Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next
Horatiu Dumitrescu

Horatiu Dumitrescu

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Kelemen Hunor, liderul UDMR, susține că premierul viitorului Guvern pro-european ar trebui să fie nominalizat de la PSD, deoarece social-democrații au obținut cele mai multe mandate la alegerile parlamentare. 

„Nu trebuie nicio rotativă. E o prostie. Rotativa a fost încercată, deci nu. Partidul care are cele mai multe mandate trebuie să aibă prima șansă să dea un prim-ministru. Acesta este principiul democratic. Ok, nu mai are 40-50%, Constituția vorbește de majoritate, dar au cele mai multe mandate (PSD - n.r.). Au dispărut partidele mari din România. Sunt partide mijlocii, PSD cu 22% în Parlament. Din punctul meu de vedere, președintele Iohannis trebuie să dea mandat acelui partid, nu știu cu ce candidat va veni PSD, care are cele mai multe mandate. Așa e corect. Asta înseamnă să acceptăm votul oamenilor la parlamentare”, a transmis Hunor.


Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou: Duminică, 15 decembrie, evenimentul se va desfășura la Sala Sporturilor

Consiliul Județean Galați vă informează că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploi) prognozate pentru cea de-a doua zi a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, duminică, 15 decembrie, evenimentul se va desfășura la Sala Sporturilor din Galați, începând cu ora 17:00. Astfel, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, are următorul program:

- sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 17:00 - Spectacol de colinde și tradiții pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor

- duminică, 15 decembrie, începând cu ora 17:00 - Spectacol de colinde și tradiții în interiorul Sălii Sporturilor.

Târgul meșterilor populari se va desfășura în continuare pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

 „Îi aștept pe toți gălățenii la un spectacol extraordinar cu frumoasele noastre colinde și tradiții de iarnă. Bineînțeles, nu vor lipsi Plugușorul, jocul Urșilor, Sorcova și multe alte obiceiuri românești. Vin să ne încânte grupuri de colindători și urători din Botoșani, Maramureș, Cluj, Bacău, Suceava, Neamț, Galați și Republica Moldova. Invitații speciali ai festivalului sunt Paula Seling și Fuego”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 
 
 
 

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Clădirea Grădiniței cu program prelungit „Elena Doamna”, construită în urmă cu aproape 100 de ani, va fi modernizată, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR, iar contractul de lucrări a fost atribuit în urma licitației publice.

Acesta este în valoare de 3.543.490,21 lei fără TVA și va fi derulat de către Asocierea Ecoloptim SRL - Stiloterm SRL - Citadina 98 SA. Durata contractului este de 15 luni.

Astfel, în cadrul proiectului sunt prevăzute în principal: lucrări de consolidare; hidroizolarea fundațiilor și a pereților din subsol; montare tâmplărie din lemn stratificat; lucrări de termoizolare  pe interior cu plăci termoizolante pe fațadele principale ale imobilului care prezintă valoare istorică și arhitecturală și trebuie conservate; montare de centrală termică, pompă de căldură, boiler pentru apa caldă menajeră; înlocuirea parchetului existent cu parchet masiv; realizarea unei instalații de ventilație cu recuperare de căldură; refacerea finisajelor interioare (pardoseli ceramice în băi și în spațiile pentru bucătărie); restaurarea copertinei existente de pe fațada principală, restaurarea ornamentelor existente și restaurarea ușii de la accesul principal; refacerea celor două scări interioare și a rampei tehnice; montarea unei copertine de sticlă în vederea protejării accesului secundar existent; lucrări de sistematizare verticală.

Clădirea situată pe strada Domnească nr. 114 a fost construită în anul 1930. 

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu, reafirmă în mesajul de Ziua Constituţiei: angajamentul Guvernului pentru promovarea principiilor constituţionale şi pentru susţinerea arhitecturii instituţionale care să garanteze respectarea Legii fundamentale.

”De Ziua Constituţiei, reafirm angajamentul Guvernului pentru promovarea principiilor constituţionale şi pentru susţinerea arhitecturii instituţionale care să garanteze respectarea Legii fundamentale. Astăzi, cu atât mai mult, Legea fundamentală rămâne garantul stabilităţii vieţii politice şi instituţionale, echilibrului păcii sociale a naţiunii şi menţinerii drumului nostru european şi euroatlantic. Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”, a transmis premierul Ciolacu.

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri