Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Luni, 13 Decembrie 2021 - Regional Press

S-a redeschis Leru.ro, magazinul online de fapte bune

  • Publicat în Social

Leru.ro, magazinul online de fapte bune a ajuns la ediția 3.0, iar toți cei interesați sunt invitați să se înscrie în comunitatea celor care răspândesc magia Crăciunului prin fapte bune și implicare.

Leru.ro este un proiect caritabil ce constă într-un magazin online, unde toate persoanele fizice și companiile sunt invitate să doneze expertiză, servicii, produse sau pur și simplu bani pentru strângerea de fonduri ce urmează a fi utilizate pentru susținerea unui proiect cu impact major în viitorul comunității locale.

Organizatorul Open Hub, în parteneriat cu Fundația Inimă de Copil și susținerea Teatrului de Păpuși Gulliver, invită pe toți cei interesați să se implice prin donații sau achiziții de produse listate pe Leru.ro care să ajute la susţinerea copiilor din peste 20 de sate din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui. Acești copii au rezultate foarte bune la învățătură și își doresc să devină medici, programatori sau ingineri, însă se află în prag de abandon școlar datorită situațiilor materiale precare.

Cei interesați au posibilitatea de a dona produse din categoria decorațiuni, accesorii, bijuterii, servicii, cărți și jucării, ce vor putea fi achiziționate ulterior de către cei care vor dori să susțină cauza de anul acesta.

Prin completarea formularului disponibil pe leru.ro, gălățenii, și nu numai ei, pot transmite detalii despre produsele sau serviciile pe care doresc să le doneze. Echipa elfilor Open Hub analizează cererile de donații primite și transmite confirmarea pentru expedierea acestora către centrul de colectare.

Orice produs sau serviciu donat/ achiziționat de pe www.leru.ro contribuie la susținerea proiectului Inimă de Copil - Un sat. Un copil, care are rolul de a oferi copiilor cu rezultate excepționale la învățătură, dar cu situații materiale precare, șansa de a-și continua studiile.

Toți banii strânși vor fi administrați de Fundația Inimă de Copil pentru a le oferi copiilor burse lunare, rechizite, ateliere de dezvoltare personală și sesiuni de consiliere, deoarece acești copii au nevoie atât de sprijin emoțional, cât și material pentru a-și urma visurile și pasiunile.

Contravaloarea unei burse care să asigure tot ce are nevoie un elev în procesul educațional, timp de un an, este de 1.200 euro.

„Așadar, pentru a ne îndeplini obiectivul și a pune o piatră de temelie în viața unor copii excepționali la învățătură, ne propunem să strângem suma de 60.000 lei și să-i ajutăm să-și poată continua educația fără întrerupere”, afirmă organizatorii.

Din 1996 până în prezent, acțiunile realizate de Fundația Inimă de Copil au avut un impact pozitiv asupra a peste 15.000 de copii, tineri și membrii familiilor lor, în special din județul Galați și 2-3 județe din zona de sud-est a României și au însemnat până la final de 2018 o investiție de 5 milioane de euro în programele sociale.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu anunță că bugetul de stat ar putea fi aprobat la finalul lunii ianuarie 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că există posibilitatea ca bugetul de stat să fie adoptat la finalul lunii ianuarie 2022, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, în caz că nu va fi gata la 24 decembrie.

„Ministrul Finanțelor a strâns toate solicitările de la ministere și discutăm în ședința coaliției de azi, vor fi ședințe și în zilele următoare și sperăm să finalizăm până pe 24 decembrie. Avem două variante pentru buget – ori până la 24 decembrie, ori la finalul lunii ianuarie în sesiune extraordinară”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD e de acord cu ținta de deficit asumată de guvern în programul de guvernare, de 5,84% din PIB, Ciolacu a spus că ”eu nu mi-am asumat 5,84% din PIB. Eu știu că guvernul României, indiferent care a fost, și-a asumat pentru anul viitor un deficit de 6,2% din PIB, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare, ar trebui să ne asumăm”.

 

Citeşte mai departe ...

„Poezia nu este o concurenţă şi nici un clasament, ci o revelaţie şi un univers. Universul poate fi descoperit în propria inimă sau în inima altora.”

Nichita Stănescu (n. Nichita Hristea Stănescu, 31 martie 1933, Ploieşti, judeţul Prahova — d. 13 decembrie 1983 în Spitalul Fundeni din Bucureşti) a fost un poet, scriitor şi eseist român, ales membru post-mortem al Academiei Române. Este considerat de critica literară şi de publicul larg drept unul dintre cei mai importanţi scriitori de limba română, pe care el însuşi o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”. Nichita Stănescu aparţine, temporal şi formal, neo-modernismului românesc din anii 1960 – 1970. Nichita Stănescu a fost considerat de către unii critici literari, precum Alexandru Condeescu şi Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabilă, făcând parte din categoria foarte rară a inovatorilor lingvistici şi poetici („O viziune a sentimentelor”, „Necuvintele”, „Epica magna”). Nichita Hristea Stănescu a inceput să scrie de tânăr, iar cu trei ani inainte de a se stinge din viaţă a fost propus de Academia suedeză, candidat la premiul Nobel pentru literatură. A fost laureat al Premiului Herder.
Citeşte mai departe ...

O școală de elită din Galați, reabilitată cu fonduri europene

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 29 din cartierul Micro 19, după ce au fost obținute fonduri europene în acest scop.

Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; instalarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice ca formă alternativă de producere a energiei electrice pentru iluminat; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii. De asemenea, lucrările presupun refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare (fațade); refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenții; crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități - în incinta școlii se va realiza o rampă de acces prevazută cu balustradă metalică și se vor monta la toate schimbările de nivel (trepte) benzi tactilo-vizuale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială nr. 29, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2/an a energiei consumate; reducerea amprentei de carbon a clădirii, ca urmare a reducerii consumurilor energetice.

Valoare totală a proiectului cu finanțate europeană este de 1.853.506,09 lei lei cu TVA.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați alocă o nouă sumă de bani Protecției Copilului

Sprijin de la Consiliul Județean Galați pentru Protecția Copilului. CJ a alocat în regim de urgență aproape 4 milioane de lei astfel încât activitatea instituției să nu se blocheze.Pe parcursul anului

Consiliul Județean a alocat mai multe sume de bani instituției.

Consiliul Județean Galați a alocat din bugetul propriu aproape 3,7 milioane de lei pentru ca activitatea de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați să nu fie blocată.

Deși cea mai mare parte dintre fondurile necesare ar fi trebui să vină de la Guvern, în realitate, în 2021, aproape 60% din fondurile necesare au fost alocate din bugetul CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Set cu FK Odorheiu Secuiesc şi locul 2 pentru „tigrii” lui Florin Ignat

  • Publicat în Sport

United Galaţi a încheiat en-fanfare săptămâna şi prima fază din Liga 1 la futsal. La 66 de ore după superba victorie din faţa liderului Autobergamo Deva, scor 3-2, „tigrii” gălăţeni conduşi de Florin Ignat au revenit pe parchetul sălii Polivalente pentru derbiul de locul 3 cu FK Odorheiu Secuiesc. Aşa cum se preconiza, partida a fost spectaculoasă, cu numeroase ocazii la cele două porţi. Vicecampioana şi reprezentanta României pentru a doua oară consecutiv în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League a atac în valuri din primul minut, şi-a creat ocazii prin Petică, Crişan, Araujo, Tacot sau Coquinho şi tabela a rămas imaculată până în min. 13. Moldoveanul Tacot, după o combinaţie cu Araujo, l-a învins pe Grigoraş cu un şut sub bară. După doar 120 de secunde, Crişan a interceptat, a driblat şi portarul şi a înscris pentru 2-0. Replica oaspeţilor nu a întârziat, Odorheiu a redus diferenţa dar Araujo, un brazilian de clasă cu gleznă fină a reuşit dubla şi scorul la pauză a fost 4-1. Echipa noastră a păstrat un ritm ridicat de joc şi în partea a doua, a mai înscris de două ori prin Tacot şi Coquinho pentru un neverosimil 6-1. FK Odorheiu Secuiesc şi-a jucat cu ardoare şansa dar s-a lovit de inspiraţia celor trei portari gălăţeni: Toniţă, Cârdei şi Păduraru, care au făcut minuni. Rezultat final: United - FK Odorheiu Secuiesc 6-1 (4-1). 5-ul de start a fost: Toniţă - Crişan, Tacot, Araujo, Petică. Au intrat pe parcurs: Cârdei, Păduraru - Burdujel, Cireş, Arhire, Crăciun, Coquinho şi Ignat, care a avut şi câteva intervenţii oportune din postura de portar în momentele de joc 5-4 sau 5-5. United termină sezonul regulat pe locul 2 cu 24 de puncte şi se califică în careul de aşi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri