Menu
RSS
Două cadre didactice de la UDJG, premiate la „Gala Scriitorilor”

Două cadre didactice de la UDJG, pr…

Consiliul Județean Galați...

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austr…

Președintele PSD, Marcel ...

Oţelul părăseşte Cupa

Oţelul părăseşte Cupa

Cupa României Betano a pr...

Consiliul Județean Galați a organizat Conferința internațională privind noile metode de diagnistic și tratament ale copiilor și tinerilor

Consiliul Județean Galați a organiz…

Președintele CJ Galați, C...

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

Duminică, povestea trupei Phoenix e…

Duminică, 11 decembrie, l...

Arbitrii gălăţeni la mare căutare pe semicerc

Arbitrii gălăţeni la mare căutare p…

Săptămâna aceasta a fost ...

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

„Gala Scriitorilor”, eveniment desf…

Astăzi a avut loc „Gala S...

A doua victorie pe semicerc pentru satelitul CSM Galaţi

A doua victorie pe semicerc pentru …

Divizia A la handbal femi...

Încep licitațiile privind alocarea locurilor de parcare din parcările de reședință

Încep licitațiile privind alocarea …

Primăria municipiului Gal...

Prev Next
Horatiu Dumitrescu

Horatiu Dumitrescu

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că votul dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen reprezintă „un cadou gratuit pentru Vladimir Putin”.

„O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc! Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb - intereselor Rusiei. Este clar că Austria s-a decuplat de Europa”, a scris Ciolacu, pe Facebook. 
 
Liderul PSD susține că vor exista cu siguranță „consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european”. 
 
„România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european! Și vreau să mulțumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înțeles eforturile României și ne-a susținut permanent. Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european. În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși.
 
Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație.
Toată Europa ne dă dreptate, știm că - de această dată - dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare. Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV.”, a transmis Ciolacu. 

Consiliul Județean Galați a organizat Conferința internațională privind noile metode de diagnistic și tratament ale copiilor și tinerilor

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a participat la conferința internațională „Aspecte particulare etiopatogenice, diagnostice și terapeutice la copii și tineri”, alături de cadre medicale din unitățile spitalicești din județul Galați și de la Centrul de Sănătate din Hîncești, Republica Moldova.

În cadrul conferinței internaționale care a debutat joi au fost prezentate subiecte importante precum „Monitorizarea pandemiei de Covid la copii, în județul Galați”, „Capcane în diagnosticul meningitei acute la copil” și „Sindromul enterocolitic la copil indus de proteinele alimentare sau răspunsul sistemului sănătății la cazurile de violență în familie și față de copil” etc.

„Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Galați, a reunit personal medical din zona de graniță, specialiști din domeniul medical din țară și din străinătate, reprezentanți ai Universității ”Dunărea de Jos”, inclusiv reprezentanți ai Facultății de Medicină, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor Galați”, a transmis Costel Fotea.

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

Astăzi a avut loc „Gala Scriitorilor”, proiect organizat de Consiliul Județean Galați în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est și Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Juriul, format din scriitori ai Filialei Sud Est, a acordat 10 premii și distincții culturale scriitorilor din zona de sud-est a României, premii pentru Poezie, Proză, Traduceri, Cronică Literară, Eveniment Cultural, premiul Scriitorul Anului și premiul Opera Omnia.

Proiectul „Gala Scriitorilor” desfășurat pentru prima dată la Galați, recompensează operele scriitorilor și își propune să reconfigureze locul și rolul literaturii române contemporane, readucând-o în atenția publicului.

„În semn de recunoaştere şi prețuire pentru bogata contribuţie în ceea ce priveşte promovarea culturii gălăţene şi naționale, le mulțumesc pentru toată truda lor literară de peste ani și îi asigur de sprijinul meu necondiționat”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acțiune de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE din Bruxelles, organizată de PES activists România

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen. 

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

„Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv. Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”, a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spațiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactați direct decidenții europeni care pot influența decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanților din Consiliul Justiție și Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susținere a acestui obiectiv din partea românilor.

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri