Menu
RSS
Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Protecția Consumatorului, avertisment: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia!

Protecția Consumatorului, avertisme…

Unele firme vopsesc car...

Prev Next

Marți, 01 Septembrie 2020 - Regional Press

Află în ce condiții pot opta părinții doar pentru școala online

„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale”, a spus Anisie.

„Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai spus ministrul la Digi24.Documentul necesar este o adeverință de la medicul de familie.

„Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice”, a adăuat Anisie.„Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă. Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a explicat ea.

 

Citeşte mai departe ...

MAI anunță înființarea unei noi structuri care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în școli

  • Publicat în Social

"Țînând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal.

Astfel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale.

Structura nouă formată, "Poliția Siguranță Școlară" va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal, pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile. Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cât și la nivelul Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", a declarat secretarul de stat în cadrul MAI Bogdan Despescu.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi, favorită la calificarea în turul 2 din CEV Champions League

  • Publicat în Sport

 Primul eveniment sportiv, după o pauză de şase luni din cauza pandemiei de coronvirus, care se va organiza la Galaţi va avea loc în perioada 22-24 septembrie. Sala Polivalentă Dunărea va găzdui partidele din primul tur preliminar al CEV Champions League, cea mai puternică competiţie la nivelul echipelor de club din Europa, cu participarea celor trei formaţii din grupa B: Ford Lavoranta Sastamala - Finlanda, OK Ribola Kastela - Croaţia şi CSM Arcada - România. „Pentru noi este un lucru foarte important că vom avea grupa de calificare la Galaţi, deoarece CSM Arcada îşi doreşte calificarea mai departe. Îmi pare rău pentru că cel mai probabil nu vom putea conta pe sprijinul suporterilor noştri dar chiar şi aşa sunt convins că vom reuşi calificarea din această fază. La această oră nu se pot juca amicale, vom încerca să ne adaptăm din mers, să creăm situaţii de joc la antrenamente, astfel încât la ora jocurilor din Liga Campionilor să fim cât mai bine pregătiţi”, a declarat antrenorul dublei campioane a României, Sergiu Stancu.

Citeşte mai departe ...

Ia mașina de unde nu-i! Un bărbat s-a trezit în parcare, fără autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din județul Galați, este cercetat pentru furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere după ce a sustras o mașină, iar apoi a abandonat-o pe un câmp.

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 14.30. Polițiștii Postului de Poliție Oancea au fost sesizați de un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea de 30/31.08.2020, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în dreptul locuinței sale.

„În urma cercetărilor și activităților investigative, polițiștii au găsit autoturismul în cauză pe D.J. 242E, la aproximativ 3 km de localitatea Oancea, în afara părții carosabile. Totodată, au stabilit că, în noaptea respectivă, în jurul orei 03.00, un tânăr, de 20 de ani, ar fi sustras autoturismul pe care l-ar fi condus pe drumurile comunale și pe D.J. 242E, abandonându-l, în cele din urmă, pe câmp, la aproximativ 10 m de drumul mai sus menționat. Din verificări a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a anunțat IPJ Galați.

Ca urmare, acesta este cercetat acum, atât pentru furt în scop de folosință, cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citeşte mai departe ...

Camere web și laptopuri, dar și materiale sanitare, asigurate pentru deschiderea școlilor din Galați

În urma rectificării bugetare, din ședința Consiliului Local Galați de săptămâna trecută, s-au suplimentat fondurile pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ. 

Suma totală este de 5.637.000 de lei, pentru achiziţionarea de laptopuri şi camere web necesare derulării activităţii şcolare, precum şi pentru materiale (măşti şi dezinfectanţi) în vederea combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, 2.785.000 de lei sunt alocate pentru laptopuri şi camere web iar 2.500.000 de lei pentru măştile de protecție. Suma de 352.000 de lei va fi direcționată pentru achiziția de materiale sanitare şi dezinfectanţi, necesare în 18 grădiniţe.

Citeşte mai departe ...

Trafic blocat, timp de două luni, pe strada Siderurgiștilor. Se fac lucrări de modernizare

Primăria Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare, strada Siderurgiștilor se va închide începând de mâine și până în data de 1.11.2020, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Gheorghe Doja și Piața Energiei.

Restricțiile de trafic se vor aplica pe segmentul menționat, cu excepția intersecțiilor cu străzile Ghe. Doja și A. Saligny.

Vor exista și devieri de trasee ale mijloacelor de transport în comun. Astfel, traseele 11, 17 și 18 vor urma ruta str. Siderurgiştilor - str. Ghe. Doja - str.Anghel Saligny - str. Basarabiei - Piaţa Energiei, iar returul se va desfăşura pe aceeaşi rută. 

Traseul 28 va urma ruta str.Ghe. Asachi - str. Anghel Saligny - str. Basarabiei - Piaţa Energiei, în timp ce returul va fi pe aceeaşi rută. 

Traseele 7, 22 şi 39  vor urma ruta str. Siderurgiştilor - str. Ghe. Doja - str. Nae Leonard - str. Basarabiei - Piaţa Energiei, iar returul se va desfăşura pe aceeaşi rută.

Totodată, se vor înfiinţa două staţii (una pentru tur şi una pentru retur), ce vor fi semnalizate prin semne rutiere, în zona intersecţiei străzii Siderurgiştilor cu Anghel Saligny.

O a treia stație existentă deja pe strada Basarabiei, în zona benzinăriei, pentru tramvaie, va deservi autobuzele.

Citeşte mai departe ...

Parcul Rizer va fi modernizat de Consiliul Județean Galați. Va fi un loc care va îmbina cultura cu relaxarea în aer liber

Parcul Rizer va fi modernizat de Consiliul Județean. Luni, reprezentanții instituției au aprobat un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului Local ca parcul de pe strada Traian să treacă în administrarea CJ Galaţi. Solicitarea vizează o suprafaţă de 30.623 de mp. Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat că vrea să modernizeze parcul și să-l transforme într-un loc în care pot fi organizate evenimente culturale în aer liber.

“Vrem să transformăm Parcul Rizer într-un loc care să îmbine cultura cu relaxarea în aer liber. Nu vrem să afectăm nimic din ceea ce există acum, ci doar să îmbunătăţim şi să facem din Parcul Rizer un spaţiu cu multiple variante de petrecere a timpului liber pentru copii şi adulţi. Vom moderniza zonele de relaxare şi promenadă din parc, precum şi locurile de joacă pentru copii. Vom gândi şi o nouă amenajare peisagistică, astfel încât să putem crea noi zone verzi. Consiliul Judeţean Galaţi deţine deja 4600 de mp în Parcul Rizer. Este terenul pe care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, astfel că vom amenaja spaţiul din zona muzeului pentru expoziţii în aer liber. Va fi un spaţiu creativ în care pot fi organizate diverse evenimente culturale şi spectacole în aer liber”, a declarat Costel Fotea.

Pentru ca Parcul Rizer să treacă în domeniul public al judeţului Galaţi şi în administrarea Consiliului Judeţean este nevoie de aprobarea consilierilor locali.

 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri