Menu
RSS
Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Prev Next

Marți, 20 Octombrie 2020 - Regional Press

Doi fraţi, din Galaţi, elevi în clasele a III-a şi a V-a, au fost retraşi de la şcoală de părinţi, din cauza restricţiilor impuse de pandemie

Se pare că părinţii au depus o solicitare la secretariatul unităţii de învăţământ prin care au explicat cauzele pentru care minorii nu vor mai merge la cursuri până la începutul anului şcolar viitor, potrivit stirileprotv.ro.

“Subsemnaţii..., în calitate de părinţi ai elevilor...., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare.

Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai.

Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021”, se spune în solicitare.

Citeşte mai departe ...

Anisie:"Programa școlară va fi modificată, “dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”

Programa școlară va fi modificată, “dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”, potrivit declarației ministrului Educației, Monica Anisie, făcută la Realitatea TV. Monica Anisie: "Știți foarte bine că și în perioada în care am desfășurat cursurile online, în perioada stării de urgență, am realizat o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactice. Deci dacă există o situație dificilă, din punct de vedere epidemiologic, și va trebui să trecem cu toții în sistem online vom lua și astfel de măsuri”.

Programele şcolare pentru învăţământul primar şi gimnazial au următoarele componente, potrivit  edupedu.ro:
– notă de prezentare,
– obiective-cadru,
– obiective de referinţă însoţite de exemple de activităţi de învăţare,
– conţinuturi ale învăţării,
– standarde curriculare de performanţă.

Programele şcolare pentru învăţământul liceal au următoarele componente, conform edupedu.ro:
– notă de prezentare,
– competenţe generale,
– competenţe specifice şi conţinuturi ale învăţării asociate acestora,
– sugestii metodologice.

Citeşte mai departe ...

Brazilianul Daniel Araujo a revenit la Galaţi să ajute pe United în campionat şi UEFA Futsal Champions League

  • Publicat în Sport

Campioana României la futsal, United Galaţi a dat o lovitură importantă pe piaţa transferurilor, reuşind să-l readucă în lot pe Daniel Araujo, 26 ani, brazilianul semnând un contract pe o perioadă de doi ani. Araujo are experienţă mare în campionatul din România şi cu siguranţă va fi o piesă importantă în angrenajul tigrilor. Altfel, în weekend, mai precis în perioada 24-26 octombrie, în sala sporturilor din Odorheiul Secuiesc se va disputa cel de-al doilea turneu care va cuprinde etapele 4-6 din turul Ligii 1. „Mi l-am dorit foarte mult pe Daniel în echipă, el a vrut să revină la United şi ştie ce aşteptări am de la el. Sper să fim în continuare cu toţii sănătoşi, să putem evolua cu efectivul complet. De- asemenea, de la întreaga echipă îmi doresc determinare şi concentrare maximă. Lupta pentru titlu se va da în trei în acest sezon, noi, Ciucul şi Deva", a declarat antrenorul Florin Ignat. Programul echipei gălăţene la turneul harghitean: Luceafărul Buzău- 24 octombrie, ora 16.00, Autobergamo Deva - 25 octombrie, ora 16.00, ambele partide vor fi transmise la Pro X, Futsal Club Dunărea Călăraşi - 26 octombrie, ora 11.30. După trei etape, podiumul Ligii 1 se prezintă astfel: 1. Imperial WET Miercurea Ciuc 9 puncte, 2. Autobergamo Deva 9 p, 3. United Galaţi 6 p.

Citeşte mai departe ...

Spectacolul MaMe al lui Cristian Ban se joacă duminică, 25 octombrie, la Sala Mare a Dramaticului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită iubitorii de teatru, la sfârșitul acestei săptămâni, la un spectacol încărcat de emoție: MaMe, o creație colectivă în regia lui Cristian Ban. Reprezentația este programată duminică, 25 octombrie 2020, la ora 19:00, la Sala Mare.

MaMe este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

„Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenți, nu ne mai răzvrătim împotriva părinților, ci ne maturizăm și îi privim cu alți ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă”, declara regizorul Cristian Ban înainte de premiera din 18 ianuarie 2020 a acestui spectacol.
În distribuție: Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș și Răzvan Clopoțel.
Decorul și costumele sunt semnate de scenograful Iulia Gherghescu.

Spectacolul durează o oră și jumătate și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Pentru reprezentația de duminică Teatrul a scos la vânzare pe platforma online bilete.fanitardini.ro și la casa de bilete 96 de bilete, adică 30% din capacitatea totală a Sălii Mari, conform normativelor în vigoare.

Persoanele care au cumpărat bilete la spectacolul MaMe programat inițial pe 10 octombrie 2020 (suspendat) și nu au cerut rambursarea contravalorii biletelor trebuie să știe că biletele sunt valabile pentru reprezentația de duminică.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a luat măsuri de securitate sanitară pentru a putea oferi reprezentații în interior fără a periclita sănătatea publicului și artiștilor.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica solicită eliminarea vizelor SUA pentru români

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a cerut Comisiei Europene să acționeze pentru eliminarea mecanismului de vize impus în prezent de Statele Unite ale Americii românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților și pentru renunțarea la tratamentul discriminator aplicat statelor membre UE, a informat PSD printr-un comunicat de presă.

”Comisia Europeană are, de șase ani, obligația legală să emită un act legislativ prin care să impună, pe bază de reciprocitate, vize pentru cetățenii americani. Este o tergiversare inadmisibilă, pe care Parlamentul e chemat să o penalizeze. Drept urmare, am cerut, în dezbaterea de ieri din plenul Parlamentului European, o acțiune concretă în acest sens. În caz contrar, prin votul pe care-l vom da mâine pe această temă, vom solicita chemarea Comisiei Europene în fața Curții de Justiție Europene pentru nerespectarea articolului 7 din Regulamentul 2018/1806”, a declarat eurodeputatul PSD.

”Discriminarea impusă cetățenilor români, bulgari, croați și ciprioți când călătoresc în SUA este inacceptabilă. Pentru respectarea principiului solidarității între membrii UE, cerem Comisiei să respecte legislația europeană și să emită o propunere de suspendare a scutirii de vize pentru cetățenii SUA”, a punctat Dan Nica în plenul forului europarlamentar.

”Mecanismul de reciprocitate inițiază o procedură cu termene precise și acțiuni de întreprins pentru a pune capăt unei situații de nereciprocitate, în momentul în care Comisia este notificată privind o astfel de situație de un stat membru”, se arată în întrebarea cu solicitare de răspuns oral adresată de Comisia europarlamentară pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne către Comisia Europeană.

Dan Nica a precizat că, în 2014, cinci state membre, inclusiv România, au notificat Comisia pe această temă, iar Executivul european avea obligația ca, până la 12 aprilie 2016, să suspende exonerarea cetățenilor SUA de a deține viză pentru a călători în Uniunea Europeană.

Citeşte mai departe ...

”Dinamita” de sub preșul Guvernului

  • Publicat în Social

PSD acuză Guvernul că îi minte pe români că n-ar exista şomaj în plină pandemie de coronavirus pentru că "nu îşi ridică ochii din listele cu candidaţi la parlamentare", în timp ce specialiştii Fondului Monetar Internaţional estimează că sunt 800.000 de şomeri în România.

"FMI vede 800.000 de șomeri în România, în timp ce Orban și Violeta Alexandru continuă să-i mintă pe români cu date triumfaliste, conform cărora la noi nici n-ar exista șomaj, în plină pandemie.

Când nu îți ridici ochii din listele cu candidații partidului la parlamentare este imposibil să vezi miile de afaceri din zona HORECA, turism sau servicii care pun lacătul din cauza restricțiilor! Și îți vine greu să crezi că economia se sufocă când noua generație propusă de PNL la conducerea țării pleznește la propriu de prosperitate ...”

Cel puțin, pe plan local, ultimele date oficiale arată o creștere semnificativă a șomajului.

Până la finele lunii august, AJOFM avea înregistrați în baza de date 11.944 de șomeri (5389 de femei și 6555 de bărbați).

Rata șomajului este calculată în funcție e populația civilă activă la 01 ianuarie 2019.

Dintre cei peste unsprezece mii de șomeri, doar 2277 beneficiau de indemnizație de șomaj. Majoritatea provin din mediul rural – 9181, iar 2763 din mediul urban. Cei mai mulți provin din grupa de vârstă 40-49 de ani, urmați fiind de cei peste 55 de ani.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Galati (36,1%), urmatide cei cu studii primare (17,27%).Șomerii cu nivel de instruire inferior (invatamant primar si fara studii, invatamant gimnazial, invatamant profesional/arte si meserii) reprezintă 77,83% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii medii (liceale si postliceale)reprezinta 18,24%, iar cei cu studii superioare reprezinta 3,93%”.

 

Citeşte mai departe ...

Spitalul Județean din Galați, dotat cu aparate mobile de ventilație și cu dispozitive pentru intervențiile chirugicale

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați a fost dotat cu noi echipamente medicale. Este vorba despre aparate mobile de ventilație și de dispozitive medicale pentru intervenții chirurgicale laparoscopice. Aparatele au fost achiziționate în urma unei investiții a Consiliului Județean Galați.

10 aparate mobile de ventilație au fost instalate la Terapie Intensivă și la Unitatea de Primiri Urgențe. Unul dintre aparate va fi folosit de medicii de pe elicopterul SMURD.

De asemenea, au fost aduse două dispozitive medicale pentru intervenții chirurgicale laparoscopice.

„Noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați. 10 aparate mobile de ventilație au fost instalate la Terapie Intensivă și la Unitatea de Primiri Urgențe, unul dintre ele urmând să fie folosit de către medicii de pe elicopterul SMURD. De asemenea, au fost aduse încă două dispozitive medicale de ultima generație pentru intervenții chirurgicale laparoscopice. Echipamentele au fost montate la Blocul Operator, iar unul dintre ele a fost deja folosit pentru intervenții chirurgicale minim invazive. Adică, mai puține complicații postoperatorii, recuperare mult mai rapidă și mai puțină durere față de intervențiile clasice”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri