Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Clădiri de patrimoniu reabilitate cu fonduri europene. Investiții de peste 5,3 milioane de euro Recomandat

Clădiri de patrimoniu reabilitate cu fonduri europene. Investiții de peste 5,3 milioane de euro

Astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean, a avut loc conferința de lansare a patru proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.Este vorba despre „Renovarea energetică a Bibliotecii <V.A. Urechia> - corp A”, „Renovarea energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti - Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II (vechile pavilioane)”, „Renovarea energetică a clădirii Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr. 13A” și „Creșterea eficienței energetice a imobilului Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr.16 ”. Valoarea totală a proiectelor este de 26.329.889 de lei (peste 5,3 milioane de euro).

 „Am reușit să obținem fonduri europene pentru a reabilita și eficientiza energetic fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii <V.A.Urechia>, un monument istoric și de arhitectură cu rezonanță europeană, care, anul trecut, a primit și titlul de <Marcă Europeană a Patrimoniului>. Vor fi făcute ample investiții, de la schimbarea sistemelor de climatizare și încălzire la implementarea unor sisteme alternative de producere a energiei și montarea unor dispozitive inteligente de gestionare a consumului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Valoarea investiției de la Biblioteca “V.A. Urechia” este de 7.616.119 de lei. De asemenea, investiții cu finanțare prin PNRR vor fi realizate și la trei pavilioane de la UMS Gănești, precum și la două clădiri administrative ale Consiliului Județean.

 “Peste 120 de pacienți cu boli psihice grave sunt internați la Unitatea Medico-Socială de la Gănești. Pentru ei, în urmă cu trei ani, am reușit să construim o clădire nouă, modernă și dotată cu tot ceea ce este nevoie. Însă, trebuie să facem și mai mult. De aceea, am accesat fonduri europene pentru a consolida, reconfigura și moderniza și vechile pavilioane. Este un proiect de suflet, la care țin foarte mult, mai ales că mulți pacienți de acolo au fost abandonați de rudele lor, care nu au mai venit de foarte mulți ani să-i vadă.

 Investiții cu fonduri europene vom face și la două frumoase clădiri ale Consiliului Județean, în care funcționează mai multe departamente ale instituției. Le vom consolida și reabilita termic, asfel încât să le punem și mai bine în valoare și să reducem și consumul cu energia electrică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției de la UMS Gănești este de 9.751.733 de lei, iar proiectele de eficientizare energetică a celor două clădiri administrative ale Consiliului Județean au o valoare de 8.962.037 de lei. Procedurile de achiziție publică au fost deja demarate pentru toate cele patru proiecte.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri