Menu
RSS
Profesorii de istorie și educație socială învață cum să disemineze rezultatele proiectelor extracurriculare

Profesorii de istorie și educație s…

Inspectoratul Școlar Jude...

Grupul Damen a dat România în judecată la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena

Grupul Damen a dat România în judec…

Grupul olandez Damen a da...

Euuroparlamentarul Dan Nica: Fără un plan pentru industria oțelului niciun comisar nu va primi aprobarea Parlamentului European

Euuroparlamentarul Dan Nica: Fără u…

Protejarea industriei oțe...

Căprioară pe Faleza Dunării din Galați

Căprioară pe Faleza Dunării din Gal…

O căprioară a ajuns în zo...

CSU Hygienium continuă în eşalonul secund

CSU Hygienium continuă în eşalonul …

CSU Hygenium Galaţi a par...

Provocări şi soluƫii inginereşti în construirea podurilor emblematice peste Dunăre

Provocări şi soluƫii inginereşti în…

Asociaƫia Generală a Ingi...

Rugbiştii de la CSM Galaţi sunt invincibili în acest sezon

Rugbiştii de la CSM Galaţi sunt inv…

Divizia Naţională Seniori...

Experienţă de neuitat la Galaţi

Experienţă de neuitat la Galaţi

La UZINA, Galaţi, Strada ...

Praful saharian a ajuns și în Galați

Praful saharian a ajuns și în Galaț…

Un nou val de praf saha...

Jandarmeria Română pune la dispoziția tinerilor interesați de o carieră militară 700 de locuri

Jandarmeria Română pune la dispoziț…

În perioada 24 aprilie-14...

Prev Next

Aprilie 2020 - Regional Press

TelVerde deschis de Ministerul Educației pentru părinți, elevi și profesori. Vezi aici programul de funcționare

Programul de funcționare al liniilor TelVerde este: zilnic, de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale), între orele 8:30 – 16:30.

“Liniile alocate au ca scop informarea strict pe această temă: reluarea/continuarea activității în anul școlar 2019-2020”, precizează Ministerul Educației. Liniile TELVERDE stabilite pentru părinți, elevi și profesori, cu informații despre activitatea în anul școlar 2019-2020, le găsiți mai jos, conform foto.

“Pentru subiecte în afara acestei arii de maxim interes și pentru a nu bloca linia alocată vă rugăm să folosiți numerele de telefon pentru relațiile cu publicul publicate pe site-urile inspectoratelor școlare județene“, precizează instituția.

TelVerde-inspectorate-scolare-judetene.jpg

Citeşte mai departe ...

Guvernul Orban a aprobat OUG: 200 de milioane de lei pentru sprijinirea presei

"Ca urmare a necesitării desfăşurării unei campanii ample de informare cu privire la regulile care vor trebui urmate după finalizarea stării de urgenţă, Guvernul a decis derularea unei campanii de informare. Această campanie reprezintă şi un sprijin pentru industria mass media şi jurnaliştii din România, care în această perioadă au veniturile din publicitate afectate în mod semnificativ şi, în absenţa unei astfel de campanii funcţionarea lor ar fi afectată, cu consecinţe extrem de grave în ceea ce priveşte funcţia lor de informare corectă a cetăţenilor.

Proiectul a rezultat ca urmare a consultărilor cu structurile asociative din industria mass media, din publicitate, atât din presa scrisă, cât şi din televiziune şi radio. La propunerea acestor structuri a fost instituit un mecanism cu criterii clare, obiective, transparente, de alocare a fondurilor pentru derularea acestei campanii. Vorbim de un buget alocat de maxim 200 de milioane de lei pentru derularea campaniei pe o perioadă de patru luni. Mai mult de jumătate din acest buget este alocat pentru zona de presă tipătită, online, locală sau regională", a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"Campania se va desfăşura printr-o aplicaţie informativă, dezvoltată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi gestionată de Secretariatul General al Guvernului, o platformă web în care toţi participanţii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot înscrie pentru a participa la această campanie, iar în urma înscrierii în această platformă va fi publicat raportul cu sumele alocate pentru fiecare participant media şi condiţiile contractuale pentru participare la această campanie. În limita bugetului alocat, în funcţie de evoluţia necesităţilor de informare publică, această campanie poate fi prelungită, în limita bugetului alocat", a mai precizat Dancă.

Citeşte mai departe ...

Știați? Vaccinul anti-COVID ar putea fi produs în masă până la finalul anului

Grupul farmaceutic din Cambridge ar urma să producă și să distribuie potențialul vaccin, cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCov-19. Acesta este în prezent dezvoltat la Oxford, iar compania care ar putea produce vaccinul anti-coronavirus este AstraZeneca. 

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a spus compania.

„Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca. Costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie.

Potrivit Financial Times, până la finalul anului ar putea fi produse 100 de milioane de doze, însă parteneriatul acordă prioritate Regatului Unit.

Citeşte mai departe ...

Câte amenzi pentru nerespectarea ordonanţelor militare au fost date și ce se va întâmpla cu banii

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că sumele încasate din amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanţelor militare ar putea fi utilizate în sistemul de sănătate publică.

„Există un subiect în media că s-au dat multe amenzi şi că pot fi mulţi sau puţini bani 570 de milioane sau, mă rog, 285 de milioane dacă se plătesc toate amenzile. Vreau să spun că am discutat cu domnul prim-ministru şi vom găsi o formulă, un act normativ ca toţi aceşti bani să fie folosiţi pentru nevoile persoanelor cu vulnerabilităţi şi pentru sistemul de sănătate publică.

Adică, aceşti bani se încasează la autorităţile locale, nu le încasează Ministerul sau Guvernul, ca să ştie cei care ne ascultă, şi autorităţile locale trebuie să le reorienteze spre zona de sănătate publică”, a declarat Marcel Vela, miercuri seară Realitatea Plus.

De la începutul stării de urgenţă au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 570 de milioane de lei.

 

Citeşte mai departe ...

VIDEO/Aparat pentru tratarea COVID-19, la Galați. Consiliul Județean a livrat echipamentul Centrului de Transfuzii

Orașul Galați are aparat pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Este vorba despre un echipament special care extrage plasma umană din sângele oamenilor vindecați de COVID-19. Ulterior, plasma se folosește la persoanele infectate aflate în stare gravă.

Procedeul experimental se numește plasmafereză și este folosit în numeroase țări din lume. Recent, Ministerul Sănătății a aprobat utilizarea procedurii și în România. Aparatul de la Galați este montat la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină, după ce a fost donat Consiliului Județean Galați de o companie privată. Echipamentul este nou, are toate kiturile necesare funcționării și așteaptă doar donatori.

„Aparatul medical care poate salva vieţile pacienţilor cu forme severe ale bolii a ajuns la Galaţi. Am primit cu titlul gratuit un aparat de plasmafereză, cu ajutorul căruia gălăţenii infectați cu noul coronavirus vor putea fi tratați cu plasmă hiperimună luată de la pacienți vindecați, pentru a dezvolta imunitate. Acest tratament va fi folosit pentru pacienţii critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Anticorpii colectați astfel de la donatorii vindecați sunt foarte utili pacienților aflaţi în stare gravă, care nu reușesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente. Fac un apel către toţi pacienţii vindecaţi de acest coronavirus, să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi pentru a fi evaluați, testați și înregistrați în Registrul Donatorilor Convalescenți COVID-19. Sângele lor poate salva vieţile celor care se luptă cu acest virus. Donarea este voluntară, iar testul este necesar pentru a verifica prezenţa anticorpilor în sânge. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore. Mulţumesc firmei Besmax Pharma Distribution SRL pentru această donaţie. Echipamentul de plasmafereză a fost montat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a asigura cele mai bune condiţii de tratament, iar zi de zi de mobilizăm cu toate resursele pe care le avem pentru a lupta cât mai eficient cu această pandemie de coronavirus”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Donarea se face pe bază de voluntariat, iar plasma astfel recoltată este folosită în cazul persoanelor bolnave de COVID-19, aflate în stare gravă la spitalele din oraș. În Galați există 134 de potențiali donatori, fiind persoane care s-au vindecat de Covid-19. Totuși, nu oricine poate fi donator, acest lucru fiind stabilit de testele făcute de specialiști.

„Procedura este simplă. Durează maximum 45 de minute și se poate recolta până la 600 de mililitrii de plasmă la o singură procedură, iar donatorul poate dona de cel puțin două ori pe lună” a spus Adrian Petriu, reprezentantul firmei care a montat aparatul din Galați.

Aparatul adus la Galați de Consiliul Județean este unic în regiune și unul dintre puținele din țară.  

 
 
Citeşte mai departe ...

Ventilatoare și concentratoare de oxigen, donate de Arhiepiscopia Dunării de Jos Spitalului din Brăila

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii din cadrul protopopiatului Brăila, a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila aparatură modernă utilizată în lupta cu virusul COVID-19. Spitalul a primit un ventilator mecanic, şase concentratoare de oxigen, şase măşti dedicate şi kitul de accesorii.

Aparatul a fost livrat joi unităţii medicale brăilene de către părintele protoiereu de Brăila. În mod simbolic, documentele de recepție a echipamentelor au fost semnate în Biserica „Sfântul Spiridon”, aflată în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Banii pentru achiziționarea aparatului au fost strânși de preoți.

„În Biserica Sfântul Spiridon, aflată în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost  semnate documentul de recepţie cu firma distribuitoare a echipamentului medical şi documentul de donare a acestor aparate către conducerea spitalului. Valoarea dispozitivelor medicale donate astăzi este de 88.252 lei. Finanaţarea proiectului s-a realizat prin contribuţia benevolă a preoţilor din cadrul protopopiatului Brăila, cu sprijinul financiar oferit de patru parohii din municipiu şi de Protoieria Brăila”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ventilatorul Trilogy Evo asigură ventilația cu presiune pozitivă, invazivă și neinvazivă, a pacienților. Aparatul are un sistem de ventilație pneumatic, controlat electronic, compatibil cu o serie de accesorii care permite o gamă variată de tratamente.

 
 
Citeşte mai departe ...

Liberty Galați, alături de pompieri, în lupta contra COVID-19: a donat o poartă de dezinfectare

Combinatul siderurgic gălățean îi ajută pe pompieri și pe paramedici, care luptă cu epidemia de COVID-19. Compania LIBERTY a donat o poartă de dezinfectare care a fost montată la sediul ISU Galați.

Este vorba despre un echipament modern care va fi folosit de pompierii și paramedicii din cadrul instituției. Echipamentul asigură o dezinfectare rapidă și eficientă a celor care au fost în zone cu risc de infectare fiind amplasat la intrarea principală a instituției. 

„Este modestul nostru semn de mulțumire pentru cei care se luptă, zi de zi, pentru sănătatea gălățenilor. Le mulțumim din suflet!”, a spus Bogdan Grecu, directorul general al LIBERTY Galați.

 Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență  a mai primit, recent, din partea LIBERTY Galați și un kit mobil de dezinfectare a personalului și a spațiilor. 

„Echipamentul primit este de mare ajutor pentru pompierii militari (paramedicii) care, permanent, pot intra în contact cu pacienți infectați și în zone de risc”, a declarat Ion Toma, Inspectorul Șef al ISU Galați.

Mai mulți pompieri de la ISU Galați s-au infectat cu COVID-19 de la declanșarea epidemiei. 

 
 
Citeşte mai departe ...

Fotbalul juvenil din România, anulat pentru sezonul 2019-2020

  • Publicat în Sport

Federaţia Română de Fotbal a anulat miercuri toate cele 31 de competiţii de copii, juniori şi grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, cu excepţia Ligii Elitelor U19. „Federaţia Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanţii cluburilor, a decis să încheie sezonul competiţional pentru copii şi juniori. Singura competiţie care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câştigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League. În urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi, din dorinţa de a proteja copiii şi a diminua riscul infectării, având în vedere şi faptul că nu există o miză competiţională de tip retrogradare/promovare, dar şi pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administraţia FRF a luat decizia de a anula toate competiţiile de copii şi juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiţii. În acelaşi timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condiţiile sanitare şi legale o vor permite. Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competiţiile de copii şi juniori organizate de FRF şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal până la redeschiderea şcolilor", se precizează pe site-ul oficial al FRF. Comitetul de Urgenţă a hotărât să anuleze în sezonul 2019-2020 competiţiile: Juniori: Under19: Campionatul Naţional U19, Campionatul Judeţean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19; Under17: Liga Elitelor U17, Campionatul Naţional U17, Campionatul Judeţean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17; Under16: Liga Elitelor U16; Under15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15; Under14: Turneul Speranţelor; Under13: Campionatul Naţional U13; Under11: Campionatul Naţional U11; Under10: Interliga Naţională; Under 9: Interliga Naţională; Under 8: Interliga Naţională; Under 7: Interliga Naţională. Liga Elitelor U19, întreruptă prin decizia Comitetului de Urgenţă din 9 martie, rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluţie pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League.
Junioare: U15: Campionat Naţional U15, U13: Campionat Naţional U13; Futsal: U19: Campionat Naţional U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19; Grassroots:
ONSS - Învăţământ primar, ONSS - Învăţământ gimnazial, ONSS - Învăţământ liceal, Campionat Naţional Universitar, Campionat Naţional Universitar de Futsal, Campionat Unificat în 7. De-asemenea, Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior şi Fotbal şi feminitate, întrerupte şi ele în urma deciziei Comitetului de Urgenţă din 9 martie, se amână pentru toamnă.

Citeşte mai departe ...

Performanţă la fileu în timpul pandemiei: românca Sorana Cîrstea a pătruns în careul de aşi la Mutua Madrid Open Pro Virtual

  • Publicat în Sport

 Tenismena din România, Sorana Cîrstea şi-a continuat miercuri parcursul fără greşeală de la Mutua Madrid Open Pro Virtual. Duelul dintre sferturi de finală cu canadianca de origine română Bianca Andreescu a fost aprig disputat şi deosebit de spectaculos. În cele din urmă, „Sori” a avut nervii mai tari şi după ce a revenit de mai multe ori, s-a impus cu 7-6 (7-4 în tie-break, după ce Bianca a condus cu 3-1. Tenismena din România s-a calificat în semifinalele competiţiei unde o va întâlni pe jucătoarea din Franţa, Fiona Ferro, care a trecut în sferturi de Donna Vekic, scor: 7-6 (3). Cealaltă semifinală feminină le va aduce faţă în faţă pe Caroline Wozniacki şi Kiki Bertens. Celelalte rezultate din sferturi: Caroline Wozniacki - Johanna Konta 6-0, Kiki Bertens - Belinda Bencic 6-4. De- asemenea, românca s-a calificat în sferturile turneului caritabil de la Madrid, după o victorie cu 4-2 în faţa unei jucătoare profesioniste de jocuri, Cristinini. Semifinalele şi finala se vor disputa joi după amiază şi seara.
La masculin, semifinalele sunt următoarele: Murray - Schwartzman, Tsitsipas - Goffin. Rezultate sferturi turneu ATP: Murray - A.Zverev 6-1, Schwartzman - Fognini 6-3, Tsitsipas - Ferrer 6-2, Goffin - Paire 6-0.

Citeşte mai departe ...

Ministrul de Interne, Marcel Vela: "Starea de urgenţă ar putea fi înlocuită cu stare de alertă"

Totodată, Ministrul de Interne a lansat un apel către români, ca de 1 Mai să nu se îmbulzească la grătare.

"Ar putea veni o stare de alertă, după 15 mai. Instituirea ei ar însemna că am putea prelua parte din deciziile din Ordonanţele Militare printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Starea de alertă este declarată de Comitetul National pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în baza unei şedinţe care este prezidată de premierul României. Se instituie în baza unei ordonanţe de urgenţă existente care stabileşte paşii care trebuie făcuţi. Oarecum este sub nivelul stării de urgenţă. Nu mai există Ordonanţe Militare, nu mai sunt restrânse anumite drepturi, dar vor fi gestionate tot pentru a proteja sănătatea publică toate deciziile, implementarea lor, respectarea lor, sancţionarea încălcării unor reguli de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Interesul nostru şi al cetăţenilor ar trebui să fie în aceeaşi direcţie: să fim alături de cei dragi. Nici nu contează cum se numesc acestea, de urgenţă sau de alertă. Esenţa fenomenului în sine este de a ne proteja sănătatea noastră ca indivizi. Acest lucru nu are măsurătoare legislativă: cât de mult ai grijă de cei dragi.

În această perioadă care urmează, 1 Mai, lumea e obişnuită să iasă la iarbă verde. Nu e bine să facă asta pentru că virusul nu ţine cont de sărbători. În această situaţie, noi putem să luăm măsuri coercitive când nu se respectă regulile respective, în sensul că e în vigoare fiecare prevedere din toate Ordonanţele Militare, inclusiv cele care au restricţii cu privire la mersul la iarbă verde, la grătar, în parcuri. În acest sens, un pic de efort făcut acum... Ce semănăm acum, în acest weekend, vom culege în 15 mai. Vrem ca în 15 mai să gândim în altă situaţie, mai rezistăm un pic, astfel încât, din 15, să putem privi altfel şi perioada de vară, concediile, ieşitul în parc... Nu depinde de mine, ca ministru, dacă se întâmplă lucruri mai bune sau nu în 15 mai, depinde de fiecare cetăţean", a declarat ministrul Vela.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri