Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next
Horatiu Dumitrescu

Horatiu Dumitrescu

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Preşedintele Nicuşor Dan şi liderii PSD, PNL, USR şi UDMR au ajuns la un acord pentru o nouă rotativă guvernamentală. Ilie Bolojan ar urma să fie desemnat premier miercuri şi să conducă Guvernul până în 2027, când la Palatul Victoria va reveni PSD.

 PSD îşi doreşte 7 ministere, printre care Transporturile şi Justiţia. PNL va avea 4 portofolii. Liberalii ţintesc Finanţele, Internele şi Dezvoltarea Regională.

USR va primi 3 ministere, iar UDMR - 2 portofolii.

 

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Lucrările la prima pistă de bob suspendat din Pădurea Gârboavele sunt aproape de final, peste 80% din structură este deja realizată, iar stâlpii Stației de Întoarcere au fost montați cu success, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„În curând, vor începe lucrările și la a doua pistă, cu pernă magnetică, unică în regiunea noastră! Elementele structurale pentru această pistă au ajuns deja la Galați, astfel că montajul va demara în scurt timp și aici. În paralel, se apropie de finalizare și lucrările la cele două piste de mountain-bike – una destinată familiilor și una cu un grad de dificultate mai ridicat, pentru cei în căutare de adrenalină”, a transmis Costel Fotea.

Nu în ultimul rând, constructorii pregătesc terenul și pentru celelalte zone de agrement din cadrul acestui proiect – locuri de joacă, spații de relaxare și un amfiteatru în aer liber, ideal pentru evenimente culturale și recreative în mijlocul naturii.

Grație acestei investiții, în valoare de 15 milioane de lei, Pădurea Gârboavele va deveni destinația ideală pentru distracție, sport și relaxare!

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul român Dan Nica susține că este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii. El mai spune că în prezent sunt peste 300 de cazuri aflate în analiză la nivel european pentru posibile manipulări ale pieței energiei. Este o realitate ce nu mai poate fi ignorată, avertizează Nica.

Situația a fost analizată în cadrul unui eveniment organizat la București.

„Am avut ocazia să intervin în deschiderea evenimentului Grids of the Future: The Rise of Electrification, organizat la București de Centrul Român al Energiei și Eurelectric. Am subliniat o serie de provocări majore, dar și direcții de acțiune, atât din perspectiva europeană, cât și din cea națională:
Prețurile la energia electrică sunt mai mari decât în urmă cu cinci ani, în ciuda creșterii ponderii regenerabilelor în sistem. În același timp, profiturile unora dintre operatori au crescut considerabil. Sunt peste 300 de cazuri aflate în analiză la nivel european pentru posibile manipulări ale pieței energiei, conform regulamentului REMIT. Este o realitate ce nu mai poate fi ignorată”, a spus Dani Nica.

El a mai spus că „este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii și competitivitatea industriei europene.”

„După raportul ESMA care a identificat disfuncționalități, piețele de energie și cele de CO2 trebuie să funcționeze ca burse reale – cu tranzacții transparente și acces clar, inclusiv pentru actorii non-UE. Lipsa interconexiunilor Austria-Ungaria-Slovacia limitează accesul la energie mai ieftină din Vestul UE către regiunea noastră. Am solicitat în mod repetat Comisiei Europene să acționeze concret în această direcție. România și-a făcut partea de contribuție la securitatea energetica a UE: a pregătit infrastructura pentru ca gazele din Marea Neagră să poată ajunge si în Vestul Europei. Dar pe electricitate, Uniunea nu oferă același sprijin pentru interconectivitate. Este inechitabil. Mentenanța planificată a unor capacități nucleare și linii de transport în Ungaria ar putea genera un deficit regional și, implicit, creșteri de prețuri în România”, a adăugat europarlamentarul român.

Dan Nica s-a referit și la cazurile de speculă.

„Au fost și cazuri de speculă: traderi care au profitat de marje de preț mult mai mari decât în Vest și de reguli permisive privind garanțiile. România e singura țară din UE care tolerează astfel de condiții. Companiile românești din energie trebuie să fie mai active la Bruxelles, acolo unde se discută și se decide cadrul care le va influența viitorul. Viitorul sistemului energetic românesc, al rețelelor de electricitate înseamnă securitate, echitate și competitivitate – iar România trebuie să aibă un rol central în această construcție europeană”, a precizat Dan Nica.

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

Secția de Anatomie Patologică a Spitalului Județean Galați a fost dotată cu 16 echipamente medicale de ultimă generație, în cadrul unui proiect al Consiliului Județean în valoare de 3 milioane de lei.

„Aceste aparate performante vor ajuta medicii să detecteze și să diagnosticheze cancerul în stadii incipiente. Noile echipamente, achiziționate prin Programul Sănătate, modernizează laboratorul de biologie moleculară și imunohistochimie (IHC) – o metodă modernă de diagnostic care combină studiul țesuturilor și celulelor cu tehnicile imunologice și biochimice”, susține Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Potrivit sursei citate, acuratețea acestor investigații le va permite medicilor să afle rapid dacă o formațiune este canceroasă și contribuie la alegerea unui tratament personalizat, în funcție de tipul tumorii.

Printre echipamentele achiziționate se numără:

-Procesator de citologie în mediu lichid – pentru depistarea timpurie a unor forme specifice de cancer;

-Sistem de arhivare pentru blocuri și lame – pentru păstrarea în siguranță a probelor de laborator;

-Sistem complet automat de imunohistochimie – diagnosticare precisă a cancerului;

-Aparat de biologie moleculară – identifică markerii tumorali necesari pentru un tratament personalizat;

-Criostat cu refrigerare rapidă – extrem de important în timpul operațiilor, pentru decizii rapide ce pot salva vieți.

„Investim în spitale, în tehnologie de ultimă generație și, mai presus de toate, în viața și sănătatea oamenilor. Pentru că ne pasă!”, a adăugat Costel Fotea.

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri