Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Luni, 05 Octombrie 2020 - Regional Press

Ciolacu:"Nu PSD va amâna alegerile, ci guvernul Orban"

Marcel Ciolacu a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu PSD-ul va fi cel care va amâna alegerile parlamentare, ci Guvernul Orban prin aşa-zisa proastă administrare a crizei generate de pandemie.

„Atât eu cât şi colegii mei suntem îngrijoraţi de dezastrul cu care este condusă această pandemie. Am ajuns astăzi să avem 25% rata de infectare. Aş vrea, prin intermediul dumneavoastră, să îi anunţ şi pe domnul Iohannis şi pe domnul Ludovic Orban că nu PSD va amâna alegerile, am avut această discuţie cu colegii mei, ci guvernul său este posibil să creeze această breşă de a fi amânate alegerile din cauza gestiunii”, a afirmat şeful PSD. 

Citeşte mai departe ...

PSD: "Orban şi gaşca lui au scăpat total de sub control pandemia"

“Orban şi gaşca lui sunt izolaţi total de problemele reale ale românilor, de la educaţie până la locuri de muncă! După ce au scăpat total de sub control pandemia, guvernarea Dreptei Unite a atins pragul stării de urgenţă definit chiar de propriul ministru al Sănătăţii. Au vrut alegeri cu orice preţ fiindcă nu ei, ci - din păcate - românii achită factura iresponsabilităţii lor politice.

Acum, fac fix ce ştiu mai bine: ameninţă din nou toată ţara cu restricţii! Iohannis, Orban & Co se declară satisfăcuţi, nu le pasă că milioane de români sunt condamnaţi să sufere!”, a susţinut PSD, pe pagina sa de Facebook, ataşând şi un scurt material video, intitulat “PNL se pregăteşte să ne închidă iar în case”.

Se pare că noul atac al pesediştilor la adresa liberalilor are loc în condiţiile în care în intervalul 30 septembrie – 5 octombrie a fost înregistrat un număr de 12.077 de noi cazuri de infecţie.

Citeşte mai departe ...

World Vision România avertizează: "Elevul fără Internet a pierdut peste 300 de ore de școală"

World Vision România atrage atenția asupra faptului că elevii din diverse cicluri au pierdut în anul școlar 2019-2020, din cauza pandemiei de COVID-19, între 209 și 374 de ore de școală, dacă au avut acces zero la școala online. Acest lucru înseamnă aproape o treime din cele 35 de săptămâni de școală, scrie edupedu.ro.

După o perioadă extrem de dificilă, în care un elev fără internet din România a pierdut aproximativ o treime dintre orele din anul şcolar, educaţia remedială trebuie să fie o prioritate pentru toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ, aceasta este una dintre principalele concluzii ale dezbaterii “Ziua Educaţiei: Lecţiile pandemiei”, organizată ieri, luni, 5 octombrie de World Vision România.

 

Citeşte mai departe ...

Premierul Ludovic Orban rămâne în carantină. Anunțul Guvernului privind rezultatul testului pentru COVID-19

Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) este negativ, însă premierul Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, a anunțat Guvernul într-un comunicat.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Citeşte mai departe ...

FC Universitatea joacă la Arad cu o contracandidată la play-off

  • Publicat în Sport

Program infernal pentru echipa gălăţeană antrenată de Gabi Călinescu ajutat de Gheorghe Cucu. „Panterele” de la FCUG vor avea un tur de forţă, cu două deplasări lungi, la Arad şi respectiv Prundu Bârgăului. Gălăţencele vor juca miercuri în fieful celor de la Piroş Security Arad, unde evoluează şi două foste coechipiere: Dumitriţa Prisăcari şi Elena Răduc. După victoria obţinută acasă cu Fair-Play, scor final: 2-0, atmosfera în tabăra gălăţeană este bună şi se speră într-un rezultat pozitiv. „Săptămâna aceasta avem posibilitatea să urcăm pe loc de play-off. Am intrat în săptămâna cea mai grea din acest sezon însă şi cea mai costisitoare. Şase puncte sunt puse la bătaie, chiar dacă plecăm cu şansa a doua conform poziţiei din clasament miercuri şi respectiv duminică, putem obţine punct sau puncte cu condiţia să alergăm mai mult decât adversarul, să ne dorim mai mult şi să luptăm până la final. Ambele echipe adverse, din ce ştiu eu au la dispoziţie tot lotul, noi, chiar dacă nici la aceste meciuri nu vom fi în formulă completă, nu vom renunţa şi vom face tot posibilul ca la final să fim mulţumiţi de ceea ce am oferit. Cred în forţa grupului şi în potenţialul echipei, din punctul meu de vedere încă nu am oferit tot ceea ce putem şi asta îmi dă speranţe că putem obţine punct sau puncte în această săptămână”, a precizat antrenorul Gabi Călinescu. FC Universitatea Galaţi ocupă locul 7 cu şase puncte iar Piroş se află pe locul 6 cu acelaşi punctaj dar un golaveraj superior. Celelalte meciuri din runda cu numărul cinci: Fotbal Femina Baia Mare - Heniu Prundu Bârgăului, Selena Constanţa - Banat Girls, Carmen Bucureşti - Fortuna Becicherecu Mic, U Olimpia Cluj - Vasas Feminina Odorheiu Secuiesc, Fair-Play - U Alexandria.

 

Citeşte mai departe ...

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și-a suspendat activitatea, după ce un angajat a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Un angajat al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Persoana în cauză manifestă o formă ușoară a bolii și este izolată la domiciliu. Conducerea Teatrului a dispus suspendarea întregii activități imediat după aflarea rezultatului testului și a notificat Direcția de Sănătate Publică a Județului Galați pentru a începe ancheta epidemiologică.

Toți angajații Teatrului care au intrat în contact direct cu angajatul depistat pozitiv sunt izolați la domiciliu și urmează protocoalele aplicabile în astfel de situații. Nici unul dintre ei nu prezintă simptome ale bolii.

Celorlalți angajați li s-a recomandat să limiteze pe cât posibil contactele sociale.

În același timp, Teatrul a demarat procedurile pentru realizarea unei dezinfecții complete a spațiilor din clădire de către o firmă specializată.

Teatrul a oferit două reprezentații în interior: FAT PIG – vineri, 2 octombrie 2020, și NĂPASTA – sâmbătă, 3 octombrie 2020. La ambele reprezentații au fost respectate toate măsurile de securitate sanitară.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” își va relua activitatea cu publicul după ce va primi aviz favorabil din partea autorităților sanitare.

Citeşte mai departe ...

Premierul Orban, testat COVID după ce a stat într-un platou TV alături de o persoană care a fost confirmată pozitiv

Premierul Ludovic Orban și-a suspendat toate activitățile și s-a testat de urgență pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune televizată a fost confirmată pozitiv.


„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, anunță Guvernul.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus.

Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.

 

Citeşte mai departe ...

Studenții gălățeni au început pregătirea pentru o competiție de caiac

Tinerii care urmează cursurile Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați vor participa la pregătirea pentru o competiție universitară ce va avea loc de Ziua Dunării. 

În urma unui parteneriat pe care Facultatea l-a semnat cu Clubul Sportiv Municipal „Dunărea” și cu sprijinul antrenorului Mihai Munteanu, cel care administrează Baza de caiac-canoe a lacului Cătușa, studenții dornici de mișcare au la dispoziție câteva caiace cu care au început deja pregătirea pe lac.

„Am fost inspirat de concursurile tradiționale dintre studenții de la Oxford și Cambridge. Pentru că suntem unica Facultate de Arhitectură Navală din țară, am zis să dăm posibilitatea studenților noștri să se exprime și în zona extracurriculară și să simtă pe pielea lor fenomenele despre care studiază la cursuri –stabilitatea și manevrabilitatea unei ambarcațiuni. Din cauza pandemiei, am început trainingul doar cu cei din Galați, urmând ca pe viitor să extindem programul și pentru tinerii care vin din județele limitrofe. Scopul final este să pregătim trei echipaje cu care să ne prezentăm în competiție. Vom lansa provocarea celor două Universități de stat din Constanța, e vorba de Universitatea Maritimă și «Ovidius». Sperăm ca în iunie 2021, dacă vremea și vremurile ne vor permite, să putem organiza un prim concurs”, a declarat Gabriel Popescu, decanul Facultății de Arhitectură Navală.

Acesta a explicat că se caută sponsori, pentru ca, din 2021, studenții să își poată proiecta și realiza singuri propriul caiac.

„Acțiunea face parte dintr-o serie mai amplă prin care noi ne dorim să trezim tinerilor interesul pentru apele care înconjoară Galațiul și mai ales pentru Dunăre. Vrem ca studenții noștri să descopere relația dintre navă și apă prin această inițiere într-un sport ce a adus mari satisfacții românilor, prin maestrul Ivan Pațzaikin. Sunt foarte mulți studenți interesați de acțiunea noastră, așa că în săptămânile care vor urma vom face o triere importantă, în funcție de abilități. O primă intrare la apă în sensul propriu a avut loc în ultimul weekend din septembrie, când tinerii de la Nave au urcat în caiace (unii pentru prima dată) și, din fericire, s-au descurcat de minune”, a precizat Manuela Nechita, membră a echipei de organizare. 

Ziua Dunării se celebrează anual pe 29 iunie.

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic pe o arteră a orașului Galați

S-a închis strada 1 Decembrie 1918. Primăria municipiului Galați anunță că este vorba despre tronsonul cuprins între Piața Energiei și strada Tecuci, pe care nu se mai poate circula timp de o lună, începând de pe 5 octombrie până pe 3 noiembrie. În zonă se desfășoară o lucrare de modernizare.
 
Reprezentanții Primăriei au trecut pe galben intermitent semafoarele din intersecția  cu strada Tecuci. Șoferii sunt nevoiți să circule pe rutele ocolitoare de pe străzile Anghel Saligny, Nae Leonard și Drumul de Centură.

„Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între Piața Energiei și str. Tecuci, în perioada 5.10.2020 - 3.11.2020, traficul rutier va fi închis, astfel încât unele trasee de autobuz vor fi deviate. Pe durata restricționării circulației autovehiculelor pe tronsonul de stradă menționat, semafoarele din intersecția  str. Decembrie 1918 cu str. Tecuci vor fi trecute pe galben intermitent,  conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t având la dispoziție următoarele rute alternative: str. 1 Decembrie 1918  – str. Tecuci – Drumul de Centură; str. 1 Decembrie 1918  – str. Tecuci – str. Nae Leonard;  str. 1 Decembrie 1918  – str. Tecuci – str. Ing. Anghel Saligny”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Traseele de autobuz au fost deviate după cum urmează:Traseele 11, 17, 18: str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja – str. Anghel Saligny – str. Basarabiei – IFR – str. Tecuci – bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.

Traseul 28:  str. Gheorghe Asachi - str. Anghel Saligny – str. Basarabiei – IFR – str. Tecuci - bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.
Traseele 22 și 39: str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja – str. Nae Leonard – str. Basarabiei - IFR – str. Tecuci – bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.
Traseul 7:  str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja - str. Nae leonard – IFR – str. Basarabiei – Piața Energiei – bld Siderurgiștilor – Liceul nr. 9 - bld Siderurgiștilor – Piața Energiei – Basarabiei – Piața centrală, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.
Traseul 44: bld 1 Decembrie 1918 – str. Tecuci – str. Anghel Saligny – str. Bsarabiei – Piața Energiei - bld Siderurgiștilor – Liceul nr. 9 - bld Siderurgiștilor – Piața Energiei - Basarabiei – Piața centrală, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.

De asemenea, s-au înființat două stații provizorii: în zona intersecției Str. Ing. Anghel Saligny cu Str. Basarabiei, pe Str. Ing. Anghel Saligny pe sensul de mers către Bld. Siderurgiștilor dinspre Str. Basarabiei la circa 50 de metri de intersecția celor două străzi și în zona intersecției Str. Tecuci cu Bld. 1 Decembrie 1918, pe Str. Tecuci pe sensul de mers către Bld. 1 Decembrie 1918 dinspre Str. Alba Iulia la circa 100 de metri de intersecția celor două străzi, zona Bl. O1 sc.1 și sc 2.
Citeşte mai departe ...

Universitatea Danubius începe noul an universitar în sistem hybrid

Festivitatea deschiderii anului universitar 2020- 2021 are loc luni, astăzi 5 octombrie, de la ora 13.00, la sediul Universitatea ”Danubius” și va fi difuzată live, pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/DanubiusUniversity.

Pregătită pentru noul an universitar, comunitatea academică Danubius este nerăbdătoare să înceapă activitățile didactice în sistem hibrid, ceea ce presupune desfășurarea cursurilor și seminarelor atât ”față în față” cât și online, pe platforma SAKAI. Reamintim faptul ca această instituție de învățământ superior nu și-a întrerupt activitatea pe durata pandemiei, portalul DANUBIUS ONLINE asigurând desfășurarea optimă a tuturor activităților didactice: cursuri, seminarii, examene de finalizare a studiilor etc.

În anul universitar 2020 - 2021, la programele universitare de licență, cursurile se desfășoară online iar orele de seminar se vor desfășura atât în sălile Universității cât și online. Studenții programelor de studii universitare de masterat vor participa la cursuri și seminarii online.

Universitatea ”Danubius” a luat toate măsurile necesare bunei desfășurări a activității didactice hibride. Studenții vor fi instruiți periodic de către cadrele didactice în vederea respectării măsurilor de protecție și prevenție a infectării cu SARS-CoV-2, începând din prima zi a anului universitar.

Obiectivul educației universitare hibride nu ar putea fi atins fără accesul la resurse tehnologice performante, astfel încât, Universitatea ”Danubius” a achiziționat ultima versiune a platformei e-learning SAKAI, care integrează toate platformele universității – site, acces note studenți, site-uri conferințe, site-uri reviste și acces email personal și studenți.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri