Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next
Horatiu Dumitrescu

Horatiu Dumitrescu

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Parteneriatul Consiliului Județean cu Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România continuă, la Galați. Joi, 21 septembrie, a avut loc o amplă întâlnire între autoritățile publice, reprezentanți ai mediului academic și mediul de afaceri gălățean. 
 
„Soluțiile se găsesc împreună, prin dialog și colaborare. De aceea, astăzi, la sediul Consiliului Județean Galați, a avut loc un eveniment major, care a pus pe masa discuțiilor teme actuale și extrem de importante pentru dezvoltarea economică a comunităților locale și a întregii economii. Tema principală a evenimentului de astăzi a fost calitatea forței de muncă, însă discuțiile s-au referit și la noile modificări fiscale sau reforma administrației”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Alături de oameni de afaceri din Galați, la acest eveniment au participat și președintele CNIPMMR, Florin Jianu, consilierul de stat din Cancelaria Prim-Ministrului, Ovidiu-Nicolae Gheorghe, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, secretarul general CNIPMMR, Sterică Fudulea, senatorul Marius Humelnicu, și președintele Patronatului IMM Galați, Marian Filimon.

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Se lucrează din nou la clădirea Muzeului „Casa Colecțiilor” -Farmacia Ținc, care va fi restaurată cu ajutorul fondurilor europene, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„Noul constructor lucrează atât la exterior, cât și la interior:hidroizolație clădire, montare tubulatură pentru ventilație și climatizare, lucrări instalații sanitare și electrice, urmează lucrări la fațadă, precum si de refacere a acoperișului. Valoarea investiției este de aproape 4 milioane de lei”, a transmis președintele CJ Galați.

Monument emblematic pentru Galați, atât din punct de vedere arhitectural, cât și istoric, clădirea, cunoscută drept farmacia Ținc, construită în anul 1900 s-a impus în peisajul arhitectural al orașului specific secolului XX, prin elemente stilistice valoroase.

În anul 2002, printr-un protocol, imobilul a fost transferat de la Consiliul Local Galaţi în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi prin Muzeul de Istorie Galaţi.

 

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunţat că prin noile măsuri fiscale, care vor fi adoptate în țara noastră, își dorește să stimuleze munca cinstită şi să descurajeze „portiţele de optimizare fiscală şi evaziune”. 

 

„Am încheiat azi consultările pe tema ordonanţei privind măsurile fiscal bugetare. Ne-am întâlnit în ultimele zile cu grupurile parlamentare, cu structurile asociative ale administraţiei locale, cu organizaţiile neguvernamentale, dar şi cu patronatele şi sindicatele. Acum putem să discutăm în primă lectură acest proiect care propune reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Vrem să stimulăm munca cinstită şi să descurajăm portiţele de optimizare fiscală şi evaziune.

Propunem o abordare echilibrată, cu patru componente. Reducerea cheltuielilor statului este prima, urmată de creşterea colectării şi combaterea evaziunii fiscale. Iar elementele-cheie ale proiectului sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului şi profitului excesiv şi, extrem de important, de asigurarea echităţii fiscale între contribuabili.

Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu. Astfel, reducem masiv funcţiile de conducere din aparatul bugetar. Tăiem posturi vacante, comasăm şi descentralizăm instituţii ca să reducem birocraţia şi limităm cheltuielile statului, inclusiv prin plafonarea sporurilor. Cu salariu la stat de 8.000 de lei nu poţi cere şi vouchere de vacanţă, plus îndemnizaţie de hrană! Cei cu salarii mai mici vor primi în continuare vouchere, chiar le creştem valoarea, dar e total incorect să le dăm şi super-bugetarilor! În plus, nu mai poţi fi şef la o companie de stat, cu zeci de consilieri, secretare şi bonusuri uriaşe dacă n-ai performanţă!”, a transmis șeful Guvernului.

 

Deputatul Viorica Sandu: Pachetul de măsuri de reducere a cheltuielilor și de consolidare fiscală este în dezbatere publică și va fi adoptat în guvern

Pachetul de măsuri de reducere a cheltuielilor și de consolidare fiscală este în dezbatere publică și va fi adoptat în guvern, a anunțat deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.
 
Potrivit sursei citate, premierul își va angaja răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri prin care: 1. se diminuează risipa banilor publici, 2. se impune mai multă echitate fiscală; 3. se suprataxeză viciile și luxul.
 
 „Aplicarea acestor măsuri se estimează a avea un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei (reduceri de cheltuieli) pentru acest an și de 20 de miliarde de lei anul viitor (3,3 mld lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri). Risipa trebuie oprită, România nu-și mai poate permite să piardă miliarde printr-un buget național ciuruit de multitudinea de facilități și excepții, ori de cheltuieli supradimesionate. Trebuie să ieșim din procedura de deficit excesiv declanșată de adresa României de Comisia Europeană și să nu riscăm fondurile europene care ne-au fost alocate”, a transmis Viorica Sandu. 
 
Deputatul gălățean afirmă că, prin acest pachet de măsuri, premierul declanșează, așa după cum s-a angajat public, „o consistentă reformare a statului; se desființează 200.000 de posturi bugetate, se reduc organigramele și astfel se taie 30% din pozițiile de șefi (de la un raport de 12%, se ajunge la 8% șefi, din totalul angajaților unei instituții), se diminuează cu 15% cheltuielilor instituționale”.
 
„Prin acest pachet se va restabili echitatea fiscală prin reducerea privilegiilor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câștigă foarte mult: Prin impozitarea cifrei de afaceri cu 1% a marilor companii și bănci care plătesc in impozit pe profit sub acest prag echivalent, se contracarează practicile de optimizare fiscală care scot anual miliarde de euro din țară fără să fie taxate.
Cifra de afaceri la care se aplică 1% nu include investițiile și amortizările (se scad), prin urmare în niciun caz nu se susține critică că s-ar descuraja ori bloca investițiille! Impozitarea luxului, prin aplicarea unei cote de impozit ajustate, de 0,3% pentru ceea ce depășește valoarea de 2.500.000 de lei pentru imobile și 375.000 de lei pentru mașini”, a precizat Viorica Sandu.
 
În continuare se mențin facilitățile fiscale pentru domenii prioritate ori pentru sprijinirea unor categorii de angajați sau antreprenori. 
 
„Se menține scutirea de impozit pe venit pentru salariile de până la 10.000 lei/lună/brut din IT, Agricultură, Industrie Alimentară, Construcții; se introduce însă CASS-ul, pentru că de serviciile de sănătate beneficiază toți și acestea costă! Microîntreprinderile cu până la 60.000 de euro, cifra anuală de afaceri, vor plăti tot 1% impozit pe venit. 3% va fi pentru acele companii de la 60.000 la 300.000 euro cifră de afaceri/an. Iar impozit pe profit, de 16% pentru cele cu cifra de afaceri mai mare de 300.000 de euro/an”, a adăugat deputatul Viorica Sandu.
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri