Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next
Horatiu Dumitrescu

Horatiu Dumitrescu

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, a avut la Palatul Victoria, o întrevedere în care au discutat despre reuniunea Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climat (P-TECC), găzduită în aceste zile de România, și despre importanța strategică a securității energetice în contextul războiului din Ucraina și a utilizării energiei ca armă de presiune.

Premierul Ciolacu a afirmat că România își propune să ridice cooperarea economică și energetică din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii la nivelul de excelență atins în domeniul securității. Totodată, a arătat că statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei, iar investițiile americane în depozitele de hidrocarburi din țara noastră, dar și în proiectele de energie curatǎ, vor contribui la atingerea acestui obiectiv.

„România este și va continua să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA în regiune, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul român a subliniat cooperarea cu SUA în proiectul construcției celor două noi unități ale Centralei de la Cernavodă și al investiției în Reactoarelor Modulare Mici (SMR) de la Doicești, care vor avea ca efect dublarea producției de electricitate a facilităților de energie nuclearǎ. În acest context, Marcel Ciolacu a arătat că parteneriatul între Nuclearelectrica și companiile americane NuScale și Fluor, prin care fosta termocentrală pe cărbune de la Doicești este transformată într-o centrală nuclearo-electrică modernă, ne plasează în domeniul pionieratului în acest domeniu.

Șeful Executivului român a amintit, de asemenea, obiectivul țării noastre de a crește capacitatea de interconectare cu Republica Moldova pentru a asigura capacitatea acestui stat de aprovizionare din surse sigure și a salutat proiectele similare dezvoltate de SUA în țara vecină.

La întrevederea între premierul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, consilierul de stat Nicolae Comănescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica Cosmin Ghiță și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec.

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va investi miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare.
 
„Construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se face într-un consorțiu în care participă două companii americane importante. Un alt nou proiect, cel al reactoarelor nucleare modulare SMR, este genul de investiție majoră care poate schimba lumea. Salut faptul că acest forum este chiar gazda semnării parteneriatului Nuclearelectrica cu NuScale și Fluor, ambele companii americane, pentru intrarea în etapa studiului de fezabilitate.
 
Și tot astăzi, începem împreună un alt proiect revoluționar, în energia geotermală. Chiar azi se semnează un memorandum între ELCEN și compania americană SAGE Geosystems. Bucureștiul are această resursă în nordul orașului. Prin sprijinul SUA, vom putea integra energia geotermală în sistemul de termoficare al Capitalei, reducând facturile locuitorilor și folosind energie curată!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Costel Fotea: La UPU a fost amenajat un nou spaţiu nou pentru personalul medical

La UPU a fost amenajat un nou spaţiu, o „insulă medicală”, cu 10 locuri, unde lucrează personalul medical, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„Astfel, medicii și asistentele sunt prezenți în acest spaţiu dedicat, pregătiți să ofere ajutor imediat. Totul pentru a creşte eficienţa sistemului de urgenţe, astfel încât pacientul să fie supravegheat continuu şi să fie mai bine îngrijit”, a transmis Costel Fotea
 
Mai mult, potrivit președintelui CJ Galați, fostele cabinete ale personalului medical au devenit noi spaţii de tratament pentru pacienţi, pentru ca timpul de aşteptare să fie redus.

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj pentru Patriarhul Daniel:„Întru mulți și fericiți ani”

Prmeierul Marcel Ciolacu (PSD) și președintele Senatului, Nicolae Ciucă (PNL), au fost prezenți la Catedrala Patriarhală, unde are loc o slujbă și o scurtă recepție cu ocazia aniversării Patriarhului Daniel, care împlinește 73 de ani. 

Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis „întru mulți și fericiți ani” Patriarhului Daniel, cu ocazia zilei de naștere a acestuia.  „Întru mulți și fericiți ani, Preafericirea Voastră!”, arată mesajul lui Ciolacu de pe Facebook.

La împlinirea vârstei de 73 de ani, Patriarhul Daniel a fost aniversat luni printr-o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală. 

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri