partida de deschidere a adus faţă în faţă pe CSM Arcada şi SCM U Craiova. Oltenii, care mai speră la o medalie în acest sezon, au intrat mai motivaţi pe teren şi au condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi. Gălăţenii, care parcă nu au jucat cu motoarele turate la maxim, au revenit de fiecare dată şi au restabilit egalitatea. Tie-break-ul a fost pe muchie de cuţit, Craiova a condus cu 11-8, campionii nu au renunţat, au revenit dar au ratat două mingi de meci. Rezultat final: CSM Arcada - SCM U Craiova 2-3 (-13, 22, -16, 19, -15). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Sestan 17 puncte, Nalobin 5 p, Klapwjik 33 p, Bala 11 p, Olteanu, Lescov - Cristudor, libero. Au mai intrat: Jovanovic, Talpă, Stuart 6 p, Stankovic 1 p, Raţă 1 p, Darlaczi. CSM Arcada se menţine pe locul 1 cu 55 puncte. Echipa gălăţeană va mai juca cu: CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău şi Steaua Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

„Recital Franz Danzi” difuzat online la Teatrul Naţional „Nae Leonard”

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” a programat pe data de 11 aprilie, de la ora 18:30, spectacolul Recital Franz Danzi, care va fi difuzat live pe pagina de Facebook a instituţiei, având în vedere ultimele restricţii impuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-COV2. Spectacolul se va opri asupra personalităţii compozitorului, violoncelistului şi dirijorului german Franz Danzi, care a trăit într-o importantă perioadă de tranziţie, un moment semnificativ al istoriei muzicale europene, ce a făcut trecerea de la clasicismul târziu şi stilul romantic timpuriu. Acesta l-a cunoscut în tinereţe pe Wolfgang Amadeus Mozart, pe care îl venera, dar a fost contemporan şi cu Ludwig van Beethoven, pentru care avea sentimente puternice, dar contradictorii. A fost mentorul tânărului Carl Maria von Weber, a cărui muzică a respectat-o şi a promovat-o. Lucrările lui Danzi au fost cunoscute şi apreciate în epocă, compozitorul scriind numeroase opere, lucrări simfonice şi de cameră. Păstrând tiparele formelor clasice, Danzi preia o serie de inovaţii apărute în organizarea armonică, cromatisme şi evoluţia vocilor şi a planurilor sonore. Astăzi, cele mai cunoscute lucrări ale sale, interpretate în programele de muzică de cameră sunt cvintetele pentru suflători, propuse pe 11 aprilie. Cvintetul va fi interpretat de instrumentiştii orchestrei simfonice a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”: Diana Corjin (flaut), Simona Holiartoc (oboi), Gheorghe Constantinescu (clarinet), Radu Calalb (fagot) şi Victor Ţigănuşi (corn). Spectacolul poate fi vizionat live, accesând pagina de Facebook https://www.facebook.com/tnoonlgl .
Citeşte mai departe ...

CSU Belor joacă trei meciuri la Piteşti

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei feminin se apropie de sfârşit. CSU Belor Galaţi va juca în perioada 9-11 aprilie în sala sporturilor Trivale din Piteşti la primul turneu din play-out 9-12. Echipa antrenată de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi va juca fără presiune de data aceasta, nu are emoţii cu retrogradarea şi porneşte ca favorită în toate cele trei meciuri pe care le are de disputat. Programul jocurilor pentru echipa noastră: U NTT Data Cluj, pe 9 aprilie la ora 15.00; FC Argeş, pe 10 aprilie, ora 18.00 şi CSU Medicina CNE Tg. Mureş, pe 11 aprilie, ora 15.00. Lotul de jucătoare: Lara Vukasovic, Violeta Stan, Nikolina Bozicevic, Anamaria Berdilă, Elena Becheva, Adina Roşca, Andrea Lakovic, Mirela Shahpazova, Borislava Saykova, Sorina Miclăuş, Talita Jose do Nascimento, Andreea Tămaş. Situaţia din clasament se prezintă astfel: 9. CSU BELOR GALAŢI 27 puncte, 10. FC Argeş 14 p, 11. CSU Medicina Tg. Mureş 9 p, 12. U NTT Data Cluj 6 p. Ultimul turneu al sezonului 2020-2021 se va disputa în perioada 19-21 aprilie la sala Polivalentă Dunărea din Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Moarte suspectă. Un bărbat din Galați a fost găsit cu gâtul tăiat. Un om al străzii, ridicat de polițiști 

Un bărbat din Galați a fost găsit mort cu mai multe tăieturi pe corp și la gât, în apartamentul în care locuia. Un om al străzii pe care bărbatul îl mai primea în casă, pe timpul iernii, fost săltat de polițiști.

Cadavrul bărbatului a fost găsit de unul dintre vecini, care avea o cheie de la apartament. 

Vecinii spun că victima tocmai dăduse afară un om fără adăpost pe care îl mai primea în casă.  Omul străzii a fost ridicat de polițiști, găsit într-o canalizare lângă bloc, având o pătură din casa victimei.

 În prezent, se fac cercetări pentru moarte suspectă. 

Citeşte mai departe ...

Licitație pentru ambulatoriul Spitalului TBC. Consiliul Județean Galați vrea să cumpere aparate în valoare de 3 milioane de lei

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat procedura de achiziţie publică pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiţiei este de 3.141.897 de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Ofertele pot fi depuse până pe 19 aprilie 2021.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie extindem şi modernizăm Ambulatoriul de Specialitate. Practic, mărim de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu şi reconfigurăm circuitele medicale, astfel încât, pentru prima oară, vom avea circuite separate pentru diagnosticarea și tratamentul copiilor și adulților. În acest moment, se lucrează la amenajarea interiorului noii clădiri. În cadrul acestei investiţii, pe care o realizăm cu fonduri europene, vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Valoarea totală a investiţiei de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care cuprinde lucrările de modernizare şi extindere ale Ambulatoriului de Specialitate şi dotarea cu echipamente medicale, este de aproximativ 10 milioane de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri